@Naguljizov
Konfa nije za igranje nego za rendanje/modeliranje tako da 6700K nema sta trazit pored 5820K
@Naguljizov
Konfa nije za igranje nego za rendanje/modeliranje tako da 6700K nema sta trazit pored 5820K
@Naguljizov
Tema je "konfe iznad 10k kn" a ne "konfe iznad 10k za renderiranje"
@Naguljizov
al Djukica nije tražio konfu za igranje igrica nego za 3d modeliranje i rendanje tako da je bolja opcija sa i7 5820k
@Naguljizov
al Djukica nije tražio konfu za igranje igrica nego za 3d modeliranje i rendanje tako da je bolja opcija sa i7 5820k
Ne postoji GPU renderiranje????? koje je jedno 5 puta brze od cpu renderiranja ??????
Edit: btw , gdje vi vidite da sam se uopce referirao na djukicu?
Jos jednom hvala na postu. Sve mi se sviđa samo me zanima zašto si preporučio graf. karticu R9 Fury Tri-X.... prema usporednom testu ima slabije rezultate od GTX980Ti . Da li si koristio ovu tipkovnicu i koliko je dobar taj miš ako si ga koristio.
KUćište je odlično... već sam ga prije gledao i stavio na listu :_)
Jos jednom hvala na postu. Sve mi se sviđa samo me zanima zašto si preporučio graf. karticu R9 Fury Tri-X.... prema usporednom testu ima slabije rezultate od GTX980Ti . Da li si koristio ovu tipkovnicu i koliko je dobar taj miš ako si ga koristio.
KUćište je odlično... već sam ga prije gledao i stavio na listu :_)
Ima malo slabije rezultate ali je gtx 980ti skuplja za 2000 kn tako da se baš i ne isplati
Tom logikom se ni Fury ne isplati pored r9 390 i gtx 970, puno je skuplja a rezultati nisu ni blizu tolko bolji.
pozdrav svima, konačno sam skupio većinu novaca, pa sam vas htio zamoliti za savjet, uzeo bih gejmerski kompjuter za oko 1300-1400 eura na http://www.computeruniverse.net/en/
što se tiče grafičke uzeo bi nvidiu, a procesora intel. uzeo bi i 16 gb rama, znam da mi možda ne treba odma toliko, ali stvarno nije posebno skupo a od viška glava ne boli.
dakle najzahtjevnije što ću raditi je igranje igrica, witcher 3, gta 5 i take. nadam se da ću s ovim novcima moći ići na 1440p
treba mi dakle računalo, bez periferije, monitor ću uzimati posebno, nadam se za 2-3 mjeseca
unaprijed zahvaljujem svima ;)
jel 550 W dovoljno napajanje? kolko bi bilo pametno dodati još 150-200 eura za 980 TI, i još 80 eura za Intel Core i7-4790K procesor? taj cpu dolazi sa svojim hlađenjem, tako da ne bi morao uzimati to
jel 550 W dovoljno napajanje? kolko bi bilo pametno dodati još 150-200 eura za 980 TI, i još 80 eura za Intel Core i7-4790K procesor? taj cpu dolazi sa svojim hlađenjem, tako da ne bi morao uzimati to
Seasonic 550w gold je dovoljno za bilo koju single grafičku. 980Ti je podosta jača od 980 i Fury, ali oba dvije bez problema hendlaju 1440p. 4790k je drugi socket, potrebna druga matična. za K procesore se mora uzeti dodatni, bolji hladnjak
Seasonic 550w gold je dovoljno za bilo koju single grafičku. 980Ti je podosta jača od 980 i Fury, ali oba dvije bez problema hendlaju 1440p. 4790k je drugi socket, potrebna druga matična. za K procesore se mora uzeti dodatni, bolji hladnjak
znači trebam uzeti posebni hladnjak, dakle taj hladnjak koji ide uz cpu nije dovoljno dobar da ga hladi? iako neću klokat?
kad bi uzeo 980 TI, jel mi treba jače napajanje od 550 W, ako da koliko?
puno hvala ;)
onda ne moram mijenjati ovo koje imam, Scythe Stronger 700 W. a ovo za coolere za procesore, misliš da ovi što se dobiju uz procesor nisu baš dobri?
Kad kupujes komp za 1400e ne gledas da ustedis 50e na napajanju, nije to napajanje za ovakvu konfu.
Intel stock hladnjaci su dovoljno dobri za stock brzine procesora, a ti si naveo i7 koji se kupi da bi ga se overklokalo i naravno da ne moze sa stock hladnjakom, opet ni tu se ne stedi ako kupujes komp za 1400e ako vec za 30-40e kupis dovoljno
dobar hladnjak.
Kad kupujes komp za 1400e ne gledas da ustedis 50e na napajanju, nije to napajanje za ovakvu konfu.
Intel stock hladnjaci su dovoljno dobri za stock brzine procesora, a ti si naveo i7 koji se kupi da bi ga se overklokalo i naravno da ne moze sa stock hladnjakom, opet ni tu se ne stedi ako kupujes komp za 1400e ako vec za 30-40e kupis dovoljno
dobar hladnjak.
naravno slažem se, kažeš za napajanje da nije dovoljno dobro ovo koje imam (scythe) ili za ovo koje mi je preporučeno, 550 W?
za cpu, što da uzmem ovaj Intel Core i7-4790 http://www.computeruniverse.net/en/products/90550566/intel-core-i7-4790.asp jel bi si onda trebao kupovati drugi hladnjak, a ne koristiti ovaj što ga dobijem? najslabije znam oko napajanja i hlađenja, tu mi treba pomoć
Poštovanje svima.
Trebao bih PC konfiguraciju, sa svim komponentama do 15.000 kuna za "gaming".
Znači kućište + periferija.
Zanima me može li stati u tu cijenu i7 umjesto i5, a ako ne može li noviji Skylake.
Isto tako bih Fury X karticu umjesto Gtx 980 Ti jer čujem da će novi Direct X 12 osjetno poboljšati AMD kartice.
gotovina ili kakvo plaćanje?
Gotovina
@zuper hvala puno
Ukupno: 15166,94 kn
Ukupno: 14988,29 kn
Ako trebaš "zvuk" ovako sa sluškama:
Ukupno: 14998,13 kn
Postovanje ekipo. Imam jedno pitanje za siroku masu, naime sljedeci tjedan u petak uzimam komp (bez monitora i periferije) i rekao mi je frend da on zna sklapat gaming masine i ponudio mi je racunalo kao na slici ispod. Posto je to 12500kn nu pitanju zanima me vase misljenje o njegovoj konfi i preporuke koje vi mozete dati i obrazloziti ih. Uzimam u adm-u i za gotovinu (nadam se da je u tome i sklapanje masine i dostava). Monitor koji imam je: ASUS VG248QE Ultimate Gaming 144 Hz, 3D Ready, LED 24", 16:9. I nemojte me pitati zasto taj proc jer njega zelim, od maticnih nikako necu asrock jer sam prosle njihove dvije teglio na garanciju. Svida mi se kod njegovog prijedloga sto su i maticna i graficka ASUS. Ispricavam se ako sam pitao neku glupost... btw samo NVIDIA dolazi u obzir zbog monitora jer je preporuceno kombinirati sa nvidia karticama, i proc sa slike. Hvala
bilo tko ????????
tnx na prijedlogu, mozes li mi reci jesu li dijelovi u mojoj konfi dobro ukomponirani (pase li maticna sa procom i dali bi promijenio hladnjak za proc, i dali da ubacim ovo tvoje napajanje umjesto mog?) ? Ipak bi isao na i7 pa bi za bozic uzeo tu tvoju grafu a 970 dao burazu jer sam mu svakako mislio kupit.
Puno hvala kolega, u ponedjeljak dobivam pare i narucujem vjerojatno ovu tvoju drugu konfiguraciju. :D Zivio !
Pozdrav ekipa,
Složio sam si nekakvu konfiguraciju pa bih vas zamolio provjeru i eventualne savjete ako bi bilo pametnije zamijenit nešto od odabranog nečime drugim (možda i jeftinijim ako je neki dio nepotrebno napucan). Stroj je prvenstveno za gaming (iako je i za rad, no moje potrebe za rad može pokrit i neka osrednja konfiguracija tako da je ovo napucano za gaming i guštanje u istome :) ).
Plaćanje bi bilo u cashu, radi se o kompletnom stroju sa periferijom i operativnim sustavom - osim monitora kojeg mislim zadržati sa trenutne konfiguracije (Samsung SyncMaster T240).
Intel Core i7-6700K, s1151,(4.0GHz, 4 core, 8MB), nema cooler !! 3072
MSI Z170A GAMING M3, S1151, Intel Z170, 4xDDR4, USB3.1,USB2.0 1200
DDR4 16GB (2x8GB) Corsair Vengeance LPX Black, 2400MHz,CL14 995
MSI GTX980Ti 6GB DDR5 5899
Samsung 256GB 850 Pro Series, MZ-7KE256BW 1231
HDD Seagate 4TB, Serial ATA III, 7200 rpm, DESKTOP SSHD 1421
Kućište ANTEC GX505, MIDI, window edition, crno, bez PS 407
Napajanje Corsair 650W, CS650M Modular PSU, 650 Watt 800
Logitech K360, bežična RF, USB, Dodatne tipke multimedija, crno 279
Logitech G700s Rechargeable Gaming Mouse, 13 tipki 686
Windows 10 PRO Eng 64 bit 1274
Cooler COOLERMASTER Hyper D92, 2011-3 275
Podloga za miša, RAZER, Goliathus, Speed M, 355mm X 254mm 135
Genius zvučnici SP-HF800A, 20W, wood, Frekventni odaziv 80~20KHz 278
Ukupno: 17952 kn
Unaprijed zahvaljujem na mišljenju i savjetu! :)