Eto rodjak namjerava nadograditi svoj komp al naravno nema previse para i namjerava uzet samo graficku.Komp je bio neki HP pavilion.Oznaku neznam jer nije originalno kuciste.Procesor je Pentium 3ghz (nije mi jasno zasto ga xp prepoznaje kao dual core kad je single core).Ram ddr 2x512 samsung.HDD seagate 200gb sata.Napajanje no name 500w.Posto nema puno love i ima crt monitor mislio sam mu preporucit HD3650 al neznam koju.Dal onu sa 256mb ddr3 ili 512 ddr2?Uglavnom graficka mora bit PCI-e.
Odabir graficke kartice do 500 kn
- poruka: 23
- |
- čitano: 3.916
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Svakako neka uzme 3650 ali preporucam verziju od Powercolor jer ima tih i efikasan hladnjak a i da se dosta klokati preko Atioverdrive ja ju imam osobno , a kolicina memorije nije toliko bitna za ovu karticu samo mora biti ddr3 no od viska glava ne boli!!!
Osobno bih uzeo X1950. Brža je od HD3650...
Ma cuj on nemisli clockat nego bi htio odigrat Far cry 2 makar na minimalnim postavkama i Warhead naravno.Znam da je konfa prilicno slaba al trebao bi bez problema pokrenut to.
Sad sam vidio.Al sam corav.Znaci PEAK Radeon X1950GT, 256MB DDR3, 256bit, TV-out, DVI za 499 kn.
Tko god da kupuje HD 3650 nek ne kupuje ovu od Sapphire sa slike niti u kom slucaju jer ima vrlo los i bucan hladnjak jest da lijepo izgleda ali hladnjak ne valja nista svakako zaobici u sirokom krugu!!!
Tko god da kupuje HD 3650 nek ne kupuje ovu od Sapphire sa slike niti u kom slucaju jer ima vrlo los i bucan hladnjak jest da lijepo izgleda ali hladnjak ne valja nista svakako zaobici u sirokom krugu!!!
Da vecina ima takve referentne hladnjake no ima ih par sa dobrim hladnjacima medu kojima je svakako najbolja ova 3650 od Powercolor a razlog nije samo hladnjak vec i samsungova memorija koja se nalazi na kartici a koja moze potegnut do 1000mhz ovisi kako na kojem kompu to je provjereno u par testova te kartice koje sam nasao gdje su testirali njen overloking potencijal!!!
Evo gledam bas Powercolor HD3650 pa me zanima kakva je u usporedbi sa x1950gt?ako netko naleti na kakav link za usporedbu nek javi.
Evo to ti je test Powercolor 3650 graficke samo Extreme verzije sa taktom GPU 800mhz i memorije na 900mhz , po defoltu ti je takt 3650 725mhz za jezgru i 800mhz za memoriju no vrlo lako dostignes Extreme verziju sa klokanjem preko Atioverdrive! Uglavnom X1950 je brza od 3650 zbog 256bitnog pristupa memoriji no 3650 je kompletniji te noviji proizvod sa puno multimedijalnih funkcija pa je bolje rijesenje za nekoga ko se ne igra puno, kad iskopam kakav usporedni test budem ga stavio ovdje za sad evo ti testa Powercolor 3650!!!
http://www.overclock3d.net/reviews.php?/gpu_displays/powercolor_hd3650_extreme_pcs_edition/1
Eto izbor je pao na Peak Radeon X1950gt.Ovih dana ide u kupnju pa cu mu je instalirat.Hvala svima na savjetima.Mod slobodno lockaj temu.
Opet ja.Imam opet zamolbu.Ovaj put opet do 500 kn grafa.Proc je neki AMD 2.0ghz (jednojezgreni),512 ddr,agp utor za grafu.Dal bi njemu pasala HD3650 agp na sve to da moze nesto novije odigrat na takodjer min postavkama?Molim vas brzi odgovor jer bi odmah isli po tu grafu i bar jos 512 rama.(sve za 600 kn).
Mislim da ce opet Hd3650 iz vemulja.haha.Vec drugu kupujem ovaj tjedan.
Mislim da bi ova sa slike bila najbolji izbor jer ima DDR3 memoriju dok ove ostale cini mi se imaju DDR2 memoriju a ova od Powercolor iz vemila isto ima DDR2 memoriju pa to automatski znaci dosta losije performanse!!!
Mislim da bi ova sa slike bila najbolji izbor jer ima DDR3 memoriju dok ove ostale cini mi se imaju DDR2 memoriju a ova od Powercolor iz vemila isto ima DDR2 memoriju pa to automatski znaci dosta losije performanse!!!
U hgspotu je u rubrici pod AGP grafuljama sad sam primjetio da u opisu gore pise da je agp a dole u opisu da je PCI-ex pa sad kaj je od toga tocno pitaj boga ili ove sufte u hgsrotu!!!
bok ljudi....zamolio bih vas za jedno malo pitanje......odmah da vam kažem hvala....
usput da se predstavin dorijan 13 god,istra,pazin....
slažem jedan pušiona komp......za uživanciju....ali da opet nešto na njega mogu odigrati....
ova je konfiguracija:intel celeron 1.7ghz,512mb ram-a,matična-mbo sapphire,80hdd.napajanje 240v,pionner optički pogon 16x...
koja bi grafička kartica od 128 mb,agp sučelje,ddr.do 300 kn išla unutra....
ako postoji s tim karakteristikama i tom cijenom
bok ljudi....zamolio bih vas za jedno malo pitanje......odmah da vam kažem hvala....
usput da se predstavin dorijan 13 god,istra,pazin....
slažem jedan pušiona komp......za uživanciju....ali da opet nešto na njega mogu odigrati....
ova je konfiguracija:intel celeron 1.7ghz,512mb ram-a,matična-mbo sapphire,80hdd.napajanje 240v,pionner optički pogon 16x...
koja bi grafička kartica od 128 mb,agp sučelje,ddr.do 300 kn išla unutra....
ako postoji s tim karakteristikama i tom cijenom
vjeruj mi da ako bilo gdje nađeš tu karticu za toliko love kupi je odmah
tvoja konfiguracija ne treba ništa više i skuplje
Labin
Još dodaj stotku i kupi HD4670