Samsung CRT TV - slika pozeleni dok je ugašen

poruka: 11
|
čitano: 3.195
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ovo mi se počelo događati prije dva tjedna, kada sam se slučajno ustao i pogledao na televizor u dnevnoj sobi...

Naime, navečer sam ga ugasio (na daljinskom, naravno) i on je ušao u taj neki svoj stand-by, i sve je bilo ok, ja otišao u drugu sobu. Zaspim i probudim se negdje usred noći, na televizoru još svijetli crvena lampica (koja gori kad je u stand-by), ali je ekran svijetlio zelenkasto - ne baš onako jako, kao da sam okrenuo na SCART ulaz dok nema slike, ali kao da sam svjetlinu postavio na 25%. Ugasio sam ga na gumb, zelenkasti sjaj je nestao, upalio ga na gumb i upalio ga na daljinskom, normalno se upalio i radio. Bio je upaljen cijeli dan, a preko noći sam ga ostavio na stand-by opet (kao što i inače do sad) i otišao do prijatelja. Kad sam se vratio, opet je ekran svijetlio zelenkasto, to se lako vidi golim okom a u mraku se to baš dosta vidi. TV normalno radi, jedino što, kad prebacim na teletekst, slika pleše 1-2 sekunde gore-dolje i onda se ustabili. Ali to je tako već 2-3 godine.

TV je star desetak godina, godinu više-manje (prije manje). Kad je ištekan na gumb ili iz utičnice, onda ne poprima tu pljesnivu boju. :D Ali mislim da nije rješenje stalno ištekavati ili ga gasiti na gumb. TV normalno radi osim toga i žao mi ga je baciti. A i nemam baš novca... Hvala!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

u biti TVju je laške kad je na stand-by. lakše digne napon kad ga pališ, ali pošto ovdje izgleda ostane nešto pod napapom čim daje struju na ekran, ja ti savjetujem da ga gasiš na gumb.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Malo sam guglao i vidio da je ta boja jako slična boji onim svjetlećim kazaljkama na ručnim satovima (mislim da su umočene u fosfor), pa može li biti nešto na taj tip ili ja bulaznim?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Daj postavi sliku, slikaj ga {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.11.2013 20:26 (Marko :D).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Samsung CRT TV - slika pozeleni dok je ugašen
DarkBoss kaže...

Malo sam guglao i vidio da je ta boja jako slična boji onim svjetlećim kazaljkama na ručnim satovima (mislim da su umočene u fosfor), pa može li biti nešto na taj tip ili ja bulaznim?

Staklo CRT-ova je premazano fosforom, zato i lagano svijetle u mraku, ali to je više nekakav slabi odsjaj nego osvijetljenost.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // Silujem ljude koj kažu da je nekaj gamersko \\سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
15 godina
neaktivan

Na mom Quadro CRT-u nakon gašenja svijetli svjetlo-siva boja, dok na Samsung CRT-u ništa (nakon gašenja uopće ne svijetli). Dok na Quadrovom nakon gašenja nešto iz nutra puca, na Samsungovom ne. {#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Na mom Quadro CRT-u nakon gašenja svijetli svjetlo-siva boja, dok na Samsung CRT-u ništa (nakon gašenja uopće ne svijetli). Dok na Quadrovom nakon gašenja nešto iz nutra puca, na Samsungovom ne. {#}

ako se čuje lagano pucketanje,to je normalno,jer se hladi pa plastika pucketa

15 godina
neaktivan

To ne pukne jednom i nije plastika, to sam i ja mislio. Kada se ugasi unutra se čuje više pucketanja (~15) i to unutar televizora. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.11.2013 20:44 (Marko :D).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
8ax kaže...
DarkBoss kaže...

Staklo CRT-ova je premazano fosforom, zato i lagano svijetle u mraku, ali to je više nekakav slabi odsjaj nego osvijetljenost.

Kad mene baš svijetli kao da je radioaktivan nakon nekog vremena, a kad stavim prste na stalko ne osjećam onu magnetičnost kao kad je ekran stvarno upaljen.

15 godina
Marko :D kaže...

To ne pukne jednom i nije plastika, to sam i ja mislio. Kada se ugasi unutra se čuje više pucketanja (~15) i to unutar televizora. {#}

Pucketa dok se prazni ekran, jer CRT TV radi na 25-30kV. Sad ovisi o izvedbi hoće li pucketati jako, slabo, ili uopće neće. Ali većina starijih TV-a pucketa, a imam i ja jednog Samsunga novijeg datuma koji ne pucketa.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
15 godina
neaktivan

Samsung je star 20 godina, a Quadro 11. 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice