Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.637
|
čitano: 3.980.795
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1
Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
16 godina
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto
15 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
Mitch kaže...

Zlobnici bi rekli da bi čak i to bilo manja sramota za F1, nego ako su stvarno ostali bolidi/vozači toliko lošiji...

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
16 godina

Realno je to veća sramota za Red Bull nego za F1.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto
15 godina
Mitch kaže...

Realno je to veća sramota za Red Bull nego za F1.

A tko vrši inspekciju svih bolida prije i poslije utrka? RBR? Moja mama? {#}

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
17 godina
neaktivan

Koji puta se pojavi fotografija ili clanak u dnevnim novinama koji moze izazvati bijes ili gorcinu u citatelju. Ja sam osjetio odredjenu dozu bijesa vidjevsi ovu fotografiju. Jead Todt i Bruno Kovacevic sa mikrofonom ocito intervjuira Todta. Nije li taj licemjer izravni krivac sto vise nema prijenosa F1 na HRT-u? Sad se nasao prvi da se vjerojatno prvi uvali Todtu do noznih prstica u dupe, bas kao sto slabo viri iz Kostelica. J..... njemu pas m......

waffen
14 godina

Klasika.

Ljudi traže i sumnjaju kad je netko dobar.

Rijetko kad se to dokaže istinito.

Meni samo nije jasno, kome bi to bilo u interesu da F1 gura RBR?
A da je dovoljno jak da si to može dozvoliti/priuštiti? 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
13 godina
odjavljen

Joj ljudi opet ste počeli vjerovati babskim pričama i glupostima da RedBullov bolid ima nepravilnosti. Bili su jako dominanti u ovoj utrci i odmah nešto nije po propisima. Isto kako se pričalo za Ferrari, za vrijeme dominacije da koriste softver za kretanje i vožnju, odnosno da bolid sam počne kočiti i dodavati gas.

15 godina
formula1live kaže...

Joj ljudi opet ste počeli vjerovati babskim pričama i glupostima da RedBullov bolid ima nepravilnosti. Bili su jako dominanti u ovoj utrci i odmah nešto nije po propisima. Isto kako se pričalo za Ferrari, za vrijeme dominacije da koriste softver za kretanje i vožnju, odnosno da bolid sam počne kočiti i dodavati gas.

Slažem se sa svim osim jednim: nisu bili, nego je bio.

16 godina
formula1live kaže...

Ne sjećam se da je Ferrari dominirao 3 godine, a da su razlike u 1. i 2. bolidu bile po par sekundi

17 godina

Ne bih rekao da je Minardi baš blesav da bi izlazio u javnost, a da nije siguran u što govori, ipak je čovjek 10 godina bio vlasnik momčadi u F1 i zna kaj se događa, ja smatram da gdje ima dima ima i vatre.

RBR i Newey su već pokazali sklonost plesanja "na rubu".

Nakon što sam prelistao hrpu komentara i mišljenja stručnjaka, zaključak je da bi bilo kakav TC bio neizvediv bez da to ostane zabilježeno na ECU (koji je standardiziran i za sve momčadi ga proizvodi McLaren, a prije toga odobrava FIA).

Neki misle da je moguće iskoristiti KERS za kontrolu okretanja kotača bez znanja ECU. Možda su pronašli rupu u pravilima (kao i nekoliko puta do sada) i dodatno usavršili bolid. Meni je pak čudno da je bolid toliko bolji nakon ljetne stanke za vrijeme koje je navodno zabranjen razvoj i testiranje dijelova

U svakom slučaju vjerujem da će ostale momčadi i FIA do kraja sezone vrlo pažljivo "osluškivati" Vettelov RBR.

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.10.2013 9:32 (redrum781).
17 godina
redrum781 kaže...

Ne bih rekao da je Minardi baš blesav da bi izlazio u javnost, a da nije siguran u što govori, ipak je čovjek 10 godina bio vlasnik momčadi u F1 i zna kaj se događa, ja smatram da gdje ima dima ima i vatre.

Pa kako neznaš da ljudi po poratalima i forumima zanju znanje bolje do onih koji su bili ili jesu u tom sportu...

Samo pogledaj koliko izbornika reprezentacije bilo rukomtne, nogometne itd imamo...

GamModdok - http://gamemoddok.webs.com/
17 godina
redrum781 kaže...

RBR i Newey su već pokazali sklonost plesanja "na rubu".

Nakon što sam prelistao hrpu komentara i mišljenja stručnjaka, zaključak je da bi bilo kakav TC bio neizvediv bez da to ostane zabilježeno na ECU (koji je standardiziran i za sve momčadi ga proizvodi McLaren, a prije toga odobrava FIA).

Neki misle da je moguće iskoristiti KERS za kontrolu okretanja kotača bez znanja ECU. Možda su pronašli rupu u pravilima (kao i nekoliko puta do sada) i dodatno usavršili bolid. Meni je pak čudno da je bolid toliko bolji nakon ljetne stanke za vrijeme koje je navodno zabranjen razvoj i testiranje dijelova

U svakom slučaju vjerujem da će ostale momčadi i FIA do kraja sezone vrlo pažljivo "osluškivati" Vettelov RBR.

Nisam neki "super geek hacker" niti stručnjak za ECU, ali šta se nebi moglo napraviti da se recimo podaci iz Ecu jednostavno izbrišu korištenjem određene komande?

Mislim nije ecu sigurno 100% zatvoren za momčadi, svaka od njih stavlja svoje postavke unutra, možda je netko otkrio neku "rupicu" u sustavu....

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina

ECU je konstantno pod kontrolom FIA, vrlo vrlo teško, ali obzirom na resurse kojima raspolaže RBR ne i nemoguće.

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
17 godina
redrum781 kaže...

obzirom na resurse kojima raspolaže RBR ne i nemoguće.

Ljudi lete u svmir, misliš da im je nemguće hakirati mali ecu?{#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina

Ne velim nemoguće, ali vrlo vrlo teško.

Najvjerojatnija pretpostavka je da su promjenili mape motora na taj način da iskoriste ispuh u granicama pravila pri sporim zavojima, jer tu je najvidljiviji napredak bolida u odnosu na razdoblje prije stanke.

Povrh toga, mnogo im je pomoglo vraćanje stare specifikacije guma, a i koriste felge slične Mercedesovima koje pomažu boljem termalnom upravljanju.

Neki smatraju da je razlika u Sebu i Marku, koju je primjetio Morbideli, jedino ta što se Seb bolje prilagodio bolidu (Lewis je izjavio da Seb često ne pogađa apex zavoja) kojeg je navodno potrebno malo zabaciti/rotirati na prednjoj unutrašnoj gumi u zavoju i vjerovati da će se pritiskom na gas bolid izravnati i izaći iz zavoja. Takav način vožnje ne odgovara Marku i zato je sporiji od Seba. Meni se ovo objašnjenje baš ne čini logično, jer što je onda sa potrošnjom prednjih guma? Ili te nove felge dovoljno pomažu takvom stilu vožnje?

Osim toga kamera iz kokpita ne prikazuje neku "borbu" sa volanom, sve to ide jako glatko kod Seba.

Ne znam dovoljno niti sam objektivan da bih donio svoj zaključak, ali bih volio da ih FIA malo pretrese, ako ništa drugo da bar otklonimo bilo kakve sumnje u varanje i Sebove sposobnosti, pa nek se momčadi i vozači za koje mi ostali navijamo više potrude da stignu/prestignu RBR.

Felga sa izbočinama radi boljeg hlađenja gume Felga sa izbočinama radi boljeg hlađenja gume
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.10.2013 12:11 (redrum781).
17 godina

Pa mene to najviše od svega živcira. Čovjek vozi kao ide 60kmh autoputom, a ne 300 stazom...

Kad se gledaju njegovi krugovi usporedno s ostalim, nevjerovatno je da u u 10 krugova ima manje "kontriranja volana" nego što neki imaju u jednom krugu.

Nemam ja ništa protiv toga da on bude prvi, ali nek se za to napati koliko je plaćen za to.

Zato smatram kad Alonso, Hamilton ili neko treći pobjedi, da je to puno vrijednije nego Seb-ova pobjeda, jer znam da su se oni napatili, da su morali pogoditi vrhunske strategije, da su toliko toga rizikovali, i da su iskoristili aposlutno svaku šansu. U prošloj se utrci vidjelo, čak i kad RB fula strategiju, i kad im se ne poklope situacije na stazi, Seb svejedno bez problema vozi 2 sekunde brže od ostalih i pobjedi bez problema.

Zaporavo on samo kontrolira da bude 10ak sekundi ispred ostalih, siguran sam da ga se pusti da vozi koliko može, bio bi krug ispred svih...

Što je žalosno...

15 godina

Ovako ili onako, dečko ih dere ko musa jare. Ostali vozači izgledaju smiješno pored njega. {#}

15 godina
rooswelt1991 kaže...
redrum781 kaže...

Nisam neki "super geek hacker" niti stručnjak za ECU, ali šta se nebi moglo napraviti da se recimo podaci iz Ecu jednostavno izbrišu korištenjem određene komande?

Mislim nije ecu sigurno 100% zatvoren za momčadi, svaka od njih stavlja svoje postavke unutra, možda je netko otkrio neku "rupicu" u sustavu....

To je se nekada radilo, čini mi se krajem 90'ih, pa je FIA to zabranila.

14 godina
neaktivan
redrum781 kaže...

Ne velim nemoguće, ali vrlo vrlo teško.

Najvjerojatnija pretpostavka je da su promjenili mape motora na taj način da iskoriste ispuh u granicama pravila pri sporim zavojima, jer tu je najvidljiviji napredak bolida u odnosu na razdoblje prije stanke.

Povrh toga, mnogo im je pomoglo vraćanje stare specifikacije guma, a i koriste felge slične Mercedesovima koje pomažu boljem termalnom upravljanju.

Neki smatraju da je razlika u Sebu i Marku, koju je primjetio Morbideli, jedino ta što se Seb bolje prilagodio bolidu (Lewis je izjavio da Seb često ne pogađa apex zavoja) kojeg je navodno potrebno malo zabaciti/rotirati na prednjoj unutrašnoj gumi u zavoju i vjerovati da će se pritiskom na gas bolid izravnati i izaći iz zavoja. Takav način vožnje ne odgovara Marku i zato je sporiji od Seba. Meni se ovo objašnjenje baš ne čini logično, jer što je onda sa potrošnjom prednjih guma? Ili te nove felge dovoljno pomažu takvom stilu vožnje?

Osim toga kamera iz kokpita ne prikazuje neku "borbu" sa volanom, sve to ide jako glatko kod Seba.

Ne znam dovoljno niti sam objektivan da bih donio svoj zaključak, ali bih volio da ih FIA malo pretrese, ako ništa drugo da bar otklonimo bilo kakve sumnje u varanje i Sebove sposobnosti, pa nek se momčadi i vozači za koje mi ostali navijamo više potrude da stignu/prestignu RBR.

ali ecu ne bi trebao igrati jer je blown diffuser baniran, a i aerodinamika igra manje na sporim zavojima nego na brzim koji su oduvijek RB specijalnost, i to je staza sa najviše zavoja gdje se može napraviti razlika između vozača. Za reno-ov motor kažu da je možda slabiji 20-30 ks od konkurencije ,ali da ima bolju krivulju prijenosa snage na kotače pa da ga je lakše kontrolirati papučicom ,a to je odma manje proklizavanja. Itekako treba uzeti u obzir da je Seb bio na novim gumama , a ostatak na starim, tako da od te 2,5 sekunde se slobodno može oduzeti jedna , a i više.

nisam se prestao igrati jer sam ostario, već sam ostario jer sam se prestao igrati
15 godina

Kako objašnjavaš da Kimi prije podere kočnice već gume?!{#}

17 godina
mrfkap knojre kaže...

ali ecu ne bi trebao igrati jer je blown diffuser baniran, a i aerodinamika igra manje na sporim zavojima nego na brzim koji su oduvijek RB specijalnost, i to je staza sa najviše zavoja gdje se može napraviti razlika između vozača. Za reno-ov motor kažu da je možda slabiji 20-30 ks od konkurencije ,ali da ima bolju krivulju prijenosa snage na kotače pa da ga je lakše kontrolirati papučicom ,a to je odma manje proklizavanja. Itekako treba uzeti u obzir da je Seb bio na novim gumama , a ostatak na starim, tako da od te 2,5 sekunde se slobodno može oduzeti jedna , a i više.

U Singapuru je najveći dobitak upravo bio na izlascima iz sporih zavoja, tu su pokazali najveći napredak bolida.

14 godina

A kad tome dodaš da su u Singapuru gotovo svi zavoji spori (osim zadnjeg i 5.) dobiš onakav rezultat

Eh šta volim ovaj režim... Sunce sija, a ja ležim...
15 godina
neaktivan

I kakvi su dojmovi? Ako je itko išao gledati "Rush" u Cinestar 

Win Osama in hide and seek
17 godina
neaktivan
J3ckYYY kaže...

I kakvi su dojmovi? Ako je itko išao gledati "Rush" u Cinestar 

da

meni se jako svidio. isplati se otici pogledati. prica je dobra, minimalno su ju mijenjali. glumci su dobri. zvukovi motora su super

ako netko ne zna pricu preporucujem ova dokumentarac:

Battlelog: LateralusX
15 godina

Izgleda da RB ipak razvija nekakav TC sustav koji će biti u skladu sa pravilima, rupa u pravilniku .

Q: Sebastian, there was a lot of hype about the Red Bull ‘traction control’ in Singapore. Can you explain the state of affairs?
Sebastian Vettel:
Well, of course, as everybody witnessed it worked in Singapore. We’d been working on it all Friday and Saturday, and yes, on Sunday it worked perfectly for the first time - when it mattered. I am sure for the races to come that we will be able to enhance the system even further - to profit even more.

Cijeli intervju nawww

Sarkazam?

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.10.2013 14:29 (fear619).
14 godina
neaktivan

kako se briše komentar?

nisam se prestao igrati jer sam ostario, već sam ostario jer sam se prestao igrati
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.10.2013 17:21 (mrfkap knojre).
17 godina

Da, Seb i Horner "s gnušanjem" odbacuju bilo kakvu mogućnost korištenja TC-a.

Seb je izjavio i da suparnici nikad neće otkriti zašto je njihov bolid tako brz ove godine. Tvrdi da su se s nečim igrali cijeli vikend i da je to nešto proradilo taman u utrci. Što to može biti možemo samo nagađati.

14 godina
neaktivan
redrum781 kaže...

Da, Seb i Horner "s gnušanjem" odbacuju bilo kakvu mogućnost korištenja TC-a.

Seb je izjavio i da suparnici nikad neće otkriti zašto je njihov bolid tako brz ove godine. Tvrdi da su se s nečim igrali cijeli vikend i da je to nešto proradilo taman u utrci. Što to može biti možemo samo nagađati.

Dušikov oksid? {#}

14 godina

- Evo, oglasio se i Alonso.

http://www.gp1.hr/alonso-sebastianov-red-bull-nije-ilegalan/

- Jedno govori, ali 90% sam siguran da misli suprotno, samo se ne želi dovoditi u probleme.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------ AVATAR: Pametan mačak, naučio ga raditi na računalu. Ha ha.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice