Grafička je bila jako topla i glasna, u idilu 75 stupnjeva, pod opterećenjem oko 90-92 stupnja, ostale temp. mi se cine ok proc- 45, matična 47 diskovi 42-43 stupnja pod opterecenjem. Tako je ona dosta dugo vremena radila i sada je počela bacati po monitoru nekakve artefakte, crtice... aida je vise ne prepoznaje pod senzorima za provjeru temperature. Izgleda da joj vise nema pomoci. Osim grafičke nije mi ni kučište baš neko ekstra, po ljeti mora biti otvoreno inace se racunalo gasi.
Iako je grafa najviše bila razlog buke, temperature i gašenja, volio bi sastaviti malo tisi i hladniji komp.
Planiram
Zamjeniti grafu jer je ova ocito krepala , ubaciti neki ventilator 120mm na kučište ili čak kupiti novo kučište, gledam na netu nešto poput Zalman Z9 PLUS pošto ima dosta ventilatora neznam bas da je tiho, ali barem bi trebalo biti hladnije zbog dobrog protoka zraka, ako se ne varam ?
I da li je vrijeme mozda i za novo napajanje ?
Razmišljam o 6850, nekom kučištu poput tog zalmana, ako mislite da bi bilo pametno i napajanje, slobodno preporučite neko.. sve skupa do 2000kn – bolje da je ispod, nesto dobrog omjera cijene i performansi.
moja konfa:
EVGA 8800GT 512Mb
Kučište Aplus CS-188A
Napajanje CHIEFTEC 450W
DDR2 SuperTalent 4x1Gb 800Mhz
HDD Seagate 250GB
HDD WD 500gb caviar blue
LG 20" 1680*1050
Procesor AMD Athlon II X3 445
Matična ASUS M4A77D, AM3, AMD