Što znači inicijalizacija diska?

poruka: 10
|
čitano: 19.948
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

imam pitanje. Imam 320-gigabajtni 2.5" PQI eksterni hard disk. Prije je radio normalno: ukopčam ga preko USB-a i lijepo ga Windowsi očitaju. Sada otkada sam bio kod frenda on više ne radi. Frend mi je prebacio BFBC:2 i MS Office 2010. Došao sam doma skopčao hard na laptop i Windowsi ga ne očitavaju. Odem u disk management i kaže mi da je potrebno napraviti inicijalizaciju diska. Neznam što to znači. Može mi netko objasniti??? Nadam se da time nebi izgubio podatke na disku jer ima dosta slika sentimentalne vrijednosti. I još nešto: kada sam ga spojio na drugi laptop Windowsi su ga očitali ali ga nema u Computeru.

Molim vas da mi pomognete, hvala.

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Odi u Disk Management i tam vidiš sve diskove nađi taj svoj i ako nije inicijaliziram trebala bi crta bih crna.Desni klik i stisneš da ga locira.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

A što će napravit inicijalizacija?? Hoće li ona formatirat disk???

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zna li još netko što o inicijalizaciji???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Neznam stvarno zašto ti neće očitati usb disk, inicijalizacija se običo radi samo za sata diskove.Time nećeš izgubiti podatke.Tako ga samo windows "dodaje" u my computers.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
RE: Što znači inicijalizacija diska?

Inicijalizaciju na neki način možeš shvatiti i kao reset. Ona nije ništa  drugo doli postavljanje na početnu vrijednost i provodi se za svaki dio hardware (zapravo programski gledalo, inicijalizira se sve - svaka varijabla).

if  (line_1){  //ako postoji signal na liniji 1

HDD = 0; // inicijaliziraj storage (HDD) na 0 i time ga pripremi za rad

}

Every hole is a goal!
15 godina
neaktivan
RE: Što znači inicijalizacija diska?
Bukva kaže...

Inicijalizaciju na neki način možeš shvatiti i kao reset. Ona nije ništa  drugo doli postavljanje na početnu vrijednost i provodi se za svaki dio hardware (zapravo programski gledalo, inicijalizira se sve - svaka varijabla).

if  (line_1){  //ako postoji signal na liniji 1

HDD = 0; // inicijaliziraj storage (HDD) na 0 i time ga pripremi za rad

}

Dobro ali ajde mi molim vas objasnite jednom jasno: Da li incijalizacija formatira disk???

15 godina
protjeran

ne...ne formatira ga.....al ćeš ga nakon inicijalizacije koristit normalno

Other bands play, Rammstein burns-majke mi
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Hvala Bogu da ne formatira i hvala svima na pomoći idem ga incijalizirat

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo mene opet,

išao sam inicijalizirat ali sam za svaki slučaj još malo provjerio i kaže:

Once your new hard drive is initialized, you will still have to format the drive before you can use it. To format, right-click in the column to the right of the Disk 1 label and then click New Simple Volume in the menu that pops up. From here, you can allocate how much of the drive you want for a new volume, what drive letter you want to call it, give it a name, and finally format the hard disk.

Read more: http://www.brighthub.com/computing/hardware/articles/22069.aspx#ixzz0nVfqWV00

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice