Telemach – Fiksne i mobilne usluge [Rasprava]

poruka: 1.843
|
čitano: 886.443
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Telemach – Fiksne i mobilne usluge [Rasprava]

imam ja njihovu optiku godinu dana.. jedine probleme koja sam dosad imao je to što sam 2x po pola sata bio bez Interneta

13 godina
imam 3.god 1000/500 nikad bez interneta.Zadnji ugovor sam dobio 12.mj za 1 e.
Sve da i imam,otkud mi
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina

Imam Unlimited tarifu ali bez ugovorne obveze. Treba mi novi mobitel a trenutno je Samsung Galaxy A35 na akciji. Zna li tko može li se dobiti onih 6 mjeseci za 1€ iako sam već na telemachu?

Već sam skoro godinu dana na tarifi, imam pristojne brzine ali ne želim samo radi mobitela obvezati se na dvije godine.

I dalje ništa, treba se prijeći na drugu mrežu pa nazad i ako sam dobro razumio dobije se 9 mjeseci za 1€ za unlimited tarifu. Danas sam prebacio broj na A1 pa ću viditi koliko će sve to trajati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.11.2024 12:41 (insan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pozz uzeo sam sada broadband to office 200/100 preko telemacha i njihove optike. Htio sam uzeti normalnu optiku za poslovne korisnike ali su mi rekli posto su kabel posebno provlacili do moje adrese da se to nemoze nego da bas mora na taj racun za velike poslovne korisnike, i ja nemam problem s tim posto mi je cijena ok dali su mi popust tako da se ne zalim a ovdje navodno imam staticku ip adresu i flat rate bez usporavanja prometa nakon 1TB ili 2 3 nebitno.. E sad moje pitanje je sljedece posto ce se na toj adresi internet koristiti za potrebe kafica a gledao sam im na cjeniku i nemaju veceg paketa od tog 200/100 dali ce mi taj paket biti dovoljan sto se tice brzine da ga koristim i u svom stanu da nebi bilo usporavanja brzine itd.. i dali ako se netko vec susreo s tim ili ima iskustva mi moze reci dali postoji nacin da se poveca brzina interneta na neki nacin. Hvala i LP

call of duty mw2
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Poz dali neko zna di mogu prijaviti Telemach HAKOMU na koji maili ili nesto?

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Iwan7SeVeN kaže...

Hvala.

Jesi prošao sve stupnjeve prigovora? Ako nisi, HAKOM će te samo uputiti na operatera.

1. Prigovor Telemachu.

2. Kada dobiješ rješenje prigovora, prigovor Telemachu s naznakom da je prigovor za drugostupanjsko povjerenstvo.

3. Kada dobiješ rješenje povjerenstva, prigovor ide HAKOM-u.

https://www.hakom.hr/hr/postupak-rjesavanja-prigovora/2116, klikneš na pločice s brojevima 1-2-3.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2024 12:24 (robogo).
4 godine
Iwan7SeVeN kaže...

Hvala.

Prvo se moraš gnjaviti s operaterom da bi mogao ići HAKOM-u. Napiši prigovoro na problem koji te muči izravno Telemachu, pričekaj odgovor. Obično ako nisi zadovoljan, postoji drugostupanjska komisija za rješavanje istog problema kod istog operatera. Ako ni tada nisi zadovoljan, onda ideš HAKOM-u. Sve skupa nonimalno (prema broju dana za njihov odgovor) može potrajati nekih 90 ili više dana.

9 godina
Ako ste na području V. Gorice i čekate duže na spajanje, info da znate da nećete ni biti spojeni. Naravno, szk je tek 2 tjedna nakon što su sami stornirali prijenos, meni prenio info da je stornirano.

0 0 hvala 0
14 godina

Prošle godine u ovo vrijeme sam na jednoj lokaciji u VG tražio uključenje telemach optike na postojeću HT instalaciju u zgradi. Odbili su iz vrlo vjerojatno sličnog/istog razloga.. Dal je moguće da su srezali pristup HT infri Telemachu u VG čim se problem tak dugo povlači. Nadam se da će dogodine riješiti da zbrišem na 2Gbit :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2024 12:45 (tuna-1).
16 mjeseci

Pozdrav ekipa,

Buduci da je ovo tema za Telemach evo moje price koja jos traje:

Naime, imao sam Telemach-ov total (neznam kako se zove) paket (internet, TV i telefon). Sve je bilo u redu dok negdje krajem 8. mjeseca ove godine su dosle smetnje. Prvo je telefon otisao, pa TV, pa internet nakraju. U razmaku od dan-dva. Zvao njihovu sluzbu, kazu da, vidimo nema mogucnosti resetiranja modema, nema komunikacije, proslijedili su dalje tehnickoj sluzbi. Ja nemam povratnu informaciju tjedan dana, pa ih ponovno zovem. Kazu, ostecenje kabela kod centrale. Buduci da je kabel (podzemni) na privatnoj parceli nemogu puno napraviti nego da cekamo. A mene nitko ne moze nazvat, nema interneta. To je potrajalo cijeli 9. mjesec, opet nema povratnih informacija i nista. 

Nakraju mi pukao film, ne samo meni nego i ukucanima i prebacimo se mi na T-mobile. Da skratim vec dosta veliku poruku...dosao mi racun za preuranjeni raskid ugovora u iznosu od 200 eura. Ja sam im poslao mali, ponovio sve gore navedeno, ali oni i dalje inzistiraju na placanju. A to sto oni nisu ispunjavali uslugu i nisu mi rekli sto po tome poduzimaju nego cekaj do unedogled, nikome nista...

0 0 hvala 0
15 godina
Greska u koracima. Ja sam imao sličnu situaciju al sam uspio riješiti se ugovorne obveze. Trebao si pisat prigovore i inzistirat na raskidu ugovora bez penala. Kada ti odobre (a odobrili bi ti jer ne mogu riješiti kvar) onda se prebacit.
7 godina
Evo jedne komične Tele2 situacije. Prije par dana mi internet prestane radit, zovem tehničku. Navodno imam tarifu "Bezbroj Gigabajta" ali sam potrošio 250 GB pa su mi ukinuli. Iskreno se nadam da ćemo ih jednog dana sve poredat na kolce po Transilvanskom modelu :)
T-scum delenda est.

2 1 hvala 0
16 mjeseci

Razumijem, ali koliko sam trebao biti bez interneta, TV-a i telefona? 2-3 mjeseca? Mislim, imam i posao koji mi ovisi o pristupu internetu. Nisam mogao cekati unedogled...

7 godina
Ubuduće se raspitaj kako riješiti situaciju. HAKOM je jasno propisao rokove unutar kojih se može očekivati otklon tehničkih poteškoća i njih ne zanima je li privatna parcela, invazija Marsovaca ili najezda lemura.

Ako ti nisu u mogućnosti isporučiti uslugu za koju su s tobom skopili ugovor, imaš pravo na raskid istoga. Ne možeš samoinicijativno odlučiti kako će to ići zato što misliš da znaš bolje, to ti neće upaliti. Trebaš ići pravilnicima propisanim tijekom.
15 godina
Oblivion1212 kaže...

Razumijem, ali koliko sam trebao biti bez interneta, TV-a i telefona? 2-3 mjeseca? Mislim, imam i posao koji mi ovisi o pristupu internetu. Nisam mogao cekati unedogled...

Nego kaj si ti mislio? Pa svaki "spor" odnosno veći problem sa teleoperaterom traje minimalno mjesec-dva dana. To ak buš slušao neke nadobudne Šabane kak imaš prava ovakva-onakva, HAKOM ovo HAKOM ono steraj ih u 3x pm, dume nemaju o tome i nikad to nisu iskusili. Sve je to lijepo na papiru a u praksi muka Isusova. Ja sam se natezao i sa telemahom i sa Iskonom i uspio dobit ono kaj sam tražio i što mi je pripadalo. Sve je trajalo mjesecima. I vjeruj mi ne vrijedi tih para odštete, izgubljenog vremena i živaca. Drugi put mudrije i nemoj olako potpisivat nove usluge jer kad ti treba prodat sve je brzo, divno i krasno. A kad imaš problem onda šuti, čekaj, sjedi.

7 godina
Ne znam je li ovo zbog droge, ili vrtiš corpo-PR namjerno. Čovjeku prestane radit internet i vi ga kritizirate da je prebrzo uzeo drugog, zar je trebao sjedit bez interneta i plaćat gamadi mjesecima za nepostojeću uslugu dok čeka rješenja od svetog Petra? U kojem svemiru vi živite?
T-scum delenda est.
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2024 7:33 (fkthisshit).
7 godina
Ne kritizira nitko što je uzeo "prebrzo". Kritizira ga se što je uzeo stvari u svoje ruke bez da se informirao, pa sada plače što je dobio penale za prijevremeni raskid.

A svega toga bi se riješio da je samo prošao kroz reklamacijski proces. Sada je dobio račun za životnu školu, pa će možda naučiti za ubuduće.
3 godine
Oblivion1212 kaže...

Pozdrav ekipa,

Naime, imao sam Telemach-ov total (neznam kako se zove) paket (internet, TV i telefon). Sve je bilo u redu dok negdje krajem 8. mjeseca ove godine su dosle smetnje. Prvo je telefon otisao, pa TV, pa internet nakraju. U razmaku od dan-dva. Zvao njihovu sluzbu, kazu da, vidimo nema mogucnosti resetiranja modema, nema komunikacije, proslijedili su dalje tehnickoj sluzbi. Ja nemam povratnu informaciju tjedan dana, pa ih ponovno zovem. Kazu, ostecenje kabela kod centrale. Buduci da je kabel (podzemni) na privatnoj parceli nemogu puno napraviti nego da cekamo. A mene nitko ne moze nazvat, nema interneta. To je potrajalo cijeli 9. mjesec, opet nema povratnih informacija i nista. 

Nakraju mi pukao film, ne samo meni nego i ukucanima i prebacimo se mi na T-mobile. Da skratim vec dosta veliku poruku...dosao mi racun za preuranjeni raskid ugovora u iznosu od 200 eura. Ja sam im poslao mali, ponovio sve gore navedeno, ali oni i dalje inzistiraju na placanju. A to sto oni nisu ispunjavali uslugu i nisu mi rekli sto po tome poduzimaju nego cekaj do unedogled, nikome nista...

Kada si bez usluge - šalješ prvostupanjski prigovor operatoru. Ako nisi zadovoljan odgovorom a očito je da ti operator ne može isporučiti uslugu zbog prekinutog podzemnog kabela, ide drugostupanjski prigovor istom tom operatoru. Ako ni tada nisi zadovoljan njihovim odgovorom - treći stupanj ti je HAKOM i da vidiš kako to riješe.

Dalje, HAKOM je propisao da operator TEBI treba plaćati u eurima naknadu ako si bez usluge dulje od X dana (ne znam sada na pamet koji točan broj dana i iznos), znači još si i mogao zaraditi od Telemacha što si bez neta bio.

I zadnje, danas svuda možeš naći u ponudi flat mobilni net bez ugovorne obveze i neki rabljeni 4G/5G router i privremeno se tako namiriti internetom ako radiš od kuće dok se ratuješ sa operatorom fiksne usluge

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2024 8:49 (Tirkiz).
7 godina
Sve je to u teoriji. U praksi, flat mobilni ne postoji, ti i dalje imaš trokove nove tarife, stare tarife, rutera i živaca. Još ako živiš na jednom od milijun mjesta gdje je bagra prodala gomilu mobilnog smeća umjesto da ulože barem 10% od milijuna EU/državne potpore i provede fiksno, pa imaš brzine koje su bile iskoristive jedino 96-te... "Institucije rade svoj posao". Rade kurac. 9 godina nakon što ih je HAKOM "kaznio" za to, T-scum i dalje throttla maxnet mini tarifu koja je kao zamjena za fiksnu liniju gdje odbijaju gradit.
T-scum delenda est.
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2024 9:48 (fkthisshit).
15 godina
fkthisshit kaže...
Ne znam je li ovo zbog droge, ili vrtiš corpo-PR namjerno. Čovjeku prestane radit internet i vi ga kritizirate da je prebrzo uzeo drugog, zar je trebao sjedit bez interneta i plaćat gamadi mjesecima za nepostojeću uslugu dok čeka rješenja od svetog Petra? U kojem svemiru vi živite?

To je zbog toga kaj ti nemaš pojma i nemaš iskustva sa time tak da ti je bolje da šutiš. Da, trebao je sjedit i čekat da mu Telemach raskine ugovor jer ovako se smatra da je on raskinuo ugovor i plaća penale. Pa sad ili ćeš čekat njih da oni tebi raskinu ugovor ili ćeš platit 200 eura penala. Pa ti vidi i sve je po zakonu i propisima. To su ta blažena prava potrošača. Ja sam bio mjesec dana bez usluge a 2 mjeseca mi je trebalo da natjeram operatera da plati odštetu i sve je išlo do one zadnje instance HAKOM-a jer je operater odbijao do zadnjeg.

Tak da ja ne znam u kojem ti to svijetu živiš i misliš da sve to ide tako kako si ti ti zamislio ili se još jednostavno nisi probudio još od rodilišta.

7 godina
Ok, vidim da su oni dani u mjesecu. Sereš po čovjeku jer je napravio najsmislenije praktično rješenje za činjenicu da tjednima/mjesecima nije imao internet koji mu treba za posao. U esenciji on plaća firmi za uslugu koju firma odbija pružiti, a očekuje da i dalje plaća. Glupo je očekivati da čovjek istraži sve procedure i zajebava se mjesecima s tim pogotovo jer HAKOM ima katastrofalnu javnu percepciju. Osobno na njih ne računam odavno, a pogotovo nakon indeksne klauzule se aktivno nadam da će ih posmjenjivat do zadnjeg.
T-scum delenda est.
14 godina

Jedno mi nije jasno, ako znaš da ti je prijeko potreban net za posao imaš onda i backup soluciju u vidu 4G/5G routera kojeg možeš osposobiti u roku keks i posao ništa ne trpi?

A operater bi mu taman plaćao penale zbog neisporuke usluge te bi njima pokrio trošak mobilnog net-a do raskida ugovora i prelaska na novog operatera. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
fkthisshit kaže...
Ok, vidim da su oni dani u mjesecu. Sereš po čovjeku jer je napravio najsmislenije praktično rješenje za činjenicu da tjednima/mjesecima nije imao internet koji mu treba za posao. U esenciji on plaća firmi za uslugu koju firma odbija pružiti, a očekuje da i dalje plaća. Glupo je očekivati da čovjek istraži sve procedure i zajebava se mjesecima s tim pogotovo jer HAKOM ima katastrofalnu javnu percepciju. Osobno na njih ne računam odavno, a pogotovo nakon indeksne klauzule se aktivno nadam da će ih posmjenjivat do zadnjeg.

Ajde prestarni laprdat, neznalico. Jedini tko ovdje sere si ti i takvi koji nemaju dume o ničemu a najglasniji su, nemoćan tipičan pikzibner, wau wau, ala facebook aktivist. Da, praktičnost i komocija košta u ovom slučaju 200€. A to kaj je tebi glupo to sve ti piše u ugovoru kojem potpisuješ a pretpostavljam nemaš dume o tome kaj potpisuješ (osim koliko traje i kolika ti je rata) kao 90% ljudi. Ak si tak pametan živi danas bez operater i interneta ako možeš. Tipičan buntovnik bez pokrića da nema interneta ne bi se ni znalo za tebe.

7 godina
Ti si počeo s vrijeđanjem i izgleda ne misliš prestati, ja sam nasjeo jednom ali neću dvaput. Čovjek još uvijek nije dobio koristan savjet nakon što je napravio potpuno razumljivu grešku koju je napravilo par desetaka tisuća ljudi i napravit će još toliko. Ako nemaš ništa korisno za reć osim: hurr durr glup si jer nisi pročitao paragraf 57 i chatgpt-at uvrede meni, čemu onda postat?
T-scum delenda est.
16 mjeseci
Tirkiz kaže...
Oblivion1212 kaže...

