Da li vam je pc upaljen dok grmi

poruka: 317
|
čitano: 96.409
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ja jučer ostavio PC upaljen i to sva tri. Bio kod prijatelja, a moja sva tri računala upaljena i samo jedno od njih na stand by-u. Prepao sam se, ali kada sam došao doma (cca 21:10) sve je bilo u odličnom stanju. Inače da gasim. Jer sam i ovako cijele dane na računalima, a kada nisam ili sam u školi ili kod prijatelja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo sinoć sam kad je jako zagrmilo vidio neke iskre kod modema, odma sam ugasio i mislim da sam se predomislio u vezi gašenja PC-a...Šutim

Srećom sve je čitavo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

U noći subota na nedjelju je u Rijeci dosta grmilo, zabunom sam ostavio komp upaljenim i nisam bio u stanu cijelu noć :( Malo sam se prepao, ali kupio sam nedavno APC prenaponsku zaštitu (produžni kabel) i kad sam se vratio u stan, sve je bilo ok, čak se i windozi 7 nisu resetirali :) za 126 kn sam zasad (pre)zadovoljan

reklama :)

apc apc
h=f^3
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ne.... upravo sad grmi vamo i boli me

ALL OR NOTHING....

A man can remake the world if he has a dream and no facts to cloud his mind.

1 0 hvala 0
16 godina

Lako ti to rec ak imas neki sempron/celeron,DDr1 rame i neku maticnu sa no name napajanjem i integrusom grafom..Aj to rec za neki Phenom/I7,Nove serija ATI i nvidia grafa ...Nebi ti bas bilo svejedno.

I'm a weapon that fires Lyrical projectiles with no mercy I'm cold blooded like reptiles
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni se cini da neki misle da je dovoljno kompjuter samo iskljuciti tj. "shutdownati" da bi bio siguran od udara groma !?

Kako inace objasniti price da su ljudi slucajno ostavili komp upaljen, pa da ih zbog toga bilo strah.

Ako se fizicki ne isteka kabel iz uticnice isto je da li je komp upaljen ili ugasen, ako udari, ode.

Ili se to meni samo cini Smijeh

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Da li vam je pc upaljen dok grmi
jollyb kaže...

U noći subota na nedjelju je u Rijeci dosta grmilo, zabunom sam ostavio komp upaljenim i nisam bio u stanu cijelu noć :( Malo sam se prepao, ali kupio sam nedavno APC prenaponsku zaštitu (produžni kabel) i kad sam se vratio u stan, sve je bilo ok, čak se i windozi 7 nisu resetirali :) za 126 kn sam zasad (pre)zadovoljan

Taj model nije namjenjen za zastitu kompova i skuplje elektronike vec oni modeli APC od 200 kn pa na vise. Ali bolje ista nego nista, nadam se da si i telefonsku liniju spojil na to pa tek onda na Ruther jer tak moras napravit obavezno.Nevinašce

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 3:39 (rambox).
17 godina
rambox kaže...
jollyb kaže...

Taj model nije namjenjen za zastitu kompova i skuplje elektronike vec oni modeli APC od 200 kn pa na vise. Ali bolje ista nego nista, nadam se da si i telefonsku liniju spojil na to pa tek onda na Ruther jer tak moras napravit obavezno.Nevinašce

Nemam telefonski priključak, jedna briga manje. A komp i grmljavina, kad se sjetim ištekam taj produžni ili ga pustim neka radi. Dok mi se nešto ne shebe preko ovog APC produžnog, ne uzimam ništa jače :D

Jednom je (prošlom stanu) puknuo grom u blizini, na običan bijeli produžni je komp bio spojem pa se ugasio/resetirao, ruteru je trebalo malo duže da dođe k sebi, jest da mi je herc stao ali je sve bilo ok na kraju :)

@ drnde:

Samo ti se čni ;) Ištekavanje kabla iz utičnice je najbolja zaštita :)

h=f^3
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 11:58 (jollyb).
16 godina

Ne gasim komp kada grmi. Neznam onda šta bi radio kad bi ga ugasio, pošto je van nemoguće izać.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja ga ne gasim, ni kada grmi, pogotovo što imam UPS (uninterrubtible power system) koji ima i power surge protection i bateriju za slučaj ako nestane struje :).

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
odjavljen

Nije mi jasno kako su neki lijeni iskopčati opremu od par tisuća kuna na sat-dva dok prođe to s*anje.. Prenaponska nije 100% učinkovita zaštita. Iskapčanje iz utičnice je...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nikad nisam iskopčavao kompjuter dok grmi.

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ni ja nikada nisam iskljucivao komp iz struje dok grmi sve dok mi se prosle godine za vrijeme nevremena nije s*ebala uticnica od telefona. Uglavnom kada se jednom opeces vise neces. Od tada za vrijeme grmljavine iskljucujem "sve" iz struje (TV, radio, PC...)

Vidi Veni Vici
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Posto kupujem novu konfiguraciju pa kazem sto da se ne osiguram jer kad je grmljavina ja ga uvijek gasim.

Onda jel to to i je li u redu?

Staring at you from the top of the game man, I might drop the World if i change hands...
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 13:18 (SwaggerBeast).

0 0 hvala 0
15 godina

bit će okCool

A single death is a tragedy; a million deaths is a statistic. Joseph Stalin
16 godina
neaktivan

Ja imam laptop, pa ga jednostavno ištekam iz struje i derem dalje na bateriji :)

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vadim iz utičnice jer mi je 2 puta puklo u komp koji je bio ugašen - prvi put su otišli zvučnici i napajanje, a drugi put monitor. :/

The way of an artist: people spit on him, they insult him, they ignore him and laugh to him, and then, when he dies, then they realise his greatness.

0 0 hvala 0
17 godina
SwaggerBeast kaže...

Posto kupujem novu konfiguraciju pa kazem sto da se ne osiguram jer kad je grmljavina ja ga uvijek gasim.

Onda jel to to i je li u redu?

Ma jok ne valja to ništ cisti šminkeraj prejeftino je zaobiđi u širokom luku.Nevinašce Kod nas se dobra prenaponska zastita moze kupit pod imenom APC ili Belkin, imas dole na linku par modela koje sam spomenul vec prije.Cool

http://www.bug.hr/forum/topic/stolna-racunala/vam-pc-upaljen-grmi/55270.aspx?jumpto=1046873&sort=asc&view=flat&page=1

15 godina

ma nemoj... a zašto ako smijem pitat? imao si ga? ja imam od trusta prenaponsku zaštitu već 10 godina i radi kao sat i zaštitila mi komp već par puta.

slažem se da je koliko para toliko muzike ali sam se uvjerio da nije uvijek baš tako...

17 godina
ja kod sebe sve iskljucujem iz zida kabel od neta,a brat mi je vec skuril jedan ruter i napajanje i jos ga ne brine kad sam dode kod mene i uzme komponentu koja mu se skuri a ja to nazalost nemogu pa onda ovako :P
Nothing is true, everything is permitted
17 godina
0verlord kaže...

ma nemoj... a zašto ako smijem pitat? imao si ga? ja imam od trusta prenaponsku zaštitu već 10 godina i radi kao sat i zaštitila mi komp već par puta.

slažem se da je koliko para toliko muzike ali sam se uvjerio da nije uvijek baš tako...

Ja nemam APC imam Belkin za 300 i nekaj sitno kuna koji je isto dobar itekak, a Trust kaj se toga tice ti je obicna truba kupis nekaj a dobis poluproizvod nema nist dobro za malo love kaj se tice takve zastite. To je firma koja se bavi svastarijom i konzumnom elektronikom. Od njih se ne moze ocekivat nista posteno na tom polju, a cime se bavi APC vidis dole sigurno ne konzumnom elektronikom.NevinašceCool

http://www.apc.com/corporate/history.cfm

15 godina
odjavljen

Ne. Za sve ostalo tu je garancija.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kužim šta ti meni hoćeš reći ali sad sam ti objasnio da mi je ta šrot zaštita spasila komp x puta a da ne govoroim da traje već 10 godina to ti je moja poanta.. nije sve u parama...

EDI: ili kupišovo ako imaš paraCoolBogataš

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 20:05 (0verlord).
17 godina

Kupio sam si ovo

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_52&products_id=5406

ali svejedno istekajem ruter i komp iz zida :)

Bolje sprijeciti nego plakati :)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A meni gori stalno isto sam kupio ovo iznad ;)

0 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...

Kupio sam si ovo

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_52&products_id=5406

ali svejedno istekajem ruter i komp iz zida :)

Bolje sprijeciti nego plakati :)

Dobro si napravil no sad ne moras iskljucivat, ipak se tu radi o najacem model Performance serije nije to poluproizvod sigurno.Cool

http://www.apc.com/products/family/index.cfm?id=176&tab=features#anchor1

17 godina

Da ali ta uticnica mi nije shuko vec ona obicna, dakle ovo mi svejedno nije uzemljeno tako da neznam ima li koristi ikakve od njega.

Mislim si povezati liniju od uzemljena na radijator od centralnog.

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 20:23 (tnakir).

0 0 hvala 0
16 godina

odgovor-gasim.

get doooooown !!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Grrrrrrrrmiiiiiiiiiii!!!! Plač

LOL..nadam se da ovi gromobrani nesto djeluju na zgradi sta imam,ai klimu sam ugasio da nebi "privuklo" Neodlučan

xfire:hole3store |LoL EU: Cro Fake |msn: musared@hotmail.com |PM: "on"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Meni je prije dva tjedna grom rokno u Kasdu ,fala Bogu da je jer sam ju konačno zamijenio.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice