Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.325
|
čitano: 3.889.410
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Po meni vrh ljepote bolida i vrh zanimljivih rješenja na bolidima je bila sezona 2004.  Mlađi forumaši mogu naći fotografije sa starta te godine i dovoljno je pogledati noseve svake ekipe da vidite da je doslovno svaka ekipa imala svoj aerodinamički put. A da ne govorimo da se radilo o vremenu V10 motora i 20 000 RPM.

14 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
Korny1603987 kaže...

Po meni vrh ljepote bolida i vrh zanimljivih rješenja na bolidima je bila sezona 2004.  Mlađi forumaši mogu naći fotografije sa starta te godine i dovoljno je pogledati noseve svake ekipe da vidite da je doslovno svaka ekipa imala svoj aerodinamički put. A da ne govorimo da se radilo o vremenu V10 motora i 20 000 RPM.

Zastrašujući zvuk su imali ti motori to je bila rapsodija, a da ne govorimo koliko je bilo zanimljivije nego danas.

twice the pride double the fall
9 godina
Bio sam na utrci kada su bili V10 motori, frend i ja smo se smijali kako svi oko nas imaju cepice za usi, sve dok nisu upalili bolide... Onda su se drugi smijali nama... XD
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
15 godina
protjeran

Tko bude na postolju P2 ili P3?!

0 Norris
2 Perez
0 Hamilton
2 Leclerc
0 Sainz
XBOX: RENZOR GT 01
14 godina
x18x05x kaže...

Tko bude na postolju P2 ili P3?!

Gotovo poezijska pravda bi bila da se Hamilton zaleti u Verstapena ili obratno pa da gledamo utrkivanje za prvo mjesto,a ovako bude Verstapen prvi za par krugova i to je to.

EDIT: Ma ovo je retaridrano koliko je RB brzi od ostalih jebeš više ovaj sport.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.7.2023 15:06 (dad0r).
15 godina
protjeran

Zašto je Perez usporio? 

16 godina
x18x05x kaže...

Zašto je Perez usporio? 

jer ima sporiji bolid?

...potpis nije potreban...
15 godina

ne znaš koja je dosadnija, mađa ili ova utrka ... Max se doslovno ruga sa Perezom 

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.7.2023 16:10 (loky4i4).
15 godina
protjeran

Preticanja sa drs-om je toliko dosadno za gledati. RB je toliko brz da ih je sramota pokazati svu brzinu.

14 godina
x18x05x kaže...

Preticanja sa drs-om je toliko dosadno za gledati. RB je toliko brz da ih je sramota pokazati svu brzinu.

DRS od prvog dana je smeče, flaster na ranu od bombe.

Puno je drugih čimbenika zašto su to morali uvesti i zašto je utrkivanje toliko dosadno, morali bi se pozabaviti samom srži problema ali ništa od toga jer lova gura sve.

Meni je puno smješnije kad počnu brijati na struju i očuvanje okoliša, a glavni sponzori su im naftne kompanije i kripto valute?

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.7.2023 16:36 (dad0r).
22 mjeseca
protjeran
x18x05x kaže...

Od početka sam bio protiv umjetnog drs pretjecanja. Radije bih gledao pa makar i neuspješne pokušaje pretjecanja bez drs-a nego ovaj shit od drs pretjecanja. Max Verstappen je kategorija za sebe neovisno o svemirskom brodu kojeg vozi. Perez je dobar vozač, a u istom bolidu je 20 sekundi iza kolege što dovoljno govori o tome kakav Superman je Verstappen. A eto, barem gledamo budućeg GOAT-a pa uživajmo u kliničkim predstavama čuda od vozača.

14 godina
Master Mariner kaže...
x18x05x kaže...

Od početka sam bio protiv umjetnog drs pretjecanja. Radije bih gledao pa makar i neuspješne pokušaje pretjecanja bez drs-a nego ovaj shit od drs pretjecanja. Max Verstappen je kategorija za sebe neovisno o svemirskom brodu kojeg vozi. Perez je dobar vozač, a u istom bolidu je 20 sekundi iza kolege što dovoljno govori o tome kakav Superman je Verstappen. A eto, barem gledamo budućeg GOAT-a pa uživajmo u kliničkim predstavama čuda od vozača.

Mislim da je jako teško danas za nekoga reci da je superman kad vozi toliko superioran bolid u odnosu na druge, lako je sa bolidom koji ide kao po tračnicama lomiti druge kante oko sebe.

Govorili su za Luju da je GOAT jer je prolazil pokraj drugih kao da su stajali, bilo je lako to sa toliko boljim bolidom,a sad ne može prdnuti kad nema takvu pilu u rukama ali da smatram da je Max prirodno najbrzi vozac na gridu ( mnogi se nece sloziti ali mislim da mu je LeClerc jako blizu po čistom talentu).

Na kraju dana meni kao ljubitelju F1 je jako dosadno gledati takve dominacije, naravno napravili su najbolji posao i sad uživaju u tome ali mene zanima borba za 1 mjesto, a ne solaža cijelu sezonu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.7.2023 16:45 (dad0r).
22 mjeseca
protjeran
dad0r kaže...
Master Mariner kaže...
x18x05x kaže...

Mislim da je jako teško danas za nekoga reci da je superman kad vozi toliko superioran bolid u odnosu na druge, lako je sa bolidom koji ide kao po tračnicama lomiti druge kante oko sebe.

Govorili su za Luju da je GOAT jer je prolazil pokraj drugih kao da su stajali, bilo je lako to sa toliko boljim bolidom,a sad ne može prdnuti kad nema takvu pilu u rukama ali da smatram da je Max prirodno najbrzi vozac na gridu ( mnogi se nece sloziti ali mislim da mu je LeClerc jako blizu po čistom talentu).

Pa čovjek je od svojih početaka zadavao probleme vedetama i često pobjeđivao. Pa već do sezone 2021. je pobijedio deset puta uz mnoštvo podijuma iako je uglavnom imao treći bolid po kvaliteti.

Naravno da je zanimljivije kad ima borbe, ali sad se događa nešto što nije prvi put u povijesti. Rijetka su prvenstva poput onih Alonso-Weber-Vettel ili Kimmi-Lewis-Alonso.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.7.2023 16:56 (Master Mariner).
13 godina
Ne volilm Maxa..ne volim Red Bull…ali Max je cudo od vozaca..prvi naslov je osvojio sa inferiornim bolidom ..Merc je tad imao svemirski brod ..bez obzira sto su mu dali prvi naslov trebalo je bit toliko blizu da te i sreca pomazi!
AUDIOFIL
16 godina

Jel netko zna zašto Inter i Wet gume imaju ripne da ne odvode vodu na stranu, nego imaju "zrcalne" ripne?

https://pierrevellagrandprix.wordpress.com/2011/04/09/all-about-pirellli-intermediate-and-wet-tyres/ ali to je iz 2011... 

In vino veritas
7 godina

Max je stroj. Čovjek je jučer napravio jednu grešku i to zbog kiše. Ostatak utrke savršeno odvožen. Naravno, činjenica da 90% vremena vozi bez pritiska uvelike smanjuje mogućnost pogreške, ali to ne umanjuje njegovu kvalitetu. 

8 godina
Meni se više čini da, barem sada, što je više pritiska na Maxu, to bolje vozi i izvlači najviše iz guma i bolida.

Lako je glupirati se kad si 10+ sekundi ispred svih, ali kad se izravno natječe za poziciju, malo tko mu može parirati trenutno.

Iako, moram priznati, zanimljivo mi je bilo vidjeti u posljednje dvije utrke talent Piastrija. Ima tu nečega.
15 godina
protjeran

Ovo je baš prcanje..

16 godina
robogo kaže...
Meni se više čini da, barem sada, što je više pritiska na Maxu, to bolje vozi i izvlači najviše iz guma i bolida.

Lako je glupirati se kad si 10+ sekundi ispred svih, ali kad se izravno natječe za poziciju, malo tko mu može parirati trenutno.

Iako, moram priznati, zanimljivo mi je bilo vidjeti u posljednje dvije utrke talent Piastrija. Ima tu nečega.

A onak malo podsjeća na Sennu... Sjećam se da sam ko klinac gledo neke njegove trke, superioran bolid, bježi drugoplasiranom više od pol minute a vozi iz kruga u krug sve brže... Poslije ga pitaju čemu to kad ima takvu prednost a on kaže "da se ne opustim previše, jednom sam se tako opustio i razbio se a ovako sam koncentriran na vožnju".

15 godina
volegradele kaže...
Ne volilm Maxa..ne volim Red Bull…ali Max je cudo od vozaca..prvi naslov je osvojio sa inferiornim bolidom ..Merc je tad imao svemirski brod ..bez obzira sto su mu dali prvi naslov trebalo je bit toliko blizu da te i sreca pomazi!

inferioran bolid sa duplo više vodećih krugova od oba vozača Merca, dobra  

13 godina
E pa sad vidis koja je klasa Max..
AUDIOFIL
16 godina

A ništ, čekamo sljedeću sezonu

14 godina
Re: Formula 1, ona prava, ne igra:)
Bara kaže...

Ja kad bi iša gledat F1 uživo bi bila jedna od sljedećih staza:

- Monza

- Spa-Francorchamps

- Silverstone

- Albert Park

- Suzuka

Na Hungaroring ne bi iša ni da mi neko plati kartu.

Red Bull Ring je odlična staza za gledatelje, gore s brda vidiš trećinu staze.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.8.2023 10:06 (Chronosus).
14 godina

Netko planira u Dohu na Lusail ove godine?

Di2 & EPS FTW!
15 godina
dejo6 kaže...

A ništ, čekamo sljedeću sezonu

Nadam se da će ga zamijeniti sa Vestijem ak osvoji F2, iako i Drugovich, Vandoorne zaslužuju priliku, šteta što "propadaju" kao rezervni vozači

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.8.2023 12:19 (loky4i4).
15 godina
Chronosus kaže...
Bara kaže...

Ja kad bi iša gledat F1 uživo bi bila jedna od sljedećih staza:

- Monza

- Spa-Francorchamps

- Silverstone

- Albert Park

- Suzuka

Na Hungaroring ne bi iša ni da mi neko plati kartu.

Red Bull Ring je odlična staza za gledatelje, gore s brda vidiš trećinu staze.

Također preporuka za Austriju. General Admission je uz Mađarsku cjenovno najpristupačniji, a pregled staze super.

15 godina
Genius10 kaže...

Također preporuka za Austriju. General Admission je uz Mađarsku cjenovno najpristupačniji, a pregled staze super.

kako je u Mađarskoj ako si bio ?

...

kak stojite u fantasyu, ja sam na global 18721, a u Hr 119

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.8.2023 15:13 (loky4i4).
15 godina

Nisam, to ću vjerojatno iduće godine. Ako ima tko s foruma da je bio, svakako i mene zanima kakva je tamo situacija, pogled na stazu, ima li ekrana i na GA ili samo ispred tribina..

10 godina

Pored ovesteer vozača landa i leclerca (kao što je i max), on izabere dva understeer vozača... legit.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.8.2023 21:59 (miki_the_pirat).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice