Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.820
|
čitano: 4.154.569
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
rooswelt1991 kaže...

Što se tiče članaka, čak sam jedno vrijeme razmišljao pokrenuti Youtube kanal s analizama, i malo s objašnjenjima kako što se radi. Danas je teško naći neki normalni kanal.

Naravno, govorim kanal na engleskom...

Međutim, ja uvijek teško zašutim kad počnem pričati, pa bi se ubio skračujući priče 

ma slobodno ubij pričom, očito imaš o čemu, go for it 

14 godina
neaktivan
Maddog_HR kaže...
Na ovom topicu se Hamiltona u vise navrata grubo prozivalo zato sto je crnac, samo u zadnjih par mjeseci je toga bilo jako puno. I da - to je rasizam. Ako ne znas sto je rasizam i sto se karakterizira rasizmom - prosurfaj. Mozda nesto naucis.

A ovo "tetkica" - zasto? Zato sto sam kulturan i uljuđen? Odmjeren u komunikaciji?

Ne znam tko je huskao oruzjem - ja sigurno nisam. Tako da pretpostavljam da je ovo islo nekog drugog.

Zapravo uopce ne znam sto mi pokusavas reci. Na forumu iznosim svoja misljenja, koja su - pazi ovo - misljenja. Znaci moj subjektivan dozivljaj neceg. Misljenje ne mora nuzno biti potkrijepljeno argumentima, zato sto je samo necije misljenje.

Pitanjce, po tvom mišljenju: što misliš za koga je ogromna većina crnaca, kladio bi se i nizozemskih, navijala i je li to rasizam?

Je li ovo moje pitanje rasizam?

Pa 90% ljudi koji ne vole Lewisa ne vole ga jer je crnac. To po meni nije rasizam.

13 godina
neaktivan
Ne razumijem kakve veze ima tko za koga navija sa rasizmom. Ja sam se referirao na rasisticke komentare koji se mogu citati po ovom topicu.

I da - rasizam je ako nekoga ne volis zbog boje njegove kože. To je valjda skolska definicija rasizma. Upravo je problem u tome sto se to ne prepoznaje kao rasizam, vec se u zaostalim drustvima poput naseg smatra normalnim.
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.12.2021 22:56 (Maddog_HR).
14 godina
neaktivan
Maddog_HR kaže...
Ne razumijem kakve veze ima tko za koga navija sa rasizmom. Ja sam se referirao na rasisticke komentare koji se mogu citati po ovom topicu.

I da - rasizam je ako nekoga ne volis zbog boje njegove kože. To je valjda skolska definicija rasizma.

A ako nekoga voliš zbog njegove boje kože?

Kad su boksali Joshua i Usyk, misliš li da je iti jedan crnac na kugli zemaljskoj navijao za Usyka?

Jesu li svi oni rasisti zato što su birali po boji kože? Moje životno iskustvo me naučilo da su crnci veći rasisti od bijelaca. Samo što su bijelci opasniji, skloni ugnjetavanju drugih rasa ali i to je proizašlo iz povijesnih pozicija moći.

Da ne bi došao u nekakvu zabludu, ja sam totalni antirasist i prezirem rasizam u kojem ćeš nekome nešto nažao napraviti zbog druge boje kože, no u sportu je biranje favorita po boji kože sasvim normalna stvar a pošto se u sportu pljuje po onome za koga ne navijaš normalno je i to. Naročito u zemlji nepismenih seljačina.

14 godina
BlueMax kaže...

Pa 90% ljudi koji ne vole Lewisa ne vole ga jer je crnac. To po meni nije rasizam.

BlueMax kaže...
ja sam totalni antirasist i prezirem rasizam

KEKW

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
5 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Ja Lewisa ne volim jer je bezličan, instruiran.. Svi njegovi post race intervjui (u zadnje vrijeme) moraju završiti sa nekim polu političkim pacifističkim doskočicama tipa "i hope everyone is safe in this time" itd. U rangu misica kad govore protiv globalnog zatopljenja, za spas delfina i mir u svijetu..

Nema (publici interesantan) karakter (bar ne javno) i to mu zamjeram, ali opet, ko sam ja.. boli njih dupence za sve. Kimi je postao takva legenda jer je poseban, na pitanje dal smatra dal će ući u legendu je rekao da ga iskreno boli briga dal će ga ko pamtiti.

Karakter, dosljednost popraćena uspjehom i kontroverzama stvara legende. Lewis je stroj ali jednostavno nemam neki afinitet prema njemu kao osobi kao prema ostalima iz grida. 

15 godina
BlueMax kaže...

16 godina
rooswelt1991 kaže...
sudy_freak kaže...

rooswelt1991 od riječi do riječi se slažem. Pogotovo dio za FIA-u koja se izgubila.
Upravo to što kažeš, Horner i Wolff su vodili ovu sezonu a ne FIA. I tome treba stati na kraj. Također sam mišljenja da ovaj pilot-projekt radio komunikacije FIA/timovi treba maknuti.

Vidjeli smo dovoljno kako to funkcionira i ne trebamo više.

Predivan rezime i uz nešto malo dorade, ovo može biti članak na bilo kojem F1 portalu, objektivan pregled ove lude i zanimljive sezone.

1) Lando je u Rusiji odbio otiči po interice

2) podosta komentara (koji mogu biti suluda teorija zavjere kao da je Latifijev crash izrežiran), govori da je Perez retirean zato što je bio na granici s gorivom.

Nakon što su ga smjestili u boks, izbjegli su vaganje i potencijalnu kaznu. Što misliš o tome?

driver61 je konačno objavio svoj overview

1. Da znam, mislimd aje bio njegov call

2. Teškom, kazna za manjak goriva je diskvalifikacija, tako da u svakom slučaju je isto. Prije bi rekao da su ga maknuli da Verstapen ima manje čovjeka za proći...

Što se tiče članaka, čak sam jedno vrijeme razmišljao pokrenuti Youtube kanal s analizama, i malo s objašnjenjima kako što se radi. Danas je teško naći neki normalni kanal.

Naravno, govorim kanal na engleskom...

Međutim, ja uvijek teško zašutim kad počnem pričati, pa bi se ubio skračujući priče 

BTW zar nisu na briefingu u petak rekli (i svi race engineeri) potvrdili da ako izade SC da preferiraju racing ASAP?

14 godina
neaktivan

Ne znam što vam nije jasno. Ako voljeti nekoga zbog boje kože nije rasizam onda i ne voljeti nekoga zbog boje kože nije rasizam.

Lewis je nekim navijačima odbojan zato što je Englez (a njih nitko ne voli osim njih samih), nekima zato što je ziheraš, nekima je dosadio, neki jednostavno vole neke  druge vozače i timove pa im je on neprijatelj i zato ga vrijeđaju a vrijeđanje onih za koje ne navijaš je u sportu, nažalost, normalna pojava.

Postoje čak i bijelci koji za njega navijaju samo zato što je crnac jer znaju, koliko je ta rasa kroz povijest propatila i drago im je što svojim uspjesima nanosi bol rasistima, no kad razmisliš i takav način razmišljanja je rasizam. Nekako pozitivan ali ipak rasizam.

Ja u F1 ne navijam za nikoga. Da moram birati, pošto "naših" nema, izabrao bi nekog mladog talentiranog vozača čiji mi se stil na stazi i izvan staze sviđa. No moram priznati da mi je Lewis drag. A zašto mi je drag? Pa upravo zato što je crnac i što njegovi uspjesi nerviraju ljude koje prezirem. To me, u biti, čini rasistom jer da Lewis Hamilton nije crnac nego neki blijedi Englez sigurno mi ne bi bio simpatičan.

Gađanje Dinamovog crnca bananom je rasistički potez iza kojeg ne mora nužno stati rasist. Ako taj isti ne želi da u Hajduku igra crnac, to je pravi rasizam.

13 godina
neaktivan
Imas logicki problem u svom tumacenju.

Po tvojoj analogiji je npr. homofob onaj koji ne voli osobe homoseksualne orijentacije, ali i onaj koji ih voli bas zato sto su homoseksualne orijentacije.

Sto je naravno pogresno.
14 godina
neaktivan

Ajde da ova tema ne ode u krivom smjeru. 

15 godina
BlueMax kaže...

Isprva sam se malo zamislio na tvoju konstataciju u vezi svega toga.

Onda te maddog poklopio.  

Kanite se pederluka i rasizma u ovoj temi...

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2021 9:24 (Shaka111).
8 godina
neaktivan

... izgleda da je i Verstappen "nakon prespavane noći" shvatio da nije sve prošlo kako bi trebalo za potpuno uživanje u tituli:

“There was one side that was incredibly happy, and one side that was disappointed,” he said on Monday during a chat with selected media to reflect on his world title success.

17 godina
Mitch kaže...

BTW zar nisu na briefingu u petak rekli (i svi race engineeri) potvrdili da ako izade SC da preferiraju racing ASAP?

Ne, to je generalno pravilo. Masi je samo ponavljao pravila ovaj tjedan, jer je iz nekog razloga strahovao da će se neka morati upotrebljavati. Tipa oduzimanje bodova, upotrebe crvene zastave, safety i slično. Čovjek jednostavno nije kalibar za svoju poziciju.

dick_of_the_sheep kaže...

... izgleda da je i Verstappen "nakon prespavane noći" shvatio da nije sve prošlo kako bi trebalo za potpuno uživanje u tituli:

“There was one side that was incredibly happy, and one side that was disappointed,” he said on Monday during a chat with selected media to reflect on his world title success.

Pa to se vidjelo i poslije utrke, nije ovo bilo ni za njega ni za Hamiltona dobro.

Isto bi bi se osječao hamilton, ako ne i gore da je on kasnije dobio titulu. Pogtovo ako se Mercedes sad žali, 3 dana kasnije.

Uglavnom, nedoslijedno suđenje je uništilo ovu sezonu. Sve je počelo onom smješnom kaznom za Hamiltona u silverstoneu gdje je zaslužio DQ, ali to se ne može napraviti britancu u britaniji, i onda je krenuo čitav show s kaznama, ne-kaznama, i ostalim glupostima.

Za sljedeću sezonu će biti isto, rekao bi da F1 više treba promjenu u vođenju utrka, nego promjenu pravila...

Edit: slika 

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2021 10:51 (rooswelt1991).
13 godina
neaktivan

Ja isto mislim da će odustati od žalbe, sad kad su se glave malo ohladile vjerojatno ni oni ne žele da Hamilton osvoji titulu za stolom.

A Masi bi moga postati bivši, dobio je stvarno dosta kritika sa mnogih strana. Iskreno se nadam da ce u najmanju ruku poraditi na suđenju i organizaciji suđenja na utrkama, inače nas čeka pravi cirkus sljedeće godine ako se stvarno bolidi budu mogli utrkivati na manjoj udaljenosti zbog aerodinamičkih promjena.

14 godina
neaktivan
Shaka111 kaže...
BlueMax kaže...

Isprva sam se malo zamislio na tvoju konstataciju u vezi svega toga.

Onda te maddog poklopio.  

Kanite se pederluka i rasizma u ovoj temi...

Pa i nije me baš poklopio jer "fobija" nije isto šo i "sizam" ali stvarno mi se ne da ovu temu kvariti. Ako ćemo baš tjerati mak na konac ja i homoseksualce tretiram drugačije jer mi je žao kroz što sve moraju prolaziti u životu a osjetljiv sam na nepravdu.

Današnji antirasizam je otišao predaleko i pretvorio se u rasizam. Primjera radi postoje dva gitarista koja ja obožavam. Jimi Hendrix i David Gilmour. Hendrix mi je ipak malo draži no ako se na sljedećem maskenbalu odlučim obući u jednog od njih "antirasizam" mi govori kako se u Hendrixa ne smijem (blackface) obući dok u Gilmoura mogu bez problema. Dakle antirasizam me tjera da ljude tretiram različito na osnovi njihove boje kože. Dobar primjer ti je što su ovi iz Tvoje lice zvuči poznato dobili službeni prigovor neke antirasističke organizacije zbog pojavljivanja blackfacea u njihovoj emisiji. Što bi značilo udovoljiti tim "antirasistima"? Imati show u kojem je dozvoljeno imitiranje isključivo bijelih pjevača. Može li rasističkije od toga?

Rasizam se rješava suživotom i razumijevanjem. Svako vikanje "to je rasizam" još više produbljuje jaz. I zato ja volim Hamiltona i Joshua-u (kako ovo napisati?). Zato jer rade svoj posao, vrhunski su u njemu a u poslu i izvan posla su gospoda i primjeri. Bez ikakvog spominjanja rasizma postaju primjeri mladima bez obzira koje su rase.

Kroz ovu sezonu se dogodilo nekoliko sudačkih grešaka (ako se tako mogu nazvati). Dosta ih je išlo na ruku Hamiltonu ali neke, uključujući najbitniju, nije. Normalno da Hamilton neće, no bio sam siguran da netko, pogotovo mediji, hoće u cijelu priču ubaciti rasizam. Takvo ponašanje medija pogoduje širenju rasizma jer će Maxovi navijači, s apsolutnim pravom, reći "kad pokradu Maxa onda je to sudačka greška a kad pokradu Lewisa onda je to rasizam".

Ostavite se toga i sporrt gledajte kao sport. Ako negdje i pročitate neki rasistički komentar ignorirajte to, to njih najviše boli.

17 godina

Nakon utrke čitao sam nekoliko racing portala i forumi su bili krcati rasizmom. Vidio sam i nizozemsku "pjesmicu" gdje i mulac vidi rasističke riječi s brdo likeova i komentara. Najveći trigger im je bio sama pobjeda, i onda eksplozija na Wolfa i protest. Moderatori valjda nisu spavali od posla, tako da ako i "pobjegne" nešto rasistički ovdje, vjerujte to je toliko izolirani slučaj naspram ovog što je bilo u nedjelju po tim portalima. 

Eto njih voze na novim gumama. Većinom Young driveri i isto Valterri u Williamsu i George u Mercedesu. 

https://racingnews365.com/f1-testing-kicks-off-with-verstappen-in-action-hamilton-absent 

In vino veritas
16 godina

Najbolja utrka ikada u F1, odlgedao sa HR i sa Sky komentatorima. I još XY nekavih videa.
U vezi ove utrke napravit će se jedan dobar film.

Mercedes konačno razotkriven do u detalje i postavljen na stub srama:

Lap36: Toto Wolff: "Michael please no safety car. Interferes in the race, please not!".
Lap57: Nakon što su suci skontali da 4 bolida moraju proći SC, Toto Wolff kao curica: "Michael", A onda ludi: "No Michael. No! No Michaell, That was so not right!"
Nakon ponovnog divljanja Totu su začepili usta jednom rečenicom: "Toto.. It's called a motor race okay? Nakon što nije znao šta da kaže govori, "Sorry" A FIA mu odgovori: "Želimo da se auta utrkuju" Izvor:

.

Ćitava radio komunikcija tokom SC od starne Hamiltona:
. Najbolji dio "Man this is getting manipulated man!"

Pa jedno pitanje za ljubitelje Mercedesa. Je li vas sramota? Meni se želudac okreće od same pomisli da bi mogao navijati za ovakvu neku ekipu.

Uređivano: Kako to izgleda u zadnjem krugu sa tribina:

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2021 11:21 (Envy).
17 godina

Ja sad nakon 3 dana čak razmišljam i o tome kako se Max osjeća. Čovjeku se ne može osporiti da je zaslužio prvenstvno (kao i Lewisu), a sad cijela struka, i cijeli svijet bruji da možda ipak ta pobjeda nije bila pod fer uvjetima. I zna da nije bio brži tu noć. Sigurno mu se u glavi svašta dešava. Lakše mu je što je ipak bio odličan cijele godine i ovo nije kao da su Tsunodi dali zabunom prvenstvo. Može si to čovjek opravdati, ali meni bi to u glavi bilo umrljano. Mrvicu. A ni kriv ni dužan. Zagorac (Dudek sindrom) u meni bi se još počeo ispričavati. Pogotovo nekim utjecajnim ljudima u paddocku. 

Kvragu, omekšao sam.

In vino veritas
15 godina

Sto se tice McLarena, rooswelt1991 jesi li ti ili netko ovdje drugi (neka se javi sam autor) napisao, da nisu htjeli 3.mjesto jer nosi manje bodova ili budzeta za razvijanje bolida. Tako je nekakva prica?

I onda su ove zadnje utrke namjerno sabotirali da Ferrari bude ispred njih, sto njima automatski nosi vise prostora za sljedecu godinu. 

Di2 & EPS FTW!
16 godina
GranDaddo kaže...

Ja sad nakon 3 dana čak razmišljam i o tome kako se Max osjeća. Čovjeku se ne može osporiti da je zaslužio prvenstvno (kao i Lewisu), a sad cijela struka, i cijeli svijet bruji da možda ipak ta pobjeda nije bila pod fer uvjetima. I zna da nije bio brži tu noć. Sigurno mu se u glavi svašta dešava. Lakše mu je što je ipak bio odličan cijele godine i ovo nije kao da su Tsunodi dali zabunom prvenstvo. Može si to čovjek opravdati, ali meni bi to u glavi bilo umrljano. Mrvicu. A ni kriv ni dužan. Zagorac (Dudek sindrom) u meni bi se još počeo ispričavati. Pogotovo nekim utjecajnim ljudima u paddocku. 

Kvragu, omekšao sam.

Lupio si mi TD i odgovorio nekim linkom da netko i nešto objašnjava prema svojoj teoriji. Imaš na YT ravno 907 milijardi ljudi koji imaju svoje tumačenje.

A ja sam gore iznio samo činjenice, činjice i samo činjenice. Čistu radio komunikaciju. Tko je Toto Wolff da govori sudijama šta oni žele? Tko?

I nije ovo kulminacija zadnje utrke u zadnjem krugu, tokom cijele sezone gro toga je bilo pod upitnikom a svaka pobjeda Hamiltona u medijima je opisana kao "Kontraverzna pobjeda".

I tko su sudci da nekome nešto nude u prijašnjoj utrci? Tko?

Tko gubi ima pravo da se ljuti.

14 godina
neaktivan
Pritisaka prema sucima je bilo i od strane RB-a.
14 godina

Nije Maxu ništa tu poklonjeno te se on nema šta preispitivati, a siguran sam da i neće. 

14 godina
BlueMax kaže...

Tko je redovno dobijao kazne od sudaca, a tko je prosao sa opomenama i kad je treci put trebala bit opomena sto bi automatski znacilo kaznu nije se ni istrazivalo? 

17 godina
loky4i4 kaže...
BlueMax kaže...

Mislim da je sam odbio odlazak u boks jer je (dobro) procijenio da će gume izdržati do kraja. Ironija svega je da je to bila odlična odluka koja ga je na kraju koštala prvenstva.

Nije, još je pitao inžinjera "jel nije ovo "malo" riskantno da me ostavite vani".

Baš tako, a inženjer je odgovorio da su zakasnili pa kada bi ga sada izveli u box da bi izašao iza max-a, nisu dovoljno brzo reagirali.

17 godina
Maddog_HR kaže...
Potpisujem kolegu BlueMaxa i Volegradele. Max sigurno nije bolji vozac od Hamiltona, Hamilton je tako zrelo i pametno odradio zavrsnicu sezone, pa i zadnju utrku u kojoj je apsolutno dominirao. Jedini pamtljiv Maxov potez iz jucerasnje utrke je zabadanje u Hamiltona u prvom krugu, rekao bi prljavo kao i veci dio sezone. Po meni je ta prljava voznja velika mrlja na njegovoj dosadasnjoj karijeri i iskreno se nadam da ce prestati s takvim potezima jer ima potencijal postati veliki vozac.

Lako je bilo Hamiltonu odraditi zrelo i mirno završnicu kada je imao toliko dominantan bolid (na zaboravi da je Mercedes koristio svoj dominantni motor nabrijan za 3 trke - sam Toto Wolf je izjavio da zahvaljujući tom motoru RedBull nema šanse do kraja prvenstva kako je i bilo ali splet okolnosti je zajebo stvar jer stratezi su se uspavali zbog te premoći) da sve obilazi bez problema na ravnom kao da stoje... Da je imao imalo svježije gume Max mu nebi mogao ni prići... Pogledaj samo onaj zadnji krug kako je Hamilton na ravnom izravnao i skoro počeo obilaziti Max-a, ali presudile su mu stare gume da je morao ranije kočiti jer nije mogao ni tako brzo zakočiti ni tom brzinom proći kroz krivinu kao Max na svježim mekim gumama...

Sa druge strane Max je imao slabija kolica i morao je izvlačiti zadnji atom snage i mogućnosti da imalo pokuša konkurirati i odatle ta razlika... A što se tiče prljave vožnje... pogledaj prve sezone Hamiltona koliko se puta gurao gdje mu nije mjesto... kao i ove sezone, ako je u prednosti tjera sve van koji mu smetaju... A onda na kraju kada treba skupljati bodove jer je gusto ipak drugačije gleda. BTW, kad već spominješ "zabadanje" u Hamiltona u prvom krugu... jbg, bio je naprijed i onda Hamilton presjeko krivine ko pracvi gospodin ošo 100m naprijed na poklon umjesto da vrati poziciju jer je ostvario tako triput veću prednost nego da je Max bio iza njega u krivini.

16 godina
BlueMax kaže...

Naravna stvar da je bilo i još logičnije da mora da bude, nakon cijele sezone gdje je FIA naklonjena Mercedesu. Pa od početka skoro svaka pobjeda Maxa u medijima je okarkterizirana kao "Kontraverzna".

Ali ključna stvar: Da neki novinar dan poslije sa Skya analizira što se desilo i opravdava nekakvom regulativom u pravilniku kako direktor utrke ima to i to pravo, apsolutno nema nikakvog smisla jer je bilo vidljivo da su se suci totalno pogubili.

Evo lik gdje objašnjava:

A Hamilton kaže: "Abu Dhabi race was "manipulated". C'mon Hamiltone, netko je izmanipulisao da se jedan bolid zabije 5 ili koliko već krugova prije kraja! Da ne govorim o radio vezi sa najdužim "Beeeeeeeeeeeeeeep".

Zamislite da gledate nogomet pa u Finalu Evropskog prvenstva igra Andora vs. San Marino, pa onda 2 godine poslije u Finalu World Cupa igra Zimbabve vs. Obale Bjelokosti i tako gledate 10 godina.

Dosta je bilo više.. što bi rekao ima boga ima pravde. Zastave su orange boje na svakoj utrci i svako preticanje HAM-a od strane MAX-a čuje se kilometrima daleko. To barem govori nešto.

Okorjeli sam navijač Ferrarija, pa niti iz džepa niti u džeb, ali Toto Wolff i Hamilotone - dostava vas je bilo više! Ono što smo prekjuče gledali siguran sam da do kraja života više nikada nećemo gledati.

Jedan od komentatora sa službene YT stranice:
"What a season. This is one we'll tell to our grandkids"

Od mene dosta za sada. Ostaje mi samo da skinem cijelu sezonu.

14 godina
neaktivan
JohnnyBlaze kaže...
BlueMax kaže...

Tko je redovno dobijao kazne od sudaca, a tko je prosao sa opomenama i kad je treci put trebala bit opomena sto bi automatski znacilo kaznu nije se ni istrazivalo? 

Samo kažem da je u finalnoj utrci bilo i pritisaka od strane Red Bull-a, tj. odgovaram na konstataciju : Tko je Toto Wolff da govori sudijama šta oni žele?

Kad na papir staviš sve sporne odluke, sve pritiske, izmjene staza... ispada kako je kroz sezonu Max bio više oštećen, no kad podvučeš crtu i ispod napišeš ko je prvak vidiš da jedino Mercedes i Hamilton imaju razlog za žalbu.

Ne volim dominaciju u sportu tako da mi je drago što je Verstappen osvojio prvenstvo.

14 godina
neaktivan
Envy kaže...
BlueMax kaže...

Naravna stvar da je bilo i još logičnije da mora da bude, nakon cijele sezone gdje je FIA naklonjena Mercedesu. Pa od početka skoro svaka pobjeda Maxa u medijima je okarkterizirana kao "Kontraverzna".

Ali ključna stvar

Ključna stvar je da je nakon niza kontroverznih odluka Verstappen prvak. Vjerojatno bi bio prvak i bez njih samo to nikad nećemo znati.

17 godina
BlueMax kaže...

Stanje guma ti omogućava kasnije kočenje. Hamilton je ziheraš i zato ga ljudi ne vole ali on je u najboljem i najbogatijem timu zato jer je najbolji vozač. Ljudi vole atraktivnost. U F1 ušao je kao 2. vozač tima za koji je vozio svjetski prvak i odmah u prvoj sezoni se nametnuo kao br. 1 i pobjeda u prvenstvu mu je izmakla nesretnim spletom okolnosti. U toj sezoni dva puta je morao propustiti prvog vozača i u predzadnjoj utrci mu je njegov tim uzeo mogućnost osvajanja prvenstva.

Hamilton ima 7 osvojenih prvenstava + 2 prvenstva koja je imao u džepu da nije bilo grešaka njegovog tima. 

Ovo podebljano ti ne stoji... McLaren je izgubio hrpu prvenstava baš zato što nije imao vozača broj 1 i vozača broj 2... da je Alonso imao status No:1 ne bi se dogodilo to da on i Hamilton imaju isti broj bodova na kraju sezone koliko god ovaj bio dobar... i na kraju Raikonnen nebi odneo to prvenstvo jer bi se ovi potrudili da vozač No:1 dobije prvenstvo...

sa druge strane, Hamilton je tada zajebo u Kini kada je nasjeo u šljunku kada je išao u box a Alonso se razbio ko početnik kada je zaplivo na vodi u Japanu... da je bilo koji od njih dvojice preživio te gluposti Raikonnen ne bi bio ni blizu mjestu prvaka koliko je tada McLaren bio jači. A di još da je neko od njih imao mjesto vozača broj 1...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice