SCSI Hard Disk

poruka: 11
|
čitano: 20.119
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
SCSI Hard Disk

Imam SCSI hdd ali ne znam kako ga spojiti, jel može netko pomoći? Hvala.

HDD ima ovakav izlaz HDD ima ovakav izlaz
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: SCSI Hard Disk

-jednostavno kao i sve ostalo, kablom, na odgovarajući kontroler.

Pošto postavljaš pitanje, tad vjerojatno nemaš potreban kontroler. Vjerojatno ti se ne isplati kupnja kontrolera u odnosu na 'običan' HDD (čak je i kabel skup).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

Znam da trebam spojiti kablom :D ali ne znam kojim i gdje ga nabaviti, koliko košta i da li se isplati. 

Josip Šarić
16 godina
Josip-Saric kaže...

Znam da trebam spojiti kablom :D ali ne znam kojim i gdje ga nabaviti, koliko košta i da li se isplati. 

- već napisano, kontroler. Sigurno se ne isplati. Po trgovinama nećeš naći veći izbor (jer se skoro ni ne koristi), kao i pitanje dali je HDD ispravan (pinovi na slici), pa je bilo kakva kupnja (polovnog) neisplativa dok ne testiraš HDD...

pomalo smiješno što izbacuje google, cijene i autor.. kao i idući linkovi... za 25kn, još samo kabel (koji je vjerojatno skuplji) i rješeno. Naravno nije bez razloga jeftin (kapacitet?).

-jedna od trgovina koja je držala takvu robu (propada..) Autronic, možda chipoteka i sl..

13 godina
neaktivan
SCSI Hard Disk

HDD ima 72gb i 10k RPM, ovu sliku sam našao na googlu...ne znam što ću s njime ako ga ne mislim koristiti...probo sam ga prodati ali ne ide. Htio bih ga koristiti jer je brz.

http://www.igre99.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SCSI Hard Disk
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Josip-Saric kaže...

HDD ima 72gb i 10k RPM, ovu sliku sam našao na googlu...ne znam što ću s njime ako ga ne mislim koristiti...probo sam ga prodati ali ne ide. Htio bih ga koristiti jer je brz.

-nekad je bio brz, nekad je Pentium-200MMX bio brz, u SCSI vremena. Pitanje je dali je ispravan, dali ga se isplati priključiti ako moraš kupiti kontroler i kabel, pa tek tad koliko je brz jer su današnji diskovi daleko brži (SATA-1-2-3 transfer). Taj disk ima samo dobar seek time (RPM, kao raptor). Ipak, ako nabaviš komponente .. bio bi dobar i vrlo brz (to je zasluga SCSIja). Današnji SAS-SCSI su na 15k, još brži ali SSD je jeftinije rješenje.

SCSI kontroler ima smisla i na slabijem CPU jer ga rasterećuje za operacije HDDa. Na prosječnom današnjem PCu nema neke korisit u odnosu na ATA-IDE diskove, SATA je (banalni opis) jeftina verzija SCSIja.

-zato ga ni ne možeš prodati, pa čak ni pokloniti nekome tko nema kontroler... (imam još par komada, negdje.. neki čak i u 'aktivnoj službi' veselo škropoću već desetak godina... 13GB HDD).

16 godina

-taj kontroler nije bootabilan, fast-scsi-2 to je iz vremena i486-PCa..=presporo, (pročitaj koji je HDD, vjerojatno je uw, potrebno je neki AHA-294x za brzinu.. uz pitanje koji kapacitet je podržan, granice su bile 8GB-32GB-84GB-132GB-500+) na slici vidiš kabel (sličan starom IDE-sivom..) to je fast, npr za CD-rec. Ako je disk fast-2 tad ga možeš tako koristiti ali samo kao storage (ili dodatni HDD za boot).

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2012 18:26 (ihush).
17 godina
Josip-Saric kaže...

Nemaš neke velike koristi od toga. Puno posla za malo kruha.

13 godina
neaktivan
SCSI Hard Disk

Ma znam, krepo mi je hdd od 320gb (7200) sata, pa si moram nabavit neki novi. Ovaj sam dobio pa ne znam što ću s njime.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Josip-Saric kaže...

Ma znam, krepo mi je hdd od 320gb (7200) sata, pa si moram nabavit neki novi. Ovaj sam dobio pa ne znam što ću s njime.

Probaj ga prodati nekome tko zna što bi s njim. Ovako je to dosta mali kapacitet za visok trošak implementacije.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice