Evo da vas pitam dali imate kakva iskustva, kolko je to pametno i tak neke pojedinosti. Evo mene recimo zanima Kanada, pa bi bil veoma zahvalan onome tko mi moze bar malo nesto reci o tom sistemu i o nekim iskustvima...
Studiranje u inozemstvu
- poruka: 7
- |
- čitano: 5.274
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sad kako sta i gdje, sve zavisi opet gdje bi tocno. Ja sam nakon srednje upiso faks u Austriji (Informatika) i nekajem se ni najmanje. Koje se sve stvari ovdje rade, a koje dole, pa mi se cini fakultet koji sam planiro dole upisat smjesnim. Nepodcjenjujem sad sve fakultete dole, al onaj koji sam ja planiro upisat je bio stvarno los.
Ja bi preporucio svakome, tko se more odvojit od domovine da bjezi. Jednostavno su sanse za karijeru mnogo vece u inozemstvu vec kod kuce. Kod kuce jest najljepse, nema sta, al valjda najprije trbuhom za kruhom ic
A kak si dosel uopce do tog faksa? kakve uvjete moras zadovoljiti? ima di kakva stranica na netu di bi se mogel vise informirati? a uostalom ti znas iz prve ruke kak je tam...
Najlakse ti se informirati na strani od fakulteta, evo ti link pa ako hoce pogledaj
Kakvi su uvjeti, pa nisu nesto ekstremni, naravno da moras znat jezik, to kao prvo, inace ides na tecaj godinu dana. Ovdje ti treba njemacki i engleski podjednako.
Upises se dole negdje u Hrvatskoj na slican faks i prebacis se samo ovdje. Al to je za ovaj fakultet, sad kako je na drugim mjestima neznam. Naravno, ako si studiro ovdje vec i imas neke polozene ispite, bit ce ti uracunati, kako tako, ak nista kao izborni, sto opet nije lose.
Evo tu imas nesto u Kanadi pa si pogledaj
http://dreamfoundation.eu/courses/index/find/ok#results
Sretno
Prosle godine kad sam se ja raspitivala o studiranju u inozemstvu, vrlo malo informacija sam nalazila na internetu o iskustvima nasih studenata i skolama opcenito. E pa, ja sam sad na postdiplomskom u Londonu vec 7 mjeseci na jednom vrlo povoljnom i kvalitetnom programu. Dakle, to je MBA program koji traje godinu dana tocno. Imaju dva semestra a treci se samo pise rad. Naravno, ova skola nudi i diplomske, postdiplomske, MBA i PhD programe za studente a skolarina je u prosjeku oko 3,500 funti za godinu dana. Ono sto se meni najvise svidja je taj skraceni program sto npr moj MBA traje samo godinu dana, a npr netko tko nakon srednje skole upise ovdje moze u roku od 3 godine zavrsit cjelokupni program i dobit BA i Master zajedno. Na kraju krajeva, jedino sto ce i biti bitno nakon cijelog tog 'putovanja' jest diploma iz Londona a sad koliko/sto/gdje nije relevantno... Iskustvo koje sam ja dozivjela i prozivjela u zadnjih sedam mjeseci je neprocijenjivo.
London kao grad jest skup ali vam ostaje dovoljno vremena pored predavanja da si nadjete neki part time posao da pokrijete troskove bas kao sto je i samnom slucaj.
Za sve vas koji ste zainteresirani za studiranje u Londonu i informacije opcenito o mom slucaju, slobodno mi se obratite na iva.kar22@yahoo.com
Veliki pozdrav iz Londona,
Ivana