PC za igre

poruka: 91
|
čitano: 20.433
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: PC za igre
momak kaže...

Samo jedno pitanje. Zar nije ovo u sklopu teme gdje se obrađuju gotova računala?

Fulao je pdf, al kaj sad... Nije velika greška ;).
A mi smo ti ljudi tako obični, koji u životu bore se za svaki drugi dan ! Ne prodajemo tijela svoja nikome i još se uvijek čovjek zovem ja JA SAM SLOBODAN !!!
16 godina
neaktivan
PC za igre

Zdravo svima koji ste online. Pisem iz Makedonije i zato vas unapred molim da mi oprostite jezicke greske. Vidim da medju vama ima iskusnih IT znalaca, pa zato trazim vas savet. Zelim kupiti novo racunalo (cena oko 7000 kuna) i zelim da znam sto je najbolje od komponenti za te pare, bez monitora i periferije. Racunalo bih zeleo da koristim za igre (bez vecih kompromisa), a i zauredske programe, photoshop, ...

Unapred hvala i pozdrav iz Skoplja

0 0 hvala 0
16 godina
Aphex kaže...

Zdravo svima koji ste online. Pisem iz Makedonije i zato vas unapred molim da mi oprostite jezicke greske. Vidim da medju vama ima iskusnih IT znalaca, pa zato trazim vas savet. Zelim kupiti novo racunalo (cena oko 7000 kuna) i zelim da znam sto je najbolje od komponenti za te pare, bez monitora i periferije. Racunalo bih zeleo da koristim za igre (bez vecih kompromisa), a i zauredske programe, photoshop, ...

Unapred hvala i pozdrav iz Skoplja

1.Trebo si otvoriti novu temu u slaganju PC konfi...
2. Misliš li clockati?

Svejedno, evo jedan prijedlog, uz pretpostavku da ne clockaš:
Napajanje: CORSAIR TX650W
Ukupno: 6700kn (iz ADM-a) + kućište i optika po izboru...

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
16 godina
neaktivan

Hvala i Susedu. Ne clockam (nedostaje mi kompetencije), tako da su mi saveti o izboru komponenti dragoceni. Buduci da su u Makedoniji komponente skuplje, graficku bih uzeo  HD4850 512MB (sta mislite?), HDD: 500GB Hitachi IDE 7200/8MB HDP725050GLAT80, a od napajanja sam nasao (od 650W) samo Gembird 8X-Real Power,PFC,Silent,2Fan.

Jel su zamene O.K.? Pozdrav

16 godina

Ako ti je komp za igranje, uzmi svakako HD4870... Nemoj X2 uzimati, preskup je, ja sam ga samo predložio jer mi je ostalo fore...

HDD ti je ok, al ja bi rađe onaj WD.

Napajanje ipak rađe Corsair, potraži u nekoj drugoj trgovini... Može i Fortron, OCZ, ili Chiefteca(kao zadnju opciju od navedenih). Nečega od ovoga mora biti...

EDIT: Čak ti i ne treba 650W. 550 dovoljno ako ne stavljaš HD4870X2.

EDIT2: Pošto imaš relativno veliki buđet još bi stavio procesor E8500 ili Q6600.

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2008 20:10 (Sused).
16 godina
neaktivan

Potrazicu sta ima u Skoplju, ali kod nas je ponuda mnogo siromasnija. Pozdrav

17 godina
Aphex kaže...

Potrazicu sta ima u Skoplju, ali kod nas je ponuda mnogo siromasnija. Pozdrav

Jednostavno daj nam link od tog di ti kupujes, pa ce bit lakse!
16 godina
neaktivan

Markoal, to bi mi puno pomoglo. Ovo su linkovi od 2 najbolja makedonska dobavljaca: "http://www.anhoch.com/ponuda/cenovnici/" i "http://www.nikocomputers.com/partsprice.htm". Pozdrav

16 godina

Gledam na prvi link... :

Procesor: ovaj CPU CORE 2 DUO 3.0GHz LGA775 6MB 1333MHz 132 (predpostavljam E8400) ili ovaj CPU CORE 2 QUAD 2.4 LGA775 2X4MB 1066MHz 154.3 (predpostavljam Q6600)

HDD: jedan od ova 2: HDD 500GB Hitachi SATA2 HDP725050GLA360 57.3 ili HDD 750GB Hitachi SATA2 32MB HDS721075KLA330 107

RAM: 2× DIMM 2GB DDR2 800MHz CL6 Kingston 30.2

VGA: Sapphire ATI PCX HD 4870 512MB GDDR5 2x DVI/ TVO 232.9

MBO: eventualno ova: MB Intel P35 1333MHz s775 Core 2 Quad DP35DPM 92.2  kolko vidim nema ništa pristojno...

PSU: nema niš što bi preporučio, PSU 650W Gembird PSU8X-Real Power,PFC,Silent,2*Fan 33.9, ako baš mora

Vrlo ti je loš izbor. Sigurno nema nijedna malo bolje opskrbljena trgovina?

16 godina
neaktivan

Na zalost nema. Ima jos nekoliko snabdevenijih trgovina (za makedonski pojam) ali ih nema na Netu. Probacu sa ovim izborom koji si ti napravio - kod nas bi to kostalo oko 620 eura. Puno pozdrava.

16 godina
neaktivan

Nisam napravio tacnu matematiku - cena bi bila oko 750 eura.

16 godina

A napiši si na papir sve ono što smo ti prije preporučili i odi u te bolje trgovine pogledaj ak ima šta. Ako ne nađeš ništa, onda si uzmi ovo što sam ti izabro...

16 godina
neaktivan

Da, to sam nameravao uraditi. Neke trgovine mogu i da poruce odredjene komponente koje nemaju na lageru. Puno hvala.

16 godina
neaktivan

Zdravo svima, opet ja iz Makedonije. Ako vam nisam dosadio, molim vas da me posavetujete sta da izaberem od komponenti iz ove trgovine "http://www.riversoft.com.mk/www/", koju mi je preporucio jedan prijatelj. Cena konfiguracije (bez monitora i periferije) ne bi trebalo da nadilazi 700 eura. Pozdrav

16 godina
Aphex kaže...

Zdravo svima, opet ja iz Makedonije. Ako vam nisam dosadio, molim vas da me posavetujete sta da izaberem od komponenti iz ove trgovine "http://www.riversoft.com.mk/www/", koju mi je preporucio jedan prijatelj. Cena konfiguracije (bez monitora i periferije) ne bi trebalo da nadilazi 700 eura. Pozdrav

Ima li možda na engleskom, pošto neznam makedonski...
16 godina
neaktivan

Na zalost, nema na engleskom. Linkovi su sa leve strane gde pise: категории на производи = kategorije proizvoda. Матични плочи = MBO, процесори = CPU, меморија = RAM, Хард дискови = HDD, графички карти = VGA.

16 godina
Aphex kaže...

Na zalost, nema na engleskom. Linkovi su sa leve strane gde pise: категории на производи = kategorije proizvoda. Матични плочи = MBO, процесори = CPU, меморија = RAM, Хард дискови = HDD, графички карти = VGA.

A cijene su izražene u? Predpostavljam da nisu u € pošto je najjeftinija matična 4168(čega?) Do kolko ti treba biti konfa (tih jedinica)...
17 godina
neaktivan
skull kaže...

PozdraV!!!!   Mozete li mi reci koje su idealne specifikacije za kompjuter za igre!

vjer mi, za tebe je xbox360 ili ps3. i za 10k kn nakupujes si igara i igras. neces pogrijesiti.

16 godina
neaktivan

Cene su u denarima (makedonska valuta). Cena konfe ne bi trebala biti iznad 45000.

16 godina
Aphex kaže...

Cene su u denarima (makedonska valuta). Cena konfe ne bi trebala biti iznad 45000.

Ovo je stvarno preskupo.
Složio sam ovo:
Matičnu nađi Gigabyte il Asus il nešto u nekom drugom dućanu. Tu su sam MSI, i nisam našo baš nijednu neku dobru (P45)...
Proc: E8400 10220MKD = 1450kn(???) nisam stavio Q6600 jel on izađe 1900kn (?)
RAM: 2×   2GB Kingmax 1960MKD=280kn  (kod nas su 170kn...)   = 3920MKD
HDD: Maxtor 500GB 4190MKD
Grafa nema ni HD4850 ni HD4870. Uzmi u nekom drugom dućanu...
DVD: LG 1490MKD
Napajanja nema uopće (?)
Kućište po izboru...

Ovo sve skupa: 19820MKD

Sve mi to izgleda preskupo. Jesi razmišljo da uzmeš tu komp?
16 godina
neaktivan

Prvo, hvala ti puno sto izdvajas vremena. A drugo, kod nas ti je sve skuplje zbog slabe konkurencije ponude - modeli prethodne generacije imaju cenu kao najnoviji kod vas. A rado bi da nabavim racunalo kod vas (i da mi ga tamo sklope), al ce me put do Zagreba puno kostati. Zadnji put sam bio u Zagrebu pre 3 godine kad sam kupio ovog psa (sa mog avatara) i put me je prilicno kostao. Iskreno, puno hvala. Tvojim savetima cu nekako moci da se orijentisem.

16 godina
neaktivan

Sused, ja se izvinjavam sto ti opet dosadjujem, ali ako ti nije tesko, reci mi sta mislis o ovoj konfiguraciji, koju mi nudi jedan prijatelj po povoljnoj ceni:

CPU: Intel Core 2 Quad 2.40GHz 1066/8MB BOX Q6600 (Kentsfield - 65 nm process technology)

MBO: Gigabyte GA-P45-DS3

RAM: 2x2GB Corsair DDRII 800

HDD: Western Digital 500GB, 7200, 16MB, SATA

VGA: Sapphire HD4850 512MB GDDR3, 256bit

PSU: Spire 550W Real Power

DVDRW: Sony Nec, 20xSATA, Optiarc

CASE: Spire Sword Fin Black Server Case 

Veliki pozdrav

P.S. Njegova preporuka za RAM je Super Talent (2x2GB) DDRII 800 STT. Sta mislis?

17 godina
neaktivan
Aphex kaže...

Sused, ja se izvinjavam sto ti opet dosadjujem, ali ako ti nije tesko, reci mi sta mislis o ovoj konfiguraciji, koju mi nudi jedan prijatelj po povoljnoj ceni:

CPU: Intel Core 2 Quad 2.40GHz 1066/8MB BOX Q6600 (Kentsfield - 65 nm process technology)

Veliki pozdrav

P.S. Njegova preporuka za RAM je Super Talent (2x2GB) DDRII 800 STT. Sta mislis?

Uzimaj.
A mi smo ti ljudi tako obični, koji u životu bore se za svaki drugi dan ! Ne prodajemo tijela svoja nikome i još se uvijek čovjek zovem ja JA SAM SLOBODAN !!!
16 godina
neaktivan

Hvala puno. 

16 godina
Aphex kaže...

Veliki pozdrav

Nova ili polovna?
CPU i MBO su ok. RAM-i su ti svi ti tu negdje, uzmi jeftinije. Nijedni nisu clockerski. HDD i DVD su ok. E sad: grafa ta je best buy u svojoj kategoriji. Ali ako možeš upikni HD4870. To ti je prava high-end grafa.
I napajanje to dolazi skupa sa kućištem? Ja bi se potrudio nabavit neko mal kvalitetnije napajanje...
16 godina
neaktivan

U odnosu na napajanje nema puno izbora (prijatelj je trazio po tvojoj preporuci, ali ovo je najbolje sto je nasao), a za grafu ne mogu da izdvojim toliko para. I ovo je vec preslo moj limit. Hvala puno.

16 godina
Aphex kaže...

U odnosu na napajanje nema puno izbora (prijatelj je trazio po tvojoj preporuci, ali ovo je najbolje sto je nasao), a za grafu ne mogu da izdvojim toliko para. I ovo je vec preslo moj limit. Hvala puno.

Onda uzimaj. Inače ta grafa ti je super. 100% best buy u svojoj kategoriji... I kolko te izlazi ta konfa?
16 godina
neaktivan

620 eura. Nova. 

16 godina
neaktivan
Ad4pt3r kaže...

MATIČNA : ASUS P5Q PRO, 775, Intel P45, ICH10R, BUS 1600 MHz, DDR2 = 954,09Kn

GRAFA : VGA Ati Radeon HD 4870, 512Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E = 1.789,81Kn ( fučkaš nvidiu kad ati rastura )

PROCESOR : Procesor Intel Core 2 Quad Q9450 , 4x2.66GHz, socket 775,12Mb = 1.939,80Kn

RAM : DDR2 4Gb (2x2Gb) PC8500 Corsair, 1066MHz, TWIN2X4096-8500C5DF = 931,37Kn

HDD : WD 640Gb, WD6400AAKS, SATA II, Buffer 16Mb, 3Gb/s, 7.200 rpm = 499,76Kn

NAPAJANJE : CORSAIR 650W, TX Series CMPSU-650TXEU, 12cm vent,ATX2 = 575,08Kn

DVD upisivač Pioneer DVR-215DBK, DVD±RW, 20x DVD±R ,12x DL = 185,20Kn

KUČIŠTE : Thermaltake VI1000BNS mid tower M9, bez PS, crno, 9x 5.25 drive  = 498,57Kn

UKUPNO : 7373.68

Sve komponente iz ADM-a

Monitor i periferiju ti nek netko drugi preporuči jer se u to nerazumijem.BTW periferija su ti tipkovnica,miš i zvučnici.

Grafa - radeon 4870  1GB, HDD - 1TB western digital

AMD Athlon 64 3000+ 2.00GhZ, Gigabyte m57sli-s4, nvidia 7600gt 256MB, ddr2 1Gb kingmax 800mhz, hdd - seagate maxtor 160GB
17 godina
PC za igre

Samo cas, mozda san ja nesto krivo razumio ali 620 eura je 4400 kn, pa to je vrlo jeftino!

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice