ja sam zasad odlucio da u gimnaziju sigurno ne idem
Gimnazija ili ?
- poruka: 159
- |
- čitano: 27.261
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus

Tehnička zanimanja su zakon , ona malo bolja . I izvrsna podloga za fax.
ja sam zasad odlucio da u gimnaziju sigurno ne idem
nemoj se prenagliti.. ja sam isto tako razmišljao i sad se kajem....gimnazija je svakako najbolja odskočna daska za faks.. je da češ morati malo zagrijati stolicu ali to će ti se isplatiti... ja sam u strukovnoj i radimo dosta prakse ( što je dobro ), ali za faks ( oni koji žele) moraju puno više samostalno učiti.... u strukovnim školama učenici misle " hebemi se neću ja na faks, imam zvanje i to je to" i to je največa greška.. kad dođu u 4. razred onda se kaju jer žele na faks ali jednostavno nemaju dovoljno znanja da "rasture DM" kao što to naprave gimnazijalci...
p.s. iako idem u strukovnu ja bi ti preporučio gimnaziju ( matematičku-ako želiš na teh. faks)
Kad će te naučiti da ne valja generalizirati/stereotipizirati niti strukovne škole niti gimnazije?Sve to ovisi o vama i vašim afinitetima.Škola vas jedino može usmjeriti u tom pravcu.
Ja sam prvi razred gimnazije, također mislim studirat informatiku nakon srednje škole,što se tiče same gimnazije, nije toliko teška samo MORAŠ REDOVITO učiti, ako je gimnazija malo teža poput moje (Vinkovačka) imat ćeš hrpu bezpotrebnih predmeta (ako želiš informatiku) poput latinskog(koji je usput jako težak, barem kod moje profesorice), glazbenog, likovnog, kasnije dobivaš logiku, sociologiju, filozofiju... Matematika je na razini tehničke ako ne i viša, fizika također samo što recimo elektrotehničari imaju 5 fizičkih predmeta, tako da se na tom području s njima ne možeš mjeriti, informatika je kod nas ovakva : na prvoj godini učiš neke osnove, excel,powerpoint,word i one sustave(binarne bla bla) onda je više nemaš, jedino ako želiš ići na izbornoj na kojoj se programi i radi prava informatika... Uglavnom gimnaziju ako završiš ti si spreman za svaki fax, intelektualac si, znaš svašta na svim područjima znanosti, dok s tom tehničkom si vezan isključivo za tu struku upitne spremnosti, a i možda se predomisliš, uostalom imaš i matematičku gimnaziju ;)

pazi ovako...Državna matura- ako misliš ić na neki informatički fax izabrat ćeš sljedeće...obavezno: hrvatski, matka, strani jezik...po svome: informatika, fizika...za inf. fax ti ne treba niš drugo...u gimnaziji imaš sve te predmete uz još gomilu glupih... u elektrotehničkoj imaš hrvatski isti ko i gimanziji, matematiku pojačanu, stani jezik isti...informatika pojačana i fizika razdvojena na 2-3 predmeta...ne vidim ni u kojem smislu da je gimnazija bolja za državnu maturu??
pazi ovako...Državna matura- ako misliš ić na neki informatički fax izabrat ćeš sljedeće...obavezno: hrvatski, matka, strani jezik...po svome: informatika, fizika...za inf. fax ti ne treba niš drugo...u gimnaziji imaš sve te predmete uz još gomilu glupih... u elektrotehničkoj imaš hrvatski isti ko i gimanziji, matematiku pojačanu, stani jezik isti...informatika pojačana i fizika razdvojena na 2-3 predmeta...ne vidim ni u kojem smislu da je gimnazija bolja za državnu maturu??
kod mene je jedan učenik u gimnaziji imao 1 iz engleskog (jedino je on imo 1), onda se prebacio u strukovnu i ima 4
Istina, engleski sucksa big time, bar kod mene (Elektrostrojarska VŽ, teh. za računalstvo, jedno od "jačih" zanimanja). Učimo stvarno osnovne stvari, dosadno do bola.
Dok mi frendica ide u gimnaziju (opća) gdje stvarno što se tiče engleskog uče više, znam, pisao joj sastavak i još par stvarčica
Matematika većinom ista. O hrvatskom neću, jer imamo debilnu profu (ovi pajseri piju vino pod klupom za vrijeme sata, treba reći više?)

pogledaj kolko elektrotehnička ima puta tjedno matematiku kolko gimanzija...a usto da ne govorim da se treba učit masa debilnih predmeta pa ne stigneš učit ovo šta ti treba...
Ako je to istina,onda svakako preporucam elektrotehnicku svakme

Ako je to istina,onda svakako preporucam elektrotehnicku svakme tko je siguran da ce ici na neki od tehnickih fakseva

Ako je to istina,onda svakako preporucam elektrotehnicku svakme
matematička gimnazija je drugo..tamo imaš i više informatike i matematike kolko ja znam..ja pričam za opću!!!iako i u matematičkoj imaš biologiju, kemiju i geografiju i te debilne predmete:D
Istina, engleski sucksa big time, bar kod mene (Elektrostrojarska VŽ, teh. za računalstvo, jedno od "jačih" zanimanja). Učimo stvarno osnovne stvari, dosadno do bola.
Dok mi frendica ide u gimnaziju (opća) gdje stvarno što se tiče engleskog uče više, znam, pisao joj sastavak i još par stvarčica
Matematika većinom ista. O hrvatskom neću, jer imamo debilnu profu (ovi pajseri piju vino pod klupom za vrijeme sata, treba reći više?)
nema šanse...bar ne u mojoj školi :(
jedan od predmeta koji bi se trebao više raditi, a ne radi se je matematika. Još kad u to ubaciš lošu profesoricu rezultat je loši rezultati na državnoj maturi.
jedan od predmeta koji bi se trebao više raditi, a ne radi se je matematika. Još kad u to ubaciš lošu profesoricu rezultat je loši rezultati na državnoj maturi.
Da, mi zato imamo ok profu, doduše imam 2, al' hebiga :D
Da, mi zato imamo ok profu, doduše imam 2, al' hebiga :D
Mec je zakon škola (iz Vž-a sam )
ovako... da ja napisem svoja neka razmisljanja... ja sam odabro tehnicku/ tehnicar za racunalstvo i ako se planiras bavit racunalima ovo ti je ne dobra nego odlicna podloga kako za fax tako i za daljnje zaposlenje... tu imas jako puno fizike (tesko i napredno u pm), matematike (nesto napredniji program nego u matematickoj gimnaziji), hrvatski vise manje isto na nivou gimnazije, engleski iskreno da ti kazem (bar kod nas) zajeban do bola,osnove elektrotehnike bez cega neide (to neces u gimnaziji nauciti), onda prva godina radionicke vjezebe u kojima ces podosta toga naucit sam napravit dok drugu godinu ces imat fino mehaniku ak se nevaram isto podosta naucit... i naravno prvu godinu imas isto tako debilne predmete tipa biologija, kemija i geografija (al samo prvu godinu)... i svi oni koji sto se tice racunala/informatike vise preferiraju gimnaziju seru govna jer nemaju pojma o cem pricaju... a ono sto je neko napisao u vezi starnog jezika to ovisi o profesoru a ne o skoli, dal ce ga pustit ili ne... gimnazija ustvari dodje kao neka odgoda u izboru, orijentiras se na SVE.. slicno kao osnovna samo se sve uci puno vise, opsirnije i bolje...
EDIT: uhhh i zaboravi najbitnije- racunalstvo u kojem sve ucis dosta dublje bolje i opsirnije nego u bilo kojoj drugoj skoli... i tehnicka skola je dosta teska, nemoj se zavaravat.. barem na nivou gimnazije (barem je kod nas)
matematike (nesto napredniji program nego u matematickoj gimnaziji)
LOL. Pričaš gluposti. Di ste onda na natjecanjima kad imate tak napredni program? ROFL..
Ja sam upisao gimnaziju i nimalo se ne kajem. Mislio sam upisati za tehničara za računalstvo i sreća da nisam. Kod nas je ta škola tako loša pa znam da će oni koji idu tamo ostati onakvi kakvi su izašli iz osnovne. Mogu se kladit da bi bistriji učenici iz 4. razreda naše gimnazije predavali daleko bolje od profesora te škole. Za ostale gradove neznam zato NHF.
I ako se netko dvoumi za gimnaziju i nešto drugo, a u osnovnoj je navikao učiti(osim zapamćenog na satu) neka odabere gimnaziju. Opet, ako mislite već sad da vam se neda učiti, upišite neku strukovnu.
LOL. Pričaš gluposti. Di ste onda na natjecanjima kad imate tak napredni program? ROFL..
oprosti al mi na zupanijskom smo svaki put do sad dobili matematicku... ako neznas o kojoj se skoli radi ne pricaj gluposti...
oprosti al mi na zupanijskom smo svaki put do sad dobili matematicku... ako neznas o kojoj se skoli radi ne pricaj gluposti...
u kojoj si ti to famoznoj tehničkoj da se ja odmah prebacim(iz svoje tehničke)?!
u kojoj si ti to famoznoj tehničkoj da se ja odmah prebacim(iz svoje tehničke)?!
bjelovar koja se pretvorila u dosta strogu skolu od onog incidenta s profesorom(ako znate o cem pricam, ako neznate google majka)... izgleda da smo dosli do toga da se mora sranje dogodit da bi skola pocela funkiconirat kak spada... nego meni se cini da vi mislite da je gimnazija nesto super dobro... evo ima jedan moj prijatelj koji se prebacio.. da je osto u tehnickoj pao bi 100% a sad kaze da tamo prolazi bez problema... toliko o tim teorijama...
uber_low- slažem se s tobom u svemu...vi ne nepadajte dečka bezveze..dobro govori...gimnazija je ZA*URAC ako znaš na koji ćeš faks dalje, ako neznaš odnosno nisi siguran onda ideš u gimnaziju...ako dečko zna da ga zanimaju računala i oće ić na računalni fax onda je tehnička škola bolja 10000 putaa!!!...ako ste tako pametni recite mi molim vas za koji je*eni ku*ac će mi na informatičkom faksu biologija, geografija, kemija, povjest itd??... tehnička škola se orjentira baš na predmete vezane uz računalstvo...i 300 puta je bolja podloga za faks od gimnazije..zato tišina i nemojte dečku davat lažne orjentacije jer će još stvarno otić u gimnaziju i dam se kladit u "crnjaka na forumu" da će ako upiše gimnaziju nakon svakog kontrolnog iz biologije, kemije, geografije se kajat i govorit samom sebi šta je meni ovo trebalo, mogo sam učit stvari koje me zanimaju...znam šta pričam iz osobnog iskustva...
Ajde da i to vidim (imaš link)?
Ja ću tebi linkat državna unutar par godina, i nema vas nigdje...protiv V. i XV. nemate kaj tražit..
Ajde da i to vidim (imaš link)?
Ja ću tebi linkat državna unutar par godina, i nema vas nigdje...protiv V. i XV. nemate kaj tražit..
ja govorim za bjelovar.. tj. nase podrucije... boze moj ne govorim ja da smo najbolji... to je ko da ja sad kazem dal ste vi bolji neznam od neke skole iz berlina, londona, pariza?? kuzis sta ti hocu rec ima tu puno toga sto to uvjetuje ko recimo kapacitet samog grada i okolice... evo nemogu sad nac nigdje nista... ali potrudit cu se da nadjem pa cu obavezno tu postat ;)
Tehničar za računalstvo, Rijeka...
Imamo sjajne profesore... neki su bolji, neki su gori, ali svaki se trudi objasniti i na kraju sve je na Vama...
Strogi su profesori iz fizike, hrvatskom, matematike, računalstva, osnova i sl., ali zato ćemo naučiti sve što treba ;) Oni propaliteti iz osnovne će ostati takvi koju god školu upišu...
Osobno sam odmah uzeo njemački (nikad prije učio), robotiku i druge aktivnosti koje mi se nađu dostupne.
Za primjer idem na ECDL (koji nije neka tako velika stvar, ali je itekako potrebna) i polažem MCTS u 6. mjesecu (iako ne vjerujem da ću proći, ali ću se potruditi ;))
Zadovoljan sam što nisam upisao gimnaziju (mogao sam da se razumjemo ;)) i eto preporučio bih svima SŠER u Rijeci (za druge tehničke ne znam i ne mogu reći)
gimnazija je ZA*URAC ako znaš na koji ćeš faks dalje, ako neznaš odnosno nisi siguran onda ideš u gimnaziju
Ma nemoj. Ako ja hoću biti npr. odvjetnik i upisati pravo, ili pak studirati njemački jezik, i to mi je cilj i siguran sam šta želim bit pa opet idem u gimnaziju; i šta bi ja sad trebao kad će mi gimnazija dati najbolje predznanje za takve fakultete. Nemoj pričat gluposti, sa tehničkom školom sigurno neću imat toliko predznanje za takve tipove fakulteta, pa samim time nemamo drugog izbora nego ić u gimnaziju ako se želimo baviti takvim zanimanjima.
Ma nemoj. Ako ja hoću biti npr. odvjetnik i upisati pravo, ili pak studirati njemački jezik, i to mi je cilj i siguran sam šta želim bit pa opet idem u gimnaziju; i šta bi ja sad trebao kad će mi gimnazija dati najbolje predznanje za takve fakultete. Nemoj pričat gluposti, sa tehničkom školom sigurno neću imat toliko predznanje za takve tipove fakulteta, pa samim time nemamo drugog izbora nego ić u gimnaziju ako se želimo baviti takvim zanimanjima.
nije on mislio tako vec u smislu informatike/ racunalstva... ako to zelis biti u zivotu samo naprijed... iako bi ti podjednako dobar izbor bio i upravna skola... ali to je tvoj izbor i ima puno vise stvari na koje se treba gledat jer recimo kod nas glupa situacija: op vidi gimnazija upadan na fax... op evo upravna.. a nezz o njemu cemo razmislit -.-'' a isti fax da se razumjemo (to je isla moja sestra pa znam o cemu pricam)...