Problem s trzanjem igara na i5 core i hd 5850 konf

poruka: 20
|
čitano: 3.437
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

imam problem kupio sam konfigueaciju racunala blizu 9 soma kuna a igre mi stekaju

konfiguracija je

Procesor intel core i5 750 2.66 grz 8MB

maticna ploca ASUS p7p55LX

memorija Corsair 4gb DDR3 240 DIMM 1333 MHZ

graficka ATI RADEON HD 5850 sapphire 1 gb DDR5

hard disk WD caviar black 500 gb 32 mb

napajanje corsair 550 W VXEU

monitor acer  P225hql 22 inca

operaciski sustav windows 7 64 bit

Razocaran sam jer mi igre trzuckaju napominjem instalirao sam najnovije draivere za graficku i maticnu za 64 bit sustav imam i program koji mi pokazuje u gornjem ljevom kutu kollki mi je broj frejnova ovitava

GTA niko belic vrti mi na 70 fpsa igru ali sve jedno ona zastajkuje tako da skoci sa 7 fpsa na 70 ludo ali istinito, betofild bed compani 2 mi vrti na 90 do 70 fpsa ali cim pocmeme trcati i kad izlazim iz neke prostorije trzne a freinovi s 80 se spuste na 73 i kasnije se opet normalizira gta4 balada o tonyu ide na 50 fpsa ali kad se zajurim s autom pozme trzat igra a frejnovi se spuste na 45 i to je to ne razumjem u cemu je problem a kad spustim sve detalje opet je isti problem u biti stavim li sve detalje na naj jace ili ih smanjio problem je isti dali je to kakav hardwerski problem ili dali da nosim komp na garanciju ili napominjem drti reli 2 u dx 11 mi ide odlicno na full detaljima i to ne zastajkuje vrti ga na 85 fpsa i to je dobro i splinter sell covinstion on mi isto odlicno ide i ne trza ali ovo ostalo je zlo dali mi mozete preporuciti kakav program da testiram performanse jednom mi je prilikom Kada sam izisao iz bc2 igre javio Windows 7 poruku da je pronasao gdje gubim performanse i da odem u Windows basic i da smanjim COLOR SHAJNING i da ce mi performanse biti za 15 posto jace a ja to ne znam gdje to otici sto je to POMOC Sto napraviti ici na 8 gb memorije dali da clocam prosesor ma ne znam ni sam

sutil

0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

fps ti je uredu ... nesto te drugo za'ebava ...

xFire: rebelsy

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možda loš crack?

P.S. Nauci se pisanju na forumima

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
9 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

proc i grafa su ti dost jaki.. jedino što trenutno meni pada na pamet je da skineš Speed fan ili Everest ili HW Monitor i provjeriš temperature..

probaj napraviti 3D mark pa da vidimo rezultate

0 0 hvala 0
17 godina

mozda ti memorija pravi problem tj nekompatibilnost... meni je corsair dominator pravio probleme preko godinu i po dana dok se nisam sa frendom zamijenio...kod mene njegova kingmax radi bez problema a kod njega moja corsair isto radi bez problema... a meni je isto tako na mahove stopalo ali ne samo u igrama nego i u windowsu...

hmmm...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Na kojoj rezoluciji igras?

Koliko ja znam neke od tih igrica nije moguce igrati na "maximumu", na nasoj (mojoj) konfiguraciji, a pogotovo GTA IV, koji na max ne mozes ni sa HD5870

Kako mislis "trzanje", pa pad sa 70 na 45 FPSa se u teoriji ne vidi, i ne bi ti trebalo (jako) smetati, jedino ako zbilja trza kad to radi, a onda bi rekao da se pregrijava neka komponenta.....

EDIT: Mislim da bas nije moguce igrati s tolikim FPS-om npr. Dirt 2 da je bas SVE na max, naravno ako igras na 1080p (vidim da imas takav monitor).....moram priznat da ako igras GTAIV i Dirt i igre koje si naveo na bas max, da sam malo ljubomoran, jer ja isto igram na vrlo visokim, ali nikad bas macx postavkama (jer niti ne mogu (GTA), ili mi je FPS manji).....nemoj se uvrijedit ali mislim da malo napuhujes

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.7.2010 13:29 (Mojpismonosa).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Narode podjelio sam s vama svoj problem, ma nije toliko ni bitno ti frenovi sve igre rade od 54 pa do 90 cak, ali sto mi taj broj vrijedi mislim cemu, kada recimo assassims creed 2 radi na 60 fpsa i kada pocnem brzo trcati i iz neke uske ulice dolazim na veliki trg pun ljudi igra zatrza dva tri puta a ako bi mirno hodao onda ne a nisam osoba koja pati od grafike i detalja smanjim ih ali problem ostaje isti, od igre uvjek trazim da radi glatko a za detalje bas i ne marim ali eto sto mi se desava temparatura procesora mi je od 42 kad ga upalim do 48, graficka je na 36 a neka se popne i do 51, temparatura maticne 28, mislim da je to do memorije sto je ovaj jedan decko napisao da corsair DDR3 memorije jer u bed compani 2 igram je i dobro radi a kad se ovaj moj rodjo iz brigate izdere da dolaze neprijatelji e tad igra zatrza dva tri trzaja imam osjecaja da stvarno to memorija nesto ne moze prozvakat igre igram na 1920*1080 sve windowsi 7 mi rade savrseno i nista ne ledi niti da izbacuje iz kakvih igara ili da prikazuje nekakav problem imam antivirusni program avast i imam everest u njemu provjeravam temparature, Hvala svima volio bih da ovu temu prokomentiraju osobe koje imaju ati hd 5850 jer sam je kupio na nagovor jednog kolege a priznajem n vidijin sam fan!!!!! ali sto je tu je

sutil

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Strucna osoba koja mi je sastavljala ovu konfiguraciju mi je napomenila da mi je memorija 4 gb Corsair 240 DIMM 1333 mhz DDR3 nije bas nesto posebno da nema nikakvo hladenje ali nisam ga bas dobro shvatio privuklo me to sto corsair ima 5 godina garancije pa sam zbog toha uzeo

sutil

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem s trzanjem igara na i5 core i hd 5850
Mojpismonosa kaže...

Koliko ja znam neke od tih igrica nije moguce igrati na "maximumu", na nasoj (mojoj) konfiguraciji, a pogotovo GTA IV, koji na max ne mozes ni sa HD5870

Kako mislis "trzanje", pa pad sa 70 na 45 FPSa se u teoriji ne vidi, i ne bi ti trebalo (jako) smetati, jedino ako zbilja trza kad to radi, a onda bi rekao da se pregrijava neka komponenta.....

EDIT: Mislim da bas nije moguce igrati s tolikim FPS-om npr. Dirt 2 da je bas SVE na max, naravno ako igras na 1080p (vidim da imas takav monitor).....moram priznat da ako igras GTAIV i Dirt i igre koje si naveo na bas max, da sam malo ljubomoran, jer ja isto igram na vrlo visokim, ali nikad bas macx postavkama (jer niti ne mogu (GTA), ili mi je FPS manji).....nemoj se uvrijedit ali mislim da malo napuhujes

ja s hd 4870 i c2d e7400 3.7ghz igram gta iv sve na very high, rezolucija 1920/1080

http://gtabalkan.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.7.2010 14:25 (joze).
16 godina
Adrijan Sutil 33 kaže...

Strucna osoba koja mi je sastavljala ovu konfiguraciju mi je napomenila da mi je memorija 4 gb Corsair 240 DIMM 1333 mhz DDR3 nije bas nesto posebno da nema nikakvo hladenje ali nisam ga bas dobro shvatio privuklo me to sto corsair ima 5 godina garancije pa sam zbog toha uzeo

Reci toj stručnoj osobi da nauči neke osnove o HW.

DDR3 sam po sebi je dosta hladan. Takt od 1333 je i više nego dovoljno nizak za najnormalnije temperature bez ikakvih heatsinkvoa.

Every hole is a goal!
17 godina

U assassins creedu zna i meni malo se vuće kod nekih lokacija, uvijek se vuče kod one vile od eizovog strica, ali kada se učita sav taj prostor i detalji onda više se ne vuče ko krepana mačka.

Neznam jel imaš možda onaj problem da koliko god ti fps-a imao, ono svaku jednu sekundi trzne ne jako,ali dovoljno da se primjeti. To mi je bilo u par igara (mass effect recimo), mislim da su novi driveri to riješili kod nekih igara.

Sigurno je do piratske igre, piratskih windowsa i svega piratskog.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Hyperion kaže...

U assassins creedu zna i meni malo se vuće kod nekih lokacija, uvijek se vuče kod one vile od eizovog strica, ali kada se učita sav taj prostor i detalji onda više se ne vuče ko krepana mačka.

Neznam jel imaš možda onaj problem da koliko god ti fps-a imao, ono svaku jednu sekundi trzne ne jako,ali dovoljno da se primjeti. To mi je bilo u par igara (mass effect recimo), mislim da su novi driveri to riješili kod nekih igara.

tako jeSmijeh

xDDD
15 godina
protjeran
Jesi patchao igre, posebno gta 4-on je meni stekao za poludit, a cim sam patchao puno je fluidnije postalo. Takoder to vrijedi za bad company.
How yes no.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
joze kaže...
Mojpismonosa kaže...

ja s hd 4870 i c2d e7400 3.7ghz igram gta iv sve na very high, rezolucija 1920/1080

Da ali NEMOZES na MAXIMUMU, to je "The point", naravno da mozes na very high, ali NE MAXIMUM, kako sam vec i napiso -> to ne moze niti HD5870

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
15 godina
neaktivan

Mislim da je problem u memoriji koja nije kontatibilna sa maticnom plocom moja memorija je CORSAIR 4 gb 2*2gb DDR3 1333MHZ 240DIMM CMV4GX3M2A1333C9

a maticna ploca ASUS P7P55 LX u knjizici o njoj pise cijeli spisak memorije koje su kontatibilne od CORSAIRA a to su

cm3x

cm3x

tr3x

tr3xg

cm3x

tw3x

nisam ispisao oznake do kraja ali vidim da moje oznake tu nema! sto napraviti dali da prodam ove rame i kupim one koje imaju oznaku koja moja maticna ASUS P7P55 LX Sto mi preporucujete dali ce mi se rijesiti problemi sa trzajima POMOC

sutil

0 0 hvala 0
17 godina

Nemaju RAM-ovi bas previse veze s trzanjem u igrama - pucate u prazno...

Graficka/driveri/hard disk navjerojatnije. Buduci da kazes da ti zasteka u igrama ga dodjes u guzvu/novi dio mape moglo bi bit da je do hard diska (ucitavanje tekstura). Buduci da je novi komp pretpostavljam da si instaliral brdo novih igra, a hard defragmentiral 0 puta??? Za pocetak probaj napravit to pa vidi, ako ne pomogne onda dalje....

BTW. ja bi i proc dignul malo, 2.66GHz je dost malo, cak i za i5, jer nekim igrama vise znaci frekvencija procesora, ne 10000 jezgri - naguraj bar na 3,2 - 3,4GHz...

My life has no purpose, no direction, no aim, no meaning, and yet I'm happy. I can't figure it out. What am I doing right?????
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

s ovim gore se slazem u potpunosti, jer dok sam imao piratski BFBC2 igra bi znala trzat ko luda na 5870, kasnije se situacija malo popravila sa novim patchom, ali sad kad imam original igra radi besprijekorno.....

Google is your friend
15 godina
neaktivan

dali mogu KLOKATI intela core i5 750 2.66 ghz na recimo 3.2 s njegovim origigi hladnjakom ako da kolika treba biti normalna temperatura jer je meni sad standard 44 do 48 tak padne i na 38 ili moram kupiti novi hladnjak za klokanje ako da koji bi mi preporucili

sutil

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Adrijan Sutil 33 kaže...

dali mogu KLOKATI intela core i5 750 2.66 ghz na recimo 3.2 s njegovim origigi hladnjakom ako da kolika treba biti normalna temperatura jer je meni sad standard 44 do 48 tak padne i na 38 ili moram kupiti novi hladnjak za klokanje ako da koji bi mi preporucili

Može on bez problema, to je jedan od najlakših procesora za klokat samo digneš množitelj. Ma neće ti bit puno veće temperature, a ni novi cooler nebi škodioIzlanuo se na takvu konfiguraciju.

EDIT: Cooler bih ti preporučio Scythe Yasya za 330kn u ADM-u ili za manje pare CM Hyper 212+ za 240kn isto u ADM-u.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.7.2010 22:32 (tonyx1209).
16 godina
neaktivan

pokušavaj polako klokat pa vidi dokle ćeš stić. Svaki procesor je unikat za sebe i svaki rade različito

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice