Samsung UE40D5000 backlight problem

poruka: 3
|
čitano: 4.816
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

Kupio sam doticni TV prije nekih 2,3 tjedna, spojio na komp sve odlicno. Cini mi se da su prije par dana poceli problemi, ili sam ja tek skonto, sa pozadinski svijetlom. Naime, uz lijevi rub ekrana, debljine cca 10 do 15 cm slika je svijetlija. Kad stavim cistu crnu sliku lijepo se vidi (ako se ne varam to je clouding ili bleeding. Kupio sam ga u Elipsu. Proslo je vise od tjedan dana i ne mogu ga vratiti znaci mora na servis, a to obicno traje gotovo maksimalnih 45 dana. 

Jel se moze napraviti neki update softvera ili tako nesto? Ideje? :))

Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Samsung UE40D5000 backlight problem

Jos nitko... :)

Evo samo da javim... pokusao sam se igrati sa postavkama i nije pomoglo. Napravio sam update na TVu isto nije pomoglo. Posto je proslo vise od dva tjedna od kupovine TV mora na servis. Rekli su mi da LED navodno ne bi trebao imati takve probleme (clouding), a koliko sam vidio po netu to nije istina pogotovo za Samsung. Nosim ga uskoro na serivs pa javim dalje cisto ako netko bude imao slicnih problema :)

Pozdrav

16 godina
neaktivan

Upravo LED-ovi imaju izražen taj problem s probijanjem svjetla po rubovima ili u uglovima ekrana. Svi LCD-ovi pate od backlight bleedinga u većoj ili manjoj mjeri, a LED-ovi posebno.

Zovi servis, ali teško da će ti to itko priznati kao kvar, osim ako je riječ o nekakvom zaista ekstremnom slučaju. Kod LCD-a i LED-ova to je nedostatak koji proizlazi iz dotične tehnologije, isto kao IR i burn-in kod plazme. Ako ti može biti ikakva utjeha, od iste stvari pate i najskuplji modeli, samo možda u nešto manjoj mjeri. Koji god LED televizor da si uzeo, ne bi puno bolje prošao. Svi tzv. EDGE LED modeli kao pozadinsko osvjetljenje koriste nizove LED dioda poslaganih na rubovima s unutarnje strane ekrana, pa je logično da na rubovima uvijek mora prodirati određena količina svjetla. Zato je uniformnost ekrana jedna od najvažnijih stavki prilikom recenziranja svih LCD TV-a. Jedini LED-ovi koji su imuni na ovo su oni s tzv. direct LED osvjetljenjem koje se sastoji od skupina LED dioda razmještenih po čitavoj unutarnjoj strani ekrana, što im omogućuje da potpuno zacrne jedan dio površine ekrana dok je na drugom u isto vrijeme prisutan neki svijetli sadržaj i tako ostvare izrazito visoke vrijednosti kontrasta. Međutim, takvo osvjetljenje je rezervirano samo za najskuplje modele, kao što je primjerice Sony HX920.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice