Eksterni hard ne radi

poruka: 32
|
čitano: 8.421
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Eksterni hard ne radi

Pozdrav, danas palim komp kad ono pise da ide on checking disks, ja ga pustim i napiše master file cannot be found, ja mislim da je tako nesto bilo upalim komp odem pogledat nesto na eksterni hdd kad ono "F:\ is not accessible. The disk structure if corrupted and unreadable." evo dole i slika.

Mislim si ajde možda mi je esata utor na matičnoj nešto potrgan, šta ja znam, prebacim ja u drugi utor, opet isto. Šta da radim? Na njemu imam jedno 600 gb svega. Idem sad probat ga preko usb-a spojit dal ce radit, al onda mi je prespor, ima neko neku ideju?

Inače sve fino radilo.

Pod moj pc vam piše o kojem se disku radi.

Hvala!

If there's one thing I can't tolerate, it's cheap imitations of my work - Red John
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Eksterni hard ne radi

Ni preko USB-a ne radi, kaže mi da moram formatirat, a ako formatiram onda mi se sve briše, šta ne?

If there's one thing I can't tolerate, it's cheap imitations of my work - Red John
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Eksterni hard ne radi

Da, ako formatiraš sve se briše, probaj ga izvadit iz kučišta i spojit na unutra direkt na sata port

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Eksterni hard ne radi
Gigabyte091 kaže...

Da, ako formatiraš sve se briše, probaj ga izvadit iz kučišta i spojit na unutra direkt na sata port

Sutra cu probat,vec je kasno, al nekako mislim da nije do portova, nego do diska, jer vidis da i preko usb-a ne radi.

Neznam dal bi ovo pomoglo? strah me da mi se ne pobriše sve.

EDIT: evo disk managment, pise da je disk dobar al mi pise da imam slobodno 960 gb i da je u raw formatu? jel moguće da mi se već sve obrisalo? jer ako je nosim ga kod onih profića da vrate, previše vrijednog na tome, onda zovem verbatim i trazim da mi vrate pare.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 23:11 (Volvox).
14 godina
neaktivan
Eksterni hard ne radi

BUMP pomoć neko!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Eksterni hard ne radi

Sad sam probao u laptop uštekat, isto je, nači problem je u disku, plaćam onome tko rješi problem!

EDIT: probao sam preko onog linka gore rjesit problem, al me opet pita da format napravim, a necu format ni pod razno, sve moguce mi je na tom disku.

Ima neko kakvu ideju il da saljem na servis?

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 15:22 (Volvox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Volvox kaže...

Sad sam probao u laptop uštekat, isto je, nači problem je u disku, plaćam onome tko rješi problem!

EDIT: probao sam preko onog linka gore rjesit problem, al me opet pita da format napravim, a necu format ni pod razno, sve moguce mi je na tom disku.

Ima neko kakvu ideju il da saljem na servis?

I opet Windows traži formatiranje uh,{#} srečom rješenja ima itekako uglavnom prvo spoji disk preko eSata no ako to ne ide ona spoji preko USB utora pa onda odradi s Minitool programom.Na prvom linku imaš sve bitno vezano za verziju programa, a na drugom kako se to radi uglavnom treba ti Damage Partition Recovery modul u tom programu i to je to.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-softverske-teme/lista-besplatnog-softvera/30365.aspx?page=7&jumpto=1521735&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/usb-error-hitno-trebam-vazne-podatke/99822.aspx?page=0&jumpto=1928533&sort=asc&view=flat

Ako ovo gore ne upali onda probaj sa LInux Mint Live DVD, i ako on vidi podatke normalno samo ih prebaciš na neki drugi disk ili particiju i rješemo.Ako se disk formatira podaci se opet mogu vratit, kroz isti program i kroz isti modul i to velika večina podataka ali samo ako radiš Quick Format a ne Full Format.Normalno ti nečeš formatirat prije nego podatke ne prabaciš, na ovaj ili onaj način usput ako se bude kroz LInux radilo onda prvo za pokus prebaci neke podatke na neki drugi disk. Zatim vidi jel se mogu normalno otvoril, tj da li su podaci kopirani pod LInux-om na neki drugi disk i normalno čitljivi iz Windowsa kaj drugo{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/hard-disk-error/122778.aspx?page=0&jumpto=2390189&sort=asc&view=flat

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina
neaktivan
Eksterni hard ne radi

Evo stavio na skeniranje, ako pomogne ljubim ti ruke!!:))

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Eksterni hard ne radi

Sad mi je ovo izbacio, šta da radim?

Izbacio mi puno ovih particija, i skoro svaka druga ima 900 gb rofl:)

A u onoj plavo oznacenoj nema mojih filove, nego nesto Adobe, Word itd. a nemam na svom disku nista od toga.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.6.2012 9:29 (Volvox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Eksterni hard ne radi

BUMP BUMP BUMP!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Volvox kaže...

Sad mi je ovo izbacio, šta da radim?

Izbacio mi puno ovih particija, i skoro svaka druga ima 900 gb rofl:)

A u onoj plavo oznacenoj nema mojih filove, nego nesto Adobe, Word itd. a nemam na svom disku nista od toga.

