Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.371.710
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Neograničeni internet u Tele2!
Marko :D kaže...

Nitko nije rekao da se ne može slati SMS. Rekao sam da se nema slanja SMS-ova nakon potrošenih 5 GB kao što je to potrebno u mobilnim tarifama. Kad čitaš post, čitaj i citat da znaš na što se post odnosi.

:) ok, sve 5, u pravu si, krivo sam skužio.

15 godina
neaktivan

Imam čudan problem nakon upgradea firmwarea na ruteru,  automatski me ruter iskopčava sa wifi tokom dana pa se moram nanovo spajati, ima li tko sličan problem?

0 0 hvala 0
12 godina

jel ima neko da bi uzeo antenu pa da uzmemo u paketu dvije jer su jeftinije, meni samo treba jedna.

p56 59€ postarina 13€

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.10.2017 17:36 (dennocro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Uzel sam danas na probni period i stanje nije baš dobro.

Na routeru je neko aqua svjetlo i dvije od tri crtice, a u control panelu pokazuje 4G i dvije od pet crtica.

Speedtest daje jadnih 13/0.5

I kolko je pametno imati router na ormariću kraj kreveta, tj jastuka?

UPDATE:

Nakon kaj sam ispod routera stavil triologiju Gospodara Prstenova i tri kutije od cipela, signal je na tri crtice :) 

Najviše sam izmjeril 21/6, ne znam zbog čega nije više, možda petak navečer i zagušenost ili? 

Dal je to svjetlo plavo (ne tamno, jer ima i to) na lampici optimalno ili bi sve trebalo biti bijelo? 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.10.2017 21:41 (Armor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Pozz, uzo sam ovaj internet prije nekih 2 mjeseca. Tarifa je BEZBROJ GB.

Sve je bilo relativno ok do prije nekih tjedan dana. Znaci kad sam ga nabavio bila je brzina oko 30 mbps (u tarifi pise DO 150 toga sam svjestan, i ovih 30 mbps mi je cisto ok makar bi bilo super ak se moze kak poboljsat?)

I onda sad zadnjih tjedan dana ko da se nes dogodilo, ja nisam nis diro po routeru niti ga pomico, brzina mi je JEDVA 4mbps (ako i tolko, znalo je bit po 0.6 mbps trebalo je 10 min da se stranica na webu otvori)

Isto sam primjetio tipa gledam video, stream ili igram igre na tom jadnom 4mpbs i ono ajde jos donekle se moze i samo odjednom pukne veza, padne na 1 mbps ili ispod 1mpbs i onda jedini nacin da se vrati na 4-5mpbs (kolko sam ja skuzio) je da se resetira router, i onda je opet na 4-5mbps i padne ispod 1mbps nakon 10-20 minuta...i tako STALNO vec tjedan dana. Pa mi je sad vec dopizdilo i zvao sam tele 2 po 3 put, rekli da je signal uredan (udaljen sam od udasiljaca nekih 10 min autom), update-o sam firmware na routeru, resetiro ga na tvornicke postavke, probo router pomicat, nista ne uspijeva. I sad mi dode zenska da je sve uredno i da je moj internet 'koristiv' kak je koristiv ak mi se gasi non stop i ne mogu ni youtube video na 360P upalit bez da se loada pola sata??? I kaze da nek pomicem router, i ja lijepo kazem da sam probo, i uostalom zasto bi ga trebo pomicat ako je na istom mjestu mjesec dana (pokraj prozora, na strani kuce di je okrenut prema mjestu odasiljaca) i prije je bila brzina normalna a sad 5-100 puta sporija? ....

Zaboravio rec, jos dok je brzina bila 30mbps pucala je veza najmanje 3 puta dnevno, i brzina je ZNATNO sporija navecer makar su oni rekli da se brzina spusta NAKON potrosenih 1TB (Sa 30mbps navecer brzina padne na 5mbps)

Signal na routeru je 3 crtice, na admin stranici od routera pise tele 2 4g 4/5 crtice signal. Kao sto sam reko sve ovo je isto kao i prije, a brzina je drugacija.

Zivim u Velikoj Gorici.

Evo slike speed testova u privitku, nitko nije bio prikljucen na internet osim mog mobitela ili PC-a. Samo jedan uredaj je koristio internet i sve je bilo zgaseno (nista nisam skido ili sl.)

Na slici brzine od wifija pod 'JUN 7' je brzina koju sam prije imao, i takva je bila na PC. Ima i speed testova na slici 'JUN 24' i 'JUL 4' gdje se moze vidjet kako mi je brzina interneta navecer pala makar nisam potrosio 1TB.

Ako neko zna o cem se radi i moze pomoc..slusam..Hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2017 10:33 (ImBoB).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ImBoB kaže...

Sve je bilo relativno ok do prije nekih tjedan dana. Znaci kad sam ga nabavio bila je brzina oko 30 mbps (u tarifi pise DO 150 toga sam svjestan, i ovih 30 mbps mi je cisto ok makar bi bilo super ak se moze kak poboljsat?)

I onda sad zadnjih tjedan dana ko da se nes dogodilo, ja nisam nis diro po routeru niti ga pomico, brzina mi je JEDVA 4mbps (ako i tolko, znalo je bit po 0.6 mbps trebalo je 10 min da se stranica na webu otvori)

Isto sam primjetio tipa gledam video, stream ili igram igre na tom jadnom 4mpbs i ono ajde jos donekle se moze i samo odjednom pukne veza, padne na 1 mbps ili ispod 1mpbs i onda jedini nacin da se vrati na 4-5mpbs (kolko sam ja skuzio) je da se resetira router, i onda je opet na 4-5mbps i padne ispod 1mbps nakon 10-20 minuta...i tako STALNO vec tjedan dana. Pa mi je sad vec dopizdilo i zvao sam tele 2 po 3 put, rekli da je signal uredan (udaljen sam od udasiljaca nekih 10 min autom), update-o sam firmware na routeru, resetiro ga na tvornicke postavke, probo router pomicat, nista ne uspijeva. I sad mi dode zenska da je sve uredno i da je moj internet 'koristiv' kak je koristiv ak mi se gasi non stop i ne mogu ni youtube video na 360P upalit bez da se loada pola sata??? I kaze da nek pomicem router, i ja lijepo kazem da sam probo, i uostalom zasto bi ga trebo pomicat ako je na istom mjestu mjesec dana (pokraj prozora, na strani kuce di je okrenut prema mjestu odasiljaca) i prije je bila brzina normalna a sad 5-100 puta sporija? ....

Zaboravio rec, jos dok je brzina bila 30mbps pucala je veza najmanje 3 puta dnevno, i brzina je ZNATNO sporija navecer makar su oni rekli da se brzina spusta NAKON potrosenih 1TB (Sa 30mbps navecer brzina padne na 5mbps)

Signal na routeru je 3 crtice, na admin stranici od routera pise tele 2 4g 4/5 crtice signal. Kao sto sam reko sve ovo je isto kao i prije, a brzina je drugacija.

Zivim u Velikoj Gorici.

Evo slike speed testova u privitku, nitko nije bio prikljucen na internet osim mog mobitela ili PC-a. Samo jedan uredaj je koristio internet i sve je bilo zgaseno (nista nisam skido ili sl.)

Na slici brzine od wifija pod 'JUN 7' je brzina koju sam prije imao, i takva je bila na PC. Ima i speed testova na slici 'JUN 24' i 'JUL 4' gdje se moze vidjet kako mi je brzina interneta navecer pala makar nisam potrosio 1TB.

Jel ti palo na pamet da su drugi korisnici uzeli pokućni i da iskorištavaju sve resurse?

8 godina
neaktivan

Je, i iskreno nema mi logike da je tolki broj ljudi mogo uzet taj internet i bit online u 5 ujutro i tolko mrezu gusit da je meni download 1 Mbps i da mi se gasi svakih 20 minuta.

13 godina
odjavljen
ImBoB kaže...

Zivim u Velikoj Gorici.

Nepovoljna pozicija, visoke kuće oko tebe što smetaju signalu, nešto drugo ometa signal...

S obzirom da si daleko od odašiljača (10 min autom) bilo bi dobro da si iznad drugih kuća s routerom ili postavi antene na krov. A brzina je uvijen navečar manja jer ljudi dolaze s posla doma i koriste internet, ili netko stavi skidati nešto maksimalnom brzinom. Da si pročitao ostale stranice znao bi da se veza dijeli na sve korisnike koji su spojeni na taj odašiljač. 

Nisi valjda uzeo pokućni i mislio da ćeš imati stabilnu konstantnu brzinu, kakvu možeš imati na žici?

I meni je brzina bila mizerna u sobi, ali kad sam stavio router na tavan, brzina je porasla više od 20 puta, a s zadnjim updateom još nisam imao pucanja veze

8 godina
neaktivan
formula1live kaže...
ImBoB kaže...

Zivim u Velikoj Gorici.

Nepovoljna pozicija, visoke kuće oko tebe što smetaju signalu, nešto drugo ometa signal...

S obzirom da si daleko od odašiljača (10 min autom) bilo bi dobro da si iznad drugih kuća s routerom ili postavi antene na krov. A brzina je uvijen navečar manja jer ljudi dolaze s posla doma i koriste internet, ili netko stavi skidati nešto maksimalnom brzinom. Da si pročitao ostale stranice znao bi da se veza dijeli na sve korisnike koji su spojeni na taj odašiljač. 

Nisi valjda uzeo pokućni i mislio da ćeš imati stabilnu konstantnu brzinu, kakvu možeš imati na žici?

I meni je brzina bila mizerna u sobi, ali kad sam stavio router na tavan, brzina je porasla više od 20 puta, a s zadnjim updateom još nisam imao pucanja veze

Ups krivo sam napiso, 10 min treba pjeske, autom je par minuta.. na google maps mi izbaci udaljenost od tog mjesta oko 1km, i ne nisam ocekivao konstantnu super brzinu, ali nesto oko 15-20mbps bi bar trebalo bit konstanta..Shvacam da moze bit nepovoljna pozicija i sl, ali stvar je u tome sta ja nisam router pomico i na istoj sam lokaciji cijelo vrijeme a brzina je neupotrebljiva, i ne grade se nikakve nove gradevine na putu do tog mjesta s odasiljacem tak da mi nije jasno sta vec moze tjedan dana ometat a sve je isto i signal i lokacija..Uostalom, upload mi je jos uvijek 20-30 Mbps kao prije mjesec dana dok je sve normalno bilo, da je problem do signala ili nesto sta ga ometa onda bi i download i upload bili u banani, a ne samo download

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2017 11:02 (ImBoB).
17 godina
neaktivan
ImBoB kaže...

...

Prvo, izvadi SIM karticu iz rutera i stavi je u mobitel pa pokušaj mjeriti brzinu sa raznih lokacija u svom mjestu. Moguće da je netko prije tebe imao sličnih problema pa su tehničari prema njemu usmjerili antene s odašiljača. Imaovdje na ovoj temi jedan link gdje se uz lokacije odašiljača Tele2 može vidjeti i njihova usmjerenost.

Inače, kolegi sa posla se dogodila slična situacija. Baš negdje kako je započela dogradnja firmware-a. Prvo sam mu resetirao ruter (spajalicom na rupicu na ruteru) i potom sa malim programčićem (isto je ovdje na temi spomenut) zadao da se spaja samo na LTE i odabrao frekevenciju 1800 MHz fiksno. Sada ima stalnih 30/30 Mbps bez pucanja veze.

Plehani vikleri
8 godina
neaktivan
Jura iz druge galaksije kaže...
ImBoB kaže...

...

Prvo, izvadi SIM karticu iz rutera i stavi je u mobitel pa pokušaj mjeriti brzinu sa raznih lokacija u svom mjestu. Moguće da je netko prije tebe imao sličnih problema pa su tehničari prema njemu usmjerili antene s odašiljača. Imaovdje na ovoj temi jedan link gdje se uz lokacije odašiljača Tele2 može vidjeti i njihova usmjerenost.

Inače, kolegi sa posla se dogodila slična situacija. Baš negdje kako je započela dogradnja firmware-a. Prvo sam mu resetirao ruter (spajalicom na rupicu na ruteru) i potom sa malim programčićem (isto je ovdje na temi spomenut) zadao da se spaja samo na LTE i odabrao frekevenciju 1800 MHz fiksno. Sada ima stalnih 30/30 Mbps bez pucanja veze.

Hvala puno, budem probo. Naso sam sad tu stranicu za odasiljace i kad stisnem taj odasiljac stvori se ko neki trokut sive boje, kuca mi je u tom trokutu, valjda to znaci da je usmjeren odasiljac prema meni. Taj program nisam uspio nac gledo sam zadnjih 13 postova, puno bi pomoglo ak imas link ili znas barem kako se zove program. Btw dok sam ga trazio vidio sam da nisam jedini sa ovim problemima, brzina 5 puta manja, pucanje veze, svima se pojavilo u zadnjih tjedan dana..pretpostavljam onda da je nesto do tele 2, ali u svakom slucaju htio bi probat to promijenit na LTE i 1800 Mhz

*EDIT* evo naletio sam na tu aplikaciju..zove se huawei toolbox jelda?

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2017 12:20 (ImBoB).
17 godina
neaktivan

Prvo prokušaj sa hard reset rutera i provjeri kakvo je stanje nakon toga.

Programi koje sam koristio su: E5186Toolbox i ltewatch. Ima ih na internetu.

Napomena: Editirao si svoj post pa nisam vidio tvoj zadnji upis, ali to je to.

Plehani vikleri
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2017 12:29 (Jura iz druge galaksije).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Resetiro i opet isto, pa evo idem s tim toolboxom probat. Znaci samo network mode stavim 'LTE only' i network band 1800 Mhz i stisnem apply? Nista drugo ne diram? Se treba nakon tog gasit pa upalit router ili se on automatski? Ovak mi trenutno izgleda.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2017 13:10 (ImBoB).
8 godina
ImBoB kaže...

Resetiro i opet isto, pa evo idem s tim toolboxom probat. Znaci samo network mode stavim 'LTE only' i network band 1800 Mhz i stisnem apply? Nista drugo ne diram? Se treba nakon tog gasit pa upalit router ili se on automatski? Ovak mi trenutno izgleda.

RSRP ti je katastrofa. Pomakni router uz prozor i usmjeri prema baznoj. 

E i da... MCC i MNC su ti 219-02 

https://birrraus.com/2016/01/07/selecting-the-correct-antenna-and-how-to-point-it/

12 godina
robogo kaže...

Pa to su mcc i mnc od tele 2.

219 predstavlja Hrvatasku

a 02 predstavlja Tele 2

1 je tmobile

10 je vip

Sta je tu cudno

8 godina
zviznemte kaže...

Pa to su mcc i mnc od tele 2.

219 predstavlja Hrvatasku

a 02 predstavlja Tele 2

1 je tmobile

10 je vip

Sta je tu cudno

Šala na račun da je pošarao username (koji je svima admin), password (kojeg Toolbox ionako prepravi u ****) i MCC-MNC.

Ali sad ozbiljno, RSRP je prema linku kojeg sam dao bitan za LTE. Trebao bi ciljati na veće vrijednosti s kojima će dobiti i bolji signal i brzine, pod uvjetom da bazna stanica nema milijun ljudi gore.

17 godina
Meni je router trenutno na ovoj poziciji (slika) i tu je 4G sa 3 crtice na routeru i u dashboardu.
Brzine su ok ali daleko od mogućnosti koje mi pruža moja lokacija.
Točno sam ispod Ivanščice na kojoj je repetitor i pogled je direktan.
Prvi je problem juta koja mi je ispred prozora da bar malo štiti od ekstremnog ljetnog sunca.
Ali je bome i vrhunski izolator za frekvencije...

Bi mi vanjska antena puno pomogla?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
robogo kaže...

Šala na račun da je pošarao username (koji je svima admin), password (kojeg Toolbox ionako prepravi u ****) i MCC-MNC.

Ali sad ozbiljno, RSRP je prema linku kojeg sam dao bitan za LTE. Trebao bi ciljati na veće vrijednosti s kojima će dobiti i bolji signal i brzine, pod uvjetom da bazna stanica nema milijun ljudi gore.

Meni je rsrp 74-75 i brzine su mi 30/30, ako stavim kraj prozora mi je 65-68 ali brzina padne na 15-20 download, ali se zato upload digne do 50

8 godina
Armor kaže...
Meni je router trenutno na ovoj poziciji (slika) i tu je 4G sa 3 crtice na routeru i u dashboardu.
Brzine su ok ali daleko od mogućnosti koje mi pruža moja lokacija.
Točno sam ispod Ivanščice na kojoj je repetitor i pogled je direktan.
Prvi je problem juta koja mi je ispred prozora da bar malo štiti od ekstremnog ljetnog sunca.
Ali je bome i vrhunski izolator za frekvencije...

Bi mi vanjska antena puno pomogla?

Ako imaš direktan pogled prema baznoj, vjerujem da bi bilo bolje ako bi izvukao antenu van i usmjerio mimo jute direktno prema baznoj. Skini HiLink Toolbox i vidi kolike su vrijednosti ili se prijavi na 192.168.8.1 i onda otvori link http://192.168.8.1/api/device/signal gdje ćeš dobiti iste informacije.

12 godina

ako nekog zanima frend prodaje dvije mimo iskre p54 testirane rade super, njemu sa dvije crtice skocilo na 4 i brzina na 50 bez opadanja a bilo 10. al bi ih prdao i uzeo jos jace pa ako nekog zanima nek mi se javi u pm.

moze jedna a moze i dvije u paru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ImBoB kaže...

signal ti je katastrofa evo ti neki parametri pa kad se približiš njima imat ćeš i brzinu ako bazna stanica nije preopterećena.

12 godina

Jel sve ukupni promet 1tb ili samo u downloadu? valja i uploadati :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Šugavi TCOM:

Tele2 Pokućni

Signal, (Kostrena, Vrh Martinšćice); bez antena

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.10.2017 11:10 (doktor1).
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
dennocro kaže...

Jel sve ukupni promet 1tb ili samo u downloadu? valja i uploadati :D

Ukupni, naravno.

15 godina
Kako zaobići ovo ograničenje za torrent?
All truly great thoughts are conceived by walking.
15 godina
neaktivan
x18x05x kaže...

Koje ograničenje?

15 godina
Marko :D kaže...
x18x05x kaže...

Koje ograničenje?

Pak brzina skidanja ne prelazi 350 KB/s.

Dok na VDSL-u ide uredno preko 2.7 Mbps

Isprobao različite torrent programe te na mobitelu isto. Ne ide preko 350 KB/s.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.10.2017 14:34 (x18x05x).
17 godina

Torent radi bez greške:

Sve default postavke.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.10.2017 15:32 (doktor1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

zbog signala i svega ostalog, procitaj par str u nazad sve ti pise. koliko je korisnika na odasiljac spojeno brzina se djeli. sa sigurnih cca 3mb/s ides na tele...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Čitao sam ja. Kao što sam napisao, koristim i mobitel za torrente. Brzine se ne dižu. Bilo doma ili vani, već isprobano.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice