Nadogradnja konfiguracije zbog pregrijavanja

poruka: 11
|
čitano: 3.060
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Grafička je bila jako topla i glasna, u idilu 75 stupnjeva, pod opterećenjem oko 90-92 stupnja, ostale temp. mi se cine ok proc- 45, matična 47 diskovi 42-43 stupnja pod opterecenjem. Tako je ona dosta dugo vremena radila i sada je počela bacati po monitoru nekakve artefakte, crtice... aida je vise ne prepoznaje pod senzorima za provjeru temperature. Izgleda da joj vise nema pomoci. Osim grafičke nije mi ni kučište baš neko ekstra, po ljeti mora biti otvoreno inace se racunalo gasi.
Iako je grafa najviše bila razlog buke, temperature i gašenja, volio bi sastaviti malo tisi i hladniji komp.

Planiram
Zamjeniti grafu jer je ova ocito krepala , ubaciti neki ventilator 120mm na kučište ili čak kupiti novo kučište, gledam na netu nešto poput Zalman Z9 PLUS  pošto ima dosta ventilatora neznam bas da je tiho, ali barem bi trebalo biti hladnije zbog dobrog protoka zraka, ako se ne varam ?
I da li je vrijeme mozda i za novo napajanje ?

Razmišljam o 6850, nekom kučištu poput  tog zalmana, ako mislite da bi bilo pametno i napajanje, slobodno preporučite neko.. sve skupa do 2000kn – bolje da je ispod, nesto dobrog omjera cijene i performansi.

moja konfa:

EVGA 8800GT 512Mb  
Kučište  Aplus CS-188A   

Napajanje CHIEFTEC 450W        

DDR2 SuperTalent 4x1Gb 800Mhz

HDD Seagate 250GB       
HDD WD 500gb caviar blue

LG 20" 1680*1050

Procesor AMD Athlon II X3 445

Matična ASUS M4A77D, AM3, AMD

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nemaš potrebe za novim napajanjem. Ako bi mjenjal samo grafu i kućište jednostavno napravi tako kao što si i sam rekao.

Zalman Z9+

Asus HD6850

Sa zalmanom imaš i potenciometar, tako da neće biti problema s bukom, a ova HD6850 ti dolazi s tihim hladnjakom koji grafu drži poprilično hladnom, tako da bi ti to bilo okej, ispadne te cca. 1650kn. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jesi li probao otključati procesor u x4?

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Nadogradnja konfiguracije zbog pregrijavanja

Da, jesam ali ne funkcionira bas najbolje. dok je x4 nakon startupa izbaci nekoliko prozora explorer not responding, 2-3 prozora u kojima pise you must restart your computer to apply thease changes... i ima nekoliko artefakata umjesto umjesto slova, tako da sam odustao od phenoma.

17 godina
Na ploci je zadnji bios? Si probao dizat napon procesora, northbridgea i ostale metode ustabiljenja procesora?
Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nije zadnji bios, vidim na netu da je posljednji update 9.7.2010. a mbo je kupljena u prvom mjesecu 2010. budem se poigral s tim dok nabavim hlađenje i grafičku. Nisam probao dizat napone, nije mi to izgledalo bas 100 % sigurno.

17 godina
iggor321 kaže...

Nije zadnji bios, vidim na netu da je posljednji update 9.7.2010. a mbo je kupljena u prvom mjesecu 2010. budem se poigral s tim dok nabavim hlađenje i grafičku. Nisam probao dizat napone, nije mi to izgledalo bas 100 % sigurno.

Blago dizanje napona (pogotovo NB napona) zna ustabiliti nestabilan otključani procesor, a ne može naškoditi. Ponekad i noviji biosi donesu stabilnost, procesor bude bolje prepoznat.

15 godina

Evo i ja imam sličan problem.

Počela mi se konfa pregrijavati i počela je jako bučiti.

To se sve počelo događati nakon kaj sam ju počistio malo i nakon što sam unlockao sve jezgre (il tako neš).

Ima neki vent. unutra koji počne bučiti i vrtjeti se ko nenormalan.

Ima sa strane 2 prostora gdje može zrak izaći, i npr. kad rukom zatvorim taj prostor, ventilator se počinje sve brže i brže vrtjeti (to se vidjelo prilikom korištenja Aide64, sa 3500 na preko 4000)

Jel treba šta izmjeniti, napajanje ili šta god, jer trenutno mi je kučište izvan "mjesta" gdje bi se ono nalazilo, jer bi se još bolje pregrijavalo...

Konfu vidi pod Moj PC

15 godina

To bi mogao najvjerojatnije biti ventilator na stock hladnjaku od procesora ! Kakve su ti temp. procesora , grafe ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Znam jedino da mi je temp. proca najviša do 50, a normalna je temp. 45 stupnjeva.

15 godina
neaktivan

Onda temperatura i nije tako loša!

Probaj pokrenuti HWMonitor i zaigrati neku igru ili opteretiti cpu sa npr. Primeom 95 i vidjeti temperature!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice