Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.354.775
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Neograničeni internet u Tele2!

I meni se čini da su bila tri routera u ponudi, a sad su samo dva. Moguće da su ih sve prodali.

Tionio kaže...

sto se tice rutera, interesantno je da zapravo vise od 50mbps ja nisam uspio dobit preko wifia, bit ce radi n protokola...preko lan-a dobijem 80-ak bez beda!

Ja imam optiku 100/100 i isto je kod mene. Preko kabela ide 95/95, a preko Wi-Fija 50/50. To je zbog n standarda.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.4.2017 22:14 (Marko :D).
16 godina

evo, preko moba uvijek imam iste i losije rezultate u usporedbi sa PCem koji je spojen žičano!

LG G4 WiFi LG G4 WiFi
PC-LAN PC-LAN
TiONiO

2 0 hvala 0
12 godina
Marko :D kaže...

I meni se čini da su bila tri routera u ponudi, a sad su samo dva. Moguće da su ih sve prodali.

Tionio kaže...

sto se tice rutera, interesantno je da zapravo vise od 50mbps ja nisam uspio dobit preko wifia, bit ce radi n protokola...preko lan-a dobijem 80-ak bez beda!

Ja imam optiku 100/100 i isto je kod mene. Preko kabela ide 95/95, a preko Wi-Fija 50/50. To je zbog n standarda.

Ja sam isto na optici 100 i meni su tehnicari tvrdili da preko n ide 100 da su provjerili sa nekim wifi stickom.

Ja sam na laptopu pa imam bg tak da max mi je 50 a preko lan kabla 95

10 godina
Pro~ping ima telefon za 20kn
14 godina

http://www.speedtest.net/result/6253680190.png

Ne mogu vjerovat da ovo imam nakon 4 Mbps na T-comu, živim u teškoj vukojebini ipod Mosora :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.4.2017 23:11 (sminigo).
Moj PC  
9 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Tionio kaže...

Ja sam isto na optici 100 i meni su tehnicari tvrdili da preko n ide 100 da su provjerili sa nekim wifi stickom.

802.11n bi trebao ići više od 50/50, ali kod mene ne ide. Možda wireless kartica treba podržavati 802.11ac, nemam pojma. Moja kartica u laptopu je 802.11b/g/n.

16 godina
ranko091 kaže...
sstrmi kaže...

Ima netko vamo iz okolice Mikleuša,Čačinaca,Miljevaca (Virovitička županija) da mi pokaže brzinu.Da vidim el mi se isplati uzeti?

hvala

evo tebi i onima koji možda bi provjerili.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.staircase3.opensignal&hl=en

nać nekoga sa tele 2  brojem, stavit u android mobitel i instalirat aplikaciju. na aplikaciji ima sve mjerače, ali posebno bitna je mapa odašiljača. meni sa bonbon pokazuje samo tcomove odašiljače tako da je bitno da je tele2 kartica unutra.

To što pokazuje na toj mapi odašiljače to nisu odašiljači, ne može u tako malom krugu (ulica) biti toliko odašiljača, ja mislim da to pokazuje nešto drugo možda gdje ima signala najbolje....

16 godina
neaktivan
roby27 kaže...

wifi N 1x antena 75mbita, 2x antena 150, 4x antena 300. u mobitelima i laptopima su po jedna antena, znači max 75mbita. osim ako se ne kupi posebna usb kartica sa 2 antene za 150mbita. i s druge strane mora bit ruter koji podržava 2x antena ili 4x antena da bi to uopće funkcioniralo.

tako da je najjefitnije uzet AC wifi koji je na 1x antena 150mbita ali radi na 5ghz pa je domet kraći.

16 godina
Tionio kaže...

evo, preko moba uvijek imam iste i losije rezultate u usporedbi sa PCem koji je spojen žičano!

Pa ako si na 54 mbitnom Wlanu onda je to logicno

16 godina
neaktivan
kran kaže...

To što pokazuje na toj mapi odašiljače to nisu odašiljači, ne može u tako malom krugu (ulica) biti toliko odašiljača, ja mislim da to pokazuje nešto drugo možda gdje ima signala najbolje....

mogu ti slikat sutra kuću sa 3 lažna dimnjaka. čisto da se uvjeriš, i točno po karti je tamo.

9 godina
Slabo :/ Morat ću antenu nekakvu. Nekakve preporuke iz hr ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Tionio kaže...

Meni kaže brzina 72 Mb/s pa imam 50. 

16 godina
Mitch kaže...
Tionio kaže...

Meni kaže brzina 72 Mb/s pa imam 50. 

A nije ti to precizno, obično se čita lokalni bandwidth u intervalima od 6 ili 12 mbit, tipa 72, 60, 54, 48, 36...

Tako da ako si udaljen nešto i možda još nešto guta onda je sigurno da ćeš imat manje..

14 godina
neaktivan

I kada je povezan samo laptop, a laptop odmah do routera više ne ide. Ne znam ima li to kakve veze s kanalom na kojem je mreža jer moja je na 13. i jedina je na tom kanalu. 

15 godina
PlaYBoYcro kaže...

Kad mi odgovore iz Hrvatskog radioamaterskog saveza stavim odgovor ovdje. A sutra budem pitao slovence pod koliko nude i kolika je poštarina link

14 godina
neaktivan
zagi55 kaže...
PlaYBoYcro kaže...

Kad mi odgovore iz Hrvatskog radioamaterskog saveza stavim odgovor ovdje. A sutra budem pitao slovence pod koliko nude i kolika je poštarina link

Jesi siguran da će ta antena ići na taj router? Na stranicama od Tele2 piše da Huawei router ima 2x SMA (J1.5) ulaza za LTE antenu, a na ovoj stranici koju si linkao piše da antena ima FME konektor na kraju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.4.2017 23:25 (Marko :D).
11 godina
roby27 kaže...

Tionio kaže...

802.11n bi trebao ići više od 50/50, ali kod mene ne ide. Možda wireless kartica treba podržavati 802.11ac, nemam pojma. Moja kartica u laptopu je 802.11b/g/n.

Router i mobitel bi trebali podrzavat n standard pa ce ici do 150 Mbps, medutim dovoljno je da se na router spoji jedan uredaj koji nema n standard

tada router spusta brzinu na g standard 54 Mbps.

Battlenet - TheProdigy#2234
15 godina

Jesi siguran da će ta antena ići na taj router? Na stranicama od Tele2 piše da Huawei router ima 2x SMA (J1.5) ulaza za LTE antenu, a na ovoj stranici koju si linkao piše da antena ima FME konektor na kraju.

Ovo je samo bio primjer. Ali dobro da si me posjetio da nezaboravim na konektor 

14 godina
neaktivan

Nemam ni jedan uređaj koji ne podržava n standard. Svi uređaji koji se spajaju na Wi-Fi podržavaju i na svima uredno piše 72 Mbps. Čak sam uključio u Support 802.11n clients only u routeru, ali i dalje je isto. No nema veze, meni je i tih 50/50 dosta. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.4.2017 23:30 (Marko :D).
16 godina
neaktivan
Zemljanin kaže...

Router i mobitel bi trebali podrzavat n standard pa ce ici do 150 Mbps, medutim dovoljno je da se na router spoji jedan uredaj koji nema n standard

tada router spusta brzinu na g standard 54 Mbps.

daj ne buni ljude. mobiteli nemaju dvije wifi antene u sebi, i ako koji imaju to su rijetki. a ruteri koji dolaze od telekomova su skoro pa uvijek sa jednom antenom. tako da ni tu nemožeš dobit 150mbps. i kad brzina na N 75mbita padne, padne na N brzinu opet , G je totalno drugi standard. samo se smanjuje brzina sinkronizacije.

i uglavnom bježite od 3g signala i wifi G tehnologije. to vam je kao tunel sa jednom trakom, a dvosmjerna na ulazu i izlazu cesta. za razliku o N i 4G koji su svaka traka i tunel za sebe. slikovito opisano naravno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.4.2017 23:54 (ranko091).
14 godina
neaktivan
ranko091 kaže...

u mobitelima i laptopima su po jedna antena, znači max 75mbita.

U krivu si, ne širi dezinformacije.. to na mobitelima ( od galaxy s5 / iphone 6 pa noviji) nije ni bilizu max brzina.. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.4.2017 0:25 (ReventoN).
15 godina

Znaci ako uzmem ovo , bez ugovorne obveze, dobit cu huawei router i probni period od 5 dana. I moci raskinut taj internet kada god hocu. Ili?

I ovi koji koriste internet vec ovih dan dva, jel imate kakvih problema, naglih pucanja veze, prevelik ping u gamingu itd?

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja imam vec 2 dana i relativno sam zadovoljan. Kazem relativno zato jer ne mogu dobit vise od 60 mb/s down, upload radi oke, u prosjeku je 43mb/s sto je i vise nego dovoljno.  Na iskonu sam imao down 20mb/s up 2mb/s.. Znam, znam imam 3 puta brzi internet a i dalje kenjam :D.. Stvar je u tome da zivim u Dubravi koja je jako dobro pokrivena 4G mrezom, nekih 200m od mene je odasiljac, pa sam mislio da je zbog daljine problem. Otisao sam do bratica koji zivi 30m od tog istog odasiljaca, a brzina je bila i dalje ista.. Oke, mislio sam da im je taj odasiljac prdnuo. Pokupio sam router, laptop i otisao do ujaka kojem je odasiljac jako blizu, spojio sam ruter, upalio laptop, speedtest, hype on ( ocekivao barem 80mb ), i gle cuda, opet na 50-60mb.. Tu sam vec pop**dio :D.. Izvadio sam karticu iz rutera i stavio u mob ( iphone 6 plus ). Sjeo u auto i prosao pokraj nekoliko odasiljaca i napravio speedtest ( svaki put oko 50mb down i 40 up )  pomislio sam da je problem u tome sto mozda nisu njihovi odasiljaci ili wtf? nemam pojma.. Ugl, zadnja destinacija je bio Garden Mall posto mi je bilo receno da je tamo bas njihov odasiljac pa sam otisao skroz gore, ocekivao sam da ce mi speedtest opalit 150mb jer sam mob doslovno stavio u odasiljac, ali kralj opet izmjeri 60mb.. Dali su mi novu karticu, ali brzina je i dalje ista.

Dakle, uredaj sam odmah kupio, a tarifu sam uzeo bez ugovorne obveze, pa si razmisljam da mi namjerno nisu ogranicili down? Jer kako je moguce da 2 metra od faking odasiljaca ne moze dobit vise od 60mb..?

Btw, sto se gaminga tice, ping je u prosjeku 12 sto je odlicno za ovakvu vrstu konekciju.. odigrao sam par tekmi u fifi 17, bf1, gta v i sve radi normalno, bez ping jumpova..

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.4.2017 2:40 (ReventoN).
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Jesi kojim slučajem te sve brzine dobio preko WiFija?

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
12 godina
ReventoN kaže...

Ja imam vec 2 dana i relativno sam zadovoljan. Kazem relativno zato jer ne mogu dobit vise od 60 mb/s down, upload radi oke, u prosjeku je 43mb/s sto je i vise nego dovoljno.  Na iskonu sam imao down 20mb/s up 2mb/s.. Znam, znam imam 3 puta brzi internet a i dalje kenjam :D.. Stvar je u tome da zivim u Dubravi koja je jako dobro pokrivena 4G mrezom, nekih 200m od mene je odasiljac, pa sam mislio da je zbog daljine problem. Otisao sam do bratica koji zivi 30m od tog istog odasiljaca, a brzina je bila i dalje ista.. Oke, mislio sam da im je taj odasiljac prdnuo. Pokupio sam router, laptop i otisao do ujaka kojem je odasiljac jako blizu, spojio sam ruter, upalio laptop, speedtest, hype on ( ocekivao barem 80mb ), i gle cuda, opet na 50-60mb.. Tu sam vec pop**dio :D.. Izvadio sam karticu iz rutera i stavio u mob ( iphone 6 plus ). Sjeo u auto i prosao pokraj nekoliko odasiljaca i napravio speedtest ( svaki put oko 50mb down i 40 up )  pomislio sam da je problem u tome sto mozda nisu njihovi odasiljaci ili wtf? nemam pojma.. Ugl, zadnja destinacija je bio Garden Mall posto mi je bilo receno da je tamo bas njihov odasiljac pa sam otisao skroz gore, ocekivao sam da ce mi speedtest opalit 150mb jer sam mob doslovno stavio u odasiljac, ali kralj opet izmjeri 60mb.. Dali su mi novu karticu, ali brzina je i dalje ista.

Dakle, uredaj sam odmah kupio, a tarifu sam uzeo bez ugovorne obveze, pa si razmisljam da mi namjerno nisu ogranicili down? Jer kako je moguce da 2 metra od faking odasiljaca ne moze dobit vise od 60mb..?

Btw, sto se gaminga tice, ping je u prosjeku 12 sto je odlicno za ovakvu vrstu konekciju.. odigrao sam par tekmi u fifi 17, bf1, gta v i sve radi normalno, bez ping jumpova..

to je i dobar rezultat ako si stao samo 2 metra...prouci malo kako rade odasiljaci...stani nekih 50-100m to je idealna udaljenost,stavi ga na cistu vidljivost da nema prepreka...spoji se kablom na ruter pa onda izmjeri

15 godina
maxy0 kaže...

Znaci ako uzmem ovo , bez ugovorne obveze, dobit cu huawei router i probni period od 5 dana. I moci raskinut taj internet kada god hocu. Ili?

I ovi koji koriste internet vec ovih dan dva, jel imate kakvih problema, naglih pucanja veze, prevelik ping u gamingu itd?

Ovaj tvoj link je samo tarifa bez rutera. Ovdje ti je sve kaj hoces link. Ako hoces ruter moraš dati 849 kn. Meni se jedanput smrzno net pa sam morao OFF/ON ruter.

Ja bi po ovome trebao tražiti antenu od 1800 Mhz ?

Karta bazni stanica Tele2 4G - Cell 11 Karta bazni stanica Tele2 4G - Cell 11
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.4.2017 9:23 (zagi55).
9 godina
Stvarno male brzine. Sinoć je cak bilo 26down a sada jedva 15. -.-"

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ReventoN kaže...
ranko091 kaže...

u mobitelima i laptopima su po jedna antena, znači max 75mbita.

U krivu si, ne širi dezinformacije.. to na mobitelima ( od galaxy s5 / iphone 6 pa noviji) nije ni bilizu max brzina.. 

dobro. nemogu ti ja sad objašnjavat kako radi mreža. naravno da nećeš imat 75 mbita. to je samo standard. i po tom standardu, wireless N specifikacija ima max teoretsku propusnost 75 mbps sa jednom antenom.

https://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11n-2009#Data_rates

praksa je totalno drugo. gledaj index 7 sa jednom anetnom i modulacijom 5/6 iliti 83% od ostvarene konekcije.

11 godina
Ja samo velim da se router prebacuje na najbolju sinkronizaciju najlosijeg wifi uredaja. Primjer: imas 5 n uredaja i 1 koji ima max g tehnologiju router se prebacuje na g jer je lanac jak kolko i najslabija karika i to je cinjenica.
Battlenet - TheProdigy#2234
13 godina
neaktivan

Danas (nadam se) idem u Tele 2 uzet tesni pokučni internet na 5 dana. Ima PS4 pa ću testiran online igranje.

Također vidim da pričate o fiksnom broju (neki bi ga sačuvali). Ja imam fiksni broj (stara ga u prizemlju koristi., ja sam na katu) ali samo da mi na H1 istekne ugovorna obveza i to sranje od fiksnog broja ukidam. Jebo ga ja svi imamo mobitele, net, whats app i ostale aplikacije i onda mi je suludo imat fiskni broj. Sva sreća da sam svojima to uspio objasnit...nemreš ti starijim generacijama dokazat ako nisi uporan.

Imam Iskon i H1. Iskon samo internet, H1 sve - tel,int,tv

Budući plan mi je - ukinut sve to i uzet : Total TV - 84kn (pun k... programa i 23HD programa)., i uzet internet od TELE 2. Možda je to skuplje., ali kad pogledaš usluga je bolje.

Nisam lijen promjenit operatera, tako da kad naletim na nešto jeftinije...bez problema idem na to.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice