Preporučite mi neki dobar lcd koji bih stavio na zid.
Veličina negdje max. 105 cm dijagonala.
-DVB-T
-montaža na zid
-ha za cifru neznam, koja je optimalna za tu veličinu
-DVB-T
-montaža na zid
Jao neznam za plazmu to se gadno kvari.
Ma jok kaj bi se gadno kvarilo, to su predrasude bezvezne kad se pogleda uglavnom su postotci kvarova isti nema tu neke razlike.
Odakle ti ta informacija? To definitvno nije istina.
Uskoro starci kupuju novi TV pa me zanima najbolji lcd za 4000-5000 (znam da je za tu cijenu najbolja panasonicova plazma, ali stari hoće lcd). Spojio bi ga na komp, ali samo radi gledanja filmova. Dijagonala 82-102 cm.
Uskoro starci kupuju novi TV pa me zanima najbolji lcd za 4000-5000 (znam da je za tu cijenu najbolja panasonicova plazma, ali stari hoće lcd). Spojio bi ga na komp, ali samo radi gledanja filmova. Dijagonala 82-102 cm.
Ako ces gledati filmove, reci starom da ode u neku prodavaonicu i da vidi koliko je razlika u kvaliteti slike u korist plazme. Imas recimo plazmu Pan tx-p37x20e 93 cm. Odlican izbor, a cijena malo iznad 4000 kn. LCD za tu cijenu ne daje bas zadovoljavajucu sliku u SD, dok u HD briljira jer su LCD-ovi od 5000 kn obicno full HD.
Ma gledao je on i kaže da ne vidi nikakvu razliku između lcd-a i plazme. Skeptičan je u vezi plazme i hoće lcd/led.
Ma gledao je on i kaže da ne vidi nikakvu razliku između lcd-a i plazme. Skeptičan je u vezi plazme i hoće lcd/led.
Zato jer je na ekranima bio vjerovatno neki HD promo materijal. Da vidi sliku npr na HTV1 na jednom i na drugom ne bi mu bilo isto.
edit: ali ako vec hoce LCD onda definitivno SONY KDL-32EX500.
Čuo sam negdje da sony više nije što je nekad bio. Da ima boljih LCD-ova od sonyevih, ali ipak mislim da se razumiješ malo bolje od mene jer ne pratim baš stanje televizora. Hvala na brzom odgovoru preporučit ću taj sony.
Pročitaj one mitove u vezi plazme.
- punjenje plazme plinom nakoj 1-2 god. BUHAHA
- manji vijek trajanja plazme BUHAHA (100 000 radnih sati = ~ 8 sat @ 37 godina)
- burn in (ovi novi paniji su super tako da je teško dobit burn in, ali svejedno se treba klonit stat. slika u prvih 200-300h)
- potrošnja (p42S20E ima deklariranu max potrošnju na 170/180W, sada jel ti to puno odluči, manji panel = manja potrošnja)
...
Ja imam Panasonic TX P42S20E i preporučujem ju, a i cijena joj je pala za 1000kn te se jako puno prodaje, ja sam uzeo zadnji komad u technomaxu, ako uzmete TV prije srpnja mislim imate garanciju 5god inače 3god.
Po pitanju potrosnje stvar je vise manje izjednacena zato jer LCD panel radi cijelo vrijeme bilo da prikazuje crnu ili bilo koju boju, a plasma panel "ne radi" ako "prikazuje" crnu boju. Plazma trosi cca 150 W SAMO AKO je pod max opterecenjem, tj radi cijeli panel. U zbilji ona trosi oko 110 W, jednako kao LCD. Zato te brojke ne treba uzimati zdravo za gotovo. Stvar burn-ina je proslost: treba kalibrirati plasmu da radi na 50% kontrasta i 50% svjetlne prvih 200 do 300 radnih sati (mjesec i pol dana cca) i pojava efekta je zanemarivo mala, a iako se pojavi, svaka plasma danas ima tzv ispiranje bijelom bojom itd.
Sa panasonicom nemoreš falit.
Sa panasonicom nemoreš falit.
Samo ako je plasma, za LCD potraziti druge solucije tipa SONY.
Po pitanju potrosnje stvar je vise manje izjednacena zato jer LCD panel radi cijelo vrijeme bilo da prikazuje crnu ili bilo koju boju, a plasma panel "ne radi" ako "prikazuje" crnu boju. Plazma trosi cca 150 W SAMO AKO je pod max opterecenjem, tj radi cijeli panel. U zbilji ona trosi oko 110 W, jednako kao LCD. Zato te brojke ne treba uzimati zdravo za gotovo. Stvar burn-ina je proslost: treba kalibrirati plasmu da radi na 50% kontrasta i 50% svjetlne prvih 200 do 300 radnih sati (mjesec i pol dana cca) i pojava efekta je zanemarivo mala, a iako se pojavi, svaka plasma danas ima tzv ispiranje bijelom bojom itd.
Ma dobro prvo ide image retention, to je privremena pojava "upečenja" koja nestaje nakon što se TV malo drži ugašenim ili se pušta film/jednobojna slika preko cijelog ekrana bez statičnih stvari neko vrijeme.
Ono što želim reći, kada se uoči da se spriječiti burn in.
Baš mi je cool kod plazme kada crna bude baš CRNA i nema probijanja svjetlosti.
BTW: ova moja plazma se uopće negrije, mlaka je na dodir i po ovako vrućem vremenu i nema dodatnih ventilatora u njoj kao na nekim plazmama što znači pasivno izvedeno hlađenje.
-DVB-T
-montaža na zid
Evo 4 plazme,najbolje u svojoj klasi:
1) 11500 kn http://www.ronis.hr/?plazma-tv-42-inch-107-cm/434/neopdp-plazma-tv-panasonic-tx-p42v20e-poklon-hdmi-kabel-5-g-jamstva/TX-P42V20E
2) 8500 kn http://www.ronis.hr/?plazma-tv-42-inch-107-cm/434/neopdp-tv-panasonic-tx-p42g20e-poklon-sagem-mpeg4-prijemnik-5-g-jamstva/TX-P42G20E
3) 6100 kn http://www.ronis.hr/?plazma-tv-42-inch-107-cm/434/plazma-tv-panasonic-tx-p42s20e-poklon-sagem-mpeg-4-prijemnik-5-g-jamstva/TX-P42S20E
4) 5500 kn http://www.ronis.hr/?plazma-tv-42-inch-107-cm/434/plazma-tv-panasonic-tx-p42u20e-poklon-hdmi-kabel-5-g-jamstva/TX-P42U20E
Ma dobro prvo ide image retention, to je privremena pojava "upečenja" koja nestaje nakon što se TV malo drži ugašenim ili se pušta film/jednobojna slika preko cijelog ekrana bez statičnih stvari neko vrijeme.
Baš mi je cool kod plazme kada crna bude baš CRNA i nema probijanja svjetlosti.
BTW: ova moja plazma se uopće negrije, mlaka je na dodir i po ovako vrućem vremenu i nema dodatnih ventilatora u njoj kao na nekim plazmama što znači pasivno izvedeno hlađenje.
Da, nova serija VIERA plasmi dolazi bez ventilatora, za razliku od serije 10 od prosle godine kada su se korisnici zalili na buku.
edit: image retention je mislim rijesen ovogodisnjim serijama, pojavljuje se u 1% slucajeva samo kod najjeftinijih modela.
Ja bih postavio početničko pitanje?
Svi su kanali postavljeni za 4:3 format slike..... Kako se to odražava na sve te 16:9 televizore??
Svi su kanali postavljeni za 4:3 format slike..... Kako se to odražava na sve te 16:9 televizore??
Nisu svi, pogledaj satelit. A 4:3 se razvlaci preko ekrana pa izgleda deformirano ili se gleda u formatu 4:3 sa crnim trakama sa strane. Naravno (ovisno od proizvodjaca) postoje razlicite opcije u menijima kako bi se slika po razlicitim ukusima rastegnula.
Hyperion, ipak si malo umanjio potrošnju. Tvoj S20 troši u prosjeku(znači n trenutke može i više ali i manje) 185W nakon kalibracije i to kod gledanja FullHD materijala što je za SD naravno manje, G20 troši u prosjeku 157W. Za usporedbu Edge LED LCD istoga proizvođača i dijagonale, D25, troši za iste te stvari u prosjeku 105W, a dobro je poznato da Edge LED modeli troše još manje od klasičnih CCFL LCD-ova pa tako manji LCD od ovoga, 37'' S20 koji je CCFL LCD, troši nešto više i to 110W u prosjeku. I da , ima još X20 od 42'' koji je HDready model i koji za isti taj materijal troši u prosjeku 135W.
Panasonicova 3D plazma(VT25 u SAD-u, VT20 u Europi, VT2 u Japanu) se tolko trži da je Panasonic već odlučio za 30% povećati proizvodnju, a u Japanu je nenadano predstavio 42'' i 46'' model te možda nešo slično čeka i naše tržište gdje je za sada najmanji 50'' model.
Da jesu, zato na TV-ima sada ima jedan mod(na Panasonicima Just) koji sliku u cntru minuimalno ili ne rasteže dok se samo rubovi rastežu i na tej način se popunjava cijeli ekran. Ipak za sve vlasnike 16:9 TV-a ima jedna dobra vijest, dosta SD kanala već emitira anaformni 16:9 SD dok bi HRT, nov@ i RTL isto trebali učiniti najkasnije 01.01. sljedeće godine i sa time završiti proces digitalizacije.
Da jesu, zato na TV-ima sada ima jedan mod(na Panasonicima Just) koji sliku u cntru minuimalno ili ne rasteže dok se samo rubovi rastežu i na tej način se popunjava cijeli ekran. Ipak za sve vlasnike 16:9 TV-a ima jedna dobra vijest, dosta SD kanala već emitira anaformni 16:9 SD dok bi HRT, nov@ i RTL isto trebali učiniti najkasnije 01.01. sljedeće godine i sa time završiti proces digitalizacije.
Ima i Grundig, a mod se zove panorama, nije lose rjesenje.
Kažem, svi danas imaju neki vid toga.
Eto, HTV jedini emitira neke dogadjaje u fake 16:9, ali kazu da ce svi do kraja godine u 16:9.
Eto, HTV jedini emitira neke dogadjaje u fake 16:9, ali kazu da ce svi do kraja godine u 16:9.
HRT emitira 4:3 sa letterboxom, rađe bi da daje 4:3 klasični nego to. Kao što sam rekao najkasnije 01.01. svi idu u pravi 16:9 kao što je sada na npr. Eurosportu ili na njemačkim kanalima.
Uglavnom, niskoristi od 4:3 LB, radije 4:3 normalan, da.
Rastegne se to OK, ali nije to to.
Od rezolucije 704x576 odreze se trecina