Izgleda da slabo razumiješ engleski jel,{#} pa vidiš da je na vrhu ono kaj se najviše preporučuje(Suggested) jel i još je označeno postotcima i na kraju lijevo imaš kolko ja tamo foldera i datoteka.Znači izaberi prvo ovo na samom vrhu 99% pa onda Show Files, i tamo kad prebaciš kaj te zanima onda se opet vratiš na ovu tablicu pa izabereš drugu stvar na popisu od njih četri preporučenih.Sve ostalo ispod je Suggested 0% večino te ima vrlo malo foldera i datoteka, i nema problema koncentriraj sa samo na četri linije na vrhu i to je to.{#}

14 godina
neaktivan
Eksterni hard ne radi

Al problem je šta on meni pokazuje foldere i datoteke koje uopce nisu na tom disku nikad ni bila. Nešto tipa Users, Program files itd.

Evo vidi sliku npr. i tako u svima isto pokazuje, s tim da pokazuje da svaka particija ima po oko 400gb, šta je nemoguće jer onda bi mi disk imo oko 2-3 terabajta a ima 1 terabajt.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Volvox kaže...

Al problem je šta on meni pokazuje foldere i datoteke koje uopce nisu na tom disku nikad ni bila. Nešto tipa Users, Program files itd.

Evo vidi sliku npr. i tako u svima isto pokazuje, s tim da pokazuje da svaka particija ima po oko 400gb, šta je nemoguće jer onda bi mi disk imo oko 2-3 terabajta a ima 1 terabajt.

To kaj ti on pokazuje otkud da ja znam, valjda si izabral pravi disk tj vanjski a ne krivi jel uglavnom pročešljaj sve one prve četri opcije na početku.Potraži tamo svoje podatke ako ih ima, kaj radi na vanjskom disku Programe Files folder jedino može bit System Restore podaci i slično drukčije nikak osim ak nisi na vanjski disk ili taj disk nekad prije instaliral Windowse.{#}{#}

14 godina
neaktivan
Eksterni hard ne radi

Ee daa, jesam budala -.- na tom disku mi je bio backup računala ://

On mi nije tolko važan, važniji su mi ovi drugi fileovi(filmovi, igre, muzika itd.). Sad cu malo potrazit to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Eksterni hard ne radi

Nema mojih podataka :(

Nezna da nisu mozda pod lost ili raw files, ali nema ih onako da je folder "Filmovi" i folder "Serije". Jos cu kasnije sve pretrazit, ali ne vjerujem da su negdje :/

Probat cu preko onog linuxa sta si govorio, pa cemo vidjet sta ce bit.

Ima netko neki servis za preporučit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Volvox kaže...

Nema mojih podataka :(

Nezna da nisu mozda pod lost ili raw files, ali nema ih onako da je folder "Filmovi" i folder "Serije". Jos cu kasnije sve pretrazit, ali ne vjerujem da su negdje :/

Probat cu preko onog linuxa sta si govorio, pa cemo vidjet sta ce bit.

Ima netko neki servis za preporučit?

Podaci su tu samo možda nisu pod istoimenim folderima traži dalje ništ te ne košta to sigurno. Onda nakon toga odradi sa Linux, pa javi rezultate kako če bit možda češ trebat vadit disk iz kučišta i spojit ga na normalan Sata priključak u kompu. Nema druge u slučaju da je u tom vanjskom kučištu, zakazala elektronika preko koje se disk i spaja na eSata ili USB pa tek onda na normalan komp kaj drugo.{#}

14 godina
neaktivan
Eksterni hard ne radi

Jel moguće da mi se neki film npr. koji se prije zvao "transformers" sad zove 42.-44ujd- ili nešto tako:) Jer imam dosta tih fileova pod čudnim imenima koje ni neznam sta su.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Volvox kaže...

Jel moguće da mi se neki film npr. koji se prije zvao "transformers" sad zove 42.-44ujd- ili nešto tako:) Jer imam dosta tih fileova pod čudnim imenima koje ni neznam sta su.

Normalno da je moguče kaj drugo, prekopiraj jednu takvu datoteku kroz Minitool na drugi disk za pokus pa vidi o čem se radi.{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.6.2012 19:04 (rambox).
14 godina
neaktivan
Eksterni hard ne radi

Ma sve sam prokopo, nista od toga. Šaljem na servis negdje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Volvox kaže...

Ma sve sam prokopo, nista od toga. Šaljem na servis negdje.

Šta si prokopo a kaj kaže Linux, jesi to probal ili nisi odradi sad taj dio pa nije to atomska fizika a sve je badave a ti bi odustal samo tak fučkaj ga.{#}Pogledaj kaj sam spomenul u svom prvom postu, u ovoj temi za Linux jel čitaš kaj ti neko napiše ili ne čitaš odradi tak pa onda javi rezultate.{#}

14 godina
neaktivan
Eksterni hard ne radi

Probat cu sad to sa linuxom, al čisto sumljam da ce uspjet.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Eksterni hard ne radi

Evo probao i preko usb-a i preko esate, ne prepoznaje mi ga, nema ga pod "Computer" u mintu. jbg:/ šaljem ga na servis tu. Ako na servisu neznaju, onda neznam di će:)

Hvala na pokušaju:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Volvox kaže...

Evo probao i preko usb-a i preko esate, ne prepoznaje mi ga, nema ga pod "Computer" u mintu. jbg:/ šaljem ga na servis tu. Ako na servisu neznaju, onda neznam di će:)

Hvala na pokušaju:)

Onda je sve jasno da nema kaj, USB-Sata kontroler(slika ispod) u vanjskom kučištu zeza i servis ti ne treba uopče za sad još trebaš isprobat neke opcije. Pogotov ne taj servis koji si navel jer se oni ne bave Profi spašavanjam podataka, ako je disk krepal (Infolab) a nije to sigurno disk je ok ali elektronika u kučištu nije ok.Ako ti disk više nije pod garancijom, ionako podaci vrjede više od garancije da ju i imaš otvori kučište vrlo pažljivo i polako bez prisile pa izvadi disk van.{#}

http://www.infolab.hr/

Onda disk spoji u normalan komp, preko Sata podatkovnog i naponskog kabela jer je disk u vanjskom kučištu Sata kaj drugo.Onda češ sve znat ako je disk ispravan, vidit če ga LInux sigurno a moš i ponovo skenirat s MInitool programom onda neče bit problema.To je inače klasičan problem kaj se tebi dogodilo, kad ode loša Elektronika u vanjskom kučištu(slika ispod i ovo je Verbatim kučište) diska ili ona zeza onda je rješenje ovo kaj sam gore spomenul pod uvjetom da je disk mehanički ispravan normalno.{#}

Eto sad imaš upute pa tako napravi, ništa te ne košta a moš rješit problem vrlo elegantno ako je disk potpuno ispravan.Uglavnom tako to ide kad proizvođači, štede na djelovima pa ugrađuju smeče prve klase od elektronike u kučišta da je to NEC USB-Sata kontroler(a nije 1000% sigurno) onda se to ne bi dogodilo kaj moš tak je kak je.{#}{#}

16 godina
Eksterni hard ne radi

baš mi je ova tema dobro došla jer je i meni jučer pandrknuo eksterni WD diskić i imam identični problem

bolje bi mi bilo da sam uzeo transcend ali ja sam blento htio poznatu marku pa sam izgleda poznatu

marku i dobio(marka rikavela)a moj stari transcend se još uvijek veselo vrti i lampice mu blicaju kao da je u njemu neki

starčić koji nabrijano okreće pedale i opskrbljuje susjedstvo strujom

0 0 hvala 0
17 godina
filip1 kaže...

baš mi je ova tema dobro došla jer je i meni jučer pandrknuo eksterni WD diskić i imam identični problem

bolje bi mi bilo da sam uzeo transcend ali ja sam blento htio poznatu marku pa sam izgleda poznatu

marku i dobio(marka rikavela)a moj stari transcend se još uvijek veselo vrti i lampice mu blicaju kao da je u njemu neki

starčić koji nabrijano okreće pedale i opskrbljuje susjedstvo strujom

I kaj se dogodilo šta si sve isprobal, od ponuđenih rješenja jesi skeniral s MInitool i kakvi su rezultati jesi koristil LInux itd.{#}

16 godina
Eksterni hard ne radi

odnesem ja to u trgovinu gdje sam kupio jer je kupljen prije 2-3 mjeseca pa nek oni to fixaju

0 0 hvala 0
17 godina
filip1 kaže...

odnesem ja to u trgovinu gdje sam kupio jer je kupljen prije 2-3 mjeseca pa nek oni to fixaju

To je lako a kaj s bitnim podacima,{#} njih ti neče vratit sigurno ako ih imaš na tom disku moš zaboravit na te podatke dobit češ novi disk sigurno.Trebo si prvo probat odradit s ovime kaj sam preporučil, pa probat spasit bitne podatke ako ih imaš i ako se može pa tek onda odnjet disk na reklamaciju no ak ti podaci nisu bitno onda ništa.{#}

16 godina
neaktivan
Volvox kaže...

On mi nije tolko važan, važniji su mi ovi drugi fileovi(filmovi, igre, muzika itd.). Sad cu malo potrazit to.

Filmovi, igre, muzika ?

Zar to sve ne mozes downloadovati sa interneta?

http://www.speedtest.net/result/1987106167.png
14 godina
neaktivan
Haker_x kaže...
Volvox kaže...

Filmovi, igre, muzika ?

Zar to sve ne mozes downloadovati sa interneta?

Mogu, al sam ono imao kolekciju, pogotovo filmovi i serije, sve sa titlovima bilo, zamisli sad skinem sve sezone mentalista, sve sezone big bang theory, sve sezone how i met your mother, sve sezone GoT itd. i za sve tražit i stavljat tilove.

16 godina
Eksterni hard ne radi

riješio sam problem tako da sam izvukao fajlove sa easy recovery programom a nakon toga sam formatirao disk u ntfs i sad sve radi

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice