Znaci ja ti tučem asom špadi, ti meni odgovaras tricom špadi, a igra je u špade. Nadam se da razumite analogiju.
Pa vecinu toga ja o govorim, samo se ocito ne razumimo. Ali tom logikom onda bi svi proizvodjaci lipo radit panele sa makimalno 150 nitsa i to je to, svi zadovoljni. Svi gledamo ispravno tocan sadrzaj, i nebi tribali placat priko 10000 kn za tv, nego maksimalno 2000. Svjestan sam banalnosti primjera, nije sve u nitsima, zasto neki tv kosta toliko koliko kosta je rasprava sama za sebe.
Nemre, postoji i sadrzaj koji cesto gledas po danu ili u ne-mracnoj prostoriji, tipa nogomet ili kabelska itd.. 100 nita filmaker je za ono sto gledas inace u kinu dakle filmovi.
Zato treba imati tv koji ima dovoljno nita da podrzi i gledanje pri dosta svjetla, a da na govorimo o terasama kafica i slicno.
Dodatno postoji i hdr sadrzaj koji ima za cilj prikazati real-life spectral highlighte ilitiga imitaciju prave svjetlosti onako kako ju gledas u zivo. A to u definiciji treba ici do 10k niti, samo sto je problem recimo gledati u to, zato i ne gledamo direktno u sunce nego imamo suncane naocale. :)