Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.820
|
čitano: 4.153.718
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kutak za ljubitelje Formule 1

Danas (do sad)  Barrichello u Williamsu  skinuo 1:19.832 - najbrže vrijeme ovog testiranja.

Staza je 3 stupnja toplija od prethodna dva dana pa i to pogoduje vremenima. Rosberg suzdržan.

Nema bombe do napalm bombe
16 godina
neaktivan
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
Dodi NAPALMIKUS kaže...

Danas (do sad)  Barrichello u Williamsu  skinuo 1:19.832 - najbrže vrijeme ovog testiranja.

Staza je 3 stupnja toplija od prethodna dva dana pa i to pogoduje vremenima. Rosberg suzdržan.

rosbergu se pokvario bolid...

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
15 godina

Evo sa autosport.com-a jedan odličan insight komentar od osobe koja zna o čemu govori.

12:21 Veteran F1 engineer Frank Dernie, who worked for Williams, Lotus, Benetton, Ligier, Arrows and Toyota, has been in touch with his thoughts on testing:

"Enjoying the live coverage from the test. I thought readers may be interested in the type of testing teams are likely to be doing.

"Every engineer has a different approach to keeping the others guessing. The fact is that, by miles, the most important thing everyone needs to do is learn how to get the best from the tyres. You learn almost nothing running light, so it is unlikely that any serious team will run low fuel at all, or if they do one or two runs only.

"A car set up well for the tyres whilst heavy will be good light, the converse is almost never true. It means that it is quite likely nobody important will show their true pace before the first race.

"Getting a race distance on the car is crucial. The best way to evaluate the competitiveness of the teams will be to compare the pace in the race simulations, but this data is rarely published, unfortunately.

"The list of fastest times, which is always published, is probably the least useful testing information an observer gets!

"Cheers, Frank"

EDIT: inače Rosbergu su popravili bolid, i ima nekih sat i pol vremena još do kraja testiranja.

EDIT2: evo sat vremena pred kraj pojavile se prve kapi kiše...vidit ćemo jel će se to pojačati ili prestati.

EDIT3: inače u vezi renaulta I heidfelda i Senne. Od kad j epostalo jasno da će Robert propustiti više od sam onekoliko utrka Senna je automatski izletio kao moguća zamjena, jer Renault želi iskusnog vozača koji zna napraviti veliki posao oko razvoja bolida, i zato Senna uopće više nije u kombinacijama za to mjesto, već je to Heidfeld, a ako ne supiju sa njime onda netko od drugih iskusnih a slobodnih vozača. Evo i izjave iz Renaulta.

EDIT4: Rosbergu popravili auto, ali nažalost evo nekih 55 minuta prije kraja crvena zastava, Rubens je zapeo negdje.  Inače kiša pada, tek toliko ali pada. Naravno nekima to ne odgovara jer su danas imali dosta problema pa nisu stigli puno toga napraviti, ali Ferrariu npr, koji je opet napravio preko 100 krugova već sad bi ako se kiša pojača ovo mogla biti fantastična prilika da se dobije i malo informacija o kišnim gumama. Za svih je to odlična prilika ustvari, ali Mercedes, Virgin i lotus sigurno nisu zadovoljni sa brojem krugova koje su danas odvozili zbog problema sa bolidima.

EDIT5: zelena zastava opet, maknuli Rubensa sa staze, a evo i C/P još jedne usporedbe dužih stintova, naravno i dalje je upitna vrijednost zaključaka, ali što je tu je:

15:15 Here's some long run analysis from @TeamAnglais

It's taken most of the day, but we now have some long run data to look at Red Bull, Ferrari and McLaren against one another. Again, we don't know the tyre compounds (as similar as they appear) or the excess fuel loads, so it's only a vague comparison at best.

Vettel and Alonso did 13 and 16-lap stints respectively. The times jumped around a bit and Vettel's is slightly shorter, but if you follow their general pace it's pretty similar.

Vettel
26.4, 23.1, 22.2, 22.6, 23.0, 23.0, 28.5, 23.3, 24.6, 23.7, 23.5, 23.9, 34.1

Alonso
23.1, 23.1, 23.1, 24.2, 25.1, 23.7, 23.3, 23.7, 24.1, 24.2, 24.2, 24.3, 24.8, 25.2, 25.3, 25.5

Then we have Alonso and Button on 20 and 19-lap stints - the first long stint we've seen from the McLaren MP4-26. They start out very evenly matched, then the McLaren hangs onto faster times for longer but plummets further than the Ferrari.

Alonso
25.0, 25.0, 25.0, 25.2, 24.9, 25.6, 25.7, 25.7, 25.8, 26.0, 26.0, 26.1, 26.1, 26.5, 26.6, 26.8, 27.7, 27.2, 27.7

Button
24.5, 24.9, 24.9, 25.0, 24.9, 25.1, 25.3, 25.7, 25.7, 25.3, 25.5, 25.5, 25.7, 25.8, 25.8, 26.0, 28.6, 28.5, 29.7

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 16:20 (miki1981).
16 godina
neaktivan

ili sve to pratite na svojim monitorima ovdje:

http://live.autosport.com/

{#}

15 godina
Dodi NAPALMIKUS kaže...

ili sve to pratite na svojim monitorima ovdje:

{#}

Pa bio je link i prije, ali vidim svako malo neka pitanja, pa očito ljudi ne prate, pa onda ja malo postam.

Evo i sada ipak info da od kiše ništa, te će vjerojatno tako i ostati i ovih zadnjih pola ure testa.

Kiša ipak sada počela i pojačala, međutim pitanje je da li će itko odvesti koji krug sa intermediama jer sa samo 11 minuta do kraja još je na snazi crvena zastava koja je aktivirana pred 15 minuta kada je Di resta stao na stazi sa kvarom.

EDIT: Ipak kreću, još 8 minuta do kraja, sad će bit zanimljivo vidjet dal će netko ić sa gumam aza suho, ili odmah na intere...

EDIT2: Evo gotov i zadnji dan ovotjednog testiranja. Mercedes, Toro Rosso, Ferrari i Williams su jedini izašli na gumam za morko, i stigli napraviti po nekoliko krugova. Čudi me da osatali nisu iskoristili tu priliku da isprobaju gume za mokro., ali valjda su tako procijenili.
Inače Bueami je imao najbrži krug na mokroj stazi, ali opet ponavljam...ta vremena nam u ovoj fazi baš ništa ne govore.
Eto gotovo je, Alonso opet napravio najviše krugova, dok npr Rosberga neće pa neće...

Evo i tablice današnje

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 17:05 (miki1981).
15 godina

Evo ispričavam se na duplom postu, ali htio sam da bude izdvojena da je ljudi ne preskoče kao samo jedan od EDITA u prošlom postu.

Dakle ukratko oni koji se razumiju malo više nego ostatak svijeta slažu se u jednome: Red Bull Racing je i dalje na vrhu!

Evo i članka.

17 godina

Hm.... dali vjerovat INDEXu, ali nisam drugdje gledao osim na službenoj F1 stranici..

Kubici se stanje pogoršalo....

ššššš - možda su u šumi
17 godina
doktor1 kaže...

Hm.... dali vjerovat INDEXu, ali nisam drugdje gledao osim na službenoj F1 stranici..

Kubici se stanje pogoršalo....

Zaista postoje naklapanja o tome da bi moglo biti tako.

Mark Blundell je na svoje Twitteru objavio sljedeće: does not sound good with further reports of Kubica recovery worsening over the weekend.. lets hope he improves,a young guy with huge talent

EDIT:

Prije par minuta na službenoj stranici Lotus Renault GP-a objavljeno je sljedeće: The latest update on Robert is that his condition remains positive. He will stay in intensive care for the next couple of days to allow a complete check-up and to avoid another change of department before his final operation.

His good general condition means that the final surgery (on the elbow) is scheduled for Wednesday.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 13:43 (cro_blue).
17 godina
ššššš - možda su u šumi
17 godina

Surfajući po službenom Facebook profilu Lotus Renault GP-a, naletio sam na fotografiju nesreće Roberta Kubice koju je postavio netko od fanova.

Prestrašno!

15 godina

O moj Bože... kako je uopce to prezivio, pravo cudo.

Izgleda da to nije prava fotka... my and cro_blue bad

pwn too much... http://bfbcs.com/stats_pc/agent_00klc
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 14:56 (agent_00klc).
17 godina
neaktivan
cro_blue kaže...

Surfajući po službenom Facebook profilu Lotus Renault GP-a, naletio sam na fotografiju nesreće Roberta Kubice koju je postavio netko od fanova.

Prestrašno!

Samo malo...Zar Kubica nije vozio Škodu prilikom nesreće?

EDIT: pogledao sam malo videa na youtubeu, i ova slika uopće ne odgovara unutrašnjosti automobila kojeg je vozio Kubica...Zapravo, mislim da auto na slici uopće nema veze s rally svijetom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 13:46 (Riker).
17 godina
neaktivan

Da, on je vozio.

Edit: nvm, nisam ni kliknuo na sliku pa sam pretpostavio da je to auto u kojem se sudario, te da osoba iznad mene samo pita da li je vozio ili bio suvozac.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 14:56 (brentaal).
16 godina

Riker imas pravo...poprilicno san siguran da to nije Kubicina Škoda....pomislio san zbog izgleda satova da je to Audi...a i ćini mi se da je to Audi R8...evo video unutrašnjosti pa usporedite...prebacite na 0:48.

A ta slika je sa jedne prometne nesrece gdje neki tip bas sa Audiem R8 udario u takvu ogradu i ograda mu probila auto...morali su mu nogu amputirat.

EDIT: da, to je slika slupanog R8....

http://www.wreckedexotics.com/articles/048-audi-r8.shtml

Ali uglavnom se tako nesto i Kubici dogodilo, no on je imo i neke srece u nesreci jer je moglo puno gore zavrsit.

Raise hell in heaven
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 14:04 (St0ka).
17 godina

U pravu ste... Malo sam se zaletio ne čitajući pozorno što piše na poljskom wep portalu gdje sam pronašao prvu fotku. {#}

17 godina
neaktivan

Sada sam baš ponosan na sebe {#} Trebao bih raditi kao inspektor...{#}

15 godina
Riker kaže...

Sada sam baš ponosan na sebe {#} Trebao bih raditi kao inspektor...{#}

{#}

Evo, imam prvu rečenicu za tebe kao inspektora: "Looks like someone... *glasses on* ...got the wrong picture." YEEEEEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!! {#}

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
17 godina
neaktivan

Renault potvrdio Heidfelda kao zamjenu za ozlijeđenog Kubicu.

Pirelli objavio alokaciju guma za prve četiri utrke.

Tvrde - prime

Mekane - option

Usporedba u odnosu na prošlogodišnje Bridgestonke:

2011 Pirelli            2010 Bridgestone
Bahrein     Hard / Soft             Medium / Super-soft
Australija   Hard / Soft                Hard / Soft
Malezija     Hard / Soft             Hard / Soft
Kina         Hard / Soft               Hard / Soft

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.2.2011 0:35 (F1-IVO).
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Tvrde - prime

Mekane - option

malo pojačano trošenje pirellija pa kompenziraju?

iddqd
16 godina
neaktivan

Čitam i gledam vijesti iz Bahraina.. i nekak mi se sve čini da prvu utrku preskačemo.. :(

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.2.2011 11:04 (Dodi NAPALMIKUS).
15 godina
Dodi NAPALMIKUS kaže...

Čitam i gledam vijesti iz Bahraina.. i nekak mi se sve čini da prvu utrku preskačemo.. :(

A ne znam, nadam se da će utrke ipak biti, ali činjenica je da im je ova utrka došla kao naručena za dobit ogroman publicitet. A masa ljudi željna da se njihov glas čuje + ovakav neki masovni globalni događaj + malo snaga represije = lokve krvi...a u tom slučaju je ipak bolje da se utrka otkaže...

17 godina
badmad kaže...
F1-IVO kaže...

Tvrde - prime

Mekane - option

malo pojačano trošenje pirellija pa kompenziraju?

Prije bih rekao da je pirelli napravio samo dvije gume, plus inter i full wet za kišu :)

Can you count, suckers? I say, the future is ours... if you can count!
17 godina
neaktivan
World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
17 godina
17 godina
moderator
miki1981 kaže...
Dodi NAPALMIKUS kaže...

A ne znam, nadam se da će utrke ipak biti, ali činjenica je da im je ova utrka došla kao naručena za dobit ogroman publicitet. A masa ljudi željna da se njihov glas čuje + ovakav neki masovni globalni događaj + malo snaga represije = lokve krvi...a u tom slučaju je ipak bolje da se utrka otkaže...

Kakve vijesti dolaze od tamo, mislim da je otkazivanje sve izvjesnije (vidi sliku)...

Mene samo zanima - da li bi otkazivanjem jednostavno skratili prvenstvo za jednu utrku ili bi se ubacila neka zamjenska utrka (npr. Francuska ili San Marino)? Ima jako puno utrka ove sezone, pa jedna više manje, ali opet to je sigurno Berniu financijski gubitak...

...
17 godina
neaktivan
Miro kaže...
Mene samo zanima - da li bi otkazivanjem jednostavno skratili prvenstvo za jednu utrku ili bi se ubacila neka zamjenska utrka (npr. Francuska ili San Marino)? Ima jako puno utrka ove sezone, pa jedna više manje, ali opet to je sigurno Berniu financijski gubitak...

Nek ubace Spa dvaput:)

Teško da će ubacit šta ako se nebude utrka održala jer raspored je gust i jedino mogu u osmom mjesecu nešto ubacit ali opet tu je Hublot maneken i čim se radi o parama sve je moguće.

15 godina

mislim da sam citao negdje da se nece nadoknadivati...

16 godina
neaktivan

još pol sata i počinju .. ;)

17 godina
17 godina

Nisam imal prilike prije komentirati nesreću Kubice.

To je bilo nekaj strašno, šokantno i sva sreća u nesreći je da ga (ili suvozača) nije pogodila šinja ograde koja je probila auto.

Drago mi je da se oporavlja, već je izjavil da bude vozil već ove sezone, u što sumnjam, no vidi se da je u njemu onaj šoferski žar i to posebno cijenim.

Samo ti nama Roberte ozdravi, nije ovo zadnja sezona Formule 1

BTW, jesu već svi predstavili ovogodišnje bolide?

Ima neki link sa slikama od svih...?

Tako funkcionira Formula 1 - rekao je kolumbijski vozač
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice