Konfiguracija za 15 000 - 20 000 kuna

poruka: 123
|
čitano: 20.719
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Konfiguracija za 15 000 - 20 000 kuna
naxeem kaže...

U svakom slučaju, da stoji to donekle, ali isto tako možeš za PC kupiti Eizo-a koji je bolji od Apple monitora... kupi NEC Spectru pa ćeš vidjeti da je Apple monitor igračka za djecu prema tom monitoru...  kao što možeš kupiti Xeona i na PC-u koji će pomesti tog istog Xeona u MAC-u baš zato što je to isti taj X5482 na 3.2 GHz, ali ćeš ga na PC-u overclockati i bit će brži.

Kužiš teoriju? Najjači MAC ima "tek" 800MHz DDR2 a ti u PC stavi 1600MHz DDR pa pometi pod s tim MAC-om, pogotovo kada dodaš najnovijeg intela što izlazi u travnju.

Isto tako tko ti brani da u PC gurneš SAS diskove? Nitko.

Molim te otvori Apple.com, pogledaj najjačeg MAC-a i ja ću ti za sigurno manje novca složiti jači PC. Da ne govorim o tome kako slažući PC imaš pristup onome što MAC nema: cutting edge-u ako imaš love.
 naxeem ove komponente o kojima ti pricas kostaju prije 15000 eura a ne kuna....

i zasto, ali zasto se uopce MAC spominje... dajte, covjek je ljepo pitao da mu PC treba za igre,
prema tome... zasto pricati kako neciji mac super radi u pohotoshopu ili kaj ja znam cemu... ak se netko zeli
igrat... nek se igra na PC-u i to je to... mogli bi se onda tu javit vlasnici konzola i kaj ja znam cega... ali Sonny-a
zanima PC
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Tocno nesto tako sam ja zelio i dobro si pretpostavio da zelim apsolutno sve novo..

Iskreno, ubacio bi malo jači procesor..

Kako bi to onda izgledalo?

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Rekao sam ti već. Za PC za igranje ne trebaš perverzije tamo gdje ti ne trebaju. Grafik, RAM, CPU i to je to. Raptor za malo veću propusnost kod loadinga i riješio si problem.

Ako ideš slagati najbolji PC koji možeš to košta 175,000.

Raptor nije dobro rijesenje, nepotrebno bacanje novaca kad 2 seagate-a u raid0, konkretno modeli od 250 Gb s jednom plocom, 410AS, rade puno bolje
od raptora koji ispadne puno skuplji s puno manje prostora! A o buci koju raptor proizvodi necu ni pricati dok se ovi seagate-i ne cuju!
17 godina
neaktivan
LUXX kaže...

Ovako:

Procesor:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_255_206&products_id=4199

Ram:

http://www.nabava.net/crucial-2gb-ddr2-2x1gb__18839_p.php

Matična:

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=5285

Grafička:

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=5044

HDD:

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=3490

i

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=4840

Hladnjak za proc:

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=4272

Napajanje:

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=4763

Pržilica:

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=5274     x2

Monitor:

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=4714

Ostaje ti još kučište što je po ukusu različito.

4gb rama ti netreba ako nemaš 64bitni sistem ili si grafičar

Evo još jednom što sam ti ja predložio.
To je sa extreme procom.

C2D@3360mhz,GA-P35-DS4,2GB DDR2 Kingmax@960mhz
17 godina
neaktivan
mac kaže...
naxeem kaže...
mac kaže...

je platis i vise od 30 % vise ali te komponente su testirane u njihovim laboratorijima i radjene su iskljucivo za americko i trzisete zapadnje europe. A ovdje dobivas komponente zadnje klase koje je napravio neki kineski seljo koji niti ne zna upalit komp!!!

Ne slažem se.
Danas 99% komponenti proizvode kineski seljaci koji ne znaju upalit komp!!! Ali sasvim je nebitno tko kuca po računalu robota koji tebi slaže komp. Ne mora znat upalit komp !!!

