Hmmm, nije da nešto pratim tržište diskova, ali nisam znao da postoji nešto ovoliko brzo o.O
Jel se može znati (ukoliko ti znaš) što je bilo sa F3? I jel nemaš na njega garanciju još?
sata3, a? Napredovalo je malo :) koliko si ga platio?
Hmmm, nije da nešto pratim tržište diskova, ali nisam znao da postoji nešto ovoliko brzo o.O
Jel se može znati (ukoliko ti znaš) što je bilo sa F3? I jel nemaš na njega garanciju još?
Pa brz je jer je jedna ploča samo (velika gustoća) i ima popriličan buffer - 64 MB.
Ne znam što je samsungu bilo - idem sutra do linksa vidjeti jel imam još garanciju (mislim da imam). U prilogu stavljam sliku iz HD tune...
sata3, a? Napredovalo je malo :) koliko si ga platio?
Puno, ali čini mi se OK za sada.
I mene bi zaista zanimalo što je bilo sa spinpointom. Imam baš taj f3 od 1 tb, doduše u hd playeru, ali nije to toliko prastari disc. Sigurno ti nije bio stariji od 2-3 godine, pa ako se može znati što je bilo posrijedi...?
edit: vidim da si već odgovorio
I mene bi zaista zanimalo što je bilo sa spinpointom. Imam baš taj f3 od 1 tb, doduše u hd playeru, ali nije to toliko prastari disc. Sigurno ti nije bio stariji od 2-3 godine, pa ako se može znati što je bilo posrijedi...?
Mažen, pažen, hlađen... Nikada izvađen iz kućišta, spojen na kvalitetno napajanje. Komp ne ostaje uključen preko noći (dakle nije odradio milijun sati). Šokirao sam se. U petak me cijeli dan boljela glava nakon što sam ujutro vidio uznemirujuću poruku u windowsima. Do četvrtka sam ga držao najboljim diskom ikada. Navodno ih je dosta pomrlo...
Ultra DMA CRC error count - jesi probao zamijeniti sata kabel?
I imaš bad sectora, koji su također mogli nastati zbog lošeg kabla, iako mislim da nisu fizičke prirode, što znači da bi se dali regenerirati.
Barakuda mi sada radi na istom kablu bez problema. Jbg, kod nas nema protis a bilo mi je super hitno zbog sadržaja diska...
Možeš napraviti test i HD Tuneom? Što se mene tiče i besplatna verzija HD Tunea je sasvim OK...
Pozdrav ekipa...
Jučer mi je uginuo moj voljeni samsung f3 spinpoint 1tb i morao sam hitno kupiti terabajtni disk. Uzeo sam spomenutu barakudu i maloprije sam pokrenuo test, ostao sam šokiran. Uglavnom, preporuka od mene...
Moze jedna slika sa Write testom?
Na moje racunare Seagate vise nece nikad doci, posebno sto kazu
da sada im je garancija svega 1 godinu.
Prije 2-3 godine sam kupio Baracuda 500 Gb i evo vec
4-ti put saljem na "opravke".
Naravno, oni ti posalju drugi "refurbished", ali traje pola godine
pa ode.
Pazi, jednostavno otidji na www.seagate.com i za svoj F3 (sada su pod njima)
vidi vazi li ti garancija. Uneses broj i kazu ti je li pod garancijom. Otvoris nalog i posaljes.
To ti je jedini trosak. Ja sam slao u Milano. Imas tamo adrese pa nadji najblizu.
Srecom taj RMA servis im je dobar i brz.
Možeš napraviti test i HD Tuneom? Što se mene tiče i besplatna verzija HD Tunea je sasvim OK...
Evo, mislim da je ovo puno bliže istini od HD tach-a
Evo ovdje je gara 24 mjeseca
Brzina čitanja i pisanja su ti super zbog veće gustoće zapisa, za tih 1TB koristi samo jednu ploču. Iako, mislim da ti se u radu ne čini nešto bržim, jer vidim da je vrijeme pristupa relativno skromno, preko 14ms.
Evo ovdje je gara 24 mjeseca
Ova moja nova barakuda isto ima dvije godine. Imam još jednu u kompu - 500 giga i taj disk radi ko metak već skoro 5 godina...
Evo, mislim da je ovo puno bliže istini od HD tach-a
Da, tak izgleda. Unatoč tome, opako brz disk - brži i od Samsunga F3 (moj još uvijek radi - i F3 i F1). Eh... Staviti dva takva u RAID-0 i da vidiš...
Brzina čitanja i pisanja su ti super zbog veće gustoće zapisa, za tih 1TB koristi samo jednu ploču. Iako, mislim da ti se u radu ne čini nešto bržim, jer vidim da je vrijeme pristupa relativno skromno, preko 14ms.
Znam, ali onako na prvu čini se OK unatoč ne baš sjajnih 14ms. Da je situacija drugačija uzeo bih si SSD ali morao sam sve sa samsunga prebaciti na nešto pa sam uzeo ovaj.
Onda je to vjerojatno Samsungov disk, odnosno Samsungova tehnologija. Serija Spinpoint F je bila karakteristična upravo po vrlo visokoj brzini i duljem vremenu pristupa od konkurencije.
BUMP
Jel se može raditi write test ukoliko na disku ima podataka?
Puno, ali čini mi se OK za sada.
To slika "novog" Sgt-a? Ajde ti pokreni HD Sentinel, taj disk nije zdrav.
To slika "novog" Sgt-a? Ajde ti pokreni HD Sentinel, taj disk nije zdrav.
Ne, nego pokojnog F3.
Seagate je sa novom serijom dosta sredio brzinu .. Ima još novija serija od te koja je brža za cca 10%
Seagate je sa novom serijom dosta sredio brzinu .. Ima još novija serija od te koja je brža za cca 10%
Seagate je kupio Samsung, koji je radio diskove u rangu WD Caviara Black, pa čak možda i malo brže po brzini prijenosa, samo što je imao dulje vrijeme pristupa podacima.
Znam za to.. Autoru teme : Se osjeti šta na brzini bootanja OSa ?
Znam za to.. Autoru teme : Se osjeti šta na brzini bootanja OSa ?
A ne znam, tek sam sada uspio sve poinstalirati. Treba koji dan dok windowsi sami poslože fajlove kako spada i da se supertfetch organizira...