Grundig Vision 7 no sound

poruka: 15
|
čitano: 13.442
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Jutro svima.

jucer sam kupio GRUNDIG 32 VLC 7121 C i pojavio se problem da preko HDMIa nemam audio na TV. nakon par sati uzaludnih pokušaja i pogrešaka spajanjem na sve moguce nacine koje sam mogao i updateanja drivera svih mogucih (slika, zvuk, ...), zakljucio sam da mi treba ovo (SPDIF kabel koji prenosi zvuk iz maticne u graficku). ako netko ima taj kabel, bio bih mu zahvalan da ga posalje ako je u mogucnosti (dogovor na pp). nadalje, ako netko ima jos kakvu ideju kako da dobijem zvuk na TVu, neka slobodno predlozi. probao sam slijedece oblike spajanja PCa i TVa:

PC-TV

========

HDMI-HDMI

VGA-VGA

DVI to VGA-VGA + 3.5mm jack

samo 3.5mm jack

samo chicnh

HDMI-HDMI + 3.5mm s obje strane kucista

3.5mm jack u raznim kombinacijama s otalim kablovima za sliku

chinch u raznim kombinacijama s otalim kablovima za sliku

(ako se jos cega sjetim ili isprobam, dopisat cu)

Hvala.

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 7:59 (Bass).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

DVI na HDMI ne prenosi zvuk, moraš na "PC-Audio in" spojiti svoju zvučnu karticu sa TV-om (3,5mm na 3,5mm stereo kabelom).

Na TV-u bi ti na nekom od HDMI priključaka trebalo pisati HDMI/DVI (i tu spajaš grafičku sa DVI-HDMI kabelom ili preko adaptera

+HDMI-HDMI kabelom), a zvuk onda dodatnim audio kabelom na PC-Audio in.

Sad sam vidio tvoj EDIT:

Kako misliš da si spajao HDMI-HDMI kad tvoja grafička ima samo 2 DVI izlaza?

Misliš preko adaptera, kako sam gore naveo/predložio? Ako da, onda ne može prenijeti zvuk preko HDMI-a.

Vidim da si već spajao 3,5mm audio na TV, da li si HDMI spojio na priključak na kojem bi trebalo pisati HDMI/DVI (ili PC)?

Da li si u Volume controlu ili sličnoj aplikaciji od zvučne (na PC-u), pojačao zvuk na izlazu zvučne (maknuo kvačicu sa Mute)?

Probaj na zvučnoj spojiti plavi umjesto zelenog utora (isprobaj redom sve izlaze, ako imaš 5.1 zvučnu/priključke).

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 8:19 (Matozan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Grundig Vision 7 no sound
Matozan kaže...

DVI na HDMI ne prenosi zvuk, moraš na "PC-Audio in" spojiti svoju zvučnu karticu sa TV-om (3,5mm na 3,5mm stereo kabelom).

Na TV-u bi ti na nekom od HDMI priključaka trebalo pisati HDMI/DVI (i tu spajaš grafičku sa DVI-HDMI kabelom ili preko adaptera

+HDMI-HDMI kabelom), a zvuk onda dodatnim audio kabelom na PC-Audio in.

PC-Audio in je 3.5mm jack kod mene (odmah iznad PC-Video in, sto je, ustvari, VGA kabel). isprobane sve predlozene kombinacije (koje su u mom postu navedene). znam da DVI na HDMI ne prenosi zvuk ali sam vec bio ocajan pa sam i takve gluposti probao, cisto da si smirim glavu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 8:17 (Bass).
16 godina
Matozan kaže...
Sad sam vidio tvoj odgovor, u međuvremenu sam editirao svoj post:

Vidim da si već spajao 3,5mm audio na TV, da li si HDMI spojio na priključak na kojem bi trebalo pisati HDMI/DVI (ili PC)?

Da li si u Volume controlu ili sličnoj aplikaciji od zvučne (na PC-u), pojačao zvuk na izlazu zvučne (maknuo kvačicu sa Mute)?

Probaj na zvučnoj spojiti plavi umjesto zelenog utora (isprobaj redom sve izlaze, ako imaš 5.1 zvučnu/priključke).

EDIT: Sad vidim (slike na WEB-u) da na HDMI utorima ne piše (DVI/PC) tako da nisam siguran da li TV paralelno koristi zvuk sa Audio konektora ili samo u kombinaciji kada se koristi PC-In (VGA).

Možda u setup-u u TV-u moraš uključiti (povezati/pripojiti) Audio konektor na pripadajući HDMI utor koji koristiš.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 8:33 (Matozan).
16 godina
Matozan kaže...
Matozan kaže...
Sad sam vidio tvoj odgovor, u međuvremenu sam editirao svoj post:

• Nemam taj poseban priključak, na svima pise "HDMI" 1, 2, 3, jedino imam VGA prikljucak na kojem pise "PC-VIDEO IN" i iznad njega je 3.5mm preko koje kombinacije takodjer nemam zvuk a ni sliku,

• Zvuk je pojačan na svim djelovima i svim bojama izlaza ukljucujuci in/out,

• Ovaj plavi cu probati kad dodem kuci ali sumnjam da ce davati zvuk posto je to LINE-IN.
16 godina
Bass kaže...
  • Nemam taj poseban priključak, na svima pise "HDMI" 1, 2, 3, jedino imam VGA prikljucak na kojem pise "PC-VIDEO IN" i iznad njega je 3.5mm preko koje kombinacije takodjer nemam zvuk a ni sliku,

Kako nemaš sliku kad spojiš VGA?

Da li odabereš taj ulaz na TV-u?

(ne želim te omaložavati, ali u takvim situacijama kad ništa ne ide od ruke, griješi se na banalnim stvarima).

Kako provjeravaš da li na TV-u imaš zvuk?

Ako koristiš zvučnike na PC-u, njih otkači i probaj na taj utor spojiti TV, samo za probu da smo sigurni da zvučna šalje signal van.

Ako si u playeru (WMP/VLC/i dr.) pustio film, da li ti je na playeru pojačan zvuk (unmuted)?

EDIT: TV koristiš kao monitor ili kao dodatni monitor (za gledanje filmova) - extended/duplicate?

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 8:46 (Matozan).
16 godina
  • Nemam sliku jer moram prvo DVI na VGA (slika graficke), pa onda VGA kablom u TV (PC-Video In). sve je dobro spojeno i odabrano kao izlaz/ulaz ali ne daje sliku

• Odaberem dobar ulaz jer sam probao sva tri HDMIa i na svima imam sliku bez zvuka

• Nema frke, nista ne omalovazavas, znam da se moze pogrijesiti na svakakvim stvarima :)

• Zvuk provjeravam tako da pojacam na trecinu glasnoce i komp do kraja i slusam ako se cuje winamp koji je slozen da daje zvuk na default driver output, sto je strazji 3.5mm jack

• Otpojio sam zvucnike i provao spojiti na TV. zvucnici rade uredno ali TV nema zvuka. Cak sam probao i iz zvucnika spojiti izlaz za slusalice u TV i dalje nema zvuka a kad ga otpojim, zvucnici uredno rade

• Zvuk je na playeru uredan i komp ga vrti uredno, nista nije muteano

• TV koristim kao klonirani monitor. probao extended ali nista se ne mijenja

Hvala na trudu :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 9:03 (Bass).
16 godina

Nemam više ideja, probaj izabrati VGA ulaz i na Audio spojiti neki MP3 player ili slično, da li će tada raditi zvuk,

da nije možda greška u audio kablu (iako je nov pretpostavljam).

Da li ti je kabel mono ili stereo, ili kombinacija mono-stereo?

Malo mi je čudno da ne prima VGA signal, možda ti adapter DVI/VGA ili VGA kabel nije dobar.

Malo pogledaj postavke u TV-u (manual), možda nešto trebaš podesiti/uključiti ili u software-u od grafičke.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 9:34 (Matozan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Probat cu ako se jos neceg sjetim. kabli su svi 100% ispravni. probao sam spojiti mobitel s 3.5mm muski/muski u tv i nije bilo zvuka a u autu na radiu ima zvuka uredno, zato i jesam izgubljen jer ni ja nemam vise ideja.

aj hvala jos jednom na vremenu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam isti televizor koji mi je spojen na PC i služi kao primarni monitor.

Spojen je preko DVI-HDMI kabela na grafičku karticu.

U toj kombinaciji nema zvuk (što mi i odgovara pošto koristim zvučnike) ali kada se spoji sa istim kabelom na integriranu karticu dobijem zvuk na TV-u.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 9:59 (Alkaline).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Imam i ja integrusu na ploci. mozes li mi pojasniti kako ospobiti integriranu da radi s diskretnom da imam zvuk na TVu preko HDMI kabla?

EDIT: Unatoc nadi da se ipak moze (iako znam da ne moze), nakon malo guglanja, razocaranje :(

izgleda da sam osuden na no sound :/

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 10:33 (Bass).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Možda je pitanje glupo, ali jesi li prebacio default audi output na PC-u na HDMI, ili koji već port?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

probao sam sve zivo, nema zvuka, vjerojatno mi treba onaj kabel iz prvog posta za graficku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

poz..
jel imaš možda link gdje se daju skinut software i sl nadogradnje za GRUNDIG 32 VLC 7121 C
lp

12 godina
neaktivan
Pozdrav ekipa,

jel ko kupio ovaj grundig što je na akciji u elipsu ? : http://www.elipso.hr/audio__video/tv/GRUNDIG-48VLE7461WL/ , ako je kakva su iskustva ? dal vrijedi ?

Hvala i pozdrav.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice