Trebao bi,ja na lcd tv-u imam mpeg 2i4 zato mogu gledat i mađare a srbe i bosance zasad ništa jer je signal preslab,jedino idu koliko sam čuo srbi ako si u okolici Vukovara.
Trebao bi,ja na lcd tv-u imam mpeg 2i4 zato mogu gledat i mađare a srbe i bosance zasad ništa jer je signal preslab,jedino idu koliko sam čuo srbi ako si u okolici Vukovara.
Bosance ne možeš gledati zato što uopće ne emitiraju digitalno, a iz Srbije je signal, za sad, preslab. Osim toga, prijete se da će, kad jednom pokriju cijelu zemlju signalom, prijeći odmah na DVB-T2.
Karlovac:
htv1, htv2, rtl, nova (mux a i b) [ch54] [ch42] (mux a)
slo1, slo2, slo3, pop tv, kanal a, tv pika, tv3, vaš kanal (nema program) (mux a) [ch45]
uhf antena na tavanu, okrenuta prema slo, kvaliteta signala slo: 10/9, hr: 5/5 i nije stabilno, varira i gore i dolje
panasonic plasma sa mpeg2/4 dvb-t receiverom
HRT1
HRT2
RTL Nova
I sve to x2 (Sljeme i Ivančica)
ORF1
ORF2 (x2)
ATV
Slovence bi hvatao, ali nemam MPEG4 tuner, ovim austrijskim je slika super, ali se povremeno gube.
A kad je digitalizacija posrijedi, važno je najaviti da bi do ožujka Hrvatska prvi put mogla dobiti čak tri nova specijalizirana TV kanala jer je Vijeće za elektroničke medije raspisalo javni poziv za eksperimentalno emitiranje specijaliziranih TV programa na nacionalnoj razini, i to unutar multipleksa B. Pravo na eksperimentalno emitiranje trajat će šest mjeseci, no već u svibnju Vijeće kani raspisati javne natječaje za pravo emitiranja specijaliziranih kanala. Iako su sve tri nacionalne televizije – HTV (najvjerojatnije u multipleksu A, koji bi mogao biti dodijeljen samo javnoj televiziji), Nova TV i RTL – spremne pokrenuti nove specijalizirane programe, nijedna od njih ne želi otkriti svoje planove. No neslužbeno se doznaje da HTV i dalje želi pokrenuti već najavljivani sportski i informativni kanal, ali i onaj namijenjen samo dokumentarnom sadržaju. Novu TV, doznaje se, zanima specijalizirani filmski kanal, kao i dječji. Na RTL-u pak navodno postoji plan o pokretanju ženskog kanala, a razmišlja se i o filmskom te o kanalu rezerviranom za serije.
Novi filmski, dječji, ženski, sportski i informativni TV program
Danas sam probao na jednoj Plazmi koja ima dbv-t digitalni tjuner nači programe i našo sam 4 programa!!!!
Selo se nalazi 30 km od odašiljača Borinci tako da je sve uredu slika odlična i kvaliteta odlična!!!!
Tako da s odašiljača Borinci signal ljepo ide!!!!
4 kanala su HTV1
HTV2
NOVA
RTL
Tako da i s ovoga odašiljača svi mogu pratiti digitalni signal dobro!!!!!
Ako treba kome pomoč tusam!!!!
prijatelju to znaci da bi i ja trebao nesto uhvatiti kad kupim digitalnu tv karticu za komp ja zivim u Vinkovcima,znaci samo si uhvatio ta 4 nasa kanala a nista bosanskih ili srpskih
gdje tocno zivis?
e da i pitanje: u kakvoj rezoluciji se odasilje slika ,vjerojatno hd ready jel tako (1024x768)
samo na području zagreba hrt emitira u hd rezoluciji,u ostatku lijepe naše u standardnoj rezoluciji,to piše na njihovim stranicama
HRT 1,2 RTL, Nova, iz Požege, ali slika se ponekad izgubi, jednostavno nekad signal ne bude dovoljno jak...
Zasad nisam bas zadovoljan, nadam se da ce bit bolje....
ja isto samo 4 naša programa,slika je dobra-bolja nego na analognom,pogotovo nova tv koja je uvijek malo snježila(sad je skroz čista)
imam ovaj dvbt vivax 120 za 100kn,hoće bit moguće s njim uhvatit koje druge programe jer ne podržava mpeg4?
ja isto samo 4 naša programa,slika je dobra-bolja nego na analognom,pogotovo nova tv koja je uvijek malo snježila(sad je skroz čista)
imam ovaj dvbt vivax 120 za 100kn,hoće bit moguće s njim uhvatit koje druge programe jer ne podržava mpeg4?
moći će hvatati samo mpeg2...
pitanje..a rezolucija na digitalnoj tv je SD pa pitam jel se ima u planu u nekoj skoroj buducnosti to promijeniti?
Pozdrav iz BOŠNJAKA kod ŽUPANJE !!!
uhvatio sam:
HRT1
HRT2
RTL
Nov@
Odašiljač BORINCI 30-tak km od VINKOVACA. Za sada taj odašiljač baca signal samo prema jugu ali uskoro će bacati u krug te će biti bolje za cijelu regiju. Jačina signala oko 75% i kvaliteta signala oko 90%
Postoji i odašiljač na PSUNJU s kojeg bi se mogao uhvatiti signal a uskoro će staviti u pogon i odašiljač u DRENOVCIMA.
imam lg lh 2000,jednostavno ne primam niti jedan slovenski program,zna li netko u čemu je problem
imam lg lh 2000,jednostavno ne primam niti jedan slovenski program,zna li netko u čemu je problem
S obzirom da serija LH2000 ima ugrađen MPEG4 DVB-T prijemnik, jedino logično objašnjenje je da signal s odašiljača nije dovoljno jak.
Preporučujem (svima) da pomoću ovog sajta pokušate odgonetnuti svoj položaj naspram odašiljača i sukladno tome okrenete antenu.
Hmm,jel zna netko dal se može ručno naći kanal ri?dosad sam ga vidio,i slika je bila odlična (Krk)
Nalazim se u okolici Rijeke i lovim:
- HRT 1
- HRT 2
- RTL
- NovaTV
- NIT

Kanal Ri kreće u digitalno emitiranje od srijede, dakle sutra. Prvo je vijest bila da će ostati na analognom signalu do 6. mjeseca ove godine, ali jučer sam doznao da će od srijede emitirati i digitalni i analogni signal...
Ja se također nalazim u Rijeci i hvatam :
1. HRT 1
2. HRT 2
3. RTL
4. NovaTV
5. NIT
6. RiTV
7. Kanal Ri
Kod mene u regiji D1 a nalazim se 3 km od odašiljača Borinci ide sve ok ona 4 nacionalna programa za sada!!!
Ijako od kuče nakrovnu antenu s digitalnim resiverom hatam i s Papuka signal na 39 kanalu 4 nacionalna programa dok njihov 23 kanal ne hvatam za sad ništa!!!!
Ali to če se dogledno promjeniti kad se u regiji D1 ako bude točno 3.3.2010.g. ugasi analogno onda bi trebalo punom snagom krenuti emitiranje digitalnog signala!!!!
Tako da imamo još nešto malo više od mjesec dana da u regiji D1 priredimo digitelne resivere i da uživamo u digitalnoj slici!!!!!
Kod mene u regiji D1 a nalazim se 3 km od odašiljača Borinci ide sve ok ona 4 nacionalna programa za sada!!!
Ijako od kuče nakrovnu antenu s digitalnim resiverom hatam i s Papuka signal na 39 kanalu 4 nacionalna programa dok njihov 23 kanal ne hvatam za sad ništa!!!!
Ali to če se dogledno promjeniti kad se u regiji D1 ako bude točno 3.3.2010.g. ugasi analogno onda bi trebalo punom snagom krenuti emitiranje digitalnog signala!!!!
Tako da imamo još nešto malo više od mjesec dana da u regiji D1 priredimo digitelne resivere i da uživamo u digitalnoj slici!!!!!
Zapravo, tad vjerojatno nećeš dobiti ništa jer se odašiljač s Papuka nalazi u zoni D2 (uostalom i frekvencije 23. i 39. kanala su dodijeljene zoni D2). U zoni D2 predviđeno je gašenje nacionalnog analognog signala tek 20. srpnja.
Nalazim se u okolici Rijeke i lovim:
- HRT 1
- HRT 2
- RTL
- NovaTV
- NIT

Kanal Ri kreće u digitalno emitiranje od srijede, dakle sutra. Prvo je vijest bila da će ostati na analognom signalu do 6. mjeseca ove godine, ali jučer sam doznao da će od srijede emitirati i digitalni i analogni signal...
Ja se također nalazim u Rijeci i hvatam :
1. HRT 1
2. HRT 2
3. RTL
4. NovaTV
5. NIT
6. RiTV
7. Kanal Ri
Kanal R i RiTv ostaju na analognom signalu, kao i neke druge televizije, zbog uputa vijeca elektronskih medija...
Imam kabelsku, pa ako mi netko moze objasnit nesto...
Ja sa kabelskom i dalej hvatam losu sliku nekih televizija, dok mi je u drugom stanu sve ok jer imam DVBT prijemnik.
Zasto sa kabelskom nije kvaliteta slike bolja, i zasto nemogu digitalni program nac na plazmi sa kabelskom?
Imam kabelsku, pa ako mi netko moze objasnit nesto...
Ja sa kabelskom i dalej hvatam losu sliku nekih televizija, dok mi je u drugom stanu sve ok jer imam DVBT prijemnik.
Zasto sa kabelskom nije kvaliteta slike bolja, i zasto nemogu digitalni program nac na plazmi sa kabelskom?
Zašto ti je slika na kablovskoj loša i zašto nije bolja, najbolje će znati tvoj kablovski operater.
Što se tiče hvatanja digitalnog signala pomoću televizora, pitanje nije baš jasno.
Da bi uhvatio DVB-T signal, trebaš DVB-T prijemnik (možda je i ugrađen u televizor) spojiti na nekakvu antenu. To s kablovskom nema nikakve veze.
Da bi uhvatio DVB-C signal (digitalni signal kablovske televizije), treba prvo kablovski operater pružati tu uslugu, zatim trebaš imati DVB-C prijemnik (također, možda je i ugrađen u televizor, ali televizora s takvim prijemnicima baš nema puno), zatim taj prijemnik spojiš s izvorom DVB-C signala (kablovski sustav) i tek onda možeš gledati digitalnu kablovsku televiziju.
Od danas se u sklopu MUX-a B može gledati i Kapital Network.
Ujedno je i promijenjen raspored kanala u MUX-u B:
1. NOVA TV
2. RTL
3. KAPITAL NETWORK
4. HTV1
5. HTV2
Koji programi se mogu gledati u Splitsko-Dalmatinskoj?
slovenci emitiraju u mpeg 4 formatu kodiranja tako ako tvoj tv ne podrzava taj format ne mozes primat al ako podrzava taj format pogledaj mozda moras samo antenu okrenut prema sloveniji tako da se pri kupnji tv a isplati uzet mozda malo skuplji tv sa tim sustavom kodiranja
Imam oko 20 italijanskih i ova 4 hrvatska tj htv 1,htv2,rtl,i novu,,,;)
Meni je dolaskom KN-a nestao Kanal 5. Na netu nailazim na informacije da je prebačen na mux A, ali nema ga ni tamo. Mux D (predviđen za regionalne) se još ne emitira.
što se tiče Mux D, emitira se sa ivanščice i to varaždinska tv i čakovečka tv na kanalu 36 za regiju D3
Jel imaju još neki programi osim RTL-a, Nove, HRT-a 1 i 2 na području regije D4?
HRT 1
HRT2
RTL
NOVA TV
3-4 austrijska
Međimurska TV
Varaždinska TV
Evo dobio sam i KAPITAL NETWORK TV.
hvatam ova 4 nacinalna
nalazim se u zadarskoj županiji
hvatam još masu talijanskih ali mislim da su kodirani ništa se ne vidi
Nalazim se u regiji D5 u Poreču
Hvatam:
1. HRT 1
2. HRT 2
3. RTL
4. NovaTV
5. Kapital Net
6. NIT
7. RiTV
8. Kanal Ri
9. TV Nova
Uz to hvatam Slovence(Slo 1,2,3, TV Koper, TV Pika, TV Primorka, Kanal A, TV3)
Naravno hvatam i Talijane(Rete4, Canale 5, Italia Uno, Rai 1,2,3,4, onaj Rai Sport, Boing, i neki MTV)
Uz sve to hvatam i brdo nekih smeća kao Premium Calcio(ima ih ja mislim 6), Carton Network(koji je negledljiv jer je izgleda kodiran) i pun kufer nekih sranjskih programa