Aj drugi put bum probal tu tvoju foru sa ozbiljnim klimanjem glave.... Al ak nebu nijedna petica nakon tog klimanja zainteresirana za brzi linux večernji tečaj ...kaj sam onda sa klimanjem ....... :-)
Aj drugi put bum probal tu tvoju foru sa ozbiljnim klimanjem glave.... Al ak nebu nijedna petica nakon tog klimanja zainteresirana za brzi linux večernji tečaj ...kaj sam onda sa klimanjem ....... :-)
@ bunkermax, M.Dravić je imala 'neispravan' auto.. i majstor ga je svaki put popravio na njeno zadovoljstvo jer je 'bila u pravu' .. 'znala je...'.
al sad ozbiljnije.. jer postaje zabrinjavajuće.
.. ako uzmeš PCjevske spike o sexu kao relevantne, tad si beznadan slučaj. Osuđen na klimanje..
Ženke vole mistiku, ono pokret rukom i PC radi, pokret mišem i printer printa... kako/zašto to nisu pitanja, nego joj kak je veliki i gladak (op.a, glossy-sjajan), .. monitor. Tako to..
večernji tečajevi (da prostiš, linux) su za geekove, ne za koke (a i mace). Jedini večernji task koji kao PCjaš možeš je zriktati joj PC do jutra, dok je ona vani s the-mačomenom..
Ako govorimo o temi/razgovoru, tad to nije PC/IT ili batmanov auto. Prije o zavjesama ili kak joj guza dobro stoji. Ovisi o perfidnosti i dali misliš na večer (sad) ili figurativno u nekoj budućoj hipotetskoj budućnosti.. Tako da zavjese ne preporučam, ali bolje i to nego o linuxu PCju.
-što smo naučili mlade? Ništa (pametno), ali ženke.. pa i to je stvar izbora. Možda ovako, probajte OSeve, stvar izbora je samo ako nešto probaš pa znaš.. i onda odabereš. Sex? Jednako pravilo, prvo ga treba (recimo) prakticirati, pa birati. Probati, pa birati, ne obrnuto. + hint, lovite koke. Ribe su čudne, mace su nešto čudne, normalno samo u veljači, ali sad i ostalim mjesecima ima smisla samo s onom zavjesa-taktikom..
edit: :)))
@ kizo, da imam ga (negdje).. i povremeno da upalim, .. onako, da vidim bsodiće, a ima i spasioc ekrana s istom temom, čak bolje od prave stvari.
Meh, ko se još boji BSOD-a. BTW, evo vam ''pravi'' BSOD, a ne igračku.
(Stavi se u system32 i imate savršeni screensaver. Šteta kaj još nitko nije napravil ovaj novi ''Windows 8 smiley style'' BSOD.)
@Šnicel: Kaj će ti third party PDF čitač kad u windozama 8 i 10 već imaš jedan? I taj je Foxit davno postao nagomilano smeće svega i svačega, dok je u početku bio odličan perolaki čitač.
Da Catia radi na Linuxu bi ali ne. Nisam bezveze kupio Winse :)
@Šnicel: Kaj će ti third party PDF čitač kad u windozama 8 i 10 već imaš jedan? I taj je Foxit davno postao nagomilano smeće svega i svačega, dok je u početku bio odličan perolaki čitač.
Ozbiljno (nisam pratio, a prelazim u srpnju na Win8.1)?
Može li ispunjavati polja u obrascima?
Kao korisnik win 8.1, tvrdim da je taj čitač rudimentaran i podjednako zadovoljava svrhu kao wordpad korisnika koji treba word.
BlackMoon ne bih rekao,kolega zOOm mi je preporučio Foxit,probao ga i oduševljen sam. Ja koristim 8.1 i Foxit mi je brz,lagan i jednostavan.
- oko PFDa, Adobea, bloawarea ...
da, sve se prije/kasnije zbloata. Upravo ovakvi kao Foxit.. nazovimo lajt readeri su zgodni (bar u počecima), ne čačkaju ispod haube (što sav Adobe sw radi), nije glomazni mastadont i sl. .. ali free uvjek ima neku kvaku22, počne ubacivati svašta/smeće. Najgore što većina juzera ne zna da su sve dodatne opcije u installu 'dodatci', nepotrebno i da u pravilu treba odznaćiti (ići na custom i sl.. tražit po meniju jer ne mora biti uočljivo). To vrijedi za sav free soft, npr skype, browseri, flash.. i naravno AReader o kojem je riječ.
- ipak, AR je 'boss'. Najprecizniji/najkompatibilinji.. a ostali ovise o verziji ispod haube, npr Corel kronično kasni generaciju za import filter dok mu Adobe to namjerno otežava (direktna konkurencija).
- upravo najnovija reinkarnacija ARa... (što im je DC?.. cloud?). Strava, al ok, radi, free..
-Fox i ostali, dok su čisti može, kad se održavaju i nisu bloatasti mogu biti brzi.. ali to obično bez zarade ne traje dugo, pa se bace i uzme neki novi ili AR.
-ne miještati s editorima (kao Acorbat), spomenuto i ispunjavanje formulara.. formular se kreira editorom, reader je samo reader (mada su ovo i editori..). Reader može ispuniti formular ali ga ne može kreirati. Također, ne miješati takve editore s npr printer driverom za PDF, kao preinter sve prebaci u 'grafiku'.. karikirano, kao da word.doc sejvate kao jpeg... tad text više nije text. + ograničenja, zaštite itd što se u standardni PDF ugrađuje (jer mu je i jedna od uloga npr zamjena faxa-papira, namjerno onemogućavanje editiranja).
- grafičari trebaju grafičke pakete, juzeri trebaju reader. Izbor se svodi na to tko je trenutno manje bloatast, tko otvara i pravilno prikazuje pdf ili što vam npr radi OK sa zabom itd. itd. pa nije jedan odgovor za različite korisnike 'najbolji'. Probajte par komada, (osim modernUIjevskog... bljuv!).. i btw, opirati se Adobeu je također uzaludno, ne zaboraviti da je tu i flash i da je Adobe s razlogom jedna od the-firmi, ne neki anonimus koji ima free reader.
Slično je stanje s npr Nerom (većina juzera je upoznata pa zato ta usporedba), jednako mastadont s nepotrebnim bloatom za 99% juzera ali ipak ga imaju (i crackaju), jer je to Nero dok za druge nisu ni čuli.. naravno, svi će za Adobe ili MS reći da su zle kompanije/bloat i pogotovo geekovski preferirati bilo što ne-njihovo, dok za neru nemaju takav stav.. a stvar je ista. Ne vrijede pravila od prije godine, 5.. nego od danas i sutra. Ako radi, svaki je OK pa tek nakon tog izbor...
- oko PFDa, Adobea, bloawarea ...
da, sve se prije/kasnije zbloata. Upravo ovakvi kao Foxit.. nazovimo lajt readeri su zgodni (bar u počecima), ne čačkaju ispod haube (što sav Adobe sw radi), nije glomazni mastadont i sl. .. ali free uvjek ima neku kvaku22, počne ubacivati svašta/smeće. ...
Zato koristis open source za takve stvari gdje nema kvake22 i ne instalira se i ne gomila nikakvo smece. Freeware je gotovo uvijek problematican glede toga.
Kao PDF citac (i nista vise od toga) preporucam da skicnete i na Evince.
Ja sam davno odbacio Adobe Reader jer je težak i bloatan dok su Foxit i Sumatra najbolji izbor :)
Ja sam davno odbacio Adobe Reader jer je težak i bloatan dok su Foxit i Sumatra najbolji izbor :)
- naivan si.. npr Foxit.. googlaj OpenCandy. Klasičan bloat/malware.. s idealističkim početkom i novcem ili interesom kasnije.
- AReader (je bloat ali) se može podesiti, jednostavno nemam više volje boriti se s vjetrenjačama. Dok si (gore) domagoj može 'priuštiti' korištenje FOSSa neke stvari u komercijali te guraju na novije verzije kao banke.. osobni PC ili poslovni.. moj ili juzerov.. na kraju je bitno da radi.
- pravi freeware pogotovo FOSS često previše kasni (dok 'gazde' upravo namjerno štancaju nove verzije..). Objašnjenje je razumljivo, resursi (i kočenje vlasnika) ali to je slaba utjeha. Pa tad po kriteriju da me radije spya Adobe nego netko anoniman... kapituliram.
Prestali su stavljati smeće u verziji 7.1.5 ,nisam primjetio OpenCandy ili kakvo smeće osim onaj trial od njihovog nekog softvera. Barem Sumatra je čista..
-ma sve 5, osim reno 4.. :)
istražuj, isprobavaj..
btw, ako nešto nisi primijetio/otkrio to ne znači da ne postoji. Ja recimo nisam otkrio ni jedan virus ili počistio/zaštitio PC.. to može samo AV i čistač, ja ga samo klikam ali sam inače bespomoćan. To je glavna fora s FOSSom, ne dal su buttoni kockasti ili plosnati.. i kriterij da radi. Jedino što se meni više ne da tražit sveti gral, pronađen već x-puta, ali onda novi OS/app.. pa na početak ...
Imam Comodo na proactive + HIPS Off tako da se ne mogu zaraziti :) Pročešljao sam laptop s Malwarebytes i nije našao ništa zarazno :)
Kao korisnik win 8.1, tvrdim da je taj čitač rudimentaran i podjednako zadovoljava svrhu kao wordpad korisnika koji treba word.
Za mene sasvim dovoljan. Kad mi apetiti porastu, uvijek u pričuvi imam Gaaiho reader. Slažem se s tobom u pogledu PDF x-change viewera, dugo sam ga koristio i imam čak licencu za pro verziju. Jako moćan alat, ali mislim malo preglomazan i preružan, tj pregazilo ga je vrijeme....
Mislim da glede pitanja autora teme nema tu baš puno odgovora ...
Ili libreoffice ili microsoft office ako te iz nekog razloga libreoffice nezadovoljava...
Znam da tražiš besplatan no microsoft svim skolarcima daje free office365 kojega mogu koristiti online i instalirati na pet uuređaja za lokalno korištenje. . A rijetko tko ga puca na pet uređaja tako da ti samo ostaje pronaći osnovnoskolca ili srednjoskolca ..... I lokacija tih pet uredaja je nebitna ...moze biti bilo di na planeti...i sve je zakonito i legalno.....