Pozdrav ekipa,

Kada si bez usluge - šalješ prvostupanjski prigovor operatoru. Ako nisi zadovoljan odgovorom a očito je da ti operator ne može isporučiti uslugu zbog prekinutog podzemnog kabela, ide drugostupanjski prigovor istom tom operatoru. Ako ni tada nisi zadovoljan njihovim odgovorom - treći stupanj ti je HAKOM i da vidiš kako to riješe.

Dalje, HAKOM je propisao da operator TEBI treba plaćati u eurima naknadu ako si bez usluge dulje od X dana (ne znam sada na pamet koji točan broj dana i iznos), znači još si i mogao zaraditi od Telemacha što si bez neta bio.

I zadnje, danas svuda možeš naći u ponudi flat mobilni net bez ugovorne obveze i neki rabljeni 4G/5G router i privremeno se tako namiriti internetom ako radiš od kuće dok se ratuješ sa operatorom fiksne usluge

Znaci trosi jos para? A oni mi salju puni iznos racuna... Da, kako da ne...Jedva sam ih uspio nagovoriti da mi spuste racun...

16 mjeseci
fkthisshit kaže...
Ti si počeo s vrijeđanjem i izgleda ne misliš prestati, ja sam nasjeo jednom ali neću dvaput. Čovjek još uvijek nije dobio koristan savjet nakon što je napravio potpuno razumljivu grešku koju je napravilo par desetaka tisuća ljudi i napravit će još toliko. Ako nemaš ništa korisno za reć osim: hurr durr glup si jer nisi pročitao paragraf 57 i chatgpt-at uvrede meni, čemu onda postat?

Ok, decki, nema potrebe za, neznam, natezanjem itd. Ja samo kazem da operater ima apsolutnu moc i da nas jebu na sve nacine kako stignu. Neka moja "skola" bude opomena svima. Poanta je da ja nisam dobivao nikakve povratne informacije niti ista slicno tome... I sad ti stoji doma skrstenih ruku, a racuni od nepostojece usluge dolaze. Samo toliko...eto. 

16 mjeseci
robogo kaže...
Ne kritizira nitko što je uzeo "prebrzo". Kritizira ga se što je uzeo stvari u svoje ruke bez da se informirao, pa sada plače što je dobio penale za prijevremeni raskid.

A svega toga bi se riješio da je samo prošao kroz reklamacijski proces. Sada je dobio račun za životnu školu, pa će možda naučiti za ubuduće.

Ne placem, samo govorim svoje iskustvo... zivio!

3 godine
Oblivion1212 kaže...

Znaci trosi jos para? A oni mi salju puni iznos racuna... Da, kako da ne...Jedva sam ih uspio nagovoriti da mi spuste racun...

Pa čuj, kada si bez fiksne usluge, nećeš je plaćati i to ćeš osporavati jer nije do tebe nego operatora.

Mobilni flat te izađe 24 €/mj. u jednog telekoma, toliko ili skuplje plaćaš Telemach fiksnu uslugu koja ti ne radi.

I još Telemach mora tebi platiti penale pa time donekle anuliraš trošak privremenog mobilnog neta i routera, samo da imaš ikakav net.

Imaš HAKOM savjetovalište koji ti možda pomognu, mislim da je to odjel zaštite korisnika pa možda uspiješ stornirati penale

15 godina
fkthisshit kaže...

Nisam počeo i ne mislmi prestat dok ne začepiš. Pa vidi se da nemaš dume kad koristiš chat gpt. Koji savjet? Pa svatko normalan sa prosječnim IQ je shvatio da je najjednostavnije i najbezbolnije platit i krenut dalje. Osim ako ti "pravnik" misliš da može bolje i drugačije. Jedino što može osporavat su računi u periodu kad mu usluga nije radila.

Ak nemaš kaj pametno napisat osim da su svi isti a ti najpametniji onda nemoj više zapišavat temu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2024 16:48 (Memphis).
7 godina
Jebote koje ti halucinacije imaš, to mora da je vrhunski šit. Uživaj :)
T-scum delenda est.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice