Koliko sam u međuvremenu saznao, 10s Stop and Go je jedina propisana kazna za ignorisanje dvostruke žute zastave, tako da, ako ga kažnjavaju, onda nema druge. Ostalo, da, haos. Pri tom, u teoriji, za dvostruku žutu zastavu bi trebalo "značajno usporiti" (više nego za običnu), jer u teoriji mogu i redari biti na stazi, tako da su svi koji su oduzeli gas tek toliko da ne ubrzavaju na toj deonici takođe u prekršaju.
Kutak za ljubitelje Formule 1
- poruka: 29.899
- |
- čitano: 3.676.399
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Samo da dodam jedno retoričko pitanje... koju kaznu je RUS dobio za ignoriranje žute zastave?
Ili kakvu je kaznu Lando dobio za false start Saudi Arabia
za što je Lewis dobio penalty u Kataru
ili fine 10k $ za abandoned start proceduru u Brazilu.
FIA je totalno nekompentna za ovo što radi
Sa svim time se u najvećoj meri slažem. Odvezao je bez greške, apsolutno tačno. Pri tom je bio među malobrojnima koji su uopšte pokušali, a jedini koji je pokazao sposobnost, da napreduje kada su pozicije u pitanju. Ako bih išta dodao na to, rekao bih da mi deluje kao da je deo zasluge i do ekipe (priprema bolida, strategija), možda i trunka sreće, no da je tog dana pokazao daleko više nego bilo ko drugi, i da je generalno impresivno koliko ne greši i iz svake situacije izvuče maksimum, to jeste (i to sam već napisao).
A da mi je po pitanju sportskog duha (sportsmanship) najgori, i to je.
Ja ne znam kako ljude to ne shvaćaju...da bi bio prvak moraš biti takav, pa takav mindset su imali svi vanredni piloti (Schumi, Senna...). Ne možeš bit pi*kica i prvak...
Hamilton ti je prvi primjer da ne moraš bit govno od čovjeka da bi bio prvak. Ak hoćeš dalje - Button, Kimi, Mika... Schumi i Senna su na stazi bili đubrad, al van staze dobričine. Max to definitivno nije, čini se da praktički nema osobnost koja je odvojena od utrkivanja. Možeš mu se divit zbog toga, al da je sad nužno potrebno, ne baš.
Kajem se što uopće ulazim u ovu raspravu, ali živo me zanima jer pratim F1 redovito najmanje 25 godina. Po čemu ti to sudiš da su ovi neki fini ljudi a da Max baš nije "fin" čovjek?? Ja komentiram oko trkanja, oko ponašanja vezano za trkanje i tu je Hamilton bio u puno situacija, kako ti kažeš teško đubre. Ali ono, ja sam svašta vidio i mene to nit čudi nit mi je šok. E sad, Hamiltona ne znam privatno pa ne znam kakav je čovjek.
Ne znam ni Maxa privatno a za F1 i trkanje što znam i vidim i pratim je da kida kako i treba i da je već sad u top 5 svih vremena i da je po meni legenda u dosta stvari vezano za trkanje. Osim toga, ne zanima me previše kako živi i kakav je sa Kelly ili sa malom od Kvyat-a. Ono što sam i čuo od Maxa, šta i kako razmišlja i po nekim stvarima, definitino bih rekao da ima kičmu i mišljenje i stav za razliku od većina jazavaca u današnje vrijeme. Tako da ono, kako ti to sudiš tako kako sudiš, po čemu?
Ja sa svoje 33 godine u guzici puno više cijenim iskrene i jednostavne ljude nego patvorene licemjere.
S Maxom nema okolišanja i zato mi je puno lakše njemu vjerovati (konkretno oko drame s Russellom), nego tom britanskom posh femboyu.
Max je jednak i izvan staze, i na stazi, i u privatnom životu i profesionalnom. (pod ovim privatno ne mislim da ga osobno znam, lol). I takav je bio oduvijek i nije se mijenjao.
Sazrijevao je vozački što se nekima od vas ne sviđa ili se možda ne slažete, ali kao karakter se nije promijenio.
I zato ga ljudi koji iskreno vole ovaj sport vjerojatno i vole. Koji prate sport na dnevnoj bazi i znaju i prate sve što se događa.
Tako da, kako je kolega itomic009 rekao, ne vrijedi ulaziti u raspravu.
Kajem se što uopće ulazim u ovu raspravu, ali živo me zanima jer pratim F1 redovito najmanje 25 godina. Po čemu ti to sudiš da su ovi neki fini ljudi a da Max baš nije "fin" čovjek?? Ja komentiram oko trkanja, oko ponašanja vezano za trkanje i tu je Hamilton bio u puno situacija, kako ti kažeš teško đubre. Ali ono, ja sam svašta vidio i mene to nit čudi nit mi je šok. E sad, Hamiltona ne znam privatno pa ne znam kakav je čovjek.
Ne znam ni Maxa privatno a za F1 i trkanje što znam i vidim i pratim je da kida kako i treba i da je već sad u top 5 svih vremena i da je po meni legenda u dosta stvari vezano za trkanje. Osim toga, ne zanima me previše kako živi i kakav je sa Kelly ili sa malom od Kvyat-a. Ono što sam i čuo od Maxa, šta i kako razmišlja i po nekim stvarima, definitino bih rekao da ima kičmu i mišljenje i stav za razliku od većina jazavaca u današnje vrijeme. Tako da ono, kako ti to sudiš tako kako sudiš, po čemu?
Eto, moja prva sjećanja su da sam navijao za Damon Hilla i Jacques Villeneuvea kad su osvajali naslove, znam da sam gledao kad je Senna poginuo jer mi stari kaže al tog se ne sjećam, a propustio sam možda par utrka u eri najgore Schumi dominacije, bio sam na neslavnoj utrci u Austriji 2002., i posebno zabavna crtica iz životopisa- Mladen Jergović mi je jednom ponudio da pišem za GP1.hr. Jel sam sad kvalificiraniji od tebe? ;)
Kako zaključujemo u stvarnom životu jel netko ok il ne ako ne po riječima i djelima? Šta ja znam kakav je neki kolega doma s familijom i frendovima, vidim kako se ophodi i što govori na poslu, sasvim dovoljno za zaključit.
Max je već u startu karijere okrenuo pola vozača na gridu protiv sebe, čak i Kimija koji inače nije nikad bio previše konfliktan, i konzistentno od starta karijere nikad ne preuzima odgovornost ili prizna krivnju, uvijek je on u pravu, na svaki penalty koji on dobije odgovara sa sarkazmom koliko god očito bio u krivu, nema fair playa čak ni u situacijama kad ništa ne dobiva nit ne gubi s tim. Sad se posrao javno po Russellu (koji mi inače isto nije više simpatičan iz sličnih razloga) a on je isto taj koji druka za penaltye za druge kad god stigne (kao i većina drugih vozača).
Zašto se govorilo o tome da je sazrio kao osoba u ove dvije godine kolko je dominirao ako je tako divan? Jer je bio umjereniji u izjavama jer mu nitko nije dolazio ni blizu. Zašto se onda ta slika sazrelog Maxa razbila čim mu je netko zaprijetio?
Redovito sere po timu tijekom utrke, timu koji ga je podržavao javno i kad je očito bio u krivu.
Jasno je zašto, sve proizlazi od starog koji ga je praktički zlostavljao tijekom odrastanja, al opet činjenica ostaje. Kad smo kod toga, kak znamo da je Joss govno kakvim ga svi doživljavaju? Praktički ga ne vidimo ni ne čujemo javno van neke izjave za medije. Misliš da je i to neopravdano?
Stvar je jednostavna - you have to give respect to earn respect. Max nije pokazao ikakvo poštovanje prema ikome u kontekstu F1. Zato koliko god se divio vozačkim sposobnostima moj respect nema (iako se moram vraitit na to - navijao sam za njega 2021. - 2023. kad sam i ja živio u uvjerenju da je sazrio, slobodno pogledaj moj history u ovoj temi iz tih godina.
....
Hamilton ti je prvi primjer da ne moraš bit govno od čovjeka da bi bio prvak. Ak hoćeš dalje - Button, Kimi, Mika... Schumi i Senna su na stazi bili đubrad, al van staze dobričine. Max to definitivno nije, čini se da praktički nema osobnost koja je odvojena od utrkivanja. Možeš mu se divit zbog toga, al da je sad nužno potrebno, ne baš.
Zaboravio si najboljeg.... Vettel
Eto, moja prva sjećanja su da sam navijao za Damon Hilla i Jacques Villeneuvea kad su osvajali naslove, znam da sam gledao kad je Senna poginuo jer mi stari kaže al tog se ne sjećam, a propustio sam možda par utrka u eri najgore Schumi dominacije, bio sam na neslavnoj utrci u Austriji 2002., i posebno zabavna crtica iz životopisa- Mladen Jergović mi je jednom ponudio da pišem za GP1.hr. Jel sam sad kvalificiraniji od tebe? ;)
Kako zaključujemo u stvarnom životu jel netko ok il ne ako ne po riječima i djelima? Šta ja znam kakav je neki kolega doma s familijom i frendovima, vidim kako se ophodi i što govori na poslu, sasvim dovoljno za zaključit.
Max je već u startu karijere okrenuo pola vozača na gridu protiv sebe, čak i Kimija koji inače nije nikad bio previše konfliktan, i konzistentno od starta karijere nikad ne preuzima odgovornost ili prizna krivnju, uvijek je on u pravu, na svaki penalty koji on dobije odgovara sa sarkazmom koliko god očito bio u krivu, nema fair playa čak ni u situacijama kad ništa ne dobiva nit ne gubi s tim. Sad se posrao javno po Russellu (koji mi inače isto nije više simpatičan iz sličnih razloga) a on je isto taj koji druka za penaltye za druge kad god stigne (kao i većina drugih vozača).
Zašto se govorilo o tome da je sazrio kao osoba u ove dvije godine kolko je dominirao ako je tako divan? Jer je bio umjereniji u izjavama jer mu nitko nije dolazio ni blizu. Zašto se onda ta slika sazrelog Maxa razbila čim mu je netko zaprijetio?
Redovito sere po timu tijekom utrke, timu koji ga je podržavao javno i kad je očito bio u krivu.
Jasno je zašto, sve proizlazi od starog koji ga je praktički zlostavljao tijekom odrastanja, al opet činjenica ostaje. Kad smo kod toga, kak znamo da je Joss govno kakvim ga svi doživljavaju? Praktički ga ne vidimo ni ne čujemo javno van neke izjave za medije. Misliš da je i to neopravdano?
Stvar je jednostavna - you have to give respect to earn respect. Max nije pokazao ikakvo poštovanje prema ikome u kontekstu F1. Zato koliko god se divio vozačkim sposobnostima moj respect nema (iako se moram vraitit na to - navijao sam za njega 2021. - 2023. kad sam i ja živio u uvjerenju da je sazrio, slobodno pogledaj moj history u ovoj temi iz tih godina.
Jesi slusao Hamiltona zadnjih par godina? Doslovno svaki vozac komentira na radiju ako nije zadovoljan autom, ali cini mi se kao da se fokusiras samo na Maxa.
"Jesi slusao Hamiltona zadnjih par godina? Doslovno svaki vozac komentira na radiju ako nije zadovoljan autom, ali cini mi se kao da se fokusiras samo na Maxa." - ovo je ono ama baš 100% točno.
Nema se smisla raspravljat. Gdje sam napisao da je problem što Max sere po autu? Rekao sam sere po timu.
Umjesto rasprave evo najljepšeg primjera o čem pričam - Mađarska ove godine: https://www.skysports.com/f1/news/12040/13183014/verstappen-refuses-to-apologise-for-radio-conduct-in-expletive-laden-rant
Sa svim time se u najvećoj meri slažem. Odvezao je bez greške, apsolutno tačno. Pri tom je bio među malobrojnima koji su uopšte pokušali, a jedini koji je pokazao sposobnost, da napreduje kada su pozicije u pitanju. Ako bih išta dodao na to, rekao bih da mi deluje kao da je deo zasluge i do ekipe (priprema bolida, strategija), možda i trunka sreće, no da je tog dana pokazao daleko više nego bilo ko drugi, i da je generalno impresivno koliko ne greši i iz svake situacije izvuče maksimum, to jeste (i to sam već napisao).
A da mi je po pitanju sportskog duha (sportsmanship) najgori, i to je.
Ja ne znam kako ljude to ne shvaćaju...da bi bio prvak moraš biti takav, pa takav mindset su imali svi vanredni piloti (Schumi, Senna...). Ne možeš bit pi*kica i prvak...
a jesi našao primjer... msm stvarno. Hamstu koji je pojam za prijetvornost... omg... aj malo smanji brit komentatore pa pogledaj malo svojim očima
Nema se smisla raspravljat. Gdje sam napisao da je problem što Max sere po autu? Rekao sam sere po timu.
Umjesto rasprave evo najljepšeg primjera o čem pričam - Mađarska ove godine: https://www.skysports.com/f1/news/12040/13183014/verstappen-refuses-to-apologise-for-radio-conduct-in-expletive-laden-rant
MAx je nekulturno djubre...NI g od gospodina....
a jesi našao primjer... msm stvarno. Hamstu koji je pojam za prijetvornost... omg... aj malo smanji brit komentatore pa pogledaj malo svojim očima
Kad si cuo da Hamilton sere po timu. Pogoto preko radija. Ikad? Kad si vidio da max cestita ikome javno.? Da li preko radija ili u govoru poslije trke? Cak i u kontroverznoj trci Lewis i njegov otac su prisli i cestitali. Elementarna kultura... Zato nemoj porediit Hamiltona i Maxa u tome.
MAx je nekulturno djubre...NI g od gospodina....
Kad si cuo da Hamilton sere po timu. Pogoto preko radija. Ikad? Kad si vidio da max cestita ikome javno.? Da li preko radija ili u govoru poslije trke? Cak i u kontroverznoj trci Lewis i njegov otac su prisli i cestitali. Elementarna kultura... Zato nemoj porediit Hamiltona i Maxa u tome.
- ovo traje 16 min ali sam gledao utrku i sjecam se kako je konstantno ispitivao tim je li mu auto pokvaren jer je sporiji od drugih, govorio kako ne moze skrenuti itd
Ovo je doslovno nakon jedne minute trazenja na Youtubeu, a ovakvih primjera ima jos puno vise. I ove sve situacije su unazad 3 godine od kad vise nema najbrzi bolid, znaci isto ponasanje za kakvo umanjujete Maxa kad nije bio WDC.
Također, tu sam prelomio da ipak nije sazrio kako se činilo i da je dalje prepotentno govance.
Za one koji su zaboravili (i to je upravo primjer za ono što sam pričao da mu fair play nije u igri ni kad apsolutno ništa ne gubi s tim)
https://youtube.com/shorts/-S1vbnKgZqI?si=Tj1vyDjrEDKJKSwn
Tko je tu kome šef?
Znači minimum pristojnosti i poštovanja prema timu i momčadskom kolegi koji mu je prošle godine omogućio naslov prvaka ne može pokazati.
Mene zanima što bi bilo da Max nije takav talenat, da je neki midfielder koji se tak razgovara i ponaša jel bi im i dalje to bilo super.
Znate što Max o takvima poput vas misli
https://youtube.com/shorts/hAUUy_wdKMU?si=A4Xc3Oas6vDsjYXo
Boli ga ona stvar.
Zato što nije dvolično govno kao pola grida.
Vozač s karakterom i zato je 4x WDC.
Max je "prepotentna ljiga" - to stoji (ajmoreć)... ali se niti ne pretvara da je nešto drugo. Tu je razlika. Zato velim da je Ham prijetvoran lik (onoliko koliko ja mogu znati - možda je privatno sasvim ok, ali to nije tema) i da ga zato ne volim.
Max je takav kakav jest, ali kad sjedne u bolid je zvjerka. Vi tu pričate o nekim "dobricama" prvacima, ali takvih je jaaaako malo. Niti je Seb bio mezimica, a bogami ni Hamilton. Vidjeli ste što je Rosberg morao napraviti da ga pobjedi.
S druge strane pričate o Maxu kao da je privatno isto tako đubre, što sigurno nije istina. Da ga malo pratite po twitchu ili po njegovim drugim objavama shvatili bi.
Jedino što frajer kad sjedne u bolid, 100% je u utrci, prati sebe, prati druge, prati uvjete na stazi, pravila ima u malom prstu (primjer Brazil i sad zadnja utrka). Vozi na rubu i skoro pa je postavio pravilo da ga se s vanjske strane neće proći.
Nema puno sezona u kojima je čovjek s slabijim bolidom osvojio, a realno osim početka sezone one to nije imao. Pa i ona prva sezona je Mercedes bio jači.
Jednostavno beskompromisno brz i brutalan. Da je sporiji nebi dugo bio u f1 kao neki drugi, ali zbog brzine koju ima, jednostavno to prolazi.
Sve to pišem ja, kao navijač Mclarena 😭
Max je takav kakav jest, ali kad sjedne u bolid je zvjerka. Vi tu pričate o nekim "dobricama" prvacima, ali takvih je jaaaako malo. Niti je Seb bio mezimica, a bogami ni Hamilton. Vidjeli ste što je Rosberg morao napraviti da ga pobjedi.
S druge strane pričate o Maxu kao da je privatno isto tako đubre, što sigurno nije istina. Da ga malo pratite po twitchu ili po njegovim drugim objavama shvatili bi.
Jedino što frajer kad sjedne u bolid, 100% je u utrci, prati sebe, prati druge, prati uvjete na stazi, pravila ima u malom prstu (primjer Brazil i sad zadnja utrka). Vozi na rubu i skoro pa je postavio pravilo da ga se s vanjske strane neće proći.
Nema puno sezona u kojima je čovjek s slabijim bolidom osvojio, a realno osim početka sezone one to nije imao. Pa i ona prva sezona je Mercedes bio jači.
Jednostavno beskompromisno brz i brutalan. Da je sporiji nebi dugo bio u f1 kao neki drugi, ali zbog brzine koju ima, jednostavno to prolazi.
Sve to pišem ja, kao navijač Mclarena 😭
Upravo to.
Komentira boomerska ekipa koja prati samo utrku, upitno koliko poprate cijeli vikend, a da ne spominjem događaje kroz tjedan ili kad je pauza između utrka.
I to je ok. Vi ono što vidite na stazi vam generira takvu sliku kakvu komentirate i imate.
Ali slika vozača nije samo i isključivo staza.
Doslovno u ovoj sezoni je imao protiv sebe prvo RB20, FIA-u, britanski bias, 8. drugih timova, svog timskog kolegu koji nije doprinio sezoni apsolutno ništa, xyz..
Pa pogledajte samo što se događa s komentatorima na Skyu, FIA race directori odlaze ili dobivaju otkaze.. Samo zato što Max ne jebe nikoga pet posto jer ima svoje ja.
Ne znam tko je od vas pogledao Maxov interview nakon Vegasa, ali pogledajte.
Prizemljen, normalan, staložen, doduše tu je već bilo da je popio koje pivo/gin tonic hahaha
Boli ga ona stvar.
imas postere njegove? :D
djelujes kao da imas 13 a ne 33... u tom slucaju bi donekle i shvatio opsjednutost
Boli ga ona stvar.
imas postere njegove? :D
djelujes kao da imas 13 a ne 33... u tom slucaju bi donekle i shvatio opsjednutost
Ja s Maxom, ti s Kobayashijem.
win-win
Bilo je par smislenih postova, ali opet se jave Mrziteljii i sve pokvare.
Hvala, odustajem, vrijeme mi je predragocjeno :-)
Bilo je par smislenih postova, ali opet se jave Mrziteljii i sve pokvare.
Hvala, odustajem, vrijeme mi je predragocjeno :-)
Pa u tome i je fora rasprave. Da se ne slažemo. Ili?
A zanimljivo kako su u tvojoj poruci samo jednostrani "svoji argumenti" oni loši s čim prejudiciraš da su argumenti suprotne strane validni.
Blesavo i površno razmišljanje moram priznati.
Zadnjih par tema je rasprava protiv dežurnih pravih mrzitelja i nas koji se s tim ne slažemo.
A ti si okrenuo priču i ispalo je da smo mrzitelji svih drugih osim tog jednog.
Ja sam bio istinski mrzitelj Vettela u Red Bullu i Lewisa cijelu njegovu karijeru. (Oba su PR majstori i žele se svima dopasti, a licemjeri do bola).
Maxa volim jer je balkanski iskren na razgovorima, a u bolidu je kao Schumacher. Nema milosti, nema predaje, nema odustajanja. Kao Terminator ide. Živo mu se fućka i za plač protivnika, za suce, za FIAu, za navijače.
Alonso mi je također bio super nakon Schumachera.
Meni je retardirano i djetinjasto ikoga od vozača mrziti, a pogotovo glorificirati kao božanstvo. Zašto bih to radio?! Kao da mi je učinio nešto nažao ili mi je učinio neko dobro djelo. Meni je samo bitno da se odnose u okviru fair playa prema protivniku i zbog toga mi likovi tipa Schumi, Senna, Piquet, Verstappen... bez obzira na njihove neupitne vozačke kvalitete jednostavno nisu po guštu. Jer uzalud im svo to majstorstvo kad se dogode slučajevi tipa Senna-Prost, Schumi-Villeneuve, a da o ovome Nizozemcu ne govorim.
Samo sam glorificirao Schumachera. Odrastao sam s njime. Nema mi veće legende od njega, niti će ikad biti.
A sto se tice sprinta,kolega gore je rekao da je gledanost velika,pa normalno da je,pa i ja svaki sprint gledam ne zbog tog sto je jako zanimljiv nego nikad neznas,uvik ocekujes nesto,ali se tamo osim u prvom krugu nista ne desi i dalje ne vidim smisla krnje utrke prije kvala i prave utrke!