Izbor digitalnog prijemnika

poruka: 12
|
čitano: 25.470
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Koji je od ona dva prijemnika iz VLADINE ponude bolje izabrati?

Mislim da je u ponudi Vivax i još neki divlji.

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kvalitetniji je NB 4001 T.

Oba modela imaju MPEG-2 dekoder,ali Vlada kaže,vezano za strategiju prelaska na digitalni signal:

"Norma H.264/AVC (MPEG-4) predstavlja format kodiranja digitalnog televizijskog signala u skladu s ITU-T preporukom H.264 (norma ISO/IEC 14496-10:2005), koji će se u Republici Hrvatskoj upotrebljavati za televiziju visoke kakvoće (HDTV) i “Pay-TV” emitiranje televizijskih programa, zbog čega se mreža televizijskih odašiljača i kapacitet multipleksa moraju planirati na način da zadovolje visoku kakvoću televizijskog signala (slike i zvuka)."

Ako bude ovako onda su ti prijemnici beskorisni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Znači da bi bolji izbor bio kupiti kvalitetan tv koji ima mpeg4 tuner.

Što ako ipak bude u uporabi mpeg2, a ja uzmem tv sa mpeg4 tunerom(bacanje novca)?

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.8.2009 16:11 (filip1).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Što se tiče standarda koji će biti usvojen,mislim da i oni sami ne znaju(jbg ipak je ovo Hrvatska).

Većina standalone mpeg4 receivera ti podržava i mpeg2(Topfield TF 7700 HTCI) ali su to poprilično skupi uređaji.

Najbolje riješenje je ako misliš u skoro vrijeme kupovati novu TV da uzmeš neku sa integriranim mpeg4/mpeg2 tuner-om.( većina novijih TV).

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2009 11:41 (sus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma daj, zasad dok ce se emitirati u mpeg-2 standardu, nabavis neki jeftiniji prijemnik sam mpeg-2 i gotovo.  Dok nasi prebace na mpeg-4  standard,  moci ces kupiti tv sa mpeg-4 dekoderom po diskontnoj cijeni....

AMD Athlon64 X2 5200+ 2.71 GHz , Asus Radeon HD3650, 2 GB RAM, 320 GB, Logitech X-530
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ima li možda, odnosno dali postoji, prijamnik koji je ujedno i dvd player

edit: vidim da ima http://mke.hr/shop/product_info.php?products_id=571

ništa zanemarite poruku

Ne ostavljaj ništa nedovr <a href="http://najboljadijeta.blogspot.com">Dijeta</a>
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 19:36 (Joso162).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ovako trebo bi vase mišljenje imam stari tv koji nema skart ulaz pa me zanima mogu li kupiti kakav drugi prikljucak koji ulazi u tv a u njega scart za dig prijamnik ???

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.7.2010 13:10 (made).

0 0 hvala 0
14 godina
RE: Izbor digitalnog prijemnika
made kaže...

ovako trebo bi vase mišljenje imam stari tv koji nema skart ulaz pa me zanima mogu li kupiti kakav drugi prikljucak koji ulazi u tv a u njega scart za dig prijamnik ???

Ti trebaš DVB-T prijemnik sa RF modulatorom.

14 godina
neaktivan
krikesa kaže...
made kaže...

Ti trebaš DVB-T prijemnik sa RF modulatorom.

mozes mi molim te nac link ili stranicu od takvog jednog

14 godina
neaktivan

imaš cijelu temu oko toga ovdje na forumu, pogledaj u moj profil i teme koje pratim. i sve će ti biti jasnije. ja sam prezadovoljan sa nytrom koji ima rf modulator

12 godina
neaktivan

Pozdrav, zanima me da li netko zna što trebam nabaviti da bi mogao primati njemačke programe nakon 30.4.2012. Naime, oni nešto mijenjaju, a ja sam totalni baksus kaj se toga tiče pa bi mi trebala pomoć!?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Izbor digitalnog prijemnika
igiklc kaže...

Pozdrav, zanima me da li netko zna što trebam nabaviti da bi mogao primati njemačke programe nakon 30.4.2012. Naime, oni nešto mijenjaju, a ja sam totalni baksus kaj se toga tiče pa bi mi trebala pomoć!?

pa pogledaj na njihovim web stranicama

ako prelaze na DVB-T MPEG-2 ili MPEG-4 onda nečeš imati problema, jer to je isto kao i kod nas

ako pak prelaze na DVB-T2 e onda ih možda nečeš moći gledati

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice