Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 49.149
|
čitano: 16.026.881
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Kako rekoh jako teško je to reklamirati, a kada sam se vratio sa godišnjeg prošlo je 2tj od kada se uzeo, tako da sada bi to bilo jako teško jer može biti jednom u 24 sata, 5x ili niti jednom a nikog ne smeta previše jer je službeni i tako to je, vrlo jednostavno 

Kebel van pa ponovi radnju.....

15 godina
Wiz3m4n kaže...

Kako rekoh jako teško je to reklamirati, a kada sam se vratio sa godišnjeg prošlo je 2tj od kada se uzeo, tako da sada bi to bilo jako teško jer može biti jednom u 24 sata, 5x ili niti jednom a nikog ne smeta previše jer je službeni i tako to je, vrlo jednostavno 

Kebel van pa ponovi radnju.....

A probati ažuriati Firmware?
Možda je SW problem, ne HW.

Moj se TCL (65C803) ispočetka, prvih par tjedana znao random resetirati, nekad i 2-3 puta dnevno.

Tražio update SWa, nije tad bilo. U međuvremenu je očito izbačen novi SW koji se autoamatski instalirao i to se prestalo događati, ima vjerojatno i godinu dana bez ijednog reseta.

Očito je prethodni firmware bio smeće

11 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Pozdrav,

vrijedi li ovaj tv cemu

TCL 65P61B

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Sutra radim dnevnu, probat ću vidjeti ima li ažuriranja kakvih....

16 godina

uzeo sam jucer hisense 65u7nq, na kraju se nisam mogo odlucit ocu uzet model koji je mini led ili 144hz pa sam uzeo ovaj koji ima oboje, plus za vikend ga na ekupi spustili na 729 eura sto ga cini best buyem. 

ima li vas jos s ovim tv-om i koje postavke imate za sliku, malo sam guglao i namjestio na postavke sa stranice rtings ali slika je apsolutno pretamna i hrpu detalja se ni ne vidi, pa sam malo pojaco svjetlinu i dobro je to, al reko vjv ovdje ima pametnijih od mene sto se tice postavki slike. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
3 godine
mar123 kaže...

uzeo sam jucer hisense 65u7nq, na kraju se nisam mogo odlucit ocu uzet model koji je mini led ili 144hz pa sam uzeo ovaj koji ima oboje, plus za vikend ga na ekupi spustili na 729 eura sto ga cini best buyem. 

ima li vas jos s ovim tv-om i koje postavke imate za sliku, malo sam guglao i namjestio na postavke sa stranice rtings ali slika je apsolutno pretamna i hrpu detalja se ni ne vidi, pa sam malo pojaco svjetlinu i dobro je to, al reko vjv ovdje ima pametnijih od mene sto se tice postavki slike. 

Postavke slike su većinom subjektivan dojam, da, postoji neka objektivna vrijednost oko toga, ali svakome odgovara drugačije...netko voli vivid stil, netko movie mod i sl...

Nemoj se vodit time da ako je na rtingsu tako, da i tebi to mora pod svaku cijenu odgovarat, ako ti nije dobro kako si rekao, pojačao si svjetlinu i ako si sad zadovoljan ne diraj dalje.

6 godina
BioZZG kaže...
mar123 kaže...

Postavke slike su većinom subjektivan dojam, da, postoji neka objektivna vrijednost oko toga, ali svakome odgovara drugačije...netko voli vivid stil, netko movie mod i sl...

Nemoj se vodit time da ako je na rtingsu tako, da i tebi to mora pod svaku cijenu odgovarat, ako ti nije dobro kako si rekao, pojačao si svjetlinu i ako si sad zadovoljan ne diraj dalje.

Upravo tako. Ne znam cemu opsjednutost vjernoscu boja na tvu. I na mobitelu ista stvar. 

14 godina

Pogledao sam sve moguće recenzije na netu i dalje ne znam što napraviti...

Trenutačno imam Samsung QE65QN95A TV koji ima OneConnect box (kojega ima i S95D) i to mi je odlična stvar, plus imam u kući Samsung perilicu rublja, sušilicu i soundbar. Te je sve to povezano sa SmartThings aplikacijom od Samsunga. 

Sad sam u procesu kupovine novog televizora, te imam dvojbu što uzeti LG G4 ili Samsung S95D... 

-oba imaju sada garanciju 5 godina u ponudi

-cijenom su unutar 100€ 

-Tv se gleda i preko dana i po mraku, preko dana imam podosta svijetla u dnevnom boravku (zid sa 6 prozora u redu)

-igram PS5

-gledam većinom Netflix, HBO i Stremio

Koliko sam vidio po recenzijama Samsung ne može dugo održati peak brightness (nakon minutu krene smanjivati svjetlinu radi pregrijavanja), dok LG može duže vrijeme održati. Samsungu fali DV ali to nisam i do sada imao, dok LG podržava DV. Koliko sam vidio po recenzijama DV kod ova dva TV-a ne znači puno pošto ionako imaju veliki peak brightness. Samsung ima veći volumen boja i bolji je preko dana u svijetlim prostorijama radi mat ekrana. 

Molio bi još neki možda savjet ili nešto što bi mi pomoglo oko odluke oko TV-a.

16 LG G4
3 Samsung S95D

0 0 hvala 0
16 godina
Ivanjino96 kaže...

Samsung ima veći volumen boja i bolji je preko dana u svijetlim prostorijama radi mat ekrana

Samo radi tog premaza bih ti rekao da zaobiđeš Samsung jer to totalno skrši kontrast, a time  volumen boja.  Da je antirefleksivni premaz  ostao kao na prošlom modelu, definitivno bi preporučio samsung, ovako LG G4 je bolji izbor od ta dva.
Kof LG-a mi se ne sviđa što su ti paneli zaista kao crno staklo i dosta reflektiraju. 
Osobno bih išao na samsung S95C

14 godina
Pixel kaže...
Ivanjino96 kaže...

Samsung ima veći volumen boja i bolji je preko dana u svijetlim prostorijama radi mat ekrana

Samo radi tog premaza bih ti rekao da zaobiđeš Samsung jer to totalno skrši kontrast, a time  volumen boja.  Da je antirefleksivni premaz  ostao kao na prošlom modelu, definitivno bi preporučio samsung, ovako LG G4 je bolji izbor od ta dva.
Kof LG-a mi se ne sviđa što su ti paneli zaista kao crno staklo i dosta reflektiraju. 

TV gledam i igram pretezito u mraku, jedino vikendom nesto gledam preko dana. E sada dal taj mat ekran onda po mraku i dalje utjece na sliku? Koliko sam vidio recenzije da ne utjece?

6 mjeseci

Lg je super tv i navikao sam se na magic remote tako da bi mi na svakom drugom to falilo...ima odsjaja ali ako ravno sjedis ispred ne smeta to nista.

4 0 hvala 0
16 godina
Ivanjino96 kaže...
Pixel kaže...
Ivanjino96 kaže...

TV gledam i igram pretezito u mraku, jedino vikendom nesto gledam preko dana. E sada dal taj mat ekran onda po mraku i dalje utjece na sliku? Koliko sam vidio recenzije da ne utjece?

po mraku  je ok

16 godina
Enge kaže...

Lg je super tv i navikao sam se na magic remote tako da bi mi na svakom drugom to falilo...ima odsjaja ali ako ravno sjedis ispred ne smeta to nista.

Mene je smetalo što na svakoj tamnijoj sceni gledaš svoj odraz. Kad sam prešao na qdooled, preporod, napokon se više nisam morao gledati 

6 godina
Ja to ne vidim.
Mislim, vidim, al ne vidim. Kak ne vidim ni nos kad gledam.
Imam sreću da mi se tu ne uključuje OCD, koji je inače izražen 🤷🏻... bluming, recimo, vidim
13 godina
"Mračnjak" sam i uvijek su navučene roletne tako da nema ni odsjaja, al što jest jest LG je ko ogledalo kad ima više svjetla 😀
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2025 22:38 (error_666).
Moj PC  
2 0 hvala 0
3 godine
pozdrav, treba mi pomoć (na ovom forumu sam već dobio pomoć kada sam komp kupovao pa rekao da probam opet)

htio bih uzeti neki android tv ali što više gledam manje sam pametan (nisam tehnološki potkovan)

buđet mi je oko 500e (100 gore dole), po mogućnosti da je dijagonala 55 incha

0 0 hvala 0
5 godina

Od androida najbolji je Sony koji češ teško kupiti za te novce, pa onda imaš TCL koji se već može naći solidan, Grundig ako nisi prezahtjevan, a može se naći i Philips (noviji navodno imaju neki svoj upravljački program) i to ti je to što ja preporučam da gledaš, ako želiš kolko tolko biti zadovoljan. 

0 0 hvala 0
3 godine
Megafresh kaže...
pozdrav, treba mi pomoć (na ovom forumu sam već dobio pomoć kada sam komp kupovao pa rekao da probam opet)

htio bih uzeti neki android tv ali što više gledam manje sam pametan (nisam tehnološki potkovan)

buđet mi je oko 500e (100 gore dole), po mogućnosti da je dijagonala 55 incha

Izvolite gospodine

Za 569 e nema bolje

合氣道
6 tjedana

koji točno model hisensea preporucujete kao best buy ? 

0 0 hvala 0
3 godine

Kad bi znali veličinu, možda bi netko i znao.

合氣道
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 tjedana

55 velicina

https://www.bigbang.hr/tv-55-hisense-qled-55e7nq-4k-smart-tv.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

to je taj model koji preporucujete ? ili ima neki drugi ? 

vidim da se kroz temu stalno vukao neki model hisensa za 400tinjak eura, jel to ovaj ili pak neki drugi 

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.2.2025 10:35 (markol23).
3 godine

Solidno za tu cijenu.

合氣道
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
markol23 kaže...

55 velicina

https://www.bigbang.hr/tv-55-hisense-qled-55e7nq-4k-smart-tv.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

to je taj model koji preporucujete ? ili ima neki drugi ? 

vidim da se kroz temu stalno vukao neki model hisensa za 400tinjak eura, jel to ovaj ili pak neki drugi 

Evo  

To su izložbeni, sad vidim, no to je model koji si tražio (mini led)

Ovo mu je standardna cijena

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.2.2025 11:04 (Zaporožac).
17 godina

Drugari jedno pitanje....ima li Hisense tv mogučnost pomjeranja titlova napred ili nazad u slučaju da kasne ili rane kada se pusti sadržaj sa stika....jednostavno ne nalazim tu mogučnost.....??

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Prodajem LG g2 OLED nov

Početkom 12. Mjeseca 2024. Sam uzeo 65" LG G2 OLED. TV još nije otvaran, stoji zapakiran u org kutiji. Znači novo. Račun, jamstvo svijet medija. Kupljen za stan u novogradnji, tek danas smo mogli unutra i vidjeli kako bi TV trebao izgledati u dnevnoj. Dnevna je manja uživo nego smo računali po tlocrtu. Pogotovo sada kada je došla kutna garnitura.
Prodajem za koliko sam ga platio, 1150 eura.
Eventualno ako netko ima potpuno novi OLED 55", može zamjena.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.2.2025 22:23 (x360gamer).
17 godina
Re: Prodajem LG g2 OLED nov
x360gamer kaže...

Početkom 12. Mjeseca 2024. Sam uzeo 65" LG G2 OLED. TV još nije otvaran, stoji zapakiran u org kutiji. Znači novo. Račun, jamstvo svijet medija. Kupljen za stan u novogradnji, tek danas smo mogli unutra i vidjeli kako bi TV trebao izgledati u dnevnoj. Dnevna je manja uživo nego smo računali po tlocrtu. Pogotovo sada kada je došla kutna garnitura.

Nemoj. Naviknut ćeš se za dva dana. Kolika je udaljenost s koje gledate tv?

17 godina

Nikoga sa Hisense Tv da odgovori ima li smeće tu opciju....možda sada se netko nađe uvrijeđen apa mi i odgovori nadam se 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: Prodajem LG g2 OLED nov
tiki kaže...
x360gamer kaže...

Nemoj. Naviknut ćeš se za dva dana. Kolika je udaljenost s koje gledate tv?

2.5m

Ma bojim se da će biti prevelik u prostoru / da će ubiti dnevnu cijelu

3 godine
Wiz3m4n kaže...

Nikoga sa Hisense Tv da odgovori ima li smeće tu opciju....možda sada se netko nađe uvrijeđen apa mi i odgovori nadam se 

Pitaj Tiki na pm

On je serviser televizora , ili tako nešto 

合氣道
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice