Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 24.622
|
čitano: 4.119.297
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Savjeti o nadogradnji računala

Pa bas nema neke kvalitetnije b350 ploce..mozda ova 350f strix je dobra ali nemam pojima..a i dodje oko 1080kn..a akiller sli x370 je 1168 sto je za tu razliku u cijeni puno bolja kupnja...

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Savjeti o nadogradnji računala
chaselol kaže...

Sto se tice gigabyte ploca 350, apsolutno smece, najlosije i treba zaobilaziti u sirokom luku.

kako bilo, činjenica je da i dalje vrijedi pravilo da amd ploče imaju tendenciju grijanja vrm-a i zato je dobro imati hladnjak koji puše po matičnoj

bolja ploča, bolji hladnjak vrm-a i stock hladnjak će sigurno držati vrm pod kontrolom do nekog slabijeg ocanja

no ako već mijenja stock hladnjak, onda je svakako bolje uzeti neki koji puše po matičnoj sa velikim ventom 

također ima i jačih top flow hladnjaka za zahtjevnije, poput noctue nh c14 ili be quiet dark rock tf koji skoro pa uopće ne zaostaju za vrhunskim tower zračnim hladnjacima

ne kužim zašto ne iskoristiti prednosti takve konstrukcije, pogotovo kod amd-a kod kojeg su vrm-ovi uvijek topliji

12 godina

Jel se sve normalno ponasa na ryzenima...kad se slozi stavi Os i upali i vozi...bit ce ryzen 5 1600..killer sli x370i corsovi rami led ili lpx cl15 na 3000....zanimam me ak i padnu ispod toga kad se sve sklopi da necu imat gluposti u bootanju i blue screenove i da je stabilno...znaci plug and play....

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Samo drivere instaliraj i flashas zadnji bios i vozi 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
7 godina
neaktivan

Trebam pomoć oko nadogradnje računala...

Svrha nadogradnje je da bi računalo bilo bolje u gamingu.

Budžet mi je 3500kn iako bi mogao izdvojiti i više.

Trenutne specifikacije su: http://prntscr.com/gejn5l

0 0 hvala 0
11 godina

Koje kuciste? Koje tocno napajanje imas?

7 godina
neaktivan

Kućište je Mid Tower CoolerMaster Elite 370.

Napajanje je Zalman ZM500-GS 500W starosti ko i sve ostale komponente (otprilike 5 godina).

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.8.2017 19:13 (Qvek).

0 0 hvala 0
11 godina

1x Procesor AMD Ryzen 3 1200 BOX, 3.10GHz, 8MB Cache, s.AM4, YD1200BBAEBOX

1x Matična ploča MSI B350 PRO-VDH, s.AM4, 7A38-003R

1x DDR4 8GB (1x8GB) PC4-21300 2666MHz CL15 Kingston HyperX Fury Black, HX426C15FB/8

1x Grafička kartica Gigabyte GTX1050 Ti D5 4GB OC, dva venta, GV-N105TOC-4GD

Ukupno: 3.460kn

Besplatna dostava

Ako mozes dat jos para (kao sto si naveo) promjeni i to napajanje, uzmi Fortron Hyper 500w 80+ 60mj garancije

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.8.2017 19:25 (ibme74).
7 godina
neaktivan

Još me samo zanima ukoliko bi izdvojio 4500 kn, dali bi se razlika u igrama znatno poboljšala ili bi sve to bilo tu negdje?

0 0 hvala 0
11 godina

Naravno da 1.000 dodatnih kuna znaci.

Uzmi napajanje koje sam ti gore dekao i umjesto gtx1050ti stavi Grafička kartica Gigabyte GTX1060 3GB WindForce OC 3G, 3 GB DDR5, 192-bit, 1797/8008 MHz

7 godina

Trebam preporuku za RAM memoriju, a da je iz trgovine Protis ili ADM (nisam baš 100% upoznat s pravilima postanja pa se nadam da spominjanje trgovina nije problem)

https://www.protis.hr/products/index/memorija/106
https://www.adm.hr/subcategory.asp?subcate=ram-memorije-za-stolna-racunala&cate=ram-memorije&id=616

U te dvije trgovine uzimam ostale komponente pa bih zato volio da bude s tih mjesta. Ako imate s nekog drugog mjesta nešto dosta bolje, slobodno recite. Ali ako je mala razlika onda bude odavde.

Treba mi jedan modul od 8GB tako da kasnije mogu ubaciti još jedan, ali zasad mi je ovo dosta. Raspitivao sam se i na drugim mjestima i svi mi redom preporučuju da uzmem RAM od barem 3000MHz, našao sam nešto, ali je otprilike 800kn. To mi je nekako previše pa zato pitam može li se ići i ispod 3000, a da ne utječe previše na performanse (komp planiram koristiti većinom za Gaming, sportske igre FIFA, NBA 2K, F1 + GTA V i PUBG). Sad me zanima može li se ići na 2666 MHz ili čak i na 2400MHz i tu se uštedjeti. Meni će sve to izgledati bolje s obzirom na to da sam imam DD3 3 1600MHz.

Komponente koje uzimam

CPU: Ryzen 3 1300X  - adm - 1049 kn
MBO: MSI A320M Gaming Pro - adm - 590 kn

Cooler: LC-CC-120 - protis - 179 kn

Case: MasterBox Lite 5 - protis - 396 kn

RAM: ?

Komponente koje imam
GPU: Asus STRIX R7 370 4GB OC

HDD: Western Digital 1 TB

E sad, ako imate ideju kako još više izvući iz ovog budžeta, a ostati u ovom budgetu (3000 kn), slobodno recite. Jedino što je sigurno je da uzimam Ryzen procesor, ostalo se da promjeniti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Grisha kaže...

Komponente koje uzimam

Komponente koje imam

E sad, ako imate ideju kako još više izvući iz ovog budžeta, a ostati u ovom budgetu (3000 kn), slobodno recite. Jedino što je sigurno je da uzimam Ryzen procesor, ostalo se da promjeniti.

zašto ne r3 1200 i b350 ploču, klokat ga možeš na stock cooleru, RAM je što brži to bolji

Trust nobody, become the best !
11 godina
Grisha kaže...

Komponente koje uzimam

CPU: Ryzen 3 1300X  - adm - 1049 kn fail
MBO: MSI A320M Gaming Pro - adm - 590 kn fail po toj cijeni

Cooler: LC-CC-120 - protis - 179 kn nepotrebno

Komponente koje imam

Nema smisla ova kombinacija, ova ploca kosta kao i B350 chipset na kojem mozes klokat. Uzmes njega i ryzen 1200 i kloknes ga na razinu 1300x ili cak i vise. Aftermarket cooler ne trebas.

7 godina
Koja je razlika između ove A320 i B350?

I kako ti se čini MSI B350M PRO-VDH?
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina

Već ti je kolega napisao da je razlika u chipsetu, B350 chipset ima mogućnost klokanja, povećavanja radnog takta procesora, te se na stock kuleru moze dovest na razinu r3 1300x (ušteda oko 200kn)

Trust nobody, become the best !
11 godina

+ na toj b350 vdh imas 4 utora za ram dok na onoj imas samo 2

7 godina
Znam, ja sam taman pisao post kad je on objavio to za clock...

Nego, imam još jedno pitanje. Ta ploča (ova MSI B350M PRO-VHD koju sam postavio) koliko je ona dobra ako kroz neko vrijeme odlučim nadograditi procesor na Ryzen 5 ili 7? Može li ona to podnijeti ili bi ju u tom slučaju moram zamijeniti?
11 godina

Mozes i njih klokat na njoj bez problema

14 godina

Tražim najjeftiniju mITX AM4 matičnu za gaming pc koja ima integriran WiFi da ne moram imat antene po stolu. Mislio sam da ću se usrećiti sa ASRockom, ali košta 900 kuna. Zna li itko? Ili ako postoji mITX matična koja uz pcie x16 ima i pcie x1...

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.8.2017 9:51 (FLes).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Hvala svima na savjetima..jucer navecer slozena konfa..sve je stabilno za sada..sorry sto sam vas izdavio..slike navecer u temi..uzeo ryzen 5 1600.ax370 gaming 5 od gigabytea i corsair rgb 3000 2x8 gb...carbide 500r jw ostao kao i pc power mk3 600w napajanje...i msi 1060 gaming x 6gb je od prije 3 mj...ssd je stari i 1tb hard je stari...izbacio zvucnu jer mislim da je s ploce dual alc 1120dovoljan

razorblade
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
FLes kaže...

Tražim najjeftiniju mITX AM4 matičnu za gaming pc koja ima integriran WiFi da ne moram imat antene po stolu. Mislio sam da ću se usrećiti sa ASRockom, ali košta 900 kuna. Zna li itko? Ili ako postoji mITX matična koja uz pcie x16 ima i pcie x1...

Uzmes bilo koju mITX plocu i mali wifi adapter u usb slot i rijesen problem, ja imam ovog i odlicno radi link cca 20kn 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina

Dal da zamjenim gornja dva venta od h100 140mm s 2 corsova 120 sp?

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

h100 ima 120mm fanove, ja sam ih odmah zamijenio sa sp jer su preglasni 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Imam 14 s negog vodenog od corsa cikeli su crni..

Ovi sp su visak s mugena pa mozda da zamjenim

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Pozdrav, zanima me da li se isplati čekati Coffee Lake točnije i5 8400 koji bi trebao biti 6-jezgren i cjenovno isti kao sadašnji 7400/7500 (barem tako čitam). Gledao sam Ryzen 1600 ali mi ne odgovara pošto je slabiji od sadašnjih i5-ica u CS:GO-u što mi je primarna namjena računala, a želio bih više od 4 jezgre zbog multitaskinga.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.8.2017 20:23 (Lil Dice).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Isplati, trebao bi uskoro. Također cekam i5 coffee

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina
Grisha kaže...
Znam, ja sam taman pisao post kad je on objavio to za clock...

Nego, imam još jedno pitanje. Ta ploča (ova MSI B350M PRO-VHD koju sam postavio) koliko je ona dobra ako kroz neko vrijeme odlučim nadograditi procesor na Ryzen 5 ili 7? Može li ona to podnijeti ili bi ju u tom slučaju moram zamijeniti?

Po meni radije idi na A320M i odmah kreci u R5 procesor. Izbaci CPU cooler i mozes se rastegnut bez problema. Preporucam A320M od ASrocka ali ne HDV ili DGS verziju,vec najobicniju.

Burek s mesom
12 godina
Grisha kaže...

Komponente koje uzimam

Komponente koje imam

Ako ne planiras grafu skuplju od 400eur uzimati uzmi ovako

(Plus da ne diras procesor jer ti nece biti potrebe apsolutno)

R3 1200

+ LC CC 120 (ja bih zamjenio stock kuler jednostavno zato jer ce biti tise i dooooosta hladnije)

Bilo koju MSI B350 plocu, ma moze i bilo koja OSIM GIGABYTE te zaobidji 

Ram ubodes od 2666mhz i navise i miran si.

NE OPTERECUJ SE sto neke ploce imaju 2 slota za RAM memoriju, ako ubodes jedan 8GB keks u nju, kasnije jos jedan od 8GB ako zatreba (sumnjam da ce zatrebati u naredne dvije godine) i miran si.
Za gaming 2 slota za ram si miran, uzimati 4 je bacanje novca realno, neces ih nikad koristiti.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina

Da zamjenim one 2 140 od h110 vodenog pise na netu daimaju 94 cfm pretpostavljam zajedno..a onaj moj 120 sp 64 jedan

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Kaj velite na ovu konfiguraciju sa slike?

Nadogradio bih time ovaj svoj komp iz opisa

Monitor je 1080p sa ips panelom i gsyncom

Imam jos dvije varijante za monitor 

1. Lošiji panel ali bolja rezolucija od ovog prvog

2. Bolji panel i bolja rezolucija ali nema gsync..

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.8.2017 17:10 (LeskiRM).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice