U pitanju su dva diska, Caviar Black 500 i jedan stari Barracuda 250Gb, prije par dana su otiišli, a na njima mi je apsolutno sve bitno u životu. Pretpostavljam da je samo elektronika otišla i da se podaci daju spasiti (udar groma), pa ako ima koja dobra duša koja slučajno ima doma ispravnu elektroniku sa ovih diskova...?
Sprženi diskovi
- poruka: 13
- |
- čitano: 2.646
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
U pitanju su dva diska, Caviar Black 500 i jedan stari Barracuda 250Gb, prije par dana su otiišli, a na njima mi je apsolutno sve bitno u životu. Pretpostavljam da je samo elektronika otišla i da se podaci daju spasiti (udar groma), pa ako ima koja dobra duša koja slučajno ima doma ispravnu elektroniku sa ovih diskova...?
Imam nešto od nekih diskova pa ću ti provjerit da li odgovara. Morat ti reći da sam davno isprobavao to što ti misliš napravit međutim nika mi nije uspjelo.
Čak sam probao dva identična ispravna diska (samo zamjenio elektroniku čisto da probam) međutim ništa. Diskovi se uredno zavrte ali računalo ih nije prepoznavalo.
ubuduce backup diskove drži u ladici a ne prokopčane na računalo te samo povremeno radi backup
Imam nešto od nekih diskova pa ću ti provjerit da li odgovara. Morat ti reći da sam davno isprobavao to što ti misliš napravit međutim nika mi nije uspjelo.
Čak sam probao dva identična ispravna diska (samo zamjenio elektroniku čisto da probam) međutim ništa. Diskovi se uredno zavrte ali računalo ih nije prepoznavalo.
Moram probat jer imam dosta važnih stvari na Caviaru, ovaj drugi mi je manje bitan.
ubuduce backup diskove drži u ladici a ne prokopčane na računalo te samo povremeno radi backup
Obično iskopčavam sve jer su mi instalacije stare/loše, al ovaj put nije uopće bilo grmljavine i onda jedan jedini grom te večeri i ode sve.
Obično iskopčavam sve jer su mi instalacije stare/loše, al ovaj put nije uopće bilo grmljavine i onda jedan jedini grom te večeri i ode sve.
E vjeko moj vjeko fučkaj ga sad,opet je preventiva gadno zakazala kao obično "po principu pa neče baš mene grom opalit" zato za ubuduče pogledaj ove moje dolnje postove i onda neče bit problema.
Kaj se tiče podataka na diskovima, oni su i dalje gore normalno ali pošto je elektronika pocrkala onda ne možeš do podataka.Ako su podaci vrlo bitni i ako sam ne uspiješ ništa napravit nema druge nego otič kod profesionalaca, dakle kontaktiraj infolab.hr pa pitaj kolko bi šta koštalo jer procjena problema je besplatna kaj drugo.
Čini se da sam i ja danas uspokojio jedan HDD. Radilo cijelo dan sve normalno, kao i prethodnih dana. Krenuo malo napravit reda iza ormara gdje mi stoji računalo, i otpojim sve sa računala, izvučem kućište, malo pospremim, i pospajam sve nazad - kad ono HDD ne radi. Prva pomisao WTF, winsi pri bootanju odvrte chkdsk, i to je to. U my computer prikazuje taj HDD (obje particije tog HDD-a), ali na prvoj mi prikaže samo ime i oznaku (D:Local disk), ali ne piše dostupan prostor, dok na drugoj particiji stoji E:Local disk, i prikaže zauzeti prostor, ali nemogu ući niti u jednu particiju.
Zaista čudno. Još ću malo pokušavati, ali nisam nikada imao ovakvu situaciju.
Više neću ni prašinu čistit ni usisavat oko kompa
Nažalost 0 bodova kod mene. Našao sam samo elektroniku sa starog Maxtora:(
Nažalost 0 bodova kod mene. Našao sam samo elektroniku sa starog Maxtora:(
Zahvaljujem svejedno
Čini se da sam i ja danas uspokojio jedan HDD.
Bojim se da je HDD spokojan. Kao što rekoh, BIOS ga prepozna, isto tako ga vidim u My computer-u, ali mu nemogu pristupiti. Probao sam i preko Ubuntu 12.4 (Live) pristupiti disku, ali nije uspjelo, opet dobijem error.
Stvarno nemogu shvatiti što je to toliko utjecalo da HDD crkne baš tada, a taj dan radio oko 3 sata normalno...
Čini se da sam i ja danas uspokojio jedan HDD.
Bojim se da je HDD spokojan. Kao što rekoh, BIOS ga prepozna, isto tako ga vidim u My computer-u, ali mu nemogu pristupiti. Probao sam i preko Ubuntu 12.4 (Live) pristupiti disku, ali nije uspjelo, opet dobijem error.
Stvarno nemogu shvatiti što je to toliko utjecalo da HDD crkne baš tada, a taj dan radio oko 3 sata normalno...
Ubaci malo prašine :)
Poslije svega, to čak i ne zvuči toliko ludo