Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.356.198
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Neograničeni internet u Tele2!
ReventoN kaže...
icanic kaže...
Marko :D kaže...

Jel vi to uzimate za stalno ili samo na probu? 

Ja bi uzeo za stalno da mi je iskon pustio raskinuti ugovor uz normalne penale, ali trazili su me 1600 kn za raskid pa eto... nazalost morao sam vratiti.

opa.. a koliko mjeseci ti je jos ostalo?

13.1.2018 mi ističe ugovor.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.4.2017 14:40 (icanic).
14 godina
neaktivan

A pa nije ni čudo da te onda za raskid traže 1600 kn.

16 godina
neaktivan

Pa prije je npr kod tcoma bilo ako zelis raskinuti ugovor da ti naplate 50 posto od preostalog iznosa. Tako sam očekivao i ovdje.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mogu li se kod Iskona mijenjati usluge pod ugovorom?

13 godina
Marko :D kaže...

Mogu li se kod Iskona mijenjati usluge pod ugovorom?

Možeš samo ako ćeš izabrati skuplje :P

ma evo, dosadno :D
16 godina
odjavljen
icanic kaže...

Pa prije je npr kod tcoma bilo ako zelis raskinuti ugovor da ti naplate 50 posto od preostalog iznosa. Tako sam očekivao i ovdje.

Naplate ti preostale pretplate ili ostvareni popust, što je povoljnije za tebe.

Jole-Ri kaže...

Možeš samo ako ćeš izabrati skuplje :P

Možeš i jeftiniju, plaćaš naknadu koja čak nije ni preskupa, mislim da je oko 50-ak kuna.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
13 godina

ma neznam, dok sam bio u HT-u ako ćeš jeftiniji paket nisu dali, tj morao si nes platiti ali kod mene to nije bilo malo haha.

Danas sam dobio ruter od frenda, idem kasnije po SIM u tele2 i da vidimo to čudo od pokućnog interneta :D

bit će hard test dok ne izgori odašiljač :D

Samo Rijeka.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
matrix777 kaže...

Sve je ok osim njihovog zyxel rutera. Mislim da sam imao problem sa produznim kabelom koji sam zamjenio. Sas je bolja situacija. No svakako razmisljam o ovom sto kazu kolege da napravim. 

Ta zastita je u obliku utikaca? To ustekam i onda na to napajanje od rutera? Pretpoatavljam da je tako...?

da to su ti kao produžni kabeli ali  sa zaštitama. koštaju od 200 pa na gore, ovisno koliko je tko voljan platit. a imaju i neki modeli sam vidio sa ugrađenim UPS-om. to je možda bolje riješenje, samo neće moć napajat vjerovatno neke velike stvari (tipa cijelo računalo), ali za ruter, modem i sitnije stvari tipa mobitel bi trebalo držat, koliko dugo to ovisno o veličini ugrađene baterije.

nešto ovakvo.

https://www.nabava.net/neprekidna-napajanja-i-zastita__460/ups-apc-back-es-700va__31581651

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.4.2017 16:35 (ranko091).
16 godina
odjavljen

Meni još nisu aktivirali karticu. Zvao sam u međuvremenu korisničku, kažu da je rok 24 sata, međutim, tijekom razgovora sam primjetio da na zahtjevu nedostaje zadnja znamenka serijskog broja kartice, pa sam im i to napomenuo (ako je slučajno do toga).

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ReventoN ili tko već ne može brže od 60Mb/s. Ajde nek ti ne bude teško nabavi prepaid tele2 s nekim već paketom neta za testiranje brzina. Ne znam kolike imaju na prepaidu. Iz iskustva nekad s vipa može biti da ti je limitiran preplatnički broj. (Priključak). Ne mora bit ali sam to pomislio.

0 0 hvala 0
13 godina

Aktivna kartica :)

Hard test počeo, javim večeras rezultate :D

Samo Rijeka.
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jole-Ri kaže...

Aktivna kartica :)

Hard test počeo, javim večeras rezultate :D

Daj izmjeri brzinu prema Tele2 serveru. 

16 godina
odjavljen

Aktiviralo. Brzina mi je malo čudna, iako je subjektivni osjećaj bolji: http://www.speedtest.net/result/6255870031

Poigrati ću se kasnije s položajem uređaja.

6 0 hvala 0
16 godina
Najbolje na balkon i onda access point jeftini uzet ili složit od starog rutera
16 godina
neaktivan
Sada sam pogledao tele 2 na prepaidu ima i 3GB za 39kn. Ogranićenje je do 75Mb/s. Pa ako je na toj i toj pretplati da ne ide više od 60Mb/s na 3 lokacije. I na bonove do 75Mb/s teoretski bi na tim istim lokacijama moralo biti više. Ako je više, limitiran je pretplatnički priključak.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ili sorry koliko dobivaš u downu? 50Mb/s? Prepaid ide do 75Mb/s pa probaj prepaid čisto radi testa limitiranja pretplatničkog priključka. :) Naravno ako ti hoćeš.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Aktiviralo. Brzina mi je malo čudna, iako je subjektivni osjećaj bolji: http://www.speedtest.net/result/6255870031

Nema tu što bit čudno, brzina je OK, pitanje je u kakvom si kvartu i pitanje je kako ti je signal jer nisi napisao. Ako ima jedan odašiljač na kojeg je spojeno nekih 20-30 korisnika onda će brzina biti manja, pogotovo ako svako od tih 30 koristi YT, FaceBook, Instagram ili slično. Jer ti imaš na jednom odašiljaču dostupno 150mbps i to se onda dijeli.

Tele2 ima u 1800MHz spektru jedan blok od 20MHz i jedan od 7MHz, osobno se nadam da će napraviti CA (carrier aggregation) i iskorisiti oba bloka za 4G pa bi trebao imati LTE od nekih 200, 202 Mbps. Ili da iskoriste 10MHz iz 2100MHz koji se koriste za 3G, što je manje vjerojatno, pa da dignu mrežu na 225 Mbps i to bi onda moglo držati dosta korisnika i u urbanim sredinama gdje bi dobili brži internet nego što im je dostupan na bakru. Nego, još bolja opcija je ako HAKOM ponudi 2600MHz blokove (netko je pisao da VIPnet koristi 2600MHz što nije istina jer nije bila aukcija za taj spektar),jer to je veliki spektar (ima jedno 70MHz dostupno tamo, samo u FDD, i još skoro toliko u TDD) pa bi u urbanim sredinama gdje je veća gustoća korisnika napravili 300 Mbps CA i onda su fakat velika konkurencija HT-u gdje HT ne može ponuditi normalne brzine korisnicima. Vani, u Češkoj i Slovačkoj već rade tri-carrier aggregation gdje se dobije po 450 Mbps, obično 2600,1800 i 800 ili 2100Mhz.

Dosad su bile velike brzine na speedtestovima, ali kako će se povećati promet preko 4G mreže značajno, tako će se i smanjiti brzine u prosjeku, pa ćemo doći do nekakvih stranih prosjeka gdje je 4G brzina oko nekih 10-20 Mbps. To ovisi o dobu dana, broju korisnika i slično. Naravno, to nije uopće loša brzina za mobilne mreže i neograničen promet.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.4.2017 19:39 (JozoBozo121).
13 godina

Kakve su ponude routera u našim informatičkim dućanima za mobilni internet??

Upišem 4G CAT4 na nabava.net ne izađe doslovno nikakav zanimljiv rezultat, a kad gledam TP-LINK TL-M7350 u našim dućanima dovodim u pitanje isplativost uzimanja njega nasprem huawei-a šta Tele2 nudi.

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige

0 0 hvala 0
16 godina
JozoBozo121 kaže...
MrBlc kaže...

Nema tu što bit čudno, brzina je OK, pitanje je u kakvom si kvartu i pitanje je kako ti je signal jer nisi napisao. Ako ima jedan odašiljač na kojeg je spojeno nekih 20-30 korisnika onda će brzina biti manja, pogotovo ako svako od tih 30 koristi YT, FaceBook, Instagram ili slično. Jer ti imaš na jednom odašiljaču dostupno 150mbps i to se onda dijeli.

Tele2 ima u 1800MHz spektru jedan blok od 20MHz i jedan od 7MHz, osobno se nadam da će napraviti CA (carrier aggregation) i iskorisiti oba bloka za 4G pa bi trebao imati LTE od nekih 200, 202 Mbps. Ili da iskoriste 10MHz iz 2100MHz koji se koriste za 3G, što je manje vjerojatno, pa da dignu mrežu na 225 Mbps i to bi onda moglo držati dosta korisnika i u urbanim sredinama gdje bi dobili brži internet nego što im je dostupan na bakru. Nego, još bolja opcija je ako HAKOM ponudi 2600MHz blokove (netko je pisao da VIPnet koristi 2600MHz što nije istina jer nije bila aukcija za taj spektar),jer to je veliki spektar (ima jedno 70MHz dostupno tamo, samo u FDD, i još skoro toliko u TDD) pa bi u urbanim sredinama gdje je veća gustoća korisnika napravili 300 Mbps CA i onda su fakat velika konkurencija HT-u gdje HT ne može ponuditi normalne brzine korisnicima. Vani, u Češkoj i Slovačkoj već rade tri-carrier aggregation gdje se dobije po 450 Mbps, obično 2600,1800 i 800 ili 2100Mhz.

Dosad su bile velike brzine na speedtestovima, ali kako će se povećati promet preko 4G mreže značajno, tako će se i smanjiti brzine u prosjeku, pa ćemo doći do nekakvih stranih prosjeka gdje je 4G brzina oko nekih 10-20 Mbps u prosjeku. To ovisi o dobu dana, broju korisnika i slično. Naravno, to nije uopće loša brzina za mobilne mreže i neograničen promet.

Znači jedan odašiljač-bazna stanica koja radi na 1800 MHZ ima 150 mbps kapaciteta, i onda se ta brzina dijeli na broj korsnika koliko ih je spojeno.

A koliko onda mbps ima na odašiljaču od 800 MHZ koje koriste vip i ht u ruralnim područjima

16 godina
neaktivan
JozoBozo ne mora to biti. Ja sam godinama bio u vipu i noćnoj. Brzina je bila uvijek ista ustvari do te neke uvijek. Ne vjerujem da sam svih tih godina (5) bio uvijek sam na toj baznoj. Nego je bio štos da su nama s noćnom limititali brzinu na pola u odnosu na prepaid karticu koju sam testirao sa istog uređaja i mjesta. To su u jednom trenu 2014. izjednačili ali prije tog nisu htjeli priznati da mi brzinski limititaju broj. Uvijek sd našao neki krivac opterećenje itd koje nije vrijedilo za prepaid koji je uvijek bio duplo brži od moje pretplate tada.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Postoji QoS Quality of service gdje te oni mogu brzinski limitirati iz razno raznih svojih razloga.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
kran kaže...

Znači jedan odašiljač-bazna stanica koja radi na 1800 MHZ ima 150 mbps kapaciteta, i onda se ta brzina dijeli na broj korsnika koliko ih je spojeno.

A koliko onda mbps ima na odašiljaču od 800 MHZ koje koriste vip i ht u ruralnim područjima

Nije bitna visina frekvencije nego širina. HT i Vipnet imaju po 15MHz svaki na 800MHz i tih 15MHz daje 112mbps na LTE-u. Odašiljač ima vise različitih frekvencija (2G, 3G, 4G) i na svakoj postoji određena propusnost ovisno o tehnologiji i širini te frekvencije. LTE ti daje 75mbps na svakih 10MHz spektra koje ima operater. Nije bitno da li je to 800, 900, 1800, 1900 ili 2100. 

Imaš i različite podjele spektra, recimo 800, 1800, 2100 i 2600 su FDD što znaci da je spektar podijeljen frekvencijski. Ima točno određeni dio za uplink i downlink koji su na različitim frekvencijama. Dok 1900 i 2600 imaju TDD što je podjela po vremenu. Ima jedan raspon frekvencije i on je jedno vrijeme downlink, a drugo uplink. 2600MHz ima dio i TDD i FDD, nije greška.

Naravno, ovisi i o izvedbi, jer ti možeš imati jedan odašiljač ali različiti broj radija u samoj stanici. Svaka ona antena može imati vlastiti radio i onda svaka antena u tom jednom smjeru ima kapacitet od 150mbps za LTE ili mogu biti kombinirane pa više antena ima ukupni kapacitet od 150mbps. Ne znam kako je to na našim odašiljačima točno, ali vjerujem da ipak ima svaka bazna stanica više radija pa je propusnost veća od 150mbps po baznoj stanici.

Oldy Naravno, postoji QoS, ali ja pričam o teoretskoj podjeli bez intenzivnog QoS-a. Primjena takvog malo jačeg QoS-a bi se primjetila po speedtestovima koje su vrtili kolege, a izgleda da Tele2 pušta korisnicama koliko je dostupno jer su negdje varijacije u brzini bile primjetne, ali drži to stanica stabilno, tako da ostane nešto slobodnog bandwitha da ne bi bio spor internet nekomu tko će se tek spojiti.

P.S. Ako hoćeš nekoga tako označiti u poruci onda trebaš upisati @i onda dio imena i ponuditi će ti da označiš korisnika kojeg želiš.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.4.2017 20:01 (JozoBozo121).
16 godina
neaktivan
Piše čovjek da mu nigdje ne ide brže od 50Mb/s di je išao autom pa mi to smrdi na limitiranje brzine. Prošao sam to na vipu zato i pišem nek proba prepaid. Ne vjerujem da su im baš sve te bazne samo do 50Mb/s. Prije će biti ovo prvo ali nećemo znati dok ne proba.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
@JozoBozo121 fala za tip ali to ne funkcionira na mojoj mobitel kanti ili da. Pojma nemam. :)

0 0 hvala 0
13 godina
Evo rezultat mjerenja maloprije. Sa time da mi je ruter u sobi sa zidovima 70 cm debelim

Do sada nikakvih prekida i problema
Samo Rijeka.
Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina
neaktivan

A kad se spojiš kabelom na komp?

16 godina
neaktivan
Ide to i kroz krov ne samo kroz zidove jedino ako nisi na višljoj poziciji od bazne. :)

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Novi rezulzat 35 Mbit / 30 Mbit / 20ms.

Router sam digao na regal i igrao se malo s pozicijom. Izgleda da mu najviše paše biti priljubljen uz vanjski zid (iako u uputama sugeriraju da se to ne radi jer može signal biti slabiji). U drugom položaju mi je upload uspio doći do 45, ali je download bio slabiji. Ostaviti ću za sad ovako, a ako bude dobro, idem sljedeći tjedan odjaviti Iskon 24/1,25.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pa jel imaš mjesta negdje uz prostor ili vrata da tako probaš? Jer tamo je signal obično najbolji. A ako ćeš uzeti za stalno, možeš kasnije probati s nekom vanjskom antenom koja ima bolji prijem od routera. To će ti vjerojatno dati najbolji rezultat i stabilnost.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.4.2017 21:58 (JozoBozo121).
15 godina

Ovdje u Vž, barem kod mene prije sam primao 4G i bila brzina oko 30 mbit  skidanje, sad je samo na H+ i skida do 15mbit.

A ping se popeo s 20 na 300

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.4.2017 22:21 (Gremlin144).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice