Završni rad,koju temu izabrati

poruka: 38
|
čitano: 7.703
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav svima

dakle ja idem 4. razred sretnje elektrotehničke škole. 

I sada za mentora za završni rad sam odabrao profesora Automatskog vođenja procesa...

ali neznam što bih odabrao za završni rad tj  neznam koju temu .. sve racunam nesto oko elektronike jer mi je i on tako rekao da odaberem.. pa što m ivi savjetujete ...o cemu bi se mogao raspisat ..

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
17 godina
neaktivan

ponovi pitanje, možda neko onda odgovori

Rage Against the Machine i Limp Bizkit <3
14 godina
Re: Završni rad,koju temu izabrati

Što mi vi savjetujete , o čemu bi se mogao raspisati?

ako obratite paznju mna to da sam etš
da ciljam nesto na elektroniku

da mi mentor drži avp  

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
15 godina

Piši nešto o solarnim elektranama, evo ovde u Sućurcu se radi jedna pa možeš i to spomenit.

Swedish latin super funk.
12 godina
neaktivan
14 godina

Kolege ..dobre teme ali ja ne spadam u tu skpinu ..to je više kao za jaku struju ..meni trebe nesto sta vise vuce na elektroniku

15 godina
ante5656 kaže...

Kolege ..dobre teme ali ja ne spadam u tu skpinu ..to je više kao za jaku struju ..meni trebe nesto sta vise vuce na elektroniku

Solarne fotonaponske elektrane su ti slaba struja, većina je jednosmjerna, paneli, baterije, pretvarači sve jeto elektronika... tek je pretvorba kasnije u izmjeničnu struju dio jake struje.

Swedish latin super funk.
14 godina

Da ali sto se tice same elektroike tu nemam nesto kvalitetno pisat koliko znam ..evo i malo sam googlao

15 godina
neaktivan

Pa ako baš mora biti automatika preporučam PLC. Ako škola ima opremu možeš i napraviti neki jednostav program za to. 

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
14 godina
neaktivan

Neki projektić s Arduinom?

14 godina

Hmm bojim se da ste me opet krivo svatili ,,,

ne moram aj napraviti projekt nego moram napisat kao referat o necem ..

a neznam o cemu

14 godina
neaktivan

Uporaba mikrokontrolera u automatskom vođenju procesa

12 godina
neaktivan

pošto ti je taj profesor mentor,piši o mikrokontrolerima ili cnc-u i slično....

kasnim....

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 20:30 (kivic15).
14 godina

hmmm to vam i nije loša ideja ... hvala puno ...

17 godina

hmm imao sam avp u srednjoj ali da me habes ne sjecam se tocno gradiva predmeta. inace t. za racunalstvo sam. za završni rad sam imal termometar koji mjeri temp na 2 mjesta i to sve se spaja na racunalo pomocu serijskog porta. 

Ride or die, remember?
14 godina

Da brate to nije loše ako imas maturalni za napravit projekt onda da ali ja imam pisat .tako da

17 godina

aha. a jbg. ja sam mislio da imas i ovak nekaj za napravit. pa da i ja sam imao opisat maturalni rad. mislim da je bilo oko 30 stranica. uglavnom pismeni dio, prezentacija na obrani, te sam rad napraviti.

Ride or die, remember?
17 godina
neaktivan

pisi o p, pd, pi, pid regulaciji i kontrolerima

alternativno, uzmi ka sta ti je netko reka, PLC, malo teorije, eventualno koji prakticni primjer jer Siemensov PLC imas u labu, sad sve ovisi ko ti je mentor i jel ima volje bakcat se s time... 

15 godina
neaktivan

Prvo izaberi temu zatim mentora.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
14 godina

g12356  nemam velikog izbora sta se tice metora...tako da ...

Vidit cu jos za tocnu temuu 

15 godina
neaktivan
Zašto ne?
Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
14 godina

Sto je sad to bitno ..zato sta su ostale profesore koji drze neke predmete o kojima bi se moglo pisat  zauzeli jakostrujaši ...

17 godina
neaktivan
g12356 kaže...
Zašto ne?

ante5656 kaže...

Sto je sad to bitno ..zato sta su ostale profesore koji drze neke predmete o kojima bi se moglo pisat  zauzeli jakostrujaši ...

zato sto se odabir mentora i tema vrsia jos u 10.mj., a sad iz kojeg razloga to nije dosad rijeseno... to nije bitno... 

14 godina

Sa tebom imam losih iskustava zato bi te molio da ne odgovaras na moje postove niti nista jer imamo totalno drugacji svjetonadzor zato molim te nemoj ....

a sto se tice samog mentora ja nisam imao tu srecu da sam ovo lito radiaj praksu u skoli pa nisam ovo lito to mogao napravit .... uostalom kad abiram mentora najpriej biram kao dobrog čovika a ne kao profesora za određeni predmet .. 

17 godina
neaktivan

vidis, kako se toga nisam sitia, pa tebi reka na drugoj temi... 

ovo lito nam je svaka ruka dobro dosla, nikome nismo branili da dodje i pomogne... to sto su ostali vec tamo dogovorili di ce i kud ce, to je druga stvar, a isto tako cu ti rec, ukoliko zeli, pojedini profesor te iznimno moze primit, unatoc "zadanog" broja ucenika po pojedinom profesoru. to sto ne zeli, to je druga stvar. 

osim toga, odabir profesora i tema rada treba je bit zavrsen do 31.10.2013. i to su cinjenice koje tebi ne idu na ruku...

za razliku od tebe, ne zelim ti solit pamet, tvoja je stvar zasto i kako to dosad nisi rijesia... ponudia sam ti dvi teme koje mi padaju napamet, jednu od kojih ti je i drugi forumas ponudia (PLC), a za koju ZNAM da bi moga izvest i u labu ukoliko zelis, a to ce ovisit o tvom mentoru i tebi. 

15 godina
neaktivan

Ti datumi na početku su samo okvirni. 

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
17 godina
neaktivan

ti datumi su sluzbeni... to sto ih se ne drzi ne zelim komentirat... jednako tako 99% ucenika na satu nema osnove kulture pa da bar zvuk na mobitelu izgasi, a kamoli sto drugo, iako je kucnim redom propisano da se mobiteli u skoli ne smiju koristit... 

ipak, jedan datum je finalni, a to je datum predaje maturalnog rada u referadu, i tu nema pomicanja... 

15 godina
neaktivan
ante5656 kaže...

Pozdrav svima

I sada za mentora za završni rad sam odabrao profesora Automatskog vođenja procesa...

ali neznam što bih odabrao za završni rad tj  neznam koju temu .. sve racunam nesto oko elektronike jer mi je i on tako rekao da odaberem.. pa što m ivi savjetujete ...o cemu bi se mogao raspisat ..

Ćek vi u Splitu možete odabrat sami temu ?, ja sam iz elektrotehničke škole u Zagrebu, nama je došao papir sa mentorima i popis tema (dobili smo ponuđene teme, nismo mogli birat nešto svoje), imao sam doslovno 5min da odaberem mentora i temu, znaći nisam imao šta premišljat, odabrao sam mentora (profesora) sa kojim sam si bio dobar i na brzinu proćitao njegove teme te odabrao jednu, kažem u svega 5min i to su svi četvrti razredi morali odabrat prije praznika, nekužim kako vi još uvijek birate temu o kojoj ćete pisat...

BTW: ovo automatsko vođenje procesa se kod nas zove automatsko upravljanje procesa (aup), ali vjerujem da je to isti predmet {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 11:52 (1BIT).
15 godina
neaktivan
1BIT kaže...
ante5656 kaže...

Pozdrav svima

Ćek vi u Splitu možete odabrat sami temu ?, ja sam iz elektrotehničke škole u Zagrebu, nama je došao papir sa mentorima i popis tema (dobili smo ponuđene teme, nismo mogli birat nešto svoje), imao sam doslovno 5min da odaberem mentora i temu, znaći nisam imao šta premišljat, odabrao sam mentora (profesora) sa kojim sam si bio dobar i na brzinu proćitao njegove teme te odabrao jednu, kažem u svega 5min i to su svi četvrti razredi morali odabrat prije praznika, nekužim kako vi još uvijek birate temu o kojoj ćete pisat...

BTW: ovo automatsko vođenje procesa se kod nas zove automatsko upravljanje procesa (aup), ali vjerujem da je to isti predmet {#}

Ja mislim da u većini države mogu birati.Meni su listu dali dva tjedna ranije i rekli su da slobodno profesorima predlažemo teme koje želimo.

14 godina

Da  to je trebalo bit izabrano vec davno ali zapravo ne izabarno nego dogovoreno sa mentorom ..tj treba se  dogovoriti oko teme a to jenajcesce tako da ja recem a on rece ok može ... ali to je asd totalno nebitno zašto nisam druogo mentora i zašto nisam prije .. ugl hvala vam svima na savjetima 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice