Prelazak na digitalnu tv!

poruka: 82
|
čitano: 45.900
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Nisam spajao s istim. Ovaj drugi TV (na kojem radi) ima samo scart priključak. Tako da ne ide. Probati ću nabaviti drugi kabel, ili se odvesti do punice koja ima isti problem - stari TV bez scart priključka.

Ako budem morao kupiti novi TV ne budem baš previše veseo Plač. Što je najgore ovaj 21 godinu (biće u proljeće ove godine) radi super (nikada niti jedan jedini kvar) i za svoje doba bio je pravo čudo tehnike. Japanac, šta ćeš. Smijeh 'Bem mu napredak!

Ja kupujem samo domaće. Stranu robu kradem.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Moram javiti da sam riješio problem - juuupi!!!!Cool

Uglavnom, sve spojeno kako je rečeno na forumu - s kabelom koji na strani DVB-T-a scart, a na strani TV-a ima tzv. banane (dva audio i jedan video). Ako scart ima sklopku ona mora biti na OUT jer u suprotnom nema signala na ekranu. I na koncu, ono što je meni radilo problem, signala nije bilo (a bome ni menija DVB-T-a) niti na jednom kanalu dok nisam prebacio na video kanal tj. kanal koji je predviđen za spajanje video recordera. Pokrene se skeniranje na DVB-T, on nađe kanale i čari digitalne televizije su pred vama! Voila!

Nadam se da će ovaj mali tips & tricks pomoći još nekom da uštedi koju tisućicu za novi TV.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 19:18 (Zli Brat).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Prelazak na digitalnu tv!

ja imao isti problem kao i ti i sve ponovio kao i ti ali mi i dalje nema menija DVB-T-a pa niti nakon prebacivanja na video kanal. savjet?

15 godina
gamer1911 kaže...

Točno si rekao trebaju ti antena i dvb-t tuner,što se tiče iskustva ja osobno imam digitalnu tv preeeeeeeeeeeeeeezadovoljan sam slika je 50 puta bolja od običnog signala tako da ju slobodno uzmi

to nije istina da je puno bolja možda 5 %,meni lcd hvata i jedan i drugi signal,male su razlike,na katodnoj se te razlike vjerovatno nebi ni skužile

15 godina
neaktivan
Mene zanima koji bi prijamnik bio dovoljan da ima dobar signal, a da nije skup jer ionako nemam lcd televiziju pa mi ne treba nešto ekstra. Ne želim kupovati s onim bonom što daju, jer onda ću morat plaćat hrt-u pretplatu. Pa ako mi možete preporučiti neki tuner srednje klase.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Cevi kaže...
Mene zanima koji bi prijamnik bio dovoljan da ima dobar signal, a da nije skup jer ionako nemam lcd televiziju pa mi ne treba nešto ekstra. Ne želim kupovati s onim bonom što daju, jer onda ću morat plaćat hrt-u pretplatu. Pa ako mi možete preporučiti neki tuner srednje klase.

uzmi ovaj.. imam ga i zadovoljan sa za te novce.. ima usb pa mozes snimati i gledati divx-e..

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..
17 godina
Cevi kaže...

ja sam neki dan uzeo strong srt5203 - oko 310 kn, nisam ga previše ispitivao ali radi ok, slika ok, MPEG-2, ima hrvatski menu, mogućnost snimanja na USB stik programa koji se gleda, podrška za mp3/vma format, jpg slike... sve u svemu ok

Treba li operirati i vaše računalo?
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 17:19 (igy).
15 godina
neaktivan
Eto, hvala vam ja sam se odlučio za ovaj NytroBox NB-4001 T USB.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

U svakoj županiji bit će spremni posebno okupljeni stručni timovi pod nazivom "Digitalna televizija za sve", koji će pomoći svima koji imaju nedoumica ili tehničkih problema pri montiranju, uključivanju i aktiviranju digitalnih prijamnika. Takvi će timovi dolaziti u domove kako bi pomogli da se s analognog prijeđe na digitalni signal, a njihova pomoć bit će – besplatna. Da bi oni dali savjet ili došli na određenu adresu, dovoljno je nazvati broj telefona 0800-11-20-11.

Stručni timovi za besplatnu pomoć pri montiranju uređaja 

0 0 hvala 0
17 godina
klimama kaže...

U svakoj županiji bit će spremni posebno okupljeni stručni timovi pod nazivom "Digitalna televizija za sve", koji će pomoći svima koji imaju nedoumica ili tehničkih problema pri montiranju, uključivanju i aktiviranju digitalnih prijamnika. Takvi će timovi dolaziti u domove kako bi pomogli da se s analognog prijeđe na digitalni signal, a njihova pomoć bit će – besplatna. Da bi oni dali savjet ili došli na određenu adresu, dovoljno je nazvati broj telefona 0800-11-20-11.

Stručni timovi za besplatnu pomoć pri montiranju uređaja 

može pobrisati stalno problemi s postanjem

Treba li operirati i vaše računalo?
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 18:59 (igy).
17 godina
Cevi kaže...

koliko sam ja skužio samo su pretplatnici dobili kupone za digitalni prijemnik-ispravite me ako sam u krivu

Kad joysticka nema, miševi kolo vode!
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2010 23:52 (mali.ivica87).
17 godina
mali.ivica87 kaže...

koliko sam ja skužio samo su pretplatnici dobili kupone za digitalni prijemnik-ispravite me ako sam u krivu

Točno. Onaj tko ne plaća TV pretplatu, nema ni televizor (hi, hi), pa mu ne treba niti prijemnik.

17 godina
neaktivan

Iz mog skromnog iskustva govoreći moguće je ako scart "ne leži" do kraja u utoru mogući su problemi sa signalom i menijem. No, ono što je možda vjerovatnije da scart nema preklopnik (out / in) i da je ustvari "jednosmjeran" tj. da je samo in - a tebi treba out. Probaj to provjeriti.

17 godina
neaktivan
tinka kaže...

ja imao isti problem kao i ti i sve ponovio kao i ti ali mi i dalje nema menija DVB-T-a pa niti nakon prebacivanja na video kanal. savjet?

Mislim da sam skužio gdje je problem. Prilično je glupo, ali evo isprobao - ako video konektor spojiš na donji utor za video onda nema ni menija ni signala. Međutim, ako DVBT spojiš na gornji video utor onda sve radi.

15 godina
neaktivan

Kad će biti još programa na digitalnoj televiziji osim sad postojećih: HRT1, HRT2, NOVATV, KAPITAL, RTL? Kad će početi sa radom programi CMC i drugi?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nema veze,sredio sam.

alrighty then
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2010 23:34 (dncrmt).

0 0 hvala 0
17 godina

Da li se zna možda da li će cmc prijeći na digitalno emitiranje? Ako da, zna li se možda i neko okvirno vrijeme?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zna li netko kada bi se prelazilo na 16:9 format slike unutar digitalnih programa (pošto će za nekoliko dana svi preduvjeti za to biti ispunjeni)?

(naravno, na 4:3 televizorima bi se takva slika prikazivala na sredini uz crne rubove gore i dolje, s tim da masa prijemnika ima opciju 'zumiranja' slike tako da ju razvuče preko ekrana uz eliminaciju rubova)

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Emitiranje u formatu 16:9 bi izgleda trebalo krenuti od Nove godine:

O digitalizaciji Hrvatske u "Zagrebačkim razgovorima" (1:45)

16 godina
neaktivan

Znam da pišem u staru temu,no glupo mi otvarat novu.
Naime,imam Toshibin Regza 32 incha TV i kaćim razne kanale,no najviše me zanimaju tu HBO i Film+ prema naslovima primjetio sam da bi to trebalo biti neš iz mađarske,no kada prebacim na te kanale ekran bude samo crn i ne prikazuje niš iako pokazuje vrlo dobar signal.
Jel mi treba neki dodatak za dekodiranje tih kanala ili što je s time?
Hvala :D

@modovi, Sunce se okreće oko Zemlje,ne?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Prelazak na digitalnu tv!
zerocool12 kaže...

Naime,imam Toshibin Regza 32 incha TV i kaćim razne kanale,no najviše me zanimaju tu HBO i Film+ prema naslovima primjetio sam da bi to trebalo biti neš iz mađarske,no kada prebacim na te kanale ekran bude samo crn i ne prikazuje niš iako pokazuje vrlo dobar signal.

da li imaš mpeg2 ili mpeg4 tuner? ovako, na blef, rekao bih da ti treba mpeg4

16 godina
neaktivan
Re: Prelazak na digitalnu tv!
denix kaže...
zerocool12 kaže...

da li imaš mpeg2 ili mpeg4 tuner? ovako, na blef, rekao bih da ti treba mpeg4

Vjerojatno TV ima ugrađeni mpeg2 tuner. Znaći niš od tih programa :/

Kaćim programe u HD-u (HRT2 HD i neke mađarske) i svi uredno rade tak da pretpostavljam da nije do toga?

Okej,skuzio sam,kanli su šifrirani,jel se to da kako izbjeći?

@modovi, Sunce se okreće oko Zemlje,ne?
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.6.2014 23:54 (zerocool12).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice