Klima uređaj - pitanje izdvojena tema

poruka: 1.304
|
čitano: 1.038.794
|
moderatori: pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Klima uređaj - pitanje

Stare on/off ,ili službeno fix-speed,klime su ti se gasile,inverter ti prilagođava rad kompresora da održava temp. i ne gasi se, i troši manje struje.

Tu ti je dosta dobro objašnjeno:

Što znači "Inverter klima"? - Regulator d.o.o.

Sve o Inverter klima uređajima - Što je inverter i koje su razlike?

Rekao bi da ti normalno radi klima,namjestite temp koju želite i stavite na automatiku i to je to.

8 godina

Hvala na odgovoru, zaista sam bila uvjerena da se zapravo te inverter klime gase prilikom rada. Nema tko se s samnom nije složio oko toga, od obitelji do prijatelja i poznanika. Pustila sam ju evo da radi uopće ne gasim i prvi put u životu mogu reći da mi je toplo s klimom (inače mi je grijanje na klimu bilo jednako ledenim nogama). Iznenađujuće (i bojim se da je to krivo) pratila sam potrošnju stuje u 24h i ispada da sa svom klimom nisam potrošila niti 5 eura struje.... (prema kalkulatoru hepa, i stanju brojila viša i niža tarifa). Ili je ta Daikin zaista tako dobra ili brojilo laže a od računa ću past na guz..u :)

3 godine

Mi imamo Daikin Comforu 5 kW u stanu od 55m2 otvorenog tipa na sjeverozapadu Hrvatske. Zgrada ima izolaciju, ali nije nešto posebno plus stanovi iznad i ispod su prazni praktički cijelu zimu. Cijelu prošlu sezonu grijanja radila je 24/7. Gasio sam samo radi čišćenja filtra. Ukupna potrošnja manje od 1500kWh. Temperatura 22 stupnja.

Inače, prestat će puhati ako bude baš znatno viša temperatura vani i ako prestane potreba za grijanjem. Ali slobodno može cijelo vrijeme biti upaljena.

16 godina

Mogu ugraditi dizalicu topline i to neku na koju se onda moze povezati klima? Nekaj za po doma kaj imaju zgrade. Znaci jedan uredaj da mi grije toplu vodu, da mi grije podno grijanje i da mi po zimi hladi prek klima uredaja na zidu/plafonu? Koliko takva igracka moze kostati za grijanje/hladenje nekih 180 kvadrata?

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2024 10:43 (NEW_MAN).
8 godina
Klima uređaj - pitanje

Što će biti sa ovim zakonom da se od 1.1.2025. klime ne smiju stavljati na pročelja zgrada?
WTF je taj zakon? Oće ljudi pomrijeti ljeti jer se klime ne smiju staviti na pročelje?

16 godina
Još jedan u nizu od priglupih zakona.
14 godina
EricCartman kaže...

Što će biti sa ovim zakonom da se od 1.1.2025. klime ne smiju stavljati na pročelja zgrada?
WTF je taj zakon? Oće ljudi pomrijeti ljeti jer se klime ne smiju staviti na pročelje?

kažu, staviti na balkon, tko ima - ali da se ne vidi, ili sobna klima

u međuvremenu, Setenil de las Bodegas, Španjolska, klime na pročeljima objekata uklesanima u stijenu - njima ne smeta, a očito ni turistima

4 godine
Bas zbog tog zakona koje misle uvest sam promjenio sve klime u stanu jer koje sam srece sve ce crknut unutar godine dana
14 godina

A gle ako je prije bila i ti zamjenis mislim da nemoze nitko nista. Sa druge strane ocekivaj neocekivano.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
12 godina
Klima uređaj - pitanje

Ako se dobro sjećam  zakon se neće primjenjivati retroaktivno ali isto tako se neće moći nove klime stavljat na pročelje niti zamijenit postojeće koje su u kvaru.

Znači ako ti je na prednjem dijelu zgrade možeš ju imati dok ne rikne,ali ne možeš na to mjesto staviti novu.  

I znam da ću sad pobrat hrpu downvotova ali meni je to ok. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2024 14:18 (evang).
4 godine
Tako je, mogu ju sad imat ali kasnije se nece moci, problem moje zgrade sto ima 2 ulaza i tako nemogu nigdje montirat a balkona nemam tj imam ali je zatvorenog tipa, ali svakako se nadam da nece taj zakon proci
14 godina
evang kaže...

Ako se dobro sjećam  zakon se neće primjenjivati retroaktivno ali isto tako se neće moći nove klime stavljat na pročelje niti zamijenit postojeće koje su u kvartu.

Znači ako ti je na prednjem dijelu zgrade možeš ju imati dok ne rikne,ali ne možeš na to mjesto staviti novu.  

I znam da ću sad pobrat hrpu downvotova ali meni je to ok. 

ne radi se o prednjem dijelu zgrade, nego na bilo koji dio koji je vidljiv s javne površine

ok bi bilo da je to propisano za sve nove objekte.. a druga stvar je sto isto to ne vrijedi za kuce.. znaci, kuca moze imati ogroman dildo na procelju i to je ok, a zgrada ne smije klimu koja je korisna i ne moze ici nigdje drugdje

14 godina

Ja bi ju zamjenio makar u mraku da moram, srecom zivim u kuci pa nemam tih problema.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
Klima uređaj - pitanje

Ima jedna narodna, a narodne su uvijek u pravu ako ih nije ubila tehnologija koja glasi "Život drumom, zakon šumom"

Postoji rješenje da se sve klime stave na dio zgrade koji se ne vidi s javne površine, na krov... samo što to nisu one od 400€ koje se najčešće kupuju.

Susjed koji je izašao 2m u vrt i betonirao ga sada munjevito postavlja nadstrešnicu da bi preduhitrio zakon koji nije retroaktivan i slični cirkusi.

To zgrade i kuće bi se moglo podvesti pod kršenje ustavnih prava i sloboda jer u centrima gradova ima kuća.

Jedan od najboljih pokazatelja života i zakona je na priloženoj slici s tim da čistunce trebam upozoriti da je "odjevena" dama na slici fake, da ne gledate nju nego žutu strelicu desno gore, da se radi o ultra zaštićenoj spomeničkoj jezgri pod zaštitom UNESCO i da bi svakako trebali prepoznati o kojem gradu se radi kao i znati kako se taj dio grada zove.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 0:10 (Sevelj).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice