7 sam razz zelim upisati srednju u kojoj se radi o kompjuterima...ugl srednja u kojoj se govori kako se prave programi..i fax takodjer koji da nastavim....Možda postanem hrvatski Bill Gates.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zavisi gdje misliš ići u srednju? Imaš li u blizini neku tehničku školu?
mene to isto zanima,ali moze biti u bilo kojem gradu u Slavoniji.
Samo u srednjoj nećeš moći naučiti "kako se prave programi". Tamo se uče samo osnove osnova.
Znači, skroz ti je isto koju god srednju upišeš. Ali ipak, prednost ide gimnazijama (može matematička, a može i opća) i tehničkim školama (obrati pažnju na računalne smjerove).
U srednjoj ćeš jedva zagrebati srž programiranja.Idi ili u matematičku gimnaziju ili u tehničku školu,smjer računalstvo.Što se tiče fakulteta,imaš FER,FOI,FESB,TVZ,Visoku Školu,itd...I naravno,u slobodno vrijeme se bavi programiranjem koliko god možeš.Tu ćeš najviše naučiti.
mene to isto zanima,ali moze biti u bilo kojem gradu u Slavoniji.
Slavonija je širok pojam.
Ali znam da Računalnog tehničara možeš upisati u Osijeku, Kutini, Vukovaru i Požegu. U Brodu i Vinkovcima znam da nema, a za ostale gradove nisam siguran. To ti je sigurno najbolja podloga za nekakav fakultet informatike. Ali isto tako možeš završiti gimnaziju, ili neki drugi tehnički smjer, npr. mehatronika, računalni tehničar u strojarstvu...
Ovdje možeš vidjeti predmete računalnog tehničara
Da vam odgovorim iz prve ruke.
Istina je da do sada srednje škole uvelike nisu pokrivale izradu i razvoj software-a (pogotovo ne išta naprednije od konzolnih programa), međutim, upravo je u izradi novi program Tehničara za računalstvo (ne miješati sa postojećim), koji će u primjenu ući od generacije 2012-2013., a prve ga uvode 3 škole partnera: TŠRB u Zagrebu, ETŠ Split i SS Krapina. Trebao bi provjeriti, ali mislim da će TŠRB već i od generacije 2011-2012., dakle ove godine upisivati jedan eksperimentalni razred po novom programu. Ali da ne mislite kako je sve jednostavno, u 3. godini se ovaj smjer dijeli u 2 podsmjera, jedan je Programerski, a drugi Sistemaški, a pravo na prvenstvo upisa programerskog smjera će imati isključivo učenici s prosjekom prošle dvije godine u gornjoj polovici svih upisanih te generacije. Samo preview nekih predmeta 3 i 4 godine - Objektno orijentirano programiranje, SQL i dizajn baza podataka, Skriptni jezici i web programiranje, Sigurnost informacijskih sustava itd.
Nadam se da će vam ovo pomoći u odluci o upisu srednje škole.
ja zivim u BiH tj. u hercegovini, malom gradu citluk.To je blizu mostara pa tamo imam 90% rođaka tako da :D mogu for free bit tamo :)
Ta matematička jel se tu o matematici radi jer mi je (normalno) najmrzi predmet.Sve što me zanima jest:Da upišem neku školu u kojoj se 90% radi o suv. teh. tj kompjuteri i ta sr...Također kad tu završim srednju da upišem fax neki koji je isto o komp i da mi je lako jer sam dosta toga naucio u srednjoj.Gledao sam po forumu fakultete racunalstvo i inf.I rekli su da se u racunalstvu vise radio o građi kompjutera....
mislio sam upisati gimu u gradu i onda na fakultet :D(za programera).mislio sam malo zagrebati u srž u srednjoj školi,ali koliko vidim po odgovorima to se ne isplati.imam dosta predznanja sto sam radio kod kuce u slobodno vrijeme
najprije vi osnovnu zavrsite, pa tek onda razmisljajte o gimnazij i faxu
Također smatram da je autor teme prodrio u dubinu nečeg o ćemu ne zna puno, trebao bi krenuti od nekih početaka.Važno je samo da imaš cilj, želju i volju.Bez toga nema ništa.I većina nas, kad zavoli kompjutere, odma umisli da će oni biti programeri i zanima ih koji je to programerski faks, škola i tako dalje.A da ni sami nismo svjesni da u srednjoj, od programiranja gotovo nećeš naučiti ništa, i da programiranje nije piši 10 minuta neki tekstić, stisni finish, i ono ti u njemu ima funkcija od a do ŽNJ.
Važan je samo cilj! Sve ostalo će ti doći na red, sa vremena na vrijeme shvati ćeš koji je put najbolji za tebe.Do tada samo uči, tek si sedmaš, još uvijek ti nije kasno ako si negdje zapeo.Samo naprijed, i bez pretjeranog razmišljanja o budućnosti.(neka sve ide onako, po planu...)
Također smatram da je autor teme prodrio u dubinu nečeg o ćemu ne zna puno, trebao bi krenuti od nekih početaka.Važno je samo da imaš cilj, želju i volju.Bez toga nema ništa.I većina nas, kad zavoli kompjutere, odma umisli da će oni biti programeri i zanima ih koji je to programerski faks, škola i tako dalje.A da ni sami nismo svjesni da u srednjoj, od programiranja gotovo nećeš naučiti ništa, i da programiranje nije piši 10 minuta neki tekstić, stisni finish, i ono ti u njemu ima funkcija od a do ŽNJ.
Važan je samo cilj! Sve ostalo će ti doći na red, sa vremena na vrijeme shvati ćeš koji je put najbolji za tebe.Do tada samo uči, tek si sedmaš, još uvijek ti nije kasno ako si negdje zapeo.Samo naprijed, i bez pretjeranog razmišljanja o budućnosti.(neka sve ide onako, po planu...)
ma kome objasnjavas? to su jos djeca