Koji je od ona dva prijemnika iz VLADINE ponude bolje izabrati?
Mislim da je u ponudi Vivax i još neki divlji.
Hvala
Koji je od ona dva prijemnika iz VLADINE ponude bolje izabrati?
Mislim da je u ponudi Vivax i još neki divlji.
Hvala
Kvalitetniji je NB 4001 T.
Oba modela imaju MPEG-2 dekoder,ali Vlada kaže,vezano za strategiju prelaska na digitalni signal:
"Norma H.264/AVC (MPEG-4) predstavlja format kodiranja digitalnog televizijskog signala u skladu s ITU-T preporukom H.264 (norma ISO/IEC 14496-10:2005), koji će se u Republici Hrvatskoj upotrebljavati za televiziju visoke kakvoće (HDTV) i “Pay-TV” emitiranje televizijskih programa, zbog čega se mreža televizijskih odašiljača i kapacitet multipleksa moraju planirati na način da zadovolje visoku kakvoću televizijskog signala (slike i zvuka)."
Ako bude ovako onda su ti prijemnici beskorisni.
Znači da bi bolji izbor bio kupiti kvalitetan tv koji ima mpeg4 tuner.
Što ako ipak bude u uporabi mpeg2, a ja uzmem tv sa mpeg4 tunerom(bacanje novca)?
Što se tiče standarda koji će biti usvojen,mislim da i oni sami ne znaju(jbg ipak je ovo Hrvatska).
Većina standalone mpeg4 receivera ti podržava i mpeg2(Topfield TF 7700 HTCI) ali su to poprilično skupi uređaji.
Najbolje riješenje je ako misliš u skoro vrijeme kupovati novu TV da uzmeš neku sa integriranim mpeg4/mpeg2 tuner-om.( većina novijih TV).
ma daj, zasad dok ce se emitirati u mpeg-2 standardu, nabavis neki jeftiniji prijemnik sam mpeg-2 i gotovo. Dok nasi prebace na mpeg-4 standard, moci ces kupiti tv sa mpeg-4 dekoderom po diskontnoj cijeni....
Ima li možda, odnosno dali postoji, prijamnik koji je ujedno i dvd player
edit: vidim da ima http://mke.hr/shop/product_info.php?products_id=571
ništa zanemarite poruku
ovako trebo bi vase mišljenje imam stari tv koji nema skart ulaz pa me zanima mogu li kupiti kakav drugi prikljucak koji ulazi u tv a u njega scart za dig prijamnik ???
ovako trebo bi vase mišljenje imam stari tv koji nema skart ulaz pa me zanima mogu li kupiti kakav drugi prikljucak koji ulazi u tv a u njega scart za dig prijamnik ???
Ti trebaš DVB-T prijemnik sa RF modulatorom.
Ti trebaš DVB-T prijemnik sa RF modulatorom.
mozes mi molim te nac link ili stranicu od takvog jednog
imaš cijelu temu oko toga ovdje na forumu, pogledaj u moj profil i teme koje pratim. i sve će ti biti jasnije. ja sam prezadovoljan sa nytrom koji ima rf modulator
Pozdrav, zanima me da li netko zna što trebam nabaviti da bi mogao primati njemačke programe nakon 30.4.2012. Naime, oni nešto mijenjaju, a ja sam totalni baksus kaj se toga tiče pa bi mi trebala pomoć!?
Pozdrav, zanima me da li netko zna što trebam nabaviti da bi mogao primati njemačke programe nakon 30.4.2012. Naime, oni nešto mijenjaju, a ja sam totalni baksus kaj se toga tiče pa bi mi trebala pomoć!?
pa pogledaj na njihovim web stranicama
ako prelaze na DVB-T MPEG-2 ili MPEG-4 onda nečeš imati problema, jer to je isto kao i kod nas
ako pak prelaze na DVB-T2 e onda ih možda nečeš moći gledati