Ovo mi se počelo događati prije dva tjedna, kada sam se slučajno ustao i pogledao na televizor u dnevnoj sobi...
Naime, navečer sam ga ugasio (na daljinskom, naravno) i on je ušao u taj neki svoj stand-by, i sve je bilo ok, ja otišao u drugu sobu. Zaspim i probudim se negdje usred noći, na televizoru još svijetli crvena lampica (koja gori kad je u stand-by), ali je ekran svijetlio zelenkasto - ne baš onako jako, kao da sam okrenuo na SCART ulaz dok nema slike, ali kao da sam svjetlinu postavio na 25%. Ugasio sam ga na gumb, zelenkasti sjaj je nestao, upalio ga na gumb i upalio ga na daljinskom, normalno se upalio i radio. Bio je upaljen cijeli dan, a preko noći sam ga ostavio na stand-by opet (kao što i inače do sad) i otišao do prijatelja. Kad sam se vratio, opet je ekran svijetlio zelenkasto, to se lako vidi golim okom a u mraku se to baš dosta vidi. TV normalno radi, jedino što, kad prebacim na teletekst, slika pleše 1-2 sekunde gore-dolje i onda se ustabili. Ali to je tako već 2-3 godine.
TV je star desetak godina, godinu više-manje (prije manje). Kad je ištekan na gumb ili iz utičnice, onda ne poprima tu pljesnivu boju. :D Ali mislim da nije rješenje stalno ištekavati ili ga gasiti na gumb. TV normalno radi osim toga i žao mi ga je baciti. A i nemam baš novca... Hvala!