Samsung Spinpoint F1

poruka: 6
|
čitano: 2.317
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Samsung Spinpoint F1

Čekam ove diskove već 7 mjeseci i kod nas su se pojavili samo diskovi od 1T i 750GB. Što je s modelom od 640GB, koji, vjerujem, zanima mnogo više ljudi od gore spomenutih diskova?

Da li ih to nema samo kod nas ili ih Samsung ne isporučuje nigdje? Odnosno, kako ga nabaviti?

Inače, pričam o ovom disku:

http://www.samsung.com/global/business/hdd/productmodel.do?group=72&type=61&subtype=63&model_cd=322&tab=fea&ppmi=1155

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.4.2008 17:38 (Elles D.).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Seagate Spinpoint F1

Neshvacam zasto bi taj model bio zanimljiviji od 1TB ili 750GB... Nekih sto giga manji, manji buffer, moguce i slabije performanse i nekih par dolara jeftiniji. Necu da pomisi netko da sam neki snob ili nesto takvo ali mislim da je glupo ustediti 100 kuna kupujuci disk koji je nazivno losiji i manjeg kapaciteta.

(Samsung SP F1 1TB - 1250kn, Samsung SP F1 750GB - 950kn,Samsung SP F1 640GB - cca. 850kn, Samsung SATA 16MB 500GB 580kn.  Valjda kuzis sta mislim...)

Neznam... Tko voli nek izvoli...

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Seagate Spinpoint F1

Jasno mi je što želiš reći, ali 1TB mi je prevelik, bučniji je i više se grije, ako krepa 1TB je otišlo s njim. 750GB necu iz principa kupiti jer je ili a) starija generacija s 3 ploče, ili b) novija generacija na 3 ploče  s ~180 GB disejblano! Milsim da je ovaj o 640GB najbolji jer ima samo 2 ploče, provjereno je 334 GB po ploči, manji, lakši, tiši, manje se grije, itd.

Kažu da će Samsung pustiti u kupovinu 320/640 GB kada isteku zalihe 500/750 modela. E, pitanje i dalje stoji, kada?

17 godina
neaktivan
Samsung Spinpoint F1

F1 serija je najtisa i najhladnija od zadnje serije diskova, osim WD-ove "Green Line" serije, te kod njih uopce nemas nekih vecih problema...

640 GB po ploci ce pustit u prodaju ako se "uhvati" na trzistu WD'ov potez, tako da u svakom slucaju ako ti je 1TB previse, 750Gb iz principa ne zelis kupit, uzmi si WD'ov sa nekih 320GB po ploci, imaju ih u dosta trgovina kod nas a i sam disk je malo brzi od Samsunga...

Imas i F1 model sa jednom plocom i oko 320GB, samo ih ja kod nas nisam vidio...

znaci, ako ti treba 640Gb, odi kupit WD, brzi je i oko 100-200kn jeftiniji.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2008 22:38 (Lightning).

0 0 hvala 0
17 godina
Samsung Spinpoint F1

Imam vec 320 GB WD AAKS disk. Ali multi-thread pisanje i citanje mu i nije najbolja tocka. Zato i vrebam ovaj disk.

Pitao sam neke trgovine da li se uopce moze nabaviti u HR, ali odgovor je za sada negativan :0(

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Samsung Spinpoint F1

Kazes da nisi zadovoljan WD-om??  nisam jos cuo negativne komentare za njega... ali koliko sam skuzio nekako je Samsung smatran sporijim diskom??

A iskreno nemam pojma ni da li planirju proizvodit 640Gb ... tako da... ocito ti ostaje samo cekanje.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice