- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
0.2mm u stacionarnom stanju. Kad bolid se kreće, to se dosta više raširi.
Da ponovim, RB je zatražio da popravi, dok je Mercedes šutio jer im je davalo prednost.
Odluka je odlična, čak se i ekipa s SKY-a složila (a oni uvijek žestoko naginju Hamiltonu), jer na kraju dana sve se svede na jedno pitanje: "Dali je auto regularan ili ne?". Vrlo jednostavno, auto je neregularan, i kazna je DQ.
To je ono što ljudi žele, da se kazne dijele kako trebaju. Isto je bilo Ferrariju prije par godina kad im se pokvario senzor za protok goriva. Nije FIA-i problem jel se nešto pokvarilo ili ne.
AKo se nisi sam prijavio i zatražio popravak PF se mora poštovati. To što nisi sam skužio, to je tvoj problem (opet se vraćam na Ferrari i njihovu muku s senzorom za protok goriva).
I da, ja ne pišem s navijačke strane, s obzirom da sam navijač McLarena, ali drago mi je da se pravila poštuju. Ako je auto neregularan, kazna je takva kakva jest.
Znači Mercedes će se vjerovatno izvući na tehnikaliju, i neće od toga biti ništa, ili će i Max dobiti jednaku kaznu...
Valjate gluposti apsolutno svi ovdje. Dakle FIA je otkrila nepravilnost na DRS testu (ono s lopticom), ne moze Max dobit istu kaznu kao Lewis jer Lewis ima tehnicki neispravan bolid. (85mm dopustenost na DRSu)
Lewis vjerovatno starta zadnji sprint kvalifikacije jer tako kaze pravilnik, ali ipak je Lewis u pitanju jel.
U tri stranice ste mogli ste zakljuciti barem ovo sto sam napisao da ce biti (i bilo je). Bolid je tehnicki neispravan = kazna, kraj price.
Da je Lewis odvozio jucer odlicno sprint, je. Ali zaboravljate da on i Max obicno za krug prestignu sve ostale. Tako da nista cudno niti van serijski od njih dvoje. Bottas je kljucni igrac danas, kao i Perez.
U tri stranice ste mogli ste zakljuciti barem ovo sto sam napisao da ce biti (i bilo je). Bolid je tehnicki neispravan = kazna, kraj price.
Da je Lewis odvozio jucer odlicno sprint, je. Ali zaboravljate da on i Max obicno za krug prestignu sve ostale. Tako da nista cudno niti van serijski od njih dvoje. Bottas je kljucni igrac danas, kao i Perez.
Baš to, i drago mi je. Bilo da je to Lewis, Max, Norris, ili netko 5, nije bitno. Imaš neispravan bolid, DQ.
E da, nekad se baš vidi koliko su Lewis i Max iznad ostalih, ja se andam da će i sljedeće sezone imati slične bolide, čak me ni ne zanima dali će biti najbolji ili najgori, ali da su bar slični, da gledamo borbe njih dvojice.
I da, Leclerc i Norris. Kakav potez Norrisa, definitivno oba vrhunski odrađeno.
I da, Rikki se opet sramoti
Znači Mercedes će se vjerovatno izvući na tehnikaliju, i neće od toga biti ništa, ili će i Max dobiti jednaku kaznu...
Valjate gluposti apsolutno svi ovdje. Dakle FIA je otkrila nepravilnost na DRS testu (ono s lopticom), ne moze Max dobit istu kaznu kao Lewis jer Lewis ima tehnicki neispravan bolid. (85mm dopustenost na DRSu)
Lewis vjerovatno starta zadnji sprint kvalifikacije jer tako kaze pravilnik, ali ipak je Lewis u pitanju jel.
Dragi kolega, bolid je tehnički ispravan jer je prošao sve kontrole. Postao je neispravan za 0,2 mm tijekom kvalifikacija kad mu je oštećeno stražnje krilce. Ja i dalje smatram da je odluka nepoštena jer su drugima dozvoljavali popravke. Zašto bi Mercedes tražio popravak nećega kad ni sami nisu znali da je krilce neispravno za nevidljivih 0,2 mm koji i ne znače bogzna što vidjevši performanse bolida u sprintu. Start s desete pozicije je odlučio trku Hamiltonu. Ako se i popenje do trećeg četvrtog mjesta teško da će dalje zbog gapa koji će vodeći tada imati i zbog jače potrošenih guma. Odluka je bulshit jer nije dosljedna.
Opet ti po svome. RB je primjetio nešto, i zatražili da poprave. I zato im je bilo dozvoljeno. Mercedes se utrkivao s neispravnim bolidom. Nema tu neke rasprave.
Bolid mora biti ispravan prije i poslije kvalifikacija. Bolid nije bio pio specifikacijama NAKON kvalifikacija i zbog toga je kaženjen.
Isto nedavno je Seb imao istu stvar, njemu se pokvarila pumpa koja vadi gorivo iz spremnika NAKON utrke, i nije uspijela izvaditi dovoljno goriva iz bolida. Iako je u bolidu još bilo goriva, iako se AM žalio nakon, dobio je jednostavan odgovor.
Nije bilo dovoljno goriva, i to je to. Bez obzira što je u bolidu bilo dovoljno goriva.
Odluka je savršeno dosljedna, bio bi bullshit da mu se dozvolilo da zadrži poziciju jer se utrkivao s neispravnim bolidom, pogtovo ne jednim koji mu je donosio prednost.
Jednostavno je njegov bolid bio bolji od ostatka, i nebi bilo fer da zadrži svoj rezultat, kad ga je postigao s ilegalnim bolidom.
Ima tu rasprave kolega. Mercedes se utrkivao s bolidom koji je bio ispravan prije trke. Oštećenje se pojavilo tijekom trke i nije mu dalo nikakvu prednost jer je bolid s "popravljenim" krilcem imao iste ako ne i bolje performanse u sprintu. Ali okay, moje mišljenje, poštujem tvoje i druge. Završetak priče. Idemo na trku.
Opet ti po svome. RB je primjetio nešto, i zatražili da poprave. I zato im je bilo dozvoljeno. Mercedes se utrkivao s neispravnim bolidom. Nema tu neke rasprave.
Bolid mora biti ispravan prije i poslije kvalifikacija. Bolid nije bio pio specifikacijama NAKON kvalifikacija i zbog toga je kaženjen.
Isto nedavno je Seb imao istu stvar, njemu se pokvarila pumpa koja vadi gorivo iz spremnika NAKON utrke, i nije uspijela izvaditi dovoljno goriva iz bolida. Iako je u bolidu još bilo goriva, iako se AM žalio nakon, dobio je jednostavan odgovor.
Nije bilo dovoljno goriva, i to je to. Bez obzira što je u bolidu bilo dovoljno goriva.
Odluka je savršeno dosljedna, bio bi bullshit da mu se dozvolilo da zadrži poziciju jer se utrkivao s neispravnim bolidom, pogtovo ne jednim koji mu je donosio prednost.
Jednostavno je njegov bolid bio bolji od ostatka, i nebi bilo fer da zadrži svoj rezultat, kad ga je postigao s ilegalnim bolidom.
Ne boj se, da je Max u pitanju bilo bi da su ga trebali kazniti i za sprint i za glavnu utrku :) tako je to kad se gleda kroz navijačke oči :)
Dragi kolega, bolid je tehnički ispravan jer je prošao sve kontrole. Postao je neispravan za 0,2 mm tijekom kvalifikacija kad mu je oštećeno stražnje krilce. Ja i dalje smatram da je odluka nepoštena jer su drugima dozvoljavali popravke. Zašto bi Mercedes tražio popravak nećega kad ni sami nisu znali da je krilce neispravno za nevidljivih 0,2 mm koji i ne znače bogzna što vidjevši performanse bolida u sprintu. Start s desete pozicije je odlučio trku Hamiltonu. Ako se i popenje do trećeg četvrtog mjesta teško da će dalje zbog gapa koji će vodeći tada imati i zbog jače potrošenih guma. Odluka je bulshit jer nije dosljedna.
Pricas gluposti ili trollas lose, biraj sto ti je draze. Loptica je prosla kroz krilo, dalje nema diskusije, neispravan je. Da nije ne bi bio kaznjen, pojedi govno i odi dalje. Naporan si vise ovdje sa 2 stranice fanboyizma.
EOD s moje strane.
BS je Maxova kazna gdje je Vettel godinama dirao Mercedese pa nista, ali eto, hvata se za sve.
Ima tu rasprave kolega. Mercedes se utrkivao s bolidom koji je bio ispravan prije trke. Oštećenje se pojavilo tijekom trke i nije mu dalo nikakvu prednost jer je bolid s "popravljenim" krilcem imao iste ako ne i bolje performanse u sprintu. Ali okay, moje mišljenje, poštujem tvoje i druge. Završetak priče. Idemo na trku.
Ne znam čemu pokušaj manipuliranja. Dobro ti je rooswelt1991 rekao. Do oštećenja je najvjerojatnije došlo zbog neispravnog krila, tvornički neispravnog. Mercedes ne može to točno potvrditi jer još nisu dobili krilo natrag, ali su izjavili ovo
"
Speaking on Saturday evening after the sprint race, Mercedes team boss Toto Wolff expressed some annoyance about the way that zero tolerance was allowed, despite the team suspecting that the rear wing had been damaged in qualifying.
"
O kakvoj ti utrci govoriš. I krilo je bilo ispravno kad je bilo zatvoreno, ali kad se otvorilo tih 0.2mm + dodatno širenje zbog otpora zraka im je moglo dati prednost u smislu veće konačne brzine. Zato je nastupila kazna.
PS: RedBull je izjavio da će pratiti Hamiltonovo krilo tijekom utrke. S obzirom da je već bilo govora o tome, mogli bi čuti zanimljive radio poruke
iste ili bolje performanse u sprintu? Vidiš, vidiš, a u kvalifikacijama je bio skoro pola sekunde brži od Max-a a u Sprintu kada je mercedes legaliziran je bio skoro pola sekunde sporijji od Max-a... Ako su iste performanse moro bi i u Sprintu imati najbrži krug...
Vettel je i jedan od razloga zašto su uveli pravilo da nitko ne smije dirati tuđi bolid, pogotovo njegovo isprobavanje kako se tuđe krilo savija kada se optereti
Fala dragom bogu. Mada da se ja pitam pravda bi bila zadovoljena da večeras krene sa posljednjeg mjesta.
Pa dozvolili su im da stave drugo krilo.
Da nisu, Hamilton bi danas startao iz boksa.
iste ili bolje performanse u sprintu? Vidiš, vidiš, a u kvalifikacijama je bio skoro pola sekunde brži od Max-a a u Sprintu kada je mercedes legaliziran je bio skoro pola sekunde sporijji od Max-a... Ako su iste performanse moro bi i u Sprintu imati najbrži krug...
Ne možeš imati najbrži krug kad si u vlaku s desetak bolida.
Ima space ship od bolida i kratka staza su svoje napravili.
Ček zašto je kratka staza bila prednost?
Svi su tu u par sekundi. Njegov bolid je bolji od svih drugi, sa tom brzinom je lagano došao do p5.

Svi su tu u par sekundi. Njegov bolid je bolji od svih drugi, sa tom brzinom je lagano došao do p5.
Jel misliš na kratku utrku (100km) ili kratku stazu (4.3km)? Ali ni jedno ni drugo nema nekog smisla, da je duža utrka valjda bi mogao doći do još više pozicije?
Jel misliš na kratku utrku (100km) ili kratku stazu (4.3km)? Ali ni jedno ni drugo nema nekog smisla, da je duža utrka valjda bi mogao doći do još više pozicije?
Sve skupa, tebi nema smisla a meni ima.

Ako je kratka staza onda češće dolaziš u priliku za pretjecanje. Kad imaš dugu stazu sa samo jednim mjestom za pretjecanje onda ti treba više vremena da dođeš do tog mjesta.
...postoji nesto sto se zove pravilnik i u kojem je definirana kazna za prekrsaj.
...postoji nesto sto se zove pravilnik i u kojem je definirana kazna za prekrsaj.
Nisam, nisi ni ti kao ni tvoja baba. Svako ima pravo razmišljat kako hoće. To što se ti ne slažeš jeb ga, nismo svi isti.
Dosta je dobar, nije kao prije al opet je bolji od svih.
Dok je lovio Pereza pred kraj imao je otvorenu stazu pred sobom.
Imao je jedno vrijeme i najbrži krug i to dok je vlakić još bio sabijen... A i Seb je imao Bottasa pred sobom koji je bio sporiji pa je ipak napravio najbrži...
BTW, imao je i praznog prostora povremeno pa opet nije bio brži tako da... nemoš reći da cijelu trku nije imao situaciju da nema više od 2 sekunde praznog ispred sebe...
Dok je lovio Pereza pred kraj imao je otvorenu stazu pred sobom.
Ma naće on opravdanje za sve za Mercedes i Hamiltona...
Za 10 krugova kad se Lewis rijesi ovih kanti, Valteri this is James je neizbjezno
Jao Tsunoda, svi ovi novi što voze kao da nikada nisu vozili bilo kakav bolid.

Nakon ovoga je Hamilton favorit. Ima puno brži bolid