Kucna tv mreza

poruka: 4
|
čitano: 3.290
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Kucna tv mreza

pozdrav svima,imam jedan problem koji ne mogu sam rijesiti i potrebna mi je vasa pomoc.Znaci u pitanju je  tv mreza ,digitalna,dvbt2.Kablovi su razvedeni po sobama i spojeni na tv uticnicu  i spojeni su medjusobno u razvodnom ormaru pomocu splittera.Nacin na koji sam spojio u razvodnom ormaru je taj da antena ide  u in a sve tv uticnice su u out .Kada u jednoj sobi spojim 12v adapter na tv uticnicu napon dodje do uticnice u sobi u kojoj zelim da spojim tv,ali kada ukljucim iz tv uticnice kablo u tv u toj sobi,vise nikako nemam napona,nedje ima kratki spoj.Kada mjerim napon ocitam 12v na adapteru i konstantan je na svakom mjestu gdje mjerim.Probo sam 2 razlicita tva i ista je situacija.Jedino kada imam kanale jest taj slucaj da direktno spojim tv i antenu u ormaru pomocu spojnice.Svi su kablovi uredni,nigdje mi se ne spajaju,nema proboja.Nacin na koji sam to spojio je slika ispod.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Kucna tv mreza

Jel to dijeliš na samo 2 tv-a? U tom slučaju ti niti ne treba pojačalo. Ako ga već stavljaš, spoji ga direktno na antenu prije splittera.

Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
Re: Kucna tv mreza

Kao prvo ne postoji "digitalna, DVB-T/T2" jer sva oprema , antene, pojačala , spliteri, utičnice ... rade jednako bez razlike sa analognim i digitalnim modulacijama.

Pitanje je da li je antena "aktivna" tj. ima li u njoj ugrađeno pojačalo ...jer ako nema već je ta LPDA (logaritamska) pasivna tada daje kratki spoj za DC napon iz adaptera za pojačalo. Kratki spoj može izazvati i spoj koaksa na "F" konektor, dovoljno je jedna tanka licna  :(

Splitera ima : bez prolaza za DC napon, sa jednim prolazom za DC, i sa prolazom na svim priključcima.

Pošto ti TV radi na kablu od antene vjerujem da je pasivna.

Utičnice (sat,radio,tv) imaju ugrađen spliter pa se na mreži nalaze ukupno dva do tv prijemnika što je prigušenje za signal oko -10dB pa ako su još koaks. kablovi dugi trebat će pojačalo.

13 godina
Kucna tv mreza

prikljucio sam 12v adapter prije ulaza u spliter i sad radi sve ok,izgleda da je to problem bio.hvala svima koji su pripomogli

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice