Kvalitetno računalo

poruka: 37
|
čitano: 9.682
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Kvalitetno računalo
prihvaćeno rješenje
kremenko kaže...
Core2Duo2 kaže...

nemoj sad slagat komp jer će do polovine 2009 bit TOTALNO drukčija situacija na tržištu.... tako da...     slaži ga par dana il tjedan dana prije nego što ga namjeravaš kupit

ovo ti nema smisla

Ok, cujemo se za par mjeseci, ali ipak bi volio komentare na gornju konfiguraciju da nesto naucim o komponentama.
 Zamislite da kupujem sada uskoro. Hvala svima koji ce odgovoriti.
 E stari, 3. put pisem isto i onda odustajem, dakle najave od sada pa do sredine 2009. (odprilike):

-17.11. izlazak Nehalema i x58 (lga1366) chipseta, ddr3 ram iskljucivo
-kraj 2008. izlazi nova Nvidia radnog imena gt206 (nasljednik gtx 260)
-pocetak 2009. izlazi Nvidia radnog imena gt212 (nasljednik gtx280)
-q2 2009. izlazi nova Nvidia radnog imena gt216, takodjer bi trebale izaci vec nove verzije Nehalema za x58, no izlazi i 2jezgrena verzija Nehalema i chipset lga 1166, a tu negdje ili na prijelazu u q3 izlazi (tj najavljen je ) ATI 5xxx serije
-negdje izmedju ocekuje se i novost od AMD-a (novi proc - ime ne znam)

-> svo ovo vrijeme polako ali sigurno nestajat ce brojni C2D i C2Q procesori, limitirat ce se brojem p45 i x48 maticne a p35 i x38 bi trebao kompletno nestat (barem predpostavljam)

- ti si reko kupovat komp krajem q2/ pocetkom q3 (sredina 2009.) -> promjenit ce se gro toga... pitanje koje cijene ce biti, pitanje cega ce biti za kupit i oce li se vise uopce isplatit kupovat core2, a ako se nece isplatit kupovat sta te briga koja konfa je sada dobra i bit ce dobra i onda kad ju neces kupit? ako ce se pak isplatit iz meni nepoznatog razloga jos uvjek kupovat core2 onda ces zasigurno u 2-3 tjedna prije kupovanja moc slozit neku konfu ovdje na forumu jer ce cijene biti aktuelne, poznate i sva nova tehnologija koja u medjuvremenu zazivi ce biti poznata, odnosi snaga poznati, isplativost poznata... sve poznato -> trenutno predvidjat sto ce se onda isplatit? imslim da je lakse dobit na lotu
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Cijene više rastu nego padaju, računalo mi treba i kupujem ga sljedeći tjedan.

Dapače neke komponente sam već kupio.

Evo glavnih koje sam pribavio:

Monitor: LG W2242T 22''

Kućište: midi tower Codegen, 2x12cm ventilatori

Napajanje: Fortron 400W PNF

Matična: Gigabyte EP43-DS3L

Ono što planiram kupiti:

Procesor: E8400

Grafička: Powercolor HD4830

Memorija: 2x2GB Kingmax 800Mhz

Optika: Pioneer DVR-216DBK

Hard disk: Seagate Barracuda 7200.11 320GB

Kvaliteta mi je na prvom mjestu, performanse na drugom.

Molim vaše mišljenje da li se za približno iste novce može bolje.

16 godina
neaktivan

Sve super slozeno,samo ako si zahtjevan gamer uzmes jacu grafu posto ta grafa ne briljira bas na 22 inch monitoru,ali je svakako dobra grafa........nisam gledo monitor ali to je tvoj odabir

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2009 23:40 (miks).
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Valjda si htio reci ako jesi zahtjevan gamer???

Grafu sam izabrao zbog dobrog hlađenja. To mi je važnije od performansi jer

nemam baš povjerenja u grafe koje se griju na 90 stupnjeva...

Možda u duši jesam gamer, ali u praksi ja to ne mogu pratiti ni vremenski ni financijski.

Dakle, nisam zahtjevan gamer.

BTW, da i tu pitam:

čini se da uz tu grafu ne dolazi Molex_to_PCIe konverter, a to će mi trebati.

Ja taj konverter ne nalazim u cjenicima. Jel to ima posebno za kupiti?

Grafu planiram kupiti u Vemilu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2009 22:53 (kremenko).
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Grafa će ipak biti XFX, a ne Powercolor. No, ono što mene sad zanima je što instaliarti na tu konfiguraciju? Na raspolaganju imam Windowse XP 32bit i Vistu 32bit.
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Računalo je sastavljeno, Windowsi XP instalirani. Prvi dojmovi odlični. Prema testiranjima u prastarom 3DMarku 2001SE, konfiguracija je 8-10 puta brža od stare.

Naravno sad tek počinju problemčići. Zasad imam dva.

1) Nakon instalacije svih drivera u Device manageru mi piše da nedostaju driveri za Audio device in High Definition Audio Bus.

Zvuk mi radi pa mi nije jasno što je to. Da li netko zna ili ima ideju?

2) Imam problema s ventilatorom na grafičkoj u staroj konfiguraciji. Počeo je otkazivati kod pokretanja, a kad ga se malo 'pogura' proradi i dalje radi normalno.

Kao da u startu nema dovoljno snage. Možda se prašine nakupilo, a ne mogu ga detaljno očistiti jer nemam dovoljno mali odvijač.

Grafička je GeForce 4 Ti 4200, AGP4x. Da li mi možete preporučiti neki novi ventilator koji bi odgovarao na tu karticu?

E8400, GA EP43-DS3L, 2x2GB Kingmax, XFX HD4830, LG W2242T
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.2.2009 23:19 (kremenko).
16 godina
kremenko kaže...

Računalo je sastavljeno, Windowsi XP instalirani. Prvi dojmovi odlični. Prema testiranjima u prastarom 3DMarku 2001SE, konfiguracija je 8-10 puta brža od stare.

Naravno sad tek počinju problemčići. Zasad imam dva.

1) Nakon instalacije svih drivera u Device manageru mi piše da nedostaju driveri za Audio device in High Definition Audio Bus.

Zvuk mi radi pa mi nije jasno što je to. Da li netko zna ili ima ideju?

2) Imam problema s ventilatorom na grafičkoj u staroj konfiguraciji. Počeo je otkazivati kod pokretanja, a kad ga se malo 'pogura' proradi i dalje radi normalno.

Kao da u startu nema dovoljno snage. Možda se prašine nakupilo, a ne mogu ga detaljno očistiti jer nemam dovoljno mali odvijač.

Grafička je GeForce 4 Ti 4200, AGP4x. Da li mi možete preporučiti neki novi ventilator koji bi odgovarao na tu karticu?

imo sam i ja taj problem sa istom grafičkom! nema ventilatora.. baci grafick u u  pm :(
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice