Ukratko, ja sam iz BiH i namjeravam sebi uzet novu konf za 1500KM max (ne znam koliko je u kunama xD)
posto namjeravam uzet u Genelec-u, na www.genelec.ba mozete pronaci sve komponente i predlozit mi neku krajnju konfiguraciju..
znaci u tih maximalno 1500KM (pozeljno negdje izmedju 1400-1500) treba da bude sve, pa cak i najmanje periferije ko mis i tastatura, zvucnici..
konfiguracija treba da traje nekih 5 godina solidnog rada, i naglasavam NE ZELIM GAMING PC
konf ce sluzit za surfanje, zabavu (filmovi muzika i po neka igrica), ali najvise ga namjeravam koristit za razne aplikacije tipa programiranje (VS2008), obrada slike, pravljenje WEB stranica i slicno..nisam u tome toliko iskusan ali sam u svemu nesto malo poceo pa kroz studij zelim da nesto od toga usavrsim koliko je moguce..najveca dilema mi je oko processora, dakle AMD il Intel, jer ne namjeravam igrat igrice tako da i ne mislim o nekom clockanju, grafickoj koja kosta ko processor il tako nesto..
bitno mi je da imam velik HDD, dobar proc koji ce i za 5 godina bit sposoban da bez problema pokrece sve aplikacije koje me zanimaju ili ce me zanimat (znam da igrice vec nece moc)..
naglasavam jos jednom, sto se tice igara, dovoljno je da moze pokrenut sadasnje igre na 19" monitoru sa maximalnim detaljima i da nista ne steka (ne namjeravam gledat u svaki FPS)..
jos neke informacije za kupovinu u genelecu, sve cijene su bez pdv (17%), tako da u krajnju cijenu treba i to uracunat, i 5% popusta za placanje u gotovini..
eto, nadam se da ima neko iskusniji i da mu nije mrsko malo mi pomoc
hvala unaprijed