Da više ne pišemo u temu državna matura,otvorio sam ovu temu gdje možemo općenito razgovarati o faksu,studiranju,itd...Za sve sadašnje i buduće brucoše i studente.
Btw,tko nije vidio:Donesena je odluka o školarini.
Da više ne pišemo u temu državna matura,otvorio sam ovu temu gdje možemo općenito razgovarati o faksu,studiranju,itd...Za sve sadašnje i buduće brucoše i studente.
Btw,tko nije vidio:Donesena je odluka o školarini.
Evo,ja ću postavit prvo pitanje:
Na koji studij idete na kojem faksu idete?
Ja idem na Informatiku na TVZ-u.
Evo,ja ću postavit prvo pitanje:
Na koji studij idete na kojem faksu idete?
Ja idem na Informatiku na TVZ-u.
Informacijska tehnonlogija, Split
Cestovni promet - Veleučilište u Rijeci.
TVZ - Informatika
Elektrotehnika i IT - FESB
eh,da,dali ste dobili indeks?ja nisam...
da to je i čudno, kod nas (na tvz-u prošle godine) bili upisi u 9 mjesecu i odmah su se dobijali indexi....
da to je i čudno, kod nas (na tvz-u prošle godine) bili upisi u 9 mjesecu i odmah su se dobijali indexi....
Kod nas su upisi eto već skoro završili,jedino se još 18. upisuju oni naknadno upisani...
ETFOS Računarstvo, redovno jeli....
Indexi i Xice početkom studentske godine valjda.
Btw. ponosim se našim IT Forumom , za sada nikoga na Filozofskom, Pravnom i sličnim piz*arijam*
ETFOS Računarstvo, redovno jeli....
Indexi i Xice početkom studentske godine valjda.
Btw. ponosim se našim IT Forumom , za sada nikoga na Filozofskom, Pravnom i sličnim piz*arijam*
Zašto?To su ok fakulteti...sva sreća da nemamo agronoma,to bi bilo katastrofa...
Informacijska tehnonlogija, Split
E ja sam Elektroniku na istom fakultetu jer nisam upao na IT, pa znaš li možda kad bi se moga prebacit s Elektronike na IT?
Može mi neko objasnit kako se računaju bodovi za fakultet? Sad sam maturant a neman pojma o tome, pa bi bilo zgodno da naučim.
xice i indexi dolaze početkom nastavne godine..
i pamet u glavu, sa pristupom "lako ćemo" niko nije završio faks
Može mi neko objasnit kako se računaju bodovi za fakultet? Sad sam maturant a neman pojma o tome, pa bi bilo zgodno da naučim.
Misliš ECTS bodovi?
pogledaj recimo ovo:
http://informatika.tvz.hr/index.php?prikaz=nastsem1
Pokraj svakog predmeta piše koliko ECTS bodova nosi, ako predmet položiš (minimalno dvojka) dobivaš sve ECTS bodove koje taj predmet nosi.
Na kraju godine bar kod informatike na tvz-u trenutačno ima neko pravilo da ako imaš manje od 50 ECTS bodova moraš platit sljedeću(mislim da je sljedeća) godinu u punom iznosu, ako imaš od 50 do 60 bodova(60 je max) onda plaćaš po ECTS bodovima. To znači ako si pao predmet sa 4 ECTS boda plaćaš 4x300 ili 225kn, veća je cjena zbog toga jer smo mi imali besplatnu prvu godinu. Ako imaš manje od 30 bodova padaš godinu.
A čuo sam i da se množe ects bodovi s prosječnim ocjenama predmeta pa se onda po tome slažu rang liste po generaciji i najboljih 40 onda imaju i slijedeću godinu besplatno...Na tvz informatici.
Misliš ECTS bodovi?
pogledaj recimo ovo:
http://informatika.tvz.hr/index.php?prikaz=nastsem1
Pokraj svakog predmeta piše koliko ECTS bodova nosi, ako predmet položiš (minimalno dvojka) dobivaš sve ECTS bodove koje taj predmet nosi.
Na kraju godine bar kod informatike na tvz-u trenutačno ima neko pravilo da ako imaš manje od 50 ECTS bodova moraš platit sljedeću(mislim da je sljedeća) godinu u punom iznosu, ako imaš od 50 do 60 bodova(60 je max) onda plaćaš po ECTS bodovima. To znači ako si pao predmet sa 4 ECTS boda plaćaš 4x300 ili 225kn, veća je cjena zbog toga jer smo mi imali besplatnu prvu godinu. Ako imaš manje od 30 bodova padaš godinu.
Ne nego padaš godinu ako imaš manje od 50 bodova, na TVZ-u ti ne postoji parcijala, dakle ili ponavljaš godinu sa predmetima koji su ti ostali ili upisuješ sljedeću.
Naravno ne plaćaš ako si očistio cijelu prethodnu godinu, a ako imaš između 50-60 bodova onda je ovako kao što si rekao.
I ne vrijedi ti ovo o plaćanju ECTS boda, ako drugi put upisuješ predmet onda ti je cijena 75 kn, ako prvi put upisuješ onda ne plaćaš ništa, ako upisuješ treći put onda je 175 kn cijena.
Sve ovo što sam rekao vrijedi za TVZ, za druge neznam.
A čuo sam i da se množe ects bodovi s prosječnim ocjenama predmeta pa se onda po tome slažu rang liste po generaciji i najboljih 40 onda imaju i slijedeću godinu besplatno...Na tvz informatici.
Da, ali vi brucoši nemate ECTS bodove još... A za drugu godinu neznam, navodno bi svi koji prođu trebali imati i dalje besplatan fax, a oni koji padnu predmet-dva plaćaju 75kn po ECTS bodu, ali moraju zadovoljit taj prag od 50 ECTS bodova.
Ne nego padaš godinu ako imaš manje od 50 bodova, na TVZ-u ti ne postoji parcijala, dakle ili ponavljaš godinu sa predmetima koji su ti ostali ili upisuješ sljedeću.
Naravno ne plaćaš ako si očistio cijelu prethodnu godinu, a ako imaš između 50-60 bodova onda je ovako kao što si rekao.
I ne vrijedi ti ovo o plaćanju ECTS boda, ako drugi put upisuješ predmet onda ti je cijena 75 kn, ako prvi put upisuješ onda ne plaćaš ništa, ako upisuješ treći put onda je 175 kn cijena.
Sve ovo što sam rekao vrijedi za TVZ, za druge neznam.
E hvala na pojašnjenu. Još i bolje da je 75kn.
Evo,mislim da je ovdje odgovoreno o toj dilemi:
Na FER-u se dobivaju e-indexi... Jel to znači da nema više papirnatih?
Mislim da je tako za FER.Negdje su još i papirnati.Btw,čemu služi onaj čitač kartica koje smo dobili?Kakve su to kartice?
Mislim da se i na TVZ-u dobivaju e-indexi...Zašto bi ti zbog toga plakao?
Mislim da je tako za FER.Negdje su još i papirnati.Btw,čemu služi onaj čitač kartica koje smo dobili?Kakve su to kartice?
Ja sam čuo da će ta kartica zamijeniti x-icu. Sad, istina ili ne, ne znam...
Zato što mi je draže kad index mogu primiti. Nekako je osobnije gledati svoja postignuća na papiru nego ne ekranu.
Imaš 2 u 1. Kartica će ti biti i indeks i x-ica.
Drugačija je od x-ica s ostalih fakseva tako se u menzi odmah primijeti tko je s FER-a.
Drugačija je od x-ica s ostalih fakseva tako se u menzi odmah primijeti tko je s FER-a.
ferovci uvjek moraju bit posebna govna...
Zato što mi je draže kad index mogu primiti. Nekako je osobnije gledati svoja postignuća na papiru nego ne ekranu.
I onda ga nemožeš nać...
ferovci uvjek moraju bit posebna govna...
I TVZ će ja mislim isto imati eindeks...
Kažu da je OT tamo pa da poštujemo želje gospona sudy_freak -a ...
Što ako želim otvorit tvrtku tijekom studija? FESB, računalstvo nema izvanredni studij. Dali ja moram studirat izvanredno? Dali ja mogu imat obrt ili firmu i ič na redovni studij? Što se događa s plačanjem studija?
@Orinem
Ma već ima 2 godine želim otvorit tvrtku. Treba mi posal koji imam u inozemstvu.