Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.822
|
čitano: 4.162.966
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Kutak za ljubitelje Formule 1
miki1981 kaže...

Pa ja bi volio da samo Ferariju skinu bodove i da ih opale nekon golemoem kaznom, pa će sljedeći put razmislit ako će to obavit tako, ili će ipak to bit suptilnije, kao i svi drugi. Stvarno su moroni bahati.

U potpunosti se slazem da bi im trebalo uzet bodove i jednom i drugom i momcadi........., a ovima sto sjede na ferarijevom pitwall-u bi odma dao otkaze, jer ovo se moglo kroz bokseve vrlo lako namjestiti i nikom nista, ali onako pred ocima i usima cijelog svijeta.....ono je za najstozu kaznu, jer njihova arogancija je prevrsila svaku mjeru i tome se konacno treba stat na kraj.

Google is your friend
15 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Pratim F1 vec vise od 10 god. i navijam za Ferrari. Nisam podržavao niti ono sa Barrichellom a niti sad ovo zadnje. Jednostavno više nemam volje pratit f1 i ferrari. Toliko su toga sjeb... u zadnjih par godina otkad su otisli Todt i Brown da je to strašno, a pogotovo ove godine. Totalna sramota, tipično talijanski. Daj si uzmite godišnji na 1 god., malo se opustite, popite, poševite, zaposlite par discipliniranih Njemaca koji ce vas našamarat i dovest u red. I još kad se sjetim da idem na VN italije... uh uopce mi se ne ide....

http://bfbcs.com/stats_pc/agent_00klc
16 godina
neaktivan
agent_00klc kaže...

Pratim F1 vec vise od 10 god. i navijam za Ferrari. Nisam podržavao niti ono sa Barrichellom a niti sad ovo zadnje. Jednostavno više nemam volje pratit f1 i ferrari. Toliko su toga sjeb... u zadnjih par godina otkad su otisli Todt i Brown da je to strašno, a pogotovo ove godine. Totalna sramota, tipično talijanski. Daj si uzmite godišnji na 1 god., malo se opustite, popite, poševite, zaposlite par discipliniranih Njemaca koji ce vas našamarat i dovest u red. I još kad se sjetim da idem na VN italije... uh uopce mi se ne ide....

Cuj, ja cu ti nesto reci. Pratim F1 puno duze od tebe....nebitno sada. Ferrari nije bio prije takav. Sve je pocelo otkako se raspojasao nakon asistencije FIA-e za dovodjenje Ferrarija opet na vrh sa Schumacherom i njihovo dominiranje na pocetku tisucljeca...tada se nisu niceg libili i puno im je puta progledano kroz prste na razne nacine...to je naravno bilo uzasno za sport...postao je negledljiv, pretjerali su u svemu tome...i od te zabrane nakon Austrije 2002. (nitko nikad ne spomene Austriju 2001., meni osobno zanimljiviju i natucanje Todta na engleskom, poput slavne nam premijerke) trebalo bi kao sve sto se tice team ordersa biti onako, prikriveno...no nema kod njih veze, naravno... Dodaj svemu tome cigane poput di Montezemola i Alonsa i imas mjesavinu neceg najgoreg i preverantsko raspolozenog...ocekujem fine sankcije pa neka si zamisli malo momcad iz Maranella kako se igra fair play...

Sto se tice utrke, idi svakako... Bar ces cuti kako ce Tifosi ispljuvati vlastiti tim...ako uopce bude tamo nastupao :)

Interviewer: The most exciting moment during the race weekend? Kimi: I think it's the race start, always. Interviewer: The most boring? Kimi: Now..
15 godina
protjeran
Mike Litoris kaže...
Cuj, ja cu ti nesto reci. Pratim F1 puno duze od tebe....nebitno sada.

Hm, LOL.

Bolje da ti stisnem TD, nego samar. - TallahaseeInc. \m/
15 godina
Jurky kaže...
miki1981 kaže...

Pa ja bi volio da samo Ferariju skinu bodove i da ih opale nekon golemoem kaznom, pa će sljedeći put razmislit ako će to obavit tako, ili će ipak to bit suptilnije, kao i svi drugi. Stvarno su moroni bahati.

U potpunosti se slazem da bi im trebalo uzet bodove i jednom i drugom i momcadi........., a ovima sto sjede na ferarijevom pitwall-u bi odma dao otkaze, jer ovo se moglo kroz bokseve vrlo lako namjestiti i nikom nista, ali onako pred ocima i usima cijelog svijeta.....ono je za najstozu kaznu, jer njihova arogancija je prevrsila svaku mjeru i tome se konacno treba stat na kraj.

Ja sam rekao samo za momčad, nikako se ne slažem sa uzimanjem bodova vozačima za ništa šta im je momčad naredila. Vozači su njihovi radnici, zaposlenici, i momčad im daje plaću, da netko se ogluši o team orders i da to izadje van malo bi ga tko od velikih zaposlio jer team ordersa ima u svim momčadima, bilo ih je i bit će ih. Naravno da se najviše govori i sumnja na momčadi koje se bore za prvenstvo. I naravno onda kada to netko sprovede ovako kao da igra sam protiv sebe kao ferari u zadnjoj utrci. A naravno kad se za nekog vozača pročuje da ne poštuje team orders nego vozi na svoju ruku onda to nikako nije dobro za njegov budućnost.

Jer opet kažem, momčad ih plaća da rade/voze za njih, ako neće slušat...ima i drugih sportova, i drugih momčadi...samo pitanje je ako će se u tim drugima borit za naslove...

Team ordersa ima u Indyu, u WRC-u, u Moto GP-u pa tako i u F1, nigdje ih nebi trebalo bit, ali ih ima, i nije čudno, jer ipak je veliki novac u pitanju, a novac daju dobrim dijelom momčadi ( da ne ulazim sad u reklame prava i sl )

Tako da ja sam za kaznu Ferrariu ( ili bilo kojoj drugoj momčadi koja to izvede na ovak obahat način ) ali ne i vozačima, ni pod kojim uvjetima vozačima, ako nisu fizički ugrozili nikoga.

15 godina
Mike Litoris kaže...
agent_00klc kaže...

Cuj, ja cu ti nesto reci. Pratim F1 puno duze od tebe....nebitno sada. Ferrari nije bio prije takav. Sve je pocelo otkako se raspojasao nakon asistencije FIA-e za dovodjenje Ferrarija opet na vrh sa Schumacherom i njihovo dominiranje na pocetku tisucljeca...tada se nisu niceg libili i puno im je puta progledano kroz prste na razne nacine...to je naravno bilo uzasno za sport...postao je negledljiv, pretjerali su u svemu tome...i od te zabrane nakon Austrije 2002. (nitko nikad ne spomene Austriju 2001., meni osobno zanimljiviju i natucanje Todta na engleskom, poput slavne nam premijerke) trebalo bi kao sve sto se tice team ordersa biti onako, prikriveno...no nema kod njih veze, naravno... Dodaj svemu tome cigane poput di Montezemola i Alonsa i imas mjesavinu neceg najgoreg i preverantsko raspolozenog...ocekujem fine sankcije pa neka si zamisli malo momcad iz Maranella kako se igra fair play...

Sto se tice utrke, idi svakako... Bar ces cuti kako ce Tifosi ispljuvati vlastiti tim...ako uopce bude tamo nastupao :)

Mislim da hoće, jer tek 10og rujna se sastaju, ako se ne varam, znači na petak kad počinje vn italje, pa ako nešto i odluče mislim da ih neće protjerat od tamo nego eventualno zabraniot nastup na nekim utrkama iza, ali to se ionako najvjerojatnije neće dogodit, možda im sam obodove skinu i oderu kaznu novčanu

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.7.2010 17:34 (miki1981).
17 godina

duguju ferrariju za hamiltona pa neće ništa napraviti.

17 godina

pozdrav svima sto ce ici na hungaroring.

ja sam bio gore 1998.

prenesite dojmove i jel se ista promjenilo na pristupu trkalistu ili i dalje vlada obilje polja prasnjavih pristupnih staza medju suncekretom i repom.

kao covjek iz dalmacije, bio sam najmanju ruku zaprepasten bespucima repe i suncokreta koje se spaja sa horizontom.

pece zvizdan i prasina se uvlaci u gacice :)

btw, promasio sam put nazad i krenuo na suprotnu stranu balatona, te skoro zavrsio u ceskoj.

teško vrijeme za matore
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

pozdrav svima sto ce ici na hungaroring.

ja sam bio gore 1998.

prenesite dojmove i jel se ista promjenilo na pristupu trkalistu ili i dalje vlada obilje polja prasnjavih pristupnih staza medju suncekretom i repom.

kao covjek iz dalmacije, bio sam najmanju ruku zaprepasten bespucima repe i suncokreta koje se spaja sa horizontom.

pece zvizdan i prasina se uvlaci u gacice :)

btw, promasio sam put nazad i krenuo na suprotnu stranu balatona, te skoro zavrsio u ceskoj.

Bio prošle godine, parkirali smo na jednu ogromnu livadu, sve uredno ošišano, prašine nije bilo previše

Baci pogled na stranicu 60, ima još slika koje sam prošle godine slikao.

Plin je za kuhanje, dizel je za traktore, a benzin je za aute!
16 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Mike Litoris kaže...
agent_00klc kaže...

Mislim da hoće, jer tek 10og rujna se sastaju, ako se ne varam, znači na petak kad počinje vn italje, pa ako nešto i odluče mislim da ih neće protjerat od tamo nego eventualno zabraniot nastup na nekim utrkama iza, ali to se ionako najvjerojatnije neće dogodit, možda im sam obodove skinu i oderu kaznu novčanu

Datum jos nije odredjen kad ce biti sluzbeni sastanak, ali prvo zasjedanje i pitanje sto dalje ce se raspraviti u cetvrtak...ovaj sada...

Interviewer: The most exciting moment during the race weekend? Kimi: I think it's the race start, always. Interviewer: The most boring? Kimi: Now..
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.7.2010 0:31 (Mike Litoris).
15 godina

Jel to sigurno? Jer ja sam pročitao ovo:

"Kako bilo, Ferrari je već zaradio kaznu od 100 000 dolara, a FIA-in Svjetski motorsportski savjet će se po ovom pitanju sastati 10. rujna u talijanskom gradu Como gdje će odlučivati o eventualnim novim sankcijama za talijansku momčad."

To je odavdje. Pa sad ne znam jel to onda nagadjaju ili šta. Di si našao da se još nije odlučilo kad će bit i da je u četvrtak zasjedanje?

16 godina
neaktivan

U ocekivanju Hungaroringa...

Circuit information
Length: 4.381km
Race distance: 70 laps / 306.663km

Full throttle: 58%
Top speed: 291kph
Longest flat-out section: 11s / 750m
Right/left-hand turns: 8/6

Tyre wear: Medium/high
Brake wear: High
Downforce level: Very high
Gear changes per lap: 50

Strategy

Average fuel use per lap: 2.172kg (source: Williams)
Pit stop time loss: 20.5s

2010 tyres: Medium (prime, no stripe) and Super-Soft (option, green stripe)
2009 tyres: Soft (prime, no stripe) and Super-Soft (option, green stripe)

2009 Result:

1 Lewis Hamilton - McLaren-Mercedes
2 Kimi Räikkönen - Ferrari
3 Mark Webber - Red Bull-Renault
4 Nico Rosberg - Williams-Toyota
5 Heikki Kovalainen - McLaren-Mercedes
6 Timo Glock - Toyota
7 Jenson Button - Brawn-Mercedes
8 Jarno Trulli - Toyota
9 Kazuki Nakajima - Williams-Toyota
10 Rubens Barrichello - Brawn-Mercedes
11 Nick Heidfeld - BMW Sauber
12 Nelson Piquet, Jr. - Renault
13 Robert Kubica - BMW Sauber
14 Giancarlo Fisichella - Force India-Mercedes
15 Jaime Alguersuari - Toro Rosso-Ferrari
16 Sébastien Buemi - Toro Rosso-Ferrari
Ret Sebastian Vettel - Red Bull-Renault - Suspension
Ret Fernando Alonso - Renault - Right Front Wheel Gone
Ret Adrian Sutil - Force India-Mercedes - Water pressure
DNS Felipe Massa - Ferrari - Injured

15 godina

@ Mike Litoris - evo i ovdje piše da će bit odluka 10. rujna... pa daj reci di si našao da će se raspravljat već sutra? ja to nigdje ne nalazim, a zanima me, zato jer evo ovdje piše da je 4. rujna, a na jop jednom tekstu piše početkom rujna....tako da mi se čini čak i  ako se ne zna točan datum da izgleda da će u svakom slučaju bit u rujnu.

A isto tako ako će bit tek u rujnu...onda vjerojatno ni neće bit neke kazne...jer da su ih mislili oderat onda bih to napravili odmah, a ovako puštaju da se stvar ohladi, da da se javnost ohladi a i druge momčadi i onda daju neku kaznicu tek tako.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.7.2010 7:28 (miki1981).
16 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

@ Mike Litoris - evo i ovdje piše da će bit odluka 10. rujna... pa daj reci di si našao da će se raspravljat već sutra? ja to nigdje ne nalazim, a zanima me, zato jer evo ovdje piše da je 4. rujna, a na jop jednom tekstu piše početkom rujna....tako da mi se čini čak i  ako se ne zna točan datum da izgleda da će u svakom slučaju bit u rujnu.

A isto tako ako će bit tek u rujnu...onda vjerojatno ni neće bit neke kazne...jer da su ih mislili oderat onda bih to napravili odmah, a ovako puštaju da se stvar ohladi, da da se javnost ohladi a i druge momčadi i onda daju neku kaznicu tek tako.

Pa ja mislim da sam procitao na nekom portalu jos u nedjelju navecer da ce odluka (potvrda) o tome kad ce sastanak biti odrzan biti u cetvrtak prije GP Hungary.

E sada jel to bio Pitpass ili Autosport ili nesto trece ne sjecam se...

17 godina

Ne nadajte se mrzitelji crvenih... Neće biti ništa jer je to zabranjeno samo formalno. F1 je timski sport i uvijek će biti.

Ako su se zaboravili pravi propusti mclarena onda ova strka oko Naredbe neće i ne može izazvati nikakve kazne.

17 godina

Nadam se da će herojski podvig Ferrarija FIA, FOA i FOTA do rujna iskoristiti ne toliko da bi kaznili Ferrari (koji to zaslužuje), već da unaprijede natjecanje u kojem će gledatelji moći uživati, a ne osjećati se posr*no i prevareno, jer F1 i postoji radi gledatelja. Čisto sumnjam da bi zgrtali toliku lovu da sport nitko ne prati.

E onda nam zauzvrat dajte da uživamo, a ne da gledamo ko kome dojavljuje ko je brži i ko mora štedjeti gorivo. Vratite nam osamdesete!! Zabranite team radio!

Ovakvi incidenti su me i natjerali da počnem pratiti indycar. Još da nema tih dosadnih ovala...

If at first you don't succeed; call it version 1.0
16 godina
16 godina
neaktivan

Evo malo crnjak...

17 godina

Evo još jedne Massine izjave.

Moj Filipe, ti nisi trebao produžiti ugovor sa ferrarijem, sad će te zahebavat ko konja.

Alonso je definitivno vozač koji ne trpi konkurenciju u vlastitoj momčadi, tako da ti se loše piše.....

15 godina

A za koga je trebao ići voziti? NIje on loš vozač, dapače, ali problem je što je sporiji od ovih vozača koji su u najbržim momčadima...i gdje da onda onde? gdje bi bio prvi vozač? U nekoj momčadi koja ga nebi platila ni 20% koliko ga ferrari plaća, a on ni to ne želi...naravno.

Povrijeđen mu je ponos, ali to je samo krivnja Ferraria. Da su to odigrali kao i sve druge momčadi nebi bilo problema, a oni su to praktički objavili na sva zvona. Tako da je krivnja Ferrarieva, najveća, ali dio krivnje snosi Fernando, zato jer ne može malo šutit, ta komunikacija se obavlja kao što je i drugi obavljaju, u šiframa, a ne onako otvoreno, i naravno zadnja i najmanja krivnja je na Massi, istina gotovo nikakva krivnja...ali bio je sporiji...

17 godina
miki1981 kaže...

A za koga je trebao ići voziti? NIje on loš vozač, dapače, ali problem je što je sporiji od ovih vozača koji su u najbržim momčadima...i gdje da onda onde? gdje bi bio prvi vozač? U nekoj momčadi koja ga nebi platila ni 20% koliko ga ferrari plaća, a on ni to ne želi...naravno.

Povrijeđen mu je ponos, ali to je samo krivnja Ferraria. Da su to odigrali kao i sve druge momčadi nebi bilo problema, a oni su to praktički objavili na sva zvona. Tako da je krivnja Ferrarieva, najveća, ali dio krivnje snosi Fernando, zato jer ne može malo šutit, ta komunikacija se obavlja kao što je i drugi obavljaju, u šiframa, a ne onako otvoreno, i naravno zadnja i najmanja krivnja je na Massi, istina gotovo nikakva krivnja...ali bio je sporiji...

Mislim da je trebo ići voziti za renault (ako se ne varam)

Jel još ikome pada na pamet ona McLarenova šifra sa gorivom xĐ

15 godina

Šta je da je, ali nitko ne može ovako sigurno sa dokazima govorit da je to team orders, jer dokaza nema, za razliko od ferraria gdje dokaze sipaju svi, osim Fernanda naravno. I masa u svojim zadnjim izjavama, i njegov trkaći inžinjer i tko god se sjeti.

U Renaultu bi ga Kubica pojeo za doručak i još bi ostao gladan.

Evošto Mark kaže u vez svega toga. I apsolutno podržavam njegovo mišljenje.

17 godina
Jurky kaže...
miki1981 kaže...

Ni 5% se ne slažem!

Jest da je sramota ali to su unutarnji poslovi!

Da je Rubinjo pravi, temperamentni čovjek, othebal bi "konjeve" samo tak!

Tako funkcionira Formula 1 - rekao je kolumbijski vozač
15 godina

He he, a Rubinjo je s ovim slučajem povezan kako točno? Izlanuo se Inače da se zna, ja sam i rekao da sam samo za skidanje bodova Ferrariju a ne vozačima. A i Ferrariu samo zato jer iako nepodržavm to pravilo, ipak je to pravilo i nesmije ga se kršiti tako očito i bahato, nego se pretvarat kao i svi drugi.

Mislio si na Massu jel?

16 godina
neaktivan

Ima li itko išta za streaming? Radi li BBC?

EDIT: 0921: More apologies but our live video on the website is not working, so we've taken it out for the moment. We'll put it straight back up again once it's fixed. But in the meantime you can watch the action and listen to David Croft and the 5 live team via the red button on your digital television.

Ne radi, barem ne još...

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.7.2010 10:24 (Smooth Operator).
16 godina
moderator
Smooth Operator kaže...

Ima li itko išta za streaming? Radi li BBC?

EDIT: 0921: More apologies but our live video on the website is not working, so we've taken it out for the moment. We'll put it straight back up again once it's fixed. But in the meantime you can watch the action and listen to David Croft and the 5 live team via the red button on your digital television.

Ne radi, barem ne još...

Evo jedan stream

http://www.f12010.co.uk/welcome::herbert.html
17 godina

A pogledajte ovo!

KAko im samo to uspjeva....Mršti se

16 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...

A pogledajte ovo!

A eto...uspijeva im :))

Evo pocinje drugi, jihaaa!!

16 godina
neaktivan

evo rezultata 2. treninga

17 godina
rooswelt1991 kaže...

A pogledajte ovo!

Istina brzi su, ali ovi prvi treninzi nisu baš mjerodavni...ostali možda testiraju nove "komponente", (Ferrari, McLaren)... Iako možda ih i Red Bull testira pa ono.... Najbolje da Adrian Newey svima konstruira bolid da ovi bikovi ne lete sami po stazi...

Adrian Newey daje ti krila ako voziš za Red Bull   Osmijeh

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.7.2010 16:07 (doktor1).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice