DVD - RW pokazuje se kao DVD-RAM

poruka: 16
|
čitano: 8.146
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Pozdrav svima.

Naišao sam na neobičan problem koji ne znam riješiti.

Naime, na računalu u uredu, od nedavno DVD-RW uređaj koji imam prikazan je kao DVD-RAM uređaj, uz to, ne čita DVD medije već ih samo pokazuje kao prazne CD medije.

Bilo što drugo normalno čita.

Do prije nekoliko dana sve je bilo u redu.

Dolje je screenshot Nero Info Toola.

Sve što sam do sada našao kao moguće rješenje za ovaj problem bilo je od gotovo nikakve pomoći.

Pa eto, ako netko zna kako ovo ispraviti bio bih zahvalan.

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2009 14:10 (Danny_HR).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Meni je bio sličan problem ali s prženjem DL DVD i ponekad DVD-a.Došlo bi mi da prži na drugi layer te bi mi onda prikazo error corupted file or media.Ako netko zna o čemu se radi molim pomoć.TAKOĐER.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: DVD - RW pokazuje se kao DVD-RAM

Jedino mi pada na pamet da mu 'osvježiš' firmware.

Ne samo da si je zamislio da je dvd-ram, nego misli da može i bluray pisati/čitati..

Možda da probaš maknuti u device manageru taj ide kanal, pa kad ga win stavi ponovo možda se štogod promjeni?

Ili probaj promjeniti fizički ide kanal, da vidiš šta te zeza, pržilica ili kontroler/os. (ili sata)

17 godina
neaktivan
autorov komentar
Probao sam sa micanjem uređaja, deinstalacijom čak i nadogradnjom firmvera. Ništa nije pomoglo... :(
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Ako ih imas makni:

Alcohol, InCD ili Daemon Toolse. Isto tako i PowerISO

Jos da probas ovo

http://club.cdfreaks.com/f86/sony-aw-g170a-firmware-1-71-firmware-available-192972/

ili da botas sa kakvim live Linuxom (Ubuntu kao live CD) pa da vidis sta se desava

Da bi maknuo "stvarno nevidljive" drivere ucini ovo:

When troubleshooting driver problems in Windows XP, one of the first places you may look is Device Manager, which provides detailed information about every piece of installed system hardware. In light of devices such as removable USB drives becoming more and more common, you may need information about devices that are not currently connected; Device Manager recognizes these as non-present devices. Here's how to get information about these devices:

Go to Start, right-click My Computer, and select Properties.
In the System Properties dialog box, select the Advanced tab and click the Environment Variables button.
In the Environment Variables dialog box, locate the System Variables panel and click New.
In the New System Variable dialog box, type DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES in the Variable Name text box and type 1 in the Variable Value text box.
Click OK twice.
To view the non-present devices, go to Start, right-click My Computer, and select Manage.
Click Device Manager, pull down the View menu, and select Show Hidden Devices.

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2009 2:41 (Lazarus Long).
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Hvala, ovo sa driverima je pomoglo.

Problem je bio u softveru za virtualne uređaje koji sam koristio kao portabilni, a trenutno nije uključen pa je i nevidljiv.

I dalje se uređaj pokazuje kao DVD-RAM ali sada bar čita DVD medije.

Thx.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ti alati stalno rade probleme,stavljaju svoje drivere (nevidljive). Ja bih ti preporucio da koristis samo PowerIso

Inace i moj LG DVD pogon ponekad (ne znam zasto) pokazuje se kao RAM

Ako je to slucaj u My Computer (kao RAM) i ako ti bas smeta onda probaj ovo

Drive Namer

http://www.ghacks.net/2009/03/15/add-names-to-dvd-drives/ 

Pa mozes komotno pisati da imas Plextora :)

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Ma nije bitno..

Nek piše i Oleg Mašturko, bitno da radi. :)
16 godina
neaktivan

I meni prikazuje DVD-RAM umjesto DVD-RW od dana kada sam ga stavio u kompjuter.

Ali meni radi bez problema.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ukoliko uređaj podržava DVD-RAM format, Windows će prikazati DVD-RAM. To je standard koji baš i nije u upotrebi često, ali ga velik broj DVD-RW uređaja podržava.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
17 godina

Ja isto imam slican problem samo sto kod mene cita dvd-ove ali nece da snima.

Znaci stavim dvd i pokrenem program za snimanje (probao par programa i nece ni na jednom) on mi jednostavno pokazuje da ne postoji prikladan uredjaj na kompu i nece da nastavi sa snimanjem.....

Do neki dan je radio normalno i ja nisam nis dirao ni opticki uredjaj ni drivere jednostavno danas je prestao da radi normalno.

Jesam pokusao da uradim update ali mi pokazuje da je najnovija verzija instalirana i nemam nikakvih programa poput alcohola i deamona...

Opticki pogon je asusov dvd-rw......

0 0 hvala 0
16 godina

evo imam slican problem na jednom kompu..dakle, przilica je od LG-a..i na kad je ubacim u svoj komp, radi normalno i pojavljuje se kao DVD-RW i normalno przi...medjutim, kad je vratim nazad u taj komp...onda stoji kao DVD-ROM i moze prziti samo CD-ove

dvd-rw - prikazuje kao CD pogon dvd-rw - prikazuje kao CD pogon
 takodjer u neru nemam prikazanu przilicu za przenje DVD-a, nego mi samo stoji Image Recorder ( za napravit .iso datoteku )
nero - nema przilice nero - nema przilice
 probao sam i Update Driver za przilicu
update driver update driver
 medjutim, kad kliknem da mi otvori listu, on otvori samo drivere za CD-RW / DVD-ROM przilice.
dobijem samo popis CD-ROM drivera dobijem samo popis CD-ROM drivera
 Dali je moguce da su se u windowsima pobrisali DVD-RW driveri??
takodjer cu navesti da je bio instaliran deamon tools, kojeg sam unatoc problemu morao deinstalirati!
probao sam staviti i jednu drugu przilicu, koja je bila pionner (dakle, druga marka) i takodjer mi nije se pojavljivala kao DVD-RW przilica...dakle, nije problem u przilicama, nego je problem u driverima...a sad, kako to rijesit pitam ja vas?

TiONiO

0 0 hvala 0
16 godina
Tionio kaže...

...kako to rijesit pitam ja vas?

vidim da mi nitko nije pomogao, al posto sam uspijo rijesiti svoj problem, podjelit cu to s vama...dakle, rijesenje ove misterije je jednostavno instalacija novije verzije nera...Namigiva

TiONiO
17 godina

Meni i dalje pise DVD-RAM ali sada normalno przi....  Doduse ja sam prestao koristiti Neru i presao sam na Ashampo....

1 0 hvala 0
16 godina
Dr. Vicko kaže...

Meni i dalje pise DVD-RAM ali sada normalno przi....  Doduse ja sam prestao koristiti Neru i presao sam na Ashampo....

dobar potez! Namigiva

TiONiO
17 godina

Odlican potez...  Odusevljen sam njime jer Nero je jednostavno postao prekompleksan za moje potrebe, a Ashampo mi pruza bas ono sto zelim...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice