Evo mogu ti ja napisat, kol'ko riječi trebate napisat?
Ak ti ja napišem, i ja i ti čemo završiti u zatvoru...:D
Da li ima iko ideju o "Kako sebe zamisljam u buducnosti", izbrbljajte sta go zelite, bitna mi je samo forma i recimo uvod, razvoj i zavrsetak. Znaci tek onako da malo vidim kako bi ti izgledalo. Unaprijed hvala.
Ali, ako ima dobra duša da mi kaže jedno 20-tak TEMA za sastave.Dakle, samo neke DOBRE teme! Hvala!
Da li ima iko ideju o "Kako sebe zamisljam u buducnosti", izbrbljajte sta go zelite, bitna mi je samo forma i recimo uvod, razvoj i zavrsetak. Znaci tek onako da malo vidim kako bi ti izgledalo. Unaprijed hvala.
Pa zamisli se u budućnosti. Recimo poslovan čovjek, aktovka u ruci, stalno sastanci etc. O tome možeš pisat stranice i stranice. Primjerice ako imaš neku želju što želiš raditi u budućnosti, tada ćeš najlakše i u najsitniji detalj opisati svoju viziju budućnosti.
Hej evo ti ako moje teme koje ce biti na maturi (Bosna je u pitanju ne veselite se bezz) iz engleskog ali mislim da ih mozes koristiti, pa ti vidi.
-We make a living by what we get,we make a life by what we give!( ♥)
-People who ask our advice almost never take it.Yet, we should never refuse to give it,upon request,for it often helps us to see our own way more clearly
-Art is the desire of a man to express himself,to record the reactions of his personality to the world he lives in
-Books are the quietest and most constant of friends,they are the most accessible and wisest of coursellors and the most patient of teachers
-Without friends no one would chouse to live,though he had all other goods
-The foolish man seeks happiness in the distance,the wise grows it under his foot
-Do not spoil what you have by desiring what you have not,but remember that what you now have was once among the things you only hoped for( ♥ )
-There is only one good,knowledge,and one evil,ignorance
-Travel is more than the seeing of sights,it is a change that goes on,deep and permanent,in the ideas of living
-We cannot always build the future for our youth,but we can build our youth for the future (♥)
Srca nisu moje djelo cura koja mi je poslala ih je stavila, valjda njeni favoriti ne znam.
Nadam se da je pomoglo.
Hej evo ti ako moje teme koje ce biti na maturi (Bosna je u pitanju ne veselite se bezz) iz engleskog ali mislim da ih mozes koristiti, pa ti vidi.
-We make a living by what we get,we make a life by what we give!( ♥)
-People who ask our advice almost never take it.Yet, we should never refuse to give it,upon request,for it often helps us to see our own way more clearly
-Art is the desire of a man to express himself,to record the reactions of his personality to the world he lives in
-Books are the quietest and most constant of friends,they are the most accessible and wisest of coursellors and the most patient of teachers
-Without friends no one would chouse to live,though he had all other goods
-The foolish man seeks happiness in the distance,the wise grows it under his foot
-Do not spoil what you have by desiring what you have not,but remember that what you now have was once among the things you only hoped for( ♥ )
-There is only one good,knowledge,and one evil,ignorance
-Travel is more than the seeing of sights,it is a change that goes on,deep and permanent,in the ideas of living
-We cannot always build the future for our youth,but we can build our youth for the future (♥)
Srca nisu moje djelo cura koja mi je poslala ih je stavila, valjda njeni favoriti ne znam.
Nadam se da je pomoglo.
Nisam siguran da sam shvatio što moram napraviti. Možeš malo pojasnit što, treba ti pomoći oko sastava na hrvatskom ili?
Ova tema čisto ovisi o tvojoj osobnoj percepciji i o definiciji tebe kao osobe. Ako si pesimist u životu češ stalno voditi bitke i izači kao gubitnik, a s druge strane, ako si optimist dijelit češ svijet samo na crno i bijelo.
Uglavnom, ako je neki osnovnoškolski sastavak, piši o poslu i tim glupostima, a ak je neka teža forma možeš pisati o budučnosti postojanja, kompleksima života i sl.
Ova tema čisto ovisi o tvojoj osobnoj percepciji i o definiciji tebe kao osobe. Ako si pesimist u životu češ stalno voditi bitke i izači kao gubitnik, a s druge strane, ako si optimist dijelit češ svijet samo na crno i bijelo.
Uglavnom, ako je neki osnovnoškolski sastavak, piši o poslu i tim glupostima, a ak je neka teža forma možeš pisati o budučnosti postojanja, kompleksima života i sl.
Pa neće valjda pisat o tome kako će cijela ljudska vrsta propast i/ili završit u čoporima? Vjerojatno se u sastavu očekuje nešto racionalnije, a niti previše odstupanja od tebe. Dok pisanje o kompleksnosti života nije loša tema.
Doduše, sve ovisi o godinama i zahtjevnosti teksta.
Jedan offtopic, al meni je nekako cudno, danas gledam mlade (15-20 godina) traze inspiraciju po forumima i internetu, a kad pogledam ove mladje (od 10-13 god) oni odmah imaju nesto, prime olovku u ruke odmah i krenu pisat, pitate se zasto? Nije im bitno racunalo, facebook, internet i ostalo, oni ovise samo o prirodi i ljudima s kojim se druze, inspiraciju mogu nac pogledom kroz prozor, nemoraju trazit sate i sate po internetu da bi ista napisali... Samo moje misljenje, i osvrt na danasnju mladez..
Pa neće valjda pisat o tome kako će cijela ljudska vrsta propast i/ili završit u čoporima? Vjerojatno se u sastavu očekuje nešto racionalnije, a niti previše odstupanja od tebe. Dok pisanje o kompleksnosti života nije loša tema.
Istina, nisam ni mislio na taj način, ali dobro nisam ništa konkretno definirao. Pod time sam mislio kak se tvoj život i ti kao osoba mijenjate ciklički pa možda da iz toga izvuče te dublje komplekse. Ali nema veze, otišao sam predaleko, to je vjerojatno neki osnovni sastavak pa piši o svojim željama, stavovima i tim stvarčicama.
@Luxy previše kategoriziraš. Možda i je djelomično istina, ali ne možeš ljude samo tak strpati u neki kalup.
Istina, nisam ni mislio na taj način, ali dobro nisam ništa konkretno definirao. Pod time sam mislio kak se tvoj život i ti kao osoba mijenjate ciklički pa možda da iz toga izvuče te dublje komplekse. Ali nema veze, otišao sam predaleko, to je vjerojatno neki osnovni sastavak pa piši o svojim željama, stavovima i tim stvarčicama.
@Luxy previše kategoriziraš. Možda i je djelomično istina, ali ne možeš ljude samo tak strpati u neki kalup.
Ne moraš se meni obraćat u smislu davanja savjeta, jer ja nisam tražio pomoć, nego ja pokušavam čovjeku pomoći napisat taj sastav. Ako će već u tom smislu pisat sastav, tema je odveć prevelika i ne drži se srži teme.
Znači u tom smjeru ako se piše, dolazimo do toga kako se čovjek, čovjekovo znanje te okolina i tehnologija mijenjaju, a on-ovisno je li pesimist ili optimist-shvaća kako ljudi zaglupljuju i zaboravljaju neka osnovna načela.
Zapravo, dosta zanimljiva tema, potpuno si u pravo, dođe mi da napišem sastav na tu temu.
@luxy
Djeca od 10-13 godine danas imaju facebook, a nije istina da nema inspiriranih i kreativnih 15-godišnjaka.
Djeca od 10-13 godine danas imaju facebook, a nije istina da nema inspiriranih i kreativnih 15-godišnjaka.
Ima dosta inspiriranih 15-godisnjaka, koji pisu odlicno, no jednostvano mi djeluje tako kad gledam svoju skolu, kad pisu zadacnicu (samo primjer) njih mozda 3 ima inspiraciju i onako djeluju ispunjeno dok pisu, a ostali samo gledaju okolo sta oni pisu i nemogu se nac... :S samo moj stav nemoj mene ozbiljno shvacat mozd sam jos premlad da to shvacam (13 god..)
Ne moraš se meni obraćat i smislu davanja savjeta, jer ja nisam tražio pomoć, nego ja pokušavam čovjeku pomoći napisat taj sastav. Ako će već u tom smislu pisat sastav, tema je odveć prevelika i ne drži se srži teme.
Znači u tom smjeru ako se piše, dolazimo do toga kako se čovjek, čovjekovo znanje te okolina i tehnologija mijenjaju, a on-ovisno je li pesimist ili optimist-shvaća kako ljudi zaglupljuju i zaboravljaju neka osnovna načela.
Zapravo, dosta zanimljiva tema, potpuno si u pravo, dođe mi da napišem sastav na tu temu.
@luxy
Da, nadam se i da hoćeš pa da mi pošalješ rezultat. Tema se uvijek svede na jednu nit iz koje izađe cijeli kompleks ideja.
Ne moraš se meni obraćat i smislu davanja savjeta, jer ja nisam tražio pomoć, nego ja pokušavam čovjeku pomoći napisat taj sastav. Ako će već u tom smislu pisat sastav, tema je odveć prevelika i ne drži se srži teme.
@luxy
Da, nadam se i da hoćeš pa da mi pošalješ rezultat. Tema se uvijek svede na jednu nit iz koje izađe cijeli kompleks ideja.
Naravno, samo sad trenutno imam dosta posla, ali za dan-dva bih mogao pokušati.
Vjerujem da smo sad kolegu inspirirali, a nadam se ne još više zbunili.
Ne ovo je bilo namjenjeno user-u "AtomicBomb", a meni zelje ostaju i dalje iste sutra je sastav, pa ne znam ne morate sastavljati ovako neki generalni savjeti.
Imao sam slican sastav, pisao sam o osvajanju svijeta, jahanju medvjeda, kontroliranju ljudskih i zivotinjskih umova, i slicno.
Nadam se da sam ti pomogao.
Daj neku patriotsku, nije vazno o cemu sve su ionako iste.
Daj neku patriotsku, nije vazno o cemu sve su ionako iste.
Da, i to je korisno.
Npr. moj djed je umro za domovinu, ubio je 100 cetnika i sl.
Cesto sam to koristio, dok nisu skontali da lazem.
Imao sam slican sastav, pisao sam o osvajanju svijeta, jahanju medvjeda, kontroliranju ljudskih i zivotinjskih umova, i slicno.
Aj ovo je jos ostvarivo, ali jahati medvjeda. Pa jesi ti poludio.
Aj ovo je jos ostvarivo, ali jahati medvjeda. Pa jesi ti poludio.
Cak sam imao i copor vjernih vukova koji su me pratili gdje god isao.
Dobar sastav je to bio.

jel mi možete pomoć napisat sastavak; naslov je kako proživjeti svoj vijek?
jel mi možete pomoć napisat sastavak; naslov je kako proživjeti svoj vijek?
fap
fap
fap
fap
itd...
Mi ti možemo reći kako želimo proživjeti svoj vijek, ali samo ti znaš za svoj.
Opiši što očekuješ od svog života, kako misliš da će izgledati svijet oko tebe, u što će se razviti, kako ćeš se u tome snaći, što ćeš raditi...
Ako ništa ne očekuješ od svog života, napiši to i piši zašto. (Ali kao završetak ipak dodaj neko svjetlo na kraju tunela, da te ne šalju na razgovor sa psihologom ako sastav bude totalni crnjak...)
Očekivana razina dosega sastavka vjerojatno je proporcionalna tvojoj dobi / razredu u koji ideš.
Treba mi pod hitno sastavak na temu more !!!
molim pomoc :)
Cek ti si se registriro na informatički forum da pitaš da ti napišemo sastavak o moru, pa ideš u 8. razred brate mili, barem o moru možeš pisat, kako ces u srednjoj kad ti dođu glupe teme uspoređivanja šenoe i goethe-a i ostale pi*darije. o bože
Pa dobro kakva se to danas glupa djeca rađaju da ne znaju napisat sastavak na temu more ???
Ovo je priča o svemu osim moru,
Promjeni mog života i elementu boru,
Zato molim vašu minutu, sjedite baš tu,
Da vam otpjevam pjesmu kako lice ulubih bra-tu.
U zapadnom Hercegnovom trideset dana sam bio,
Svoju čudnu tajnu od sviju sam krio,
Malo sam se opuštao, pio neko piće,
Prilazi tip od 100 kila i poče čovjek da viče,
Uzimam za vrat i krenem da stišćem,
Teško mu bilo, reče "Pusti da dišem"
Pustio ga tada, on mi oprosti i reče:
"Zar ne vidiš čovječe da sam ti brat, uh što peče?"
Ja zviznuh, taxi dođe, kažem "Idemo do kuće",
Šapnuh samom sebi: "Neću da me vide kako budalu tučem",
Neki čudan vozač bješe i smrdljiv tip isto,
Remek djelo nacrtat ću sada šakom, ne kistom.
Stigli smo do kuće ja pozatvarah prozore vrata,
Inekcija spremna kažem tipu tiho: "Nemam brata",
Sreća more bje blizu nije nositi ga bilo teško,
Mamin SMS "Sad će ti doći brat" nisam čitao sa smješkom.