Ako ti misliš da se apple komponente proizvode u New Yorku, jako si naivan.:)
 ne ja znam da ih ne proizvodi u americi isto kosto se ni mercedes ne proizvodi u njemackoj... Ali opet to nema veze... dobivaju kvalitetnije komponente... ne placa se samo dizajn... A uostalom najdi jedan holywoodski studio ili bilo koju filmsku kucu koja koristi PC?

O kojim ti glupostima pričaš? Ti ovaj tip liči na Holywoodski studio? Treba mu komp isključivo za igranje, a sa strane za net.Pa neće on radit novi nastavak Star Wars-a ili neznam čega...
Usput Macovi su uvijek imali slab odabir grafičih koje su najčešće bile generaciju starije i to slabi modeli ili potpuno profesionalne grafičke kartice.

P.S. Od tih 20000 kn odvoji 35 kn kupi novi Bug ( TEMA : Ekstremne PC komonente ) i uleti u PC shop.

17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
Sonny kaže...

Tocno nesto tako sam ja zelio i dobro si pretpostavio da zelim apsolutno sve novo..

kupovat jaci proc je bacanje love, jer ovaj koji sam naveo mozes overclockat da boli glava! nemoj samo
gledat cijene i mislit da ak kosta "malo" = ne valja... itekako valja... taj E8400 moze radit recimo na 3.6 GHz
bez problema, ali ono najvaznije je sljedece, cak i ako ga ne overclockas, taj cpu ce apsolutno sve igre
vise nego dobro opsluzivat svojom brzinom i  "snagom"... Niti jedna danasnja igra u 3 sata konstantnog
igranja nije iskoristila moj cpu E4300 niti do 70%... a taj moj cpu je osjetno losiji u svakom pogledu od
E8400 koji sam ti preporucio.

Extreme koji ti je "netko" preporucio kosta 6500 kn, a za igre ti ne treba. Dakle 5000 kn ces bacit u vjetar,
ako ne vjerujes, pogledaj kod nekog tko ima bilo koji E4xxx ili E6xxx ili novi E8xxx intel cpu u kombinaciji
sa dobrom grafickom ili dvije dobre graficke i vidjet ces o cemu ti pricam. Sve igre pa i Crysis ce letit na takvim
procesorima pogotovo ako su overclockani a nema razloga da ne budu jer danas to nije nikakva nauka!

Za tih 5000 kn koje ces ustedit samo na cpu i jos nekim ustedama mozes za 1 godinu kupit novi komp
koji ce biti bolji nego da sada potrosis svih 20000 kn, no to sam vec i rekao!

Taj Extreme procesor je cisto preseravanje otprilike kao i audi RS6 :-) Sto ce ti kad vec i S6 skroz
pristojno vozi :-) Eto toliko...

rekao sam ti i za diskove, za ram cu reci prije nego netko pita, 2 Gb ti je dosta, osim toga 4 Gb windowsi
niti ne "vide" osim ako imas 64 bitne koji ce ti samo raditi probleme!

Blu ray pogon je takoder bacanje novaca trenutno i jos neko vrijeme ce biti, ipak si dao neki limit jelda!

Nije bas da ces trosit 20 tisuca eur pa da se nabacujemo sa svime i svacime. Ono sto je bilo u zadnjem
Bug-u, extremne pc komponente, kosta daleko vise od 20 tisuca kn.

Da rezimiram, ono sto su extremene komponente danas, kosta previse i bacanje je novaca. Takve stvari
ima smisla kupovat jedino ako moras napraviti trosak u poduzecu (firmi) da bi platio manji PDV, te ako
mozes takav PC kupovat svakih 10 mjeseci cim na trziste dodu nove extremne komponente!
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.2.2008 21:08 (Vicko).
17 godina

Ljepo ti čovjek kaže...kupi nešto best buy za 8000, ostatak potroši na žene slabijeg morala i

imat ćeš o čemu pričati za dvije godine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

Ljepo ti čovjek kaže...kupi nešto best buy za 8000, ostatak potroši na žene slabijeg morala i

imat ćeš o čemu pričati za dvije godine.

hehehehe ovaj prijedlog je za razmislit Belji se

Mada bi ostatak love mogao potrošit za 1 dan ak ima kondicije

C2D@3360mhz,GA-P35-DS4,2GB DDR2 Kingmax@960mhz
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Vicko kaže...
Sonny kaže...

kupovat jaci proc je bacanje love, jer ovaj koji sam naveo mozes overclockat da boli glava! nemoj samo
gledat cijene i mislit da ak kosta "malo" = ne valja... itekako valja... taj E8400 moze radit recimo na 3.6 GHz
bez problema, ali ono najvaznije je sljedece, cak i ako ga ne overclockas, taj cpu ce apsolutno sve igre
vise nego dobro opsluzivat svojom brzinom i  "snagom"... Niti jedna danasnja igra u 3 sata konstantnog
igranja nije iskoristila moj cpu E4300 niti do 70%... a taj moj cpu je osjetno losiji u svakom pogledu od
E8400 koji sam ti preporucio.

Extreme koji ti je "netko" preporucio kosta 6500 kn, a za igre ti ne treba. Dakle 5000 kn ces bacit u vjetar,
ako ne vjerujes, pogledaj kod nekog tko imas bilo koji E4xxx ili E6xxx ili novi E8xxx intel cpu u kombinaciji
sa dobrom grafickom ili dvije dobre graficke i vidjet ces o cemu ti pricam. Sve igre pa i Crysis ce letit na takvim
procesorima pogotovo ako su overclockani a nema razloga da ne budu jer danas to nije nikakva nauka!

Za tih 5000 kn koje ces ustedit samo na cpu i jos nekim ustedama mozes za 1 godinu kupit novi komp
koji ce biti bolji nego da sada potrosis svih 20000 kn, no to sam vec i rekao!

Taj Extreme procesor je cisto preseravanje otprilike kao i audi RS6 :-) Sto ce ti kad vec i S6 skroz
pristojno vozi :-) Eto toliko...

rekao sam ti i za diskove, za ram cu reci prije nego netko pita, 2 Gb ti je dosta, osim toga 4 Gb windowsi
niti ne "vide" osim ako imas 64 bitne koji ce ti samo raditi probleme!

Blu ray pogon je takoder bacanje novaca trenutno i jos neko vrijeme ce biti, ipak si dao neki limit jelda!

Nije bas da ces trosit 20 tisuca eur pa da se nabacujemo sa svime i svacime. Ono sto je bilo u zadnjem
Bug-u, extremne pc komponente, kosta daleko vise od 20 tisuca kn.
 E, fala care..sada si me razuvjerio u ovo "skupo = dobro, a jeftino = lose"..mislim da cu tako na kraju i napravit..fkt hvala
A sto se tice zena..ostat ce i za to.. lol Belji se
17 godina
neaktivan
LUXX kaže...

necemo tako, ako je covjek glup moze 12000 kn potrositi i za 2 minute u casinu, necemo
o takvim stvarima!

ja sam se eto postavio u taj polozaj da mogu i želim potrositi 20000 na pc, potrosio bi 14 sada
i 10  opet za nekih 12-17 mjeseci, s tim da bi tih 10 nakon 12-17 mjeseci islo samo za kantu
a periferiju bi imao "staru" koju sam kupio "sada".
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Vicko kaže...
LUXX kaže...

necemo tako, ako je covjek glup moze 12000 kn potrositi i za 2 minute u casinu, necemo
o takvim stvarima!

ja sam se eto postavio u taj polozaj da mogu i želim potrositi 20000 na pc, potrosio bi 14 sada
i 10  opet za nekih 12-17 mjeseci, s tim da bi tih 10 nakon 12-17 mjeseci islo samo za kantu
a periferiju bi imao "staru" koju sam kupio "sada".
 da, tak cu ja sada napravit..ljudi carevi ste..a ovaj BUG-ov forum zlata vrijedi..Osmijeh
17 godina
neaktivan

Sonny nema na cemu samo polako s kupovinom da sve bude kompatibilno.

Takoder pazi jer neki ducani daju manje jamstvo nego daje proizvodac

recimo corsair napajanje negdje ima 2 a negdje 5 godina jamstva

poslao sam ti privatnu poruku pa pogledaj, javi ak kojim slucajem nisi dobio!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ok, hvala i na tom savjetu..dobio sam poruku..Osmijeh

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ne kupuj DDR3 niti SSD diskove. Preskupo (oko 300-500%) za 3-5% poboljšanja.

Drži se za sada DDR2 memorije (4GB Cruciala 1066 ili OCZ FLEX 1200 npr.), za intel QX9650 nemaš novca u 20,000 (treba ti oko 30), ali neki Q6600 ti je dobar (clock na 3.3 npr), dual 3870X2 (ASUS) i neka dobra MSI ili Gigabyte ili ASUS ploča na X38 chipsetu.

Disk neki Hitachi 500GB x 2 u RAID1 i jedan WD Raptor za sistem.

Dobro napajanje (Silverstone npr.) i mirna Bosna.

Dakle već sma napisao neki optimum (jer najjače je suludo) a najjača trenutno 3870X2 nije strašno skupa čak ni u duploj opciji.

naxeem ove komponente o kojima ti pricas kostaju prije 15000 eura a ne kuna....

Već sam rekao da je to dio rasprave MAC vs PC, a ne prijedlog Sonnyu:)

Eh, da i napomenuto mu je da se uputi u Amsterdam malo :D
17 godina
protjeran
Pudge kaže...

stavis Intel core quad extreme na 3.0 GHz i bilo koju plocu s pci-e utorom s obzirom da je kompatibilan sa 2.0 standardom

to ti inače nije najjači proc,ako misli najjači,onda  neka pokuša saqx9770 ili barem qx9650...

phhh,k'o da me briga,potpis...'ko to još piše...
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Koliko ste gluposti ovdje samljeli sacuvaj boze. Covjek je trazio konfiguraciju za odredenu cifru na kojoj ce 90% vremena provoditi igrajuci se.Nikakav MAC i Apple koje su neki preporucali jer MAC OS sluzi iskljucivo za ozbiljan rad i nikako nije glupost kao što je netko to naveo a poslije izbila i lagana svada oko svega toga.Alienware je u redu ali nema ga za nabavit u HR i samim time nabava ili bilo kakvo narucivanje izvana je preskupo.

Vicko je od svih ovdje slozio ti jako dobru konfiguraciju i lijepo ti obrazlozio da nema smisla davat 20 tisuca na komp ako ti on ne sluzi za rad/posao od kojega zaraduješ za kruh.

Jedino mu zamjeram od svega što je u takvu konfiguraciju stavio monitor sa TN jezgrom :S Ako vec misliš izdovjit tolike novce na komp onda nemoj slušat ove koji su stavljali procesore po 4,5,6 i više tisuca kuna a tebi je glavna namjena igranje.

Uzimi mrcinsku grafu tipa 8800GTX/ultra ili kombinacija dvije 8800GT ili 3870 sad koja bi kombinacija bila bolja od te 3 nisam ni sam pameta proguglaj malo i pogledaj razlicite rescenzije i sve sl.Proc do max 2000 iako je i to previše E8400 je

vrhunski proc i za tvoje potrebe ce bit i više nego dovoljan.Uzmi 2 gige nekoga boljeg rama koji se dobro klokaju a poslije ceš po potrebi nadodati još.Maticna sad ovisi o tome koju soluciju grafike bi uzeo jedna mrcinska grafa ili kombinacija

8800GT u SLI ili 3870 u CF pa samim time moraš pazit da ploca podrzava tvoj izbor.Vodeno napajanje koje se spominjalo mislim da ti je nepotrebno i preskupo. Kucište je prvenstveno izbor kupca....jer vecina gleda vanjski izgled kucišta a ne neke drute bitne stvari.Periferiju si takoder sam mozeš izabrati. Nikako ti ne treba napajanje od 600,700 itd.. W 500WSesonic je overkill za tu konfiguraciju.

I na poslijetku ono najvaznije ako vec ulazeš 20 tisuca u kompjuter uzmi si pošteni monitor a ne šta su ljudi stavljai 22" sa TN jezgrom i sl. Uzmi si DELL-a 2407WFP-HC TFT UltraSharp WIDE cijena mu je oko 5.500kn tvoje oci ce ti biti zahvalne ;)

May The Force be With You DuDe!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

za 20k KN, too much love za kratko vrijeme uživanja obzirom da ide sve tako rapidno naprijed.

Za te novce odi kupi dobru plazmu i playstation 3, i hrpu igara......

zabava zajamčena bar neko vrijeme, a uostalom dobijes i novi TV

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Matična: ASUS P5K Premium (P35)
Procesor: Intel Core 2 duo E8500
ram: kingmax 2x1 GB Kingmax DDR2 PC6400
vga: ASUS EN8800 GTS/HTDP/512
hdd: WD Raptor 150 Gb + WD Caviar 400 Gb
opt: Pioneer DVR-212, 18x, SATA
napajanje: Seasonic energy+ 550W
škatulja: Chieftec CH-02B-BM, MIDI Aegis,bez ps ili Antec p182

miš: logitech G9

tipkovnica: logitech deluxe 250 crna (za razbit na igricama je ok:)

monitor: Lenovo D221

softver: Win Xp Pro

"Gori od čarobnjaka je samo njegov šegrt." M. Mouse
"I najbolji planovi često propadnu." Mirko S. Zlikovsky

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

fala svima..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Gle ak želiš nešto isključivo namjenjeno igranju kupi si igraću konzolu. Ja imam Play Station 3 i prezadovoljan sam. Još kad se vrti na full HD. Ako ti je glupo kao meni igrat npr. FPS na kontroleru možeš si spojit tipkovnicu i miša. Odlična varijanta. A najbolje je što ćeš uštedjet 10000 kuna. Tak sam i ja kupio komp od 15000 kuna i sad mi služi za internet i pokoju igru.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Geralt kaže...
 Jel ti uopće išta kontaš od komponenti računala? Plati nekome pa nek ti slaže, ovdje sam kmechiš kao lmr dijete, necu too, hocu ovo, ne znaaam, jel to valja, al jel bolje ovo, necu mac...jesus f... krajst, uzmi sve megaturbo najjace i igraj se 2god, kad izadje crysis 3, uzmi novu grafu od 5 somova kn i šuti.
Ili plati nekome da ti slaže, pošto para imaš, kako se usuđuješ ovdje tražiti da ti ljudi slažu, plati!!! Pa ćeš dobiti uslugu, a ak budeš i tad cmrljio taj ce te napichkati i jos ti uet tih 500kn.

Nazi stil - ali definitivno pun pogodak :)

"Gori od čarobnjaka je samo njegov šegrt." M. Mouse
"I najbolji planovi često propadnu." Mirko S. Zlikovsky
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2008 21:35 (Hazunfefer).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

MBO EVGA, s. 775, Black Pearl Edition, 680i SLI, NVIDIA nForce 680i SLI, BUS 1333 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, 2x 1Gbps, Fire Wire, Watercooling ready, DDR 2, ATX 2,  3999,0 kn

Intel Core 2 Extreme QX9650 BOX LGA 775-pin 4y 3.0 gHz 1333 mhz cache 12 mb 6893,38 kn

3x VGA PCI-E CLUB 3D, GeForce 8800 GT, 512 MB, tv-out, Dual DVI  4107,00 kn

RAM, 4 GB (2GB + 2GB), DDR 2, PC-6400, 800 MHz, PATRIOT Extreme Performance  737,00 kn

HDD SEAGATE Barracuda 1 TB, serial ATA-II, 7200.11, 7.200 o/min., 32 MB cache (ST31000340AS) 1599,00 kn

DVD pisac, DVD±RW & DVD±R, LITE ON DX-8A1H-02C, Light Scribe 6x, 8x dual layer 8.5 GB, USB 2.0, slim, bulk, silver  725,00 kn

Napajanje 880 W ATX 2, HIPER 4M880-PU  1039,00 kn

Tipkovnica HR, APPLE, Wired keyboard, USB  403,00 kn

Miš MICROSOFT Laser Mouse 6000, USB, crni  209,00 kn

Slušalice 5.1 TRUST, HS-6400, 5.1 (15365)  299,00 kn

=20 010.38 kn

Smijeh Ti se svidja moja konfiguracija?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pasa moj za tolke pare nema sta nemeres kupit ja bi ti  preporucio da uzmes 2 kompa sa jakim karakteristikama

npr.

ati 4890 1 gb

ram 4 gb

itd.

bolje ti je to

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

EVO TI MASINA...imas i gaming mis tipkovnicu svee sve :D

Kada se kunem majkom možda lažem, ali kada se kunem ocem govorim istinu, majke mi!
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2009 21:14 (Logitech Gaming).
17 godina

A i ti si pametan...

Lik je valjda kupio konfiguraciju prije više od godinu dana.

Ovi novi početnici... Bez uvrede,ali kontrolirajte se malo.

Fear leads to anger,anger leads to hate,hate leads to suffering.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
NesQuiK kaže...

pasa moj za tolke pare nema sta nemeres kupit ja bi ti  preporucio da uzmes 2 kompa sa jakim karakteristikama

npr.

ati 4890 1 gb

ram 4 gb

itd.

bolje ti je to

Logitech Gaming kaže...

EVO TI MASINA...imas i gaming mis tipkovnicu svee sve :D

Skywalker kaže...

A i ti si pametan...

Svaka vam čast, da kupio sam komp (tada) koji mi je sada u potpisu ;)
Ali, hvala na prijedlogu!
Samo da mi je znat odakle si izvukao temu?
Intel Core 2 Duo E8500 @ 3.5 GHz i SCYTHE Mine, ATi Radeon HD3870 x2, DDR2 4Gb (2x2Gb) Corsair 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair HX 520w, Creative Labs X-Fi Xtreme Game
16 godina
neaktivan
Skywalker kaže...

A i ti si pametan...

pfff...nisam gledao datum ja se ispricavam :D
Kada se kunem majkom možda lažem, ali kada se kunem ocem govorim istinu, majke mi!
17 godina

Sorry,nisam ni ja trebao onako reagirat...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

1 x Procesor Intel i7 940, 4x2.9333 GHz, 1333MHz, 8Mb cache, s 1366                     4.100,42Kn
1 x ASUS P6T DELUXE V2, 1366, Intel X58, ICH10R, BUS 6400 MHz, DDR3                 2.327,83Kn
1 x DDR3 6Gb (3x2Gb) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24, COR-TR3X6G1600C9                       928,98Kn
1 x Sapphire HD 4870 X2, 2Gb GDDR5 2x256bit, Dual DVI, PCI Express                     3.260,40Kn
1 x HDD Seagate 750GB, Serial ATA II,7200 rpm,Barracuda 7200.11,32Mb                   749,64Kn
1 x Napajanje CORSAIR 750W, TX Series CMPSU-750TXEU, 12cm vent,ATX2                 948,11Kn
1 x DVD upisivač Pioneer DVR-216DBK, DVD±RW, 20x DVD±R ,10x DL                             174,99Kn

Ukupno: 12.490,38Kn

napomena: sve je iz ADM-a . monitor i kučište nisu navedeni zbog samog krajnjeg korisnika jer neznam njgov stil

edit: isto vrijedi i za periferiju

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2009 21:39 (brezonja).

0 0 hvala 0
17 godina

Evo sad i njega... Osmijeh

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice