jedno glupo pitanje: kada se sve ovo spoji da li će komp odmah raditi ili treba nešto naštimat u biosu?
Slaganje računala - jednostavno i bezbolno
- poruka: 341
- |
- čitano: 193.228
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Ma daj šta je vama,pa ova tema postaje off-topic.
jedno glupo pitanje: kada se sve ovo spoji da li će komp odmah raditi ili treba nešto naštimat u biosu?
Mutne slike i DDR2 u prva dva slota.
Cekanje 12 sati da komp proradi ? Lol hahhahaha za ovo prvi put cujem. Al dobro, cudni su putevi....
Dodjes u servis, kupis novi komp... Cekas da ti ga sastave, nazoves... pitas jel slozen... covjek kaze "Je je slozen je kako ne, samo trebamo cekat 12 sati da proradi"
Uh bas sam se slatko nasmijao :)
pa gleedaj sad tehnicki gledano on bi trebo odma proradit ali ti moras neki system metnut pa moras u biosu ukljucit samo opciju da ti boota disk sa cd-roma i instalirat os!
Svaka čast na trudu mislim da ću sad ipak sam sastavit konfu, a i ne želim da me valjaju u hg -u vemilu itd itd
Ma kakvo čekanje 24 sata da bi komp proradio nakon što ga sastaviš, to je glupost.
Imo sam i ja problema kad sam prviput sastavljo komp, sve spojio i kad sam ga upalio nije davao znakove života, pa sam zvao frenda koji se malo više kuži pa je on izvadio matičnu van iz kučišta i spojim na podu i proradilo je i nakon toga smo stavili natrag sve u kučište i radilo je.
Cekanje 12 sati da komp proradi ? Lol hahhahaha za ovo prvi put cujem. Al dobro, cudni su putevi....
Dodjes u servis, kupis novi komp... Cekas da ti ga sastave, nazoves... pitas jel slozen... covjek kaze "Je je slozen je kako ne, samo trebamo cekat 12 sati da proradi"
Uh bas sam se slatko nasmijao :)
Imam par korisnih komntara koje bi autor mogao ubaciti u prvi post:
- Nikad ne stavljati komponente na tepih ili krevet. Najbolje je RAM ostaviti u kutiji, procesor u onoj kutijici, a ostale komponente na ili u antistatičkom najlonu.
- Ni slučajno ne dirati kontakte na grafičkoj i RAM-u te nožice od procesora
- Pametno je nositi pamučnu odjeću (vuna i sintetika ni slučajno), a ako je suho vrijeme, pametno je takniti uzemljeni kontakt
- Ukoliko vas je strah da nešto ne spalite unatoč ovim mjerama, možete kupiti antistatičku narukvicu (30-40 kn)
- Najviše problema za montažu (osim hladnjaka) sam imao s diskom. Ukoliko kućište ima prednji ventilator ili otvor pametno je disk staviti ispred radi strujanja zraka. Kod nekih kombinacija kućište/matična, to zna biti malo teže. Ja sam rješavao problem tako da stavim disk, ali ga ne učvrstim nego ga dam naprijed da ne smeta pri montaži matične, pa kad montiram matičnu ga vratim na njegovu poziciju i učvrstim
- Kada sam prvi put slagao komp, nisam bio siguran u vezi stavljanja procesora, pa sam matičnu i procesor kupio u istoj firmi i zamolio da mi samo ugrade procesor na matičnu. To su napravili besplatno.
- Preporučivo je prije spajanja u struju resetirati BIOS preko jumpera. Ovo je pametno raditi i kod neke veće promjene hardware (ram, cpu, grafika)
Inače, što se garancije tiće, kod većine firmi (a mislim da je tako i po zakonu) garancija se odnosi na čitav komp (ukoliko je kao takav ponuđen), a kad ona istekne, komponente koje imaju dulju garanciju su i dalje pod garancijom.
Kakvu konfiguraciju slozit da Adobe CS3, a i CS4 kasnije rade kao podmazani, igre me nezanimaju previse
Tnx na tutorijalu, ja sam se nedavno pocela intenzivnije baviti kompovima i kablovinjem, pa sam sada nova u tome. Ovaj post mi je stvarno pomogao.
svaka čast na dobro obavljenom poslu, bez obzira na slike sve 5
Makar si se potrudio olakšati nama malim smrtnicima,
danke, punooo
Ma prva liga. Sve pohvale
ej ljudi jel bi netko mogao da mi napravi konfiguraciju do 4000 kn bez monitora normalno.....ja nemam vremena da istrazujem malo cijene i to....ali bio bih jako zahvalan...ali samo u prodavaonisama ve-mila i HGspota
hvala...
Eto da vam se malo javim...nije me dugo bilo na ovome forumu...Pošto mi je Bug postao konkurencija što se posla tiče :)
Hvala na pohvalama...ako skupim vremena budem napravio i verziju 2.0...koja če biti još detaljnija i naravno sa boljim slikama ;)
Stay tuned :)
Eto da vam se malo javim...nije me dugo bilo na ovome forumu...Pošto mi je Bug postao konkurencija što se posla tiče :)
Hvala na pohvalama...ako skupim vremena budem napravio i verziju 2.0...koja če biti još detaljnija i naravno sa boljim slikama ;)
Stay tuned :)
Reci mi majstore znaš li možda gdje u nas hrvata ima kupiti one pržilice koje nemaju vrata...........kao na mac-u ili na dellu hybrid
Kupio sam novi komp u komponentama pa me zanima da li moram kupiti i neku pastu za kuler ili na ona dode sa procesorom ili tako nešto??
Kupio sam novi komp u komponentama pa me zanima da li moram kupiti i neku pastu za kuler ili na ona dode sa procesorom ili tako nešto??
E8500, da li ima na njemu?