HDD rikavela???

poruka: 14
|
čitano: 3.749
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Reallocated Sector Count

Reallocated Sector Count 

Upozorenje: Prognoziran gubitak podataka, backup podataka odmah!!!

Evo ovo mi pise u Everestu. Jel to ful opasno ili kao moze izdrzat par mjeseci?

Intel(R) Core 2 CPU 6400 @ 2.13GHz,
NVIDIA GeForce 8800 GT, Total Physical Memory 2048 MB Patriot@800, BadAxe2
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2008 9:46 (djigibao).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
HDD rikavela???

Nisam 100% siguran, no čini mi se da ti se pojavljuju fizički ili psihički loši sektori, a to se širi. Možeš vidjeti jesu li fiz. ili psih. loši sektori tako da formatiraš HDD, ako ni tad ne bude išlo, pravac: obližnji dućan informatike, po novi HDD. Meni se ovo dogodilo bas prije mjesec dana, ali mi je uz hard otisla i matična, grafička, procesor...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HDD rikavela???

Backupiraj HDD dok nije kasno! 

()v()
(-.-)
('')('')

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HDD rikavela???

Backup podataka uradi cim cim prije tim tim bolje..... ali evo ti jedan kvalitetan program za testiranje HDD-a "HD Tune 2.52" ili neka druga verzija, ako ne nadjes nigdje na netu program za download posalji mi PM. poslat cu ti na mail. HDD-ovi su vrlo interesantne stvari, ali nemoj da te ta greska uplasi, nemoj olako dici ruke od njega... javi se sa jos detalja pa mozda uspijemo pomoci. Inace se bavim sa Data Recovery-em pa mozda nesto uspijemo da napravimo....

Poz!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: HDD rikavela???

vjerojatno je smart javio da ima greska pa je to everest ocito. Taj smart bas i nemora uvijek bit precizan

intel q6600,500gb hard,4gb ram corsair520w
17 godina
neaktivan
HappyD kaže...

Nisam 100% siguran, no čini mi se da ti se pojavljuju fizički ili psihički loši sektori, a to se širi. Možeš vidjeti jesu li fiz. ili psih. loši sektori tako da formatiraš..

Zabavno.

you don't have to be crazy to work here, but it helps
17 godina
Doppler kaže...

Backup podataka uradi cim cim prije tim tim bolje..... ali evo ti jedan kvalitetan program za testiranje HDD-a "HD Tune 2.52" ili neka druga verzija, ako ne nadjes nigdje na netu program za download posalji mi PM. poslat cu ti na mail. HDD-ovi su vrlo interesantne stvari, ali nemoj da te ta greska uplasi, nemoj olako dici ruke od njega... javi se sa jos detalja pa mozda uspijemo pomoci. Inace se bavim sa Data Recovery-em pa mozda nesto uspijemo da napravimo....

Poz!

Hdd je seagate 250gb, skenirani sam seatoolsom i evo slike
http://img187.imageshack.us/img187/3080/hdderror3fu9.jpg

17 godina
neaktivan
Doppler kaže...

Poz!

Dobro je znati da je netko u tome iskusan. E da sam znao. Zadnjih mjesec dana sam imao tri zamjene diskova. Tko zna, možda se neki i mogao spasiti.
Računaj da ću te pitati Osmijeh
Pozzz
17 godina
HDD rikavela???

Ako imaš bitnih podataka, backupiraj odmah sve (bilo DVD, bilo USB stick ili slično)

Kloni se bilo kakvih dijagnostičkih i drugih alata koji popravljaju diskove prije nego što backupiraš podatke.

Nakon "njihovog" zahvata, problem možeš riješiti ali nitko ne jamči da ćeš bitne stvari moći pročitati ili kopirati.

Nakon backupa pusti mu HDD Regenerator, možda imaš i bad sectore..

Sve u svemu, račun i jamstvo u ruke i nažalost, morat ćeš ga reklamirati.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ziga kaže...

Ako imaš bitnih podataka, backupiraj odmah sve (bilo DVD, bilo USB stick ili slično)

Kloni se bilo kakvih dijagnostičkih i drugih alata koji popravljaju diskove prije nego što backupiraš podatke.

Nakon "njihovog" zahvata, problem možeš riješiti ali nitko ne jamči da ćeš bitne stvari moći pročitati ili kopirati.

Nakon backupa pusti mu HDD Regenerator, možda imaš i bad sectore..

Sve u svemu, račun i jamstvo u ruke i nažalost, morat ćeš ga reklamirati.

Uradi sve kako ti covjek kaze, prvo napravi backup svih podataka i ne pokusavaj nista do tada popraviti!!  Problemi mogu biti neke banalne stvari kao npr: ostecen MBR (master boot record), moze biti file tabela, mogu ti biti driveri. Prvo startaj Seatools, kvalitetan je i namjenjen je bas za Seagate-a. Kada ga pokrenes, iz dosa naravno... potrazi opciju (koliko se sjecam) ZERO FILL,  odnosno  ZERO  ALL. Ne moram ti govoriti da ce ti on pobrisati svaki bit sa diska i moguce je da ce potrajati. Po potrebi, restartuj racunar pa pokreni sa seatoolsom neku od diagnostika. 
Najvise  sumnjam  da  su  u  pitanju  lose  kreirane  particije  i  samim  time  ti  se  pojavi  greska  "  Reallocated Sector Count "!!  Na  ovaj  gore  navedeni  nacin,  disk  ce  ti  pobrisati  obje  particije  koje  imas  i  dobit  ces  "sirovih"  250GB,  kasnije  ih  kreiraj  ponovo.  To  mozes  uraditi  prilikom  podizanja  XP-a  i  to  nemoj  da  uzimas  "Quick format".   
Ukoliko  ustanovis  da  se  radi  o  bad  sectorima,  HDD  Regenarator  je  definitivno  najjaci  izbor....  Tesko  ces  ga  naci  na  netu,  posalji  PM,  pa  cu  ti  poslati!

Aj  samo  naprjed,  i  drugi  put  sa  malo  vise  podataka  Namigiva 
17 godina

Evo od Everesta http://img525.imageshack.us/my.php?image=hdderror1sw8.jpg

I od Hd tune http://img525.imageshack.us/my.php?image=hdderror2ig8.jpg

A sto se tice Regeneratora cini mi se da ga imam na Hiren's-ovom cd pa cu probat s njim, ne bih bas brisao sve (zero all).

Za zamjenu nije bed, vec sam se cuo s prodavacem (tj. poslao mu ove slike) i rekao mi je da nema frke za reklamaciju.

17 godina
neaktivan

E, super si prosao.. ma reklamiraj onda kad vec mozes, nemoj se patiti popravljajuci.... Namigiva

17 godina
Doppler kaže...

E, super si prosao.. ma reklamiraj onda kad vec mozes, nemoj se patiti popravljajuci.... Namigiva

Točno, disk je sam pokazao vlasniku da ima problema i da je zreo za "zamjenu".
17 godina
neaktivan

možda je tebi ovo sve zabavno ali ja imam na HDD-u 36000 mp3-ca pa se baš ne bi zabavljao kao ti da mi se ovo dešava

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice