Assemblio.hr v2 - community features&ideas wanted!

poruka: 43
|
čitano: 10.163
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Dobro, assemblio pocinje djelovat smisleno.

Nisam siguran kako tocno radi algoritam, vidim da cete na dnu imati mogucnost "ovo racunalo mozete kupiti u slijedecim shopovima" i onda klik na shop otvara valjda stranicu shopa gdje po predlosku assembplia mozemo sami sastavit racunalo u tom web shopu.

Ono sto bih ja volio vidjet, kao napredni korisnik, je da svaku komponentu mogu dobit link na shop iz koje je uzeta - ako algoritam radi tako da to dozvoljava - dakle da uzmem svaku komponentu iz trgovine gdje je najjeftinija pa sam sastavljam, ako to zelim. Da recimo mogu birat kod R9 290 koju zelim (trix, trix vaporx, windforce... dakle po proizvodjacu) i slicno, a ne samo link na webshop u kojem ima odredjeni podskup takvih kartica.

OK, oni slideri sastrane sa "scorom" ce vjerojatno imat utjecaja na odredjene komponente, pa je to skroz u redu.

Takodjer ne bi bilo lose da predlozite neka kucista koja korisnici uzimaju u tom cijenovnom rangu. Znam da ste "ostavili dio novaca za kuciste i periferiju", ali ne bi bilo lose barem link neki ili na dnu stranice dodat, kao na nekim webshopovima, dio sa "korisnici koji su kupili navedene proizvode uzimaju i " pa onda neka kucista, monitore, periferiju i slicno.

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Web shopovi uglavnom drze jednu maržu za sve komponente. Odnosno ako je xy kartica 10% jeftinija u shopu 1 nego u shopu 2 onda ce i xy procesor biti otprilike jednako jeftiniji. A ako i nije tako razlike su zanemarivo marginalne. Tako da ne vidim smisla u sugeriranom featureu. Onda opet kada bi to implementirali razmisli koliko bi komplikacija uzrokovalo a koliko bi malo ljudi imalo koristi od navedenog featurea xd. 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Kako nema smisla? Ako web shop ima r9 290 sapp tri-x i msi, a ja hocu GA windforce koji postoji u nekom drugom ducano, ako u webshopu nema fractal r4 ili crosair 800D ili stogod zelim, napajanje koje zelim, SSD, trebalo bi postojat mogucnost da biram komponentu po vrsti i dobijem link sa nabave gdje je to najjeftinije.

Tak svejedno jel webshop A ima nesto 50 kn jeftinije ak to nije ono sto zelim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Assemblio.hr v2 - community features&ideas wan
Rhodin kaže...

Kako nema smisla? Ako web shop ima r9 290 sapp tri-x i msi, a ja hocu GA windforce koji postoji u nekom drugom ducano, ako u webshopu nema fractal r4 ili crosair 800D ili stogod zelim, napajanje koje zelim, SSD, trebalo bi postojat mogucnost da biram komponentu po vrsti i dobijem link sa nabave gdje je to najjeftinije.

Tak svejedno jel webshop A ima nesto 50 kn jeftinije ak to nije ono sto zelim.

U sljedećoj verziji moći ćeš urediti konfiguraciju, tako da ćeš dio komponenti koje ti se ne sviđaju moći zamijeniti drugima. Što se tiče tog "naruči mi najjeftinije iz svih ducana koje imate u bazi" featurea, trenutno nam to nije u scopeu ove verzije, mada se slažem da je kul mogućnost i možda se pojavi u nekoj budućoj verziji, no za sada nam je out of scope {#}

Rhodin kaže...

Takodjer ne bi bilo lose da predlozite neka kucista koja korisnici uzimaju u tom cijenovnom rangu. Znam da ste "ostavili dio novaca za kuciste i periferiju", ali ne bi bilo lose barem link neki ili na dnu stranice dodat, kao na nekim webshopovima, dio sa "korisnici koji su kupili navedene proizvode uzimaju i " pa onda neka kucista, monitore, periferiju i slicno.

To je super prijedlog! Upravo radimo na tome, planiramo predlagati kučišta, ako ti je to zanimljivo ostavi komentar i ovdje {#}

Tražiš best buy računalo? - http://assemblio.hr/
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.9.2014 21:33 (Fearless).
14 godina
neaktivan

Evo jedno brzo tehnicko pitanje za ekipu {#}. U svrhu izgradnje što boljeg algoritma za assemblio v2.

Naime i sam sam u nedoumicama pa da vidim sto vi mislite. 

Interensira me na kojoj cjenovnoj granici za gamersku konfu više nebi razmatrali APU nego CPU+slabija diskretna kombinaciju.

Ako bi uopce u iti jednom slucaju razmatrali APU.

Inace, APUove vidite kao procesore koji imaju kakvu idealnu namjenu? 

Kada bih prijatelju/sebi slagao iznimno jeftinu gaming konfiguraciju AMD procesor iz serije APU-ova

bih koristio pri slijedecoj cifri: 

(Alternativa za APU bi bila CPU+diskretna grafika).

1 2000-2500kn
0 2500-3000kn
2 3000-3500kn
4 Ne bih uopce razmatrao APU
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2014 19:24 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

I evo teaser naprednog konfiguratora za V2 :) 

Cekamo komentare {#}

Visoka rezolucija:

http://i30.photobucket.com/albums/c316/athlon-64/napredni-konf-new_zpsadf88b05.jpg~original

Dosta vas pita kada ce v2 biti online. Necemo jos davati precizne rokove ali kroz koji tjedan {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.10.2014 15:32 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zamolba da komentirate u ovoj temi radi preglednosti, Hvala: 

http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/assemblio-slozite-novo-racunalo-par-klikova/205233.aspx?jumpto=4431683&sort=asc&view=flat&page=8

Novi Assemblio je tu!

http://assemblio.hr/

Nakon skoro 3 mjeseca razvoja, novi Assemblio.hr ugledao je svijetlo dana

nećemo previše dužiti, nadamo se da vam se sviđa, poslušali smo vaše zahtjeve i kritike i pokušali ih iskoristiti u što većem broju!

Uživajte u korištenju!

Promjene u odnosu na prethodnu verziju:

- novi dizajn

- novi algoritam slaganja

- napredni konfigurator

- uređivanje konfiguracije

- mogućnost naručivanja konfiguracije

- integracija s Nabava.net cijenama

- verzioniranje konfiguracije

- "duboke poveznice" na konfiguracije i verzije konfiguracija

- detaljnija stranica o nama

Da preduhitrim odmah pitanja koja vidim {#}

Cijene koje assemblio koristi za sam algoritam su srednja cijena svih ponuda XY komponente s nabava.net.

Dakle ako narucite konfu iz future ispast ce vas nesto jeftinije nego je assemblio predvidio.

Ako se odlucite za links ispast ce vas nesto skuplje. Nisu drasticne razlike :)

Za sada je samo futura IT među ponuđenim dobavljacima ali to ce se uskoro mijenjati ;)

I da, znam da ce vam ovo zapet za oko pa... ako se slaze gamersku konfiguraciju povise 3000kn sve je okej.

Ako se slaze ispod 3000 nužno je odznaciti SSD da bi se mogla izabrati diskretna grafika.

Na listi je da to automatiziramo naravno. Ispod 2500kn jednostavno nema novca za diskretnu grafiku. 

S obzirom da se radi o srednjim cijenama i da nismo voljni radit kompromise kao: ubaci mu MS napajanje pa ce bit para za grafiku. 

Mislim da je to razumljivo {#}

Hvala svima na podrsci, cekamo komentare i pitanja {#}

Moj PC  
7 0 hvala 2
12 godina

idem napredno slaganje, 7000kn odaberem proc intel i grafa nvidia i stavim da zelim ssd ali mi svaki put izbaci konfu bez SSD-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dennocro kaže...

idem napredno slaganje, 7000kn odaberem proc intel i grafa nvidia i stavim da zelim ssd ali mi svaki put izbaci konfu bez SSD-a

Mozes dat malo veci prioritet velicini diska :D. Kopa sam jucer nakon updejta pa sam primjetia da se algoritam jos uvjek dosta bolje snalazi ako mu se ne ogranicava komponente. Ako mu se previše suzi izbor zna radit gluposti. Taj dio bi se treba sredit cim dodamo jos komponenti u bazu. To je iduce na listi, do jucer smo rješavali ostale bugove koje su nam forumaši prijavili {#}

17 godina

Slagao sam par konfi uz pomoć Assemblia čisto da vidim i ne sviđa mi se što je svaka konfa jednolična. Skoro sve kompontente se ponavjalju u raznim cjenovinim razredim. To je ok za nekog tko je napredan korisnik pa treba okvirnu konfu i onda će promjeniti neke stvari ali za korisnike kojima komponente ne znače ništa bit će problem jer će u krajnjem slučaju sastaviti lošu konfu ako se koncentriraju na grafičku karticu i stave 5K kn recimo. Za te novce se može sastavit solidna konfa, a Assemmbio će isforsat skupu grafu, a ostale komponente će biti jeftinije i dosta lošije u odnosu na grafiču. A nije samo grafička kartica ključni faktor dobrog gejming PC-a. To je barem moje mišljenje.

14 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...

Slagao sam par konfi uz pomoć Assemblia čisto da vidim i ne sviđa mi se što je svaka konfa jednolična. Skoro sve kompontente se ponavjalju u raznim cjenovinim razredim. To je ok za nekog tko je napredan korisnik pa treba okvirnu konfu i onda će promjeniti neke stvari ali za korisnike kojima komponente ne znače ništa bit će problem jer će u krajnjem slučaju sastaviti lošu konfu ako se koncentriraju na grafičku karticu i stave 5K kn recimo. Za te novce se može sastavit solidna konfa, a Assemmbio će isforsat skupu grafu, a ostale komponente će biti jeftinije i dosta lošije u odnosu na grafiču. A nije samo grafička kartica ključni faktor dobrog gejming PC-a. To je barem moje mišljenje.

Ne razumijem. Ovo je gamer od 5000kn:  http://assemblio.hr/pc/7gcv0g2Dqh/1 

Dakle prioritizirana jaka graficka. Kartica je jaka koliko moze bit s tim da ostale komponente ne budu pre slabe za nju. Tj u konfiguraciji se ne pojavljuje bottleneck. 

Ako zelite da ostale komponente budu jace u odnosu na graficku onda koristite nešto kao preset "balansirano racunalo"

Problem jos imamo s uredskim konfiguracijama gdje ubacuje bespotreban GPU. To cemo najvjerojatnije rijesiti ubacivanjem checkboxa (zelim diskretnu grafiku) u napredni meni.

Pa ce to biti po defaultu odznaceno za uredske konfe. Ali razmisljamo jos o rjesenju :) 

Bili su kolokviji pa je pala kratka pauza. 

17 godina
athlon64 kaže...
ParaNO1d kaže...

Dakle prioritizirana jaka graficka. Kartica je jaka koliko moze bit s tim da ostale komponente ne budu pre slabe za nju. Tj u konfiguraciji se ne pojavljuje bottleneck. 

Ako zelite da ostale komponente budu jace u odnosu na graficku onda koristite nešto kao preset "balansirano racunalo"

Problem jos imamo s uredskim konfiguracijama gdje ubacuje bespotreban GPU. To cemo najvjerojatnije rijesiti ubacivanjem checkboxa (zelim diskretnu grafiku) u napredni meni.

Pa ce to biti po defaultu odznaceno za uredske konfe. Ali razmisljamo jos o rjesenju :) 

O tome i govorim. Matična za 500 kn nije matična za gejmere što god ti mislio i koliko se god ljutio. Ako pogledaš prave benchmarke svugdje su Intelovi CPU-ovi dominanti nasparm AMD-ovih što se tiče gejminga. Jer 6 ili 8 jezgri nema veliku korist u igrama tako da sam potvrdio ono što sam rekao. Gejrmersko računalo s odličnom grafom i šit CPU-om te matičnom nije dobro gejmersko računalo. HDD i RAM je ok. Poradi na algoritmima, a ne odmah se pjeniti i opravdavati kako je sve dobro

14 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...
athlon64 kaže...
ParaNO1d kaže...

O tome i govorim. Matična za 500 kn nije matična za gejmere što god ti mislio i koliko se god ljutio. Ako pogledaš prave benchmarke svugdje su Intelovi CPU-ovi dominanti nasparm AMD-ovih što se tiče gejminga. Jer 6 ili 8 jezgri nema veliku korist u igrama tako da sam potvrdio ono što sam rekao. Gejrmersko računalo s odličnom grafom i šit CPU-om te matičnom nije dobro gejmersko računalo. HDD i RAM je ok. Poradi na algoritmima, a ne odmah se pjeniti i opravdavati kako je sve dobro

Kolega, algoritam nije savršen, jos ima prostora za doradu. Ali došli ste ovdje hranit svoju potrebu dokazivanja da ste u pravu. 

Dakle fx6300 košta 802 kune. Evo: http://www.protis.hr/products/details/amd-cpu-desktop-fxseries-x6-6300-35ghz-14mb-95w-am3-box/63851 

Navedena maticna ploca od 500kn je taman balans za njega. Nije pre jeftini šrot. Nije pretjerano skupa. Kada bi imali dodatne opcije kao "želim overclockirati" korisnik bi dobio i bolju plocu. 

Za 890kn (dakle 80 više) intel nudi dvojezgreni i3 4150:  http://www.protis.hr/products/details/intel-core-i34150-350ghz-512kb-3mb-54w-1150-box-intel-hd-graphics-4400/83336

Usporedba ta 2 procesora?  http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2199660/low-budget-cpu-4150-6300-4350.html  

Eto par komentara. Ako mislite da su ti komentari krivi slobodno nađite benchmarke koji nisu :) 

fx6300 nije pre slab procesor za guranje navedene graficke kartice. Ako vi volite intel možete u meniju opaliti ogranicenje i staviti da zelite samo intel pa dobijete ovo:

http://assemblio.hr/pc/XvYZ9PGifH/1

Stavi vam i3 jer nema novaca za i5 pa vam stavi i slabiju graficku jer bi ovaj i3 gusio 280ku. Onda dobijete veci ssd jer mu je ostalo novaca viska... 

Šta ste tu dobili? Lošije racunalo. Jer ste eliminirali fx6300 koji super upadne u taj cjenovni rang. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2014 10:32 (athlon64).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice