Nije baš tako, već na 850 se može mjeriti sa 6870 u nekim igrama čak je i malo prelazi, u nekima je malo iza. Kažem, jedno 30ak komada sam ih tako postavio i sve rade bez ikakvih problema, da ne već bi mi bile na reklamaciji, a i zvali bi ljudi da je bilo problema. A na 850 rade bez povećanja napona, i to se nikako ne može nazvati extremni, pa ni jaki OC.
A našao sam kasnije i link i postavio ga gore u postu koji je imao slična iskustva kao i ja. Dakle 850/1150 na 6850 dobiješ karticu usporedivu sa stock 6870, u nekim igrama je bolja, u nekim lošija, ali generalno je usporediva. I apsolutno se slažem da 950 nikako nije za 24/7, em treba dodatne voltaže, em se dosta više grije, em će gotovo sigurno doći do problema sa prikazom. Iako ima primjeraka koji će biti sve ok, glavnivna vjerujem da ne. Ali kod OCa na 850/1150 glavnina će biti ok. Od 30ak komada koja sam do sad OC-ao, ni jedna nije trebala podizanje voltaže za 850/1150.
Očito je onda bandwidth kočnica na Bartsu kada OC vrama za 100MHz donosi toliku prednost. Pomalo čudno čudno jer osim što 6870 na default taktovima ima 50MHz veću frekvenciju jezgre, tu su i 2 SIMD-a viška pa u paketu dolazi višak SP-ova i TMU. Na 69xx je pak druga priča, OC-om vrama dobivaš zanemarivo malo.
i ja sam mislia da nemoze stic 6870 a stigla je :S i naravno moze stic stock ali ocanu 6870 